VN Brazila (Autodromo Jose Carlos Pace) 15.-17. studeni 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Prvi zavoj/S do Senna

1993- Strašni udes Michaela Andrettija i Gerharda Bergera na startu utrke.

slika

Četvrti zavoj/Descida do Lago

1994- Užasni udes Josa Verstappena, Eddie Irvajna, Eric Bernarda i Martin Brundlea u 34. krugu utrke.

slika

Četrnaesti zavoj/Subida dos Boxes

1999- Udes Stephane Sarrazina.

slika

2003- Udes Marka Webbera te Fernanda Alonsa kao posledica toga, posle ovoga prekinuta je utrka.

slika

Alokacija guma:

slika

Poredak tablica:

slika

Vremenska prognoza:

Petak- Mestimične oluje sa grmljavinom
25ºC / 17ºC

Subota- Djelomično oblačno
27ºC / 16ºC

Nedjelja- Pretežno sunčano
25ºC / 16ºC

Karneval, salsa, vrckasta staza, bolid pleše u krivinama a vozač kontroliše sve to čvrstim hvatanjem volana. Autodromo Jose Carlos Pace je sledeća destinacija u putujućem cirkusu Formule 1. Posle toga imamo još samo Abu Dhabi.

Potpuno je nevjerovatno kako je proletela sezona, zbog traljavog starta konkurenata, Mercedes je uzeo titule u obe konkurencije tako da je njihov učinak u novoj turbo/hibrid eri 100%, nešto što se mora poštivati i ceniti. Ove dve zadnje utrke će odlučiti još par sitnih borbi u poretku i to je to. S obzirom na prošle kontroverze, nebi me čudilo da Mečka pobjedi i ovdje.

U crticama, vijesti uoči VN Brazila:
- Ricciardo: Poštujem Maxa jer uvek čvrsto stoji iza svojih odluka, jedini problem koji sam imao s njime je onaj s kojim imaju i ostali a to je konstantno skretanje prilikom kočenja pri branjenju pozicija.
- Corrina: MIchael je u najboljim rukama, činimo sve moguće da mu pomognemo.
- Wolf: Svaćam Bottasove frustracije zbog konstantnih jednogodišnjih ugovora, 2021 niti jedan on naših vozača nema ugovore, videćemo šta će se desiti iduće sezone.
- Brawn: Još malo pa smo blizu totalnog ukidanja vetoa na neke odluke koji momčadi imaju.
- Hondin CEO, Hachiago: Želimo titulu iduće godine.
- Ricciardo: Uopće mi neće smetati ako bolidi 2021. budu tri sekunde sporiji od trenutnih.
- Albon: Jedva čekam oprobati Interlagos po prvi puta.
- Vettel: Ne slažem se oko Brawnovog komentara na 2017 bolide, je oni su brži i spektakularniji ali mislim da treba poraditi na težini, preteški su. Razumem da je to zbog raznih sigurnosnih standarda te hibridnog motora ali ako usporedimo ovo i ono što smo imali pre 10 godina, prevelika je razlika.
- Mick Schumacher: F1 je još uvek daleko, nije realno razmišljati još o prelasku tamo. No ako mi se pruži prilika, ja ću je iskoristiti.
- Hakkinen: Nova pravila za 2021 su donela F1 nešto specijalno i posebno, bolidi će lakše moći pratiti druge, u moje vreme je isto bilo zeznuto, što si više u poleđini drugog bolida to se gume više troše jer aerodinamika trpi.
- Isola: Pregrevanje guma je bio problem u COTA, ne prijanjanje, mislim na kritike oko prototipa 2020 guma.
- Bottas: Niko ne zna koliko jako sam bio motiviran glede osvajanja prvenstva ove godine.
- Hulkenberg: Iako deluje kako imam nedovršena posla u F1 (pošto očito nema mjesta u 2020, pa se osvrće na rekorni broj utrka bez podija), ja sam svoj posao obavio. Vozio sam dobro proteklih godina, momčadi su me uvek prihvatali i plaćali me dobro. To govori o mojoj nekoj kvaliteti. Naravno da bi voleo imati neki drugi rekord, tipa broj podija i pobjeda, znam zbog čega ih nisam osvajao i miran sam glede toga. Spavam mirno, iako ne dobijem mjesto iduće sezone, nije ništa propalo, život ide dalje. Na pitanje o Leclercu kaže: Imali smo slične karijere u nižerazrednim formulama, to nije slučaj i s F1. Možda je on srećković [nasmejao se].
- Anthony Hamilton: Nagovaram Lewisa da ostane u F1 bar 5-6 godina.
- McLaren F1 tim otvoren radi testiranja njihovih Indycar vozača.
- Bottas: Iduće godine Hamiltonu neće biti lako.
- Wolf: Mercedes je osvojio prvenstvo jer smo pravili manje grešaka.
- Raikkonen: Briga me ako F1 bolidi budu sporiji 2021.
- Norris: Hamilton je jedan od najboljih vozača svih vremena.
- Massa: Leclerc bi mogao pre uzeti prvenstvo nego Verstappen

TV Program*

Petak

15:00 Prvi slobodni trening (90 minuta)
19:00 Drugi slobodni trening (90 minuta)

Subota

16:00 Treći slobodni trening (60 minuta)
19:00 Kvalifikacije (60 minuta)

Nedjelja

18:10 Utrka (120 minuta)

* naša vremenska zona
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Hvala Alene :thumbs: :pivo:

slika

slika

PS. Vidi Josa, jbte :shock:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ne, hvala tebi :cice:
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Kod mene ne učitava slike iz uvodnog posta. Ne znam jeli do mene.. Juče sam vidio one slike što si postao u onoj temi o onoj F1 igrici, a danas se ne vide ni one tamo, ni ove.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Stvarno nemam predstavu, od kad sam poceo pisati uvodne teme na forumhaeru, morao sam preci s Imgura na Postimage. Zbog kvalitete sve pravim u PNG formatu, evo recimo sve slike s uvodne teme zauzimaju 5.5MB, a imam 4 animacije od ravno 1MB. Cijeli uvodni post zauzima skoro 10MB.

Pastore, probaj obrisati kolacice.
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Gute job obojice :thumbs:
Volim ovu stazu, šteta što nije zadnja utrka u kalendaru...

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Frantic je napisao/la: 10.11.2019., 21:44 Hvala Alene :thumbs: :pivo:

slika

slika

PS. Vidi Josa, jbte :shock:
Čisto da popravim nadopunjeno ako nekome ne prikazuje :pivo:
slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
https://twitter.com/F1/status/1193892886485569537 Ja se ovog nešto i ne sjećam :misli:
Sad je smiješno :rofl: Al' je moglo biti kobno za Lewisove noge da ne manje skočio...

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Alen13ASC je napisao/la: 11.11.2019., 10:33 Stvarno nemam predstavu, od kad sam poceo pisati uvodne teme na forumhaeru, morao sam preci s Imgura na Postimage. Zbog kvalitete sve pravim u PNG formatu, evo recimo sve slike s uvodne teme zauzimaju 5.5MB, a imam 4 animacije od ravno 1MB. Cijeli uvodni post zauzima skoro 10MB.

Pastore, probaj obrisati kolacice.
Sada sve radi, a nisam ništa dirao. Valjda stranica na kojoj su uploadane slike nije radila u tom trenutku...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Leclerc u Brazilu s novim motorom...jebote letit će :prcnjau:
Ne mora ništa štedjeti i jedino će biti ograničen gorivom.
https://it.motorsport.com/f1/news/f1-le ... e/4595924/

Naravno ovo nije motor 2020 kao što su prosipali priče određeni mediji. Spec 3 koji koristimo od Italije.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Osim 10 mjesta kazne, hoće li bit ugrađena bar 2 senzora u pogonsku jedinicu zbog "varanja" ? :prcnjau:

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Pa neka nabiju 50 senzora. Ne bi trebao biti problem ako ne krše pravilnik? :chill:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Zašto onda nemaju senzore konstantno na svim bolidima?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Vetma puno pitaš :chill:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Nisu svi bolidi na pravcu toliko brzi da je nekima sumnjivo
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Multi 21 je napisao/la: 12.11.2019., 17:39 Nisu svi bolidi na pravcu toliko brzi da je nekima sumnjivo
Ne vidim zašto bi se trebali oslanjati na to što je kome sumnjivo. Ako nitko ne krši pravila, onda u čemu je problem da su na svim bolidima senzori?

Multi 21
Formula 1
Formula 1
A to je način funkcioniranja FIA-a. Nije bajno, a i bilo bi logično i pravedno da svi konstantno imaju te senzore, ali zar ne možemo i gledati na Ferrari kao krivca što ne traži nešto takvo? Nije to nikakva šporka igra, pitaj FIA-u da pita Mercedes/Red Bull što se dešava u __________. Makar bilo ništa, to oni rade zadnje dvije godine...

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Jedini legitimni kandidat za zadnju trku sezone. Znam i razumijem da para vrti gdje burgija nece i da se isplati tu eksluzivu prodavati trulo bogatim šeicima, diktatorima drzava bez ikakve auto moto tradicije, ali to ne znaci da se sa tim mogu sloziti.
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 2 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
_bataziv_0809 je napisao/la: 13.11.2019., 10:08 Jedini legitimni kandidat za zadnju trku sezone. Znam i razumijem da para vrti gdje burgija nece i da se isplati tu eksluzivu prodavati trulo bogatim šeicima, diktatorima drzava bez ikakve auto moto tradicije, ali to ne znaci da se sa tim mogu sloziti.
:thumbs: :thumbs:

:vozi: :vozi:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
https://twitter.com/motorsport_geek/status/1195040281734852615 Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡