Ispričavam se na OT, Ante slobodno nas prebaci u generala, sad sam skužio da smo u F1 vijestima
Samo bih još volio dodati da shvaćam značaj na ekonomiju (i ja sam ekonomist) i slažem se da ćemo svi tu puno trpiti, ali trebamo pogledati i širu sliku i shvatiti kako smo u krizi. A u krizi se takve stvari događaju, kakve god mjere ti donio - zato se i zove kriza, ljudi ispaštaju. I nećemo samo ekonomski ispaštati, bit će i socijalnih, bihevioralnih, zdravstvenih, kulturoloških itd. posljedica. Ali takva je nažalost situacija.
Isto tako iznimno važna ekonomska činjenica je da se treba uzeti u obzir veličina i značaj RH u svjetskoj ekonomiji - a to je neznatna. Ovo govorim zato jer u hipotetskom slučaju da u Hrvatskoj niti jedna jedina osoba nije oboljela i da je sve normalno nastavilo a ostatak svijeta bio u rasulu kakvom je, razlika na kraju u oba slučaja bila bi nezamjetna. Mi nećemo biti u krizi zbog naših domaćih ekonomskih mjera (koje su donijeli ti omraženi političari koji bi bili krivi da su ih donijeli i da nisu, da su jače ili slabije mjere...

), nego svjetskih - isto kao i 2007./8. Dapače recesija i fin. kriza bila je predvidljiva još kad je virus bio izoliran samo na Kinu, a sad sa svim velikim svjetskim ekonomijama u potpunom shutdownu, najmanje je važno hoće li teta Kata otvoriti frizerski salon za 4 tjedna ili 4 mjeseca, jer će ju ekonomski rezultati svega ovoga poklopiti kao val - i to je neizbježno nažalost, ali kao što rekoh nije bez razloga skovan pojam' 'kriza'....