Haas F1 Team

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
evo i ja pogledao drugu epizodu druge sezone.
slažem se s alkyem, steiner sad pretjeruje s psovkama. pogotovo mi smeta kad kaže fucking team...
bilo kako bilo, došao sam na ovu temu da još jednom izrazim šok odlukom da zadrže oba vozača.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Mislim da su i njih dvojica bili iznenađeni u najmanju ruku kao i svi mi.... :zubo:
Sisu (fin.)

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Budaletine, neđe sam čitao da je struktura ekipa takva da zbog kao neke stabilnosti i "lojalnosti" neće da menjaju ništa u ekipi.

I onda dobijemo ovakav scenario. Je Grozni je brz ali ubitačan, gubi poene na glupim greškama, ja bi išao drugom putanjom. Recimo skinuti Groznog i postaviti Kubicu. Ko da će jednoruki Kubica osvojiti manje poena od Groznog koji je brži (upitno) ali prosipa poene. Na koncu gleda se stanje na tabeli i finale sezone a ne brzina iz utrke u utrku.

Moš misliti, Grozni spasao tim lane jer je doneo ideju o uvođenju Australia spec bolida u sred sezone. Pa samo uz Kubicu dobiće neverovatni feedback i ovaj iako bude sporiji od Kevina može pristojne poene skupiti.

Ovo je sad neko moje mišljenje, iz stolice bez imalo znanja o strukturi i dešavanjima unutar Haasa.

Alfa je pametno uradila, sve mi neš miriše da se Kime povlači na kraju 2020 pa bi Kubica mogao ga zamenuti. Ovo je opet neko moje mišljenje, predpostavljam po nekoj šestoj logici...
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
▼▼▼Odgovor na ono da Ferrari vuče Haas i AR▼▼▼

Haas bi mogao preći na Hondine ili Renaultove PJ, čudi me da ranije nisu razmatrali nešto slično. Malo je naivno držati platformu i partnerstvo s Ferrarijem koji dugoročno nije održiv. Ali oni od početka bukvalno dobijaju Ferrarijeve bolide u koje ubace njihove PJ, diskont Ferrari bude gori od originalnog 300x a pritom Ferrari ide stramputicom. Tako vuče Haas.

Zato lepo kad dođu budžetne kape lepo dobiju "višak" Ferrarijevih ljudi i onda pokojeg pravog dizajnera bolida i rizik pa uzimanje Hondinih PJ (ili Renaultovih ali ja bi išao na Hondu).

To je rešenje koje bi dugoročno spasilo Haas, situacija je alarmantna. Ovo s partnerstvom sa Ferrarijem nije održivo, prete im dve teške godine tavorenja na začelju a Alfom Romeom i Williamsom. Alo negde mora se oglasiti crveni alarm. Možda se zaista Haas povuče ali to je zato što su nesposobni da okrenu novi list, i onda F1 ostaje s 18 bolida. Pa Liberty mora neš učiniti, neka pozajmica ili bespovratni bonus.

Gunter je isto tako nesposobni lider momčadi, ponaša se kao da je F1 WWE. Alo bre, Gene ga je davno trebao zamenuti. Zašto nisu Arivabenea uzeli i onda put prema vrhu F1.5?

Ima jako puno tema vezano uz Haas, tužno je gledati momčad koja je znala iznenaditi s P6 da tako pada i tavori.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
o haasovom potpisivanju concorde ugovora:
https://racer.com/2020/08/19/medland-be ... tay-in-f1/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Čitao sam jedan Steinerov intervju, o vozačima. Čini se da bi od Ferrarija pristali uzeti samo Micka. Prvo, mislim da planiraju barem sa jednim mjestom da zarade što više love. A drugo bi moglo biti za iskusnijeg vozača. Ili bi mogli oba prodati za što više para...
Sa Perezom bi dobili i iskustvo i pare. A što se tiče Ferrarija, vjerovatno ne daju velike pare da kupe mjesto nekom svom junioru. Mislim da nedaju neke pare ni Sauberu za onaj ugovor sa Alfom. Vjerovatno će i to otići kada Sauber nađe bolju priliku... Tako da Haasu bi odgovarao jedino Mick, jer bi sa njim mogli privući dodatne sponzore. Bez obzira što nebi dobili neku veliku lovu samim time što mu daju mjesto. A ako on ipak ode u Sauber, onda mislim da Ferrari neće više nijednog juniora uspjeti ubaciti u F1. Haas bi onda vjerovatno uzeo Mazepina i lovu od ćaće...

Isto je tako i Mercedes gubio mjesta za svoje juniore. Jednostavno nisu spremni da plate koliko ovi bogataši za svoju djecu, ili zemljake...

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Nemam nista protiv Nikita i volio bih da dodje u F1. Treba malo svjeze krvi u F1. Svaka cast na Grozanovih 13 podijuma, velika stvar za vozaca koji nikad nije vozio ni Mercedes ni Ferari ni Red Bul. Ali jednostavno godine i lose sezone unazad 2,3 godine F1 je ne prasta.
Mazepin mi OK dijeluje. Moze biti nesto poput Stola. Svi ga pljuju a lik ima podijume, pol pozicije i vodjstsva na trkama.
Sve u svemu radujem se novim mladim vozacima. Pogotovo Šumiju Junioru!
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
zekohonda je napisao/la: 19.11.2020., 09:00 mick i nikita, kažu iz soymotora:
https://www.planetf1.com/news/haas-mick ... a-mazepin/
Na stranu to daj Gio jako dobar, al ako Mick (ili bilo tko drugi iz Ferrarijeve akademije) treba negdje ici onda je to Alfa Romeo koja je odlicna za razvoj mladog vozaca. Haas je nedokazan po tom pitanju plus Steiner koji glumi siledziju

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Iceman je napisao/la: 19.11.2020., 15:08
Na stranu to daj Gio jako dobar, al ako Mick (ili bilo tko drugi iz Ferrarijeve akademije) treba negdje ici onda je to Alfa Romeo koja je odlicna za razvoj mladog vozaca. Haas je nedokazan po tom pitanju plus Steiner koji glumi siledziju
Ne znam zašto Ferrari nije intervenirao tu. Po meni je Mick dobio puno lošiju ekipu za svoj razvoj.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
I meni se čini da je Haas brod koji tone...
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ferrari je napisao/la: 19.11.2020., 18:14
Ne znam zašto Ferrari nije intervenirao tu. Po meni je Mick dobio puno lošiju ekipu za svoj razvoj.
Nezz al bolje da su onda Gia prebacili u Haas koji vec ima par godina iskustva, a Micka u AR gdje bi radio sa Kimijem. Plus za Micka i plus za AR sa komercijalne strane (osim ako im tu Gio nije bitan za simulator sto se tice bolida za 2022)

Kaiser
Karting
Karting
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Iceman je napisao/la: 19.11.2020., 20:50
Ferrari je napisao/la: 19.11.2020., 18:14

Nezz al bolje da su onda Gia prebacili u Haas koji vec ima par godina iskustva, a Micka u AR gdje bi radio sa Kimijem. Plus za Micka i plus za AR sa komercijalne strane (osim ako im tu Gio nije bitan za simulator sto se tice bolida za 2022)
Mislim da Haas nije htio prihvatiti druge vozače osim ako im ne donose puno novca. Pa po tome jedino Micka bi uzeli od Ferrarijevih vozača, a očito se procijenili da Illot nije dovoljno dobar za alfu pa su ostavili Gia

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ova godina je bila teška kako za navijače tako i za vozače i timove.
Ne ponovila se više ...

https://www.motorsport.com/f1/news/haas ... 16173/amp/

Krstas
Formula 1
Formula 1
Jel glupo pitati hoce li Grozanov bolid biti sastavljen za trku2?
slika

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Pretpostavio bih da će sastaviti novi, jer kako ono vratiti u iole operativnu cjelinu, sve veze na tom bolidu su pokidane, i plus je gorio.
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Pa Albon je uzeo novu šasiju. Vjerovatno i oni imaju koju viška. Nema se šta od onoga sastaviti. Sve ide novo.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Ono ide kod "Murata" na otpad (Murat = gazda velikog auto otpada u blizini Tuzle)
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Krstas
Formula 1
Formula 1
Ahahahhahahahahahahahahah
slika

Sarma Verified
Formula 1