..haha, opet klokan.
[ link do slike ]
Da mi je znat svrhu i smisao cijele te priče.. iako život kod takvih osoba i nema neki smisao, a samim tim i njihovi postupci gube svaki.
Pojavljivat će se još, u to sam siguran..
Po meni i trebalo uvesti sustav verifikacije.. i to po principu F1Technical.
To već predlažem po neznam koji put.
Naime, kad sam došao na taj sajt začudilo me je kako je tamo ekipa vrlo konstruktivna u razgovorima (nevetazno uz tehnikalije) i odlučio se prijavit. I što me dočekalo? Nakon prijave koja je naravno bila klasična kako bi se izbjegli "roboti", te nije bila automatska, već ju je morao odobrit admin, napisao sam svoj prvi komentar. I gle čuda, taj komentar je završio po automatici kod admina na odobrenje, tj. prvo ga je admin morao pročitati i odobriti. Taj proces traje od 10-tak komentara.. pa čak i duže ako to admin rasudi da je potrebno. Nakon pet-šest iscrpnih i kvalitetnih postova admin me je prijevremeno dao u "opticaj" jer je vidio da samnom nema šale.. tj. da sam mu ozbiljan forumaš. Istina da sam se i ja nešto malo više potrudio jer me je živciralo to što mi je komentar bio već neaktualan kad je prošao adminovo objavljivanja, i ispočetka vas ekipa na forumu uopće neobadava, jer kad komentar izađe, već je ta priča prošlo-sfršena, i vjerovatno je to što ste izjavili netko već rekao ili prošao.
To vas tjera da proces bude brži i kvalitetnji kako bi se mogli uključiti u ekipu koka ima slične kvalitete.. rafinirana od trolera, spamera i sl.
Gledajući koliko se tu mjesečno prijavi NOVIH AKTIVNIH forumaša to bi bio posao luk i voda za admina.
Također mi se svidjelo ono bodovanje postova. To bodovanje nakon nekog vremena možete i vi vršiti ako vam to admini dopuste i to nakon toga što vama daju 10 ili više bodova. Naravno ako admin rasudi da ste ozbiljan forumaš. Ti bodovi mogu ići i u negativni.. nešto kao i kod naših komentaraispod vijesti.
Zanimljivo je da se oni nikomen nedavaju šakom i kopom.. već stvarno moraš zaslužiti kao KORISTAN komentar, znači da taj komentar stvarno nekom koristi, ili viđenje koje rasvjetljava neku situaciju. Također bude negativan ako nešto vidi prema trolerstvu ili totalna bedastoća. Toga se uglavnom drže. Osobno sam dobio dojam da je samo nekolicina odabranih na tom forumu u mogućnosti davati te bodove (+/-). To potiče forumaše da ih svojim komentarima skupljaju i samim time dobivaju viši status, te uglavnom dobro skreneš pažnju u nekoj temi kad neki forumaš sa 322 boda nešto komentira, jer to ima težinu (najčešće), i bez obzira na tu težinu nedobije samo tako bod (rijeđe nego češće). To je zanimljiv koncept.
No u svakom slučaju ozbiljno razmislite za onaj sistem verifikacije početnih komentara.. u tom slučaju se neobjavljuju bezvezni komentari.. tako da je poruka već sa tim poslana.