QUIZ: Name the Grand Prix from the podium line-up
Ja i više nego zadovoljan sa svojih 15/16.
Zeznuo me legendarni trojac. Uspio sam si suziti mogućnosti na 2 odgovora, ali sam onda krivo bubnuo

Tako da posluživši se tvojom logikom, smatram da bi Prost na Hillovom mjestu riješio sezonu i prije zadnje trke
ili Hamilton na Hillovom mjestu riješio sezonu i prije zadnje trke
Još teže, onaj Hakkinen iz 1999. definitivno ne bi, ali bi volio vidjeti sa Hakkinenom iz 1998. i 2000.Hakkinen bi u najgorem slučaju došao sa blagom prednošću u Australiju,
Nije isključeno, on mi je najbliži Prostu, više nego Hamilton i to bi volio vidjetivjerovatno i Alonso
i Villenueve
Mogo si ba nać bolji i ozbiljniji argument.Problem sa tom logikom je što je u Williamsu sjedio čovjek koji se njima parničio oko važenja ugovora i za kojeg se znalo da će naredne godine promijeniti ekipu i toi prije početka sezone 1995. Dečko se zove David Coulthard. Dakle moglo se desiti (kondicional kao i tvoje) da Renault gurajući Williams na kraju izgura broj 1 na McLarenovom bolidu kojeg je pogonio Mercedes.
Zašto misliš da Rosberg ne bi bolje riješio neke stvari od Hilla i zašto si ga stavio u isti koš sa KR?_bataziv_0809 je napisao/la: 20.04.2020., 20:52 Tako da posluživši se tvojom logikom, smatram da bi Prost ili Hamilton na Hillovom mjestu riješio sezonu i prije zadnje trke, Hakkinen bi u najgorem slučaju došao sa blagom prednošću u Australiju, vjerovatno i Alonso i Villenueve, ali recimo od svjetskih sampiona za koje smatram da ne bi bili puno bolji od Hilla su Mansell, Vettel, Button, Rosberg, Kimi...
MS-u je svaki vikend, osim onih u kojima je imao problema sa mehanikom, u kojima je završavao iza RB ili EI bio off vikend. Osim Rosberga (interesantno, zar neFrantic je napisao/la: 20.04.2020., 23:07 BTW, MS se nikad (ili vrlo vrlo vrlo rijetko, ovo čisto da ne budem isključiv) nije žalio na bolid kada je imao sec prednosti po krugu ili kada je "znao" da je imao rezervu (u gumama, u gorivu, pa na kraju krajeva i u Rossu, ili čak Barrichellu), MS nikad nije (ili je to bila velika rijetkost) imao off vikend, pa čak ni u Mercedesu (dakle da je on lično, a ne bolid, krivac za off vikend), a ubijeđen sam da nikada nije htio "umiroviti" apsolutno ispravan bolid.....
Znaš li koliko je bilo vikenda da je MS završio iza RB ili EI, a da nije imao problema sa bolidom, kvar, probleme u boxu, puknuće gume, neki kontakt, i/ili izlijetanje (hoćemo li kontakte/izlijetanja računati kao OFF vikende??, jedna greška nije off vikend, po meni), ili zbog zbrke u boxu kada na stazu istrči "ludi sveštenik" i sl., ili da ih nije s namjerom puštao ispred, odnosno da nije gazio koliko može i zna (Eddieja zbog njegove borbe za titulu, Rubensa zbog toga što su i MS i Ferrari već bili osigurali titule)?MS-u je svaki vikend, osim onih u kojima je imao problema sa mehanikom, u kojima je završavao iza RB ili EI bio off vikend.
To mu je jedina "mana", da se tako izrazim.Osim Rosberga (interesantno, zar ne) navedi njegovog timskog kolegu koji je bio materijal za šampiona.
100x prežvakana tema, pa ne bih opet.Ali kad je MS vozio u modernim vremenima, znamo kako je prošao pored Rosberga
E sad, čovjek bi trebao poprilično nisko pasti pa nabrojati sve karakterne mane iz MS karijere, pri tom ignorisati zdravstveno stanje u kojem se MS nalazi, da bi dokazivao gluposti, koje će se opet i opet vraćati na dnevni red, u pokušaju da se dokaže nedokazivo i odbrani neodbranjivo
Ovo nije tačno. Bottas nije ugovorom vezan da je drugi vozač.Jedina razlika je u tome što je između Bottasa i Hamiltona možda (kažem možda, što ne znači i da jeste) manja razlika nego što je to između Rubensa i Michaela (ne samo zbog Bottasa, već i zbog Michaela ).
Znaš li koliko je bilo vikenda da je MS završio iza RB ili EI, a da nije imao problema...
Malčice Massa, ali nije osvojio titulu (malo je on ispod nivoa Rosberga i Buttona, a ni blizu Alonsa)
Bottas je Hamiltonova kučka skoro pa isto toliko kao što je Rubens bio Michaelova
Sve su ovo 100x prežvakane teme ... vidim da ti ne smeta pričati o sezonama gdje je MS bio brilijantan100x prežvakana tema, pa ne bih opet.
Znam da ti je čudno da u svijetu ima ljudi, koji se ne bave tuđim karakterima osoba koje ne poznaju.WTF
1. bold - niko ne priča o ugovornom "statusu" vozača, već o kvaliteti vozača i razlici u kvaliteti!!Har Kl je napisao/la: 21.04.2020., 12:46Ovo nije tačno. Bottas nije ugovorom vezan da je drugi vozač.Jedina razlika je u tome što je između Bottasa i Hamiltona možda (kažem možda, što ne znači i da jeste) manja razlika nego što je to između Rubensa i Michaela (ne samo zbog Bottasa, već i zbog Michaela ).
Znaš li koliko je bilo vikenda da je MS završio iza RB ili EI, a da nije imao problema...
Ne znam ... znam da ih je bilo![]()
Evo na prvu kliknuo na sezonu 2003 i odmah se sjetio VN Brazila i VN Velike Britanije.
Previše si zasljepljen sa MS pa neću dalje ni tražiti.
Rečenice:Malčice Massa, ali nije osvojio titulu (malo je on ispod nivoa Rosberga i Buttona, a ni blizu Alonsa)Bottas je Hamiltonova kučka skoro pa isto toliko kao što je Rubens bio Michaelova
su u koliziji jedna s drugom. Pogledati rookie sezonu Bottasa! Boldani dio je presmiješan.
Sve su ovo 100x prežvakane teme ... vidim da ti ne smeta pričati o sezonama gdje je MS bio brilijantan100x prežvakana tema, pa ne bih opet.
Znam da ti je čudno da u svijetu ima ljudi, koji se ne bave tuđim karakterima osoba koje ne poznaju.WTF
Pogotovo ako te osobe prolaze kroz neke teške faze u životu. Jer osjećaju neki bljutav ukus u ustima, kao da cipelare čovjeka na zemlji.
Ali vjeruj mi da ima takvih ljudi. Tako da ću prljavi veš MS ostaviti za sebe. A vama ostavljam ostatak![]()
zvučalo, da se fino izrazim, malo uvredljivo.Znam da ti je čudno da u svijetu ima ljudi, koji se ne bave tuđim karakterima osoba koje ne poznaju.
Ovdje, em što je profulana poenta, jer uopšte nisam pisao o "ugovornom statusu", već o vozačkoj kvaliteti (to sam već napisao u postu iznad), em što je ovo netačno.Bottas nije ugovorom vezan da je drugi vozač.
EditBottas je Hamiltonov potrčko skoro pa isto toliko kao što je Rubens bio Michaelov
Pošto je inicijalna kapisla bila 1997, na nju ću ograničiti odgovor ovaj put.Clark je napisao/la: 13.04.2020., 19:27
Kad se pogleda 2001.-a, postoje određene sličnosti s 1996.-om i 1997.-om. Kao i Williamsi iz tih sezona, Ferrari je 2001.-e bio otprilike toliko dominantan u odnosu na ostale, a opet bilo je dosta utrka u kojima su imali konkurenciju. Prvi pogled na 2001.-u daje dojam da je to prvenstvo bilo šetnja za Schumacher do naslova, ali pogled na svaku utrku pojedinačno otkriva ponešto drugačiju sliku.
Schumacher je svoj dio posla 2001.-e odradio više-manje kako treba. Na stranu tehnički kvarovi, imao je i on nekoliko off nastupa, ali je barem uvijek bio u poziciji da skuplja bodove. I hrpa je rasla.
Kad se tome pridoda da nitko od njegovih konkurenata, zbog ovih ili onih razloga (greške, tehnički kvarovi...), kroz sezonu nije ima konstantno dobru formu i da nisu iskoristili neke od Schumacherovih slabosti, na kraju je razlika u bodovima bila kakva je bila.
Uopće ne vidim razlog zašto bi bilo toliko nevjerojatno da se to isto ne bi dogodilo i sa Schumacherom u Williamsima iz te dvije sezone.