VN Singapura (Marina Bay Street Circuit) 20.9.-22.9.2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
reso20 je napisao/la: 22.09.2019., 23:10
Ferrari je napisao/la: 22.09.2019., 19:46
F12000 je napisao/la: 22.09.2019., 19:42

Vettelu je dan bolji (prvi) pit stop kako bi se maksimizirao učinak momčadi.
Samo što je Seb u JEDNOM krugu nadoknadio skoro 4 sekunde.

Imao je bolesno dobar out lap i napravio je razliku. Isto tako zaustavljanje Vettela 2.9 sec, a Leclerca 2.4...znaci jos pola sekunde.

Daj molim te. Uostalom Leclerc se kasnije nije baš ni približio Vettelu do kraja...

Smiri se.
Na kraju je bilo 3 sekunde. Ono što Leclercu nisu rekli "PUSH" da je Vettel otišao u boks nego prešutili....
Dalje, Leclerc nakon toga sa 6.5 sekundi u 2 kruga spušta na 4 sec i tu stiže saftey car.
Ono što mi je upada u oči je što je mali dobio po prstima u Monzi i iz njegovog govora se da isčitati da je tamo dobio jezikove juhe a ovdje su mu ga metnuli (to je što on misli...)
Mislim da i dalje mora biti sretan s obzirom na Spa i sve što se događalo. Mislim da je vrijeme da Ferrari poradi na strategiji i max iskoriste ovu sezonu za sebe kao TIM je trenutačno malo bi piškili pa bi malo kakili.
PS. Ja sam znao da Vettel uzima to i za team i njega je ovo velika stvar. Prvenstvo je Mečkino ali do tad želimo bar još koju jebačku trku.
Vettelu je rečeno da čuva gume nakon što je napravio 4 pretjecanja...zato je i usporio.
Možda je Leclerc malo previše pritiskao u tim krugovima pa je zato na kraju malo ostao bez brzine kada je Vettel postavio dva najbrža kruga na kraju dok je Leclerc pao na 2.5 sec u predzadnjem krugu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
avetma je napisao/la: 22.09.2019., 22:59
Multi 21 je napisao/la: 22.09.2019., 22:58
avetma je napisao/la: 22.09.2019., 22:29
Leclercu je rečeno da može pritiskati 4 kruga prije nego je Vettel otišao u boks. U tom krugu Leclerc je imao 1:48.7, a nakon što su mu rekli da može pritiskati odradio je ovo:

Kod: Označi sve

1:48.3
1:47.8
1:49.0
1:49.6
Znači, rečeno mu je da može pritiskati - nije uspio.
Zašto ovo izbjegavate "pobiti"?
Ako mu je ponestalo gume - onda mu baš ne ide to čuvanje gume kad su Vettelu izdržale bolje nego njemu u čistom zraku sa sporim tempom.
Je li Vettel kmečao ovako u Belgiji nakon što je žrtvovan 10x puta gore nego Leclerc ovdje?
Zato jer su brojevi zajebana stvar :)

Što se tiče guma, vidjelo se na kraju - Leclerc je krenuo napadati Vettela, ali je (opet) ostao bez guma.
Ferkan mu i gume sabotira... Zanimljivo kako većina "navijača" Leclerca su bivši fanovi Alonsa i/ili Hamste gangste.
Ubiše ih kompleksi koje im je "krastavac" nabijao 4-5 godina u Red Bullu :rofl: :rofl: :rofl: :zubo:

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Ferariju je išla voda na mlin to što je Pireli snizio tlak na najnižu tačku ove sezone.
Jedna jedinica prema gore promenila bi stvar totalno...u korist Mercedesa

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
"Binotto explains how Red Bull inadvertently cost Leclerc Singapore victory"

https://www.formula1.com/en/latest/arti ... V16x6.html
slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
LH44 je napisao/la: 22.09.2019., 13:04

Imaš mobdro, a imaš i WSS. WSS nek kolega @Frantic da link, a mobdro je lagano naći, samo guglaj.
Neku reč više o WSS...kako radi..gde se može skinut....

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
F12000 je napisao/la: 22.09.2019., 23:49 "Binotto explains how Red Bull inadvertently cost Leclerc Singapore victory"

Dobro kolega, jel ti toliko žao što Charles nije pobijedio?
Jbt pa uzeli smo 1-2. Perfect. Idemo dalje.
Ili te briga za Ferrari? Gledaš samo Leclerca? Izgledaš mi tako.

klikerbgd
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Sebastian
Sarma je napisao/la: 22.09.2019., 22:58 A jebote, koda gube prvenstvo :mrgreen:
Bottas u kućici :prcnjau:

slika
Fascinantno koliko su gladni i dalje , tako treba ,prava sampionska masina ,moram da im priznam .
Plus sto znaju kakav je Lujo i odmah idu da mu se sve objasni podignu moral izvinjavaju se i kazu kako su svi sve sjebali i samim tim i njega i da traze oprost. Malo ironicno ali i u porazima i u odnosu na karaktere svojih vozaca sve rade savrseno ...

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Ma jasno :thumbs:
Jbgaa, ne možeš uvijek sve savršeno.

F12000
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Leclerc
Sarma je napisao/la: 22.09.2019., 23:58
F12000 je napisao/la: 22.09.2019., 23:49 "Binotto explains how Red Bull inadvertently cost Leclerc Singapore victory"

Dobro kolega, jel ti toliko žao što Charles nije pobijedio?
Jbt pa uzeli smo 1-2. Perfect. Idemo dalje.
Ili te briga za Ferrari? Gledaš samo Leclerca? Izgledaš mi tako.
Bitter-sweet sam, kao što sam već prethodno napisao. For obvious reasons :mrgreen:
slika

Icestorm
Karting
Karting
S nama već: 5 god 8 mj
Sava čast Sebu. Baš mi je drago da je pobijedio.

Zabavno je vidjeti hejtere, pogotovo novopečene navijače Lecrerca i iskompleksirane Alonsa kako se živciraju. :belj: :belj:

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
F12000 je napisao/la: Opet, rezultat Leclerca je žrtvovan za dobrobit ekipe, posljedično i Vettela. Mislim da nije zaslužio da ga se dodatno pljuca nakon ovoga.
Ne slažem se da je žrtvovan, a čak i da je, pa što onda. Koliko je puta Kimi žrtvovan...a tko je uopće Leclerc u odnosu na Kimija.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ferrari je napisao/la: 22.09.2019., 22:12
F12000 je napisao/la: 22.09.2019., 22:07 Ferrari je tokom utrke promijenio strategiju i pozvao Vettela prvog u boks, usprkos tome što vozač ispred uvijek ide prvi. Još uz to, nisu obavijestili Leclerca o tome, da eventualno podigne pace i izbori se za prvo mjesto. Nego je vjerojatno,sukladno dogovoru kojeg su imali cijelu utrku, nastavio čuvati gume i držao grid zbijenim.

Potpuna neistina jer mu je rečeno oko kruga 15 ili 16 da počne pritiskati...nije se ništa štedilo.
usprkos tome što vozač ispred uvijek ide prvi.
Tko je to rekao? Netko iz Ferrarija ili? Ide se u boks kako utrka diktira...Leclerc je ukupno imao skoro 4 sekunde prednosti pred Vettelom, a ovaj je odvozio out lap koji je bio brži za 3.8 sec...za usporedbu Max iza Vettela, na istoj strategiji vozi SEKUNDU sporiji out lap.

O čemu pričamo ovdje? Ferrari se iznenadio da je ovaj odvozio takav krug + imao je pola sekunde sporije zaustavljanje Seb i onda je izašao ispred Charlesa.

Uostalom Max bi preskočio Vettela sigurno da je ušao prije njega (samo 2.2 sek razmak), a onda bi vjerojatno Seb ušao sljedeći krug, možda onda Mercedes sa Hamiltonom također, a tek onda Leclerc koji bi vrlo vjerojatno izgubio P1 i Hamilton bi bio prvi, Leclerc drugi, Max treći, Seb četvrti...

Ali eto...oni sabotiraju Leclerca... :facepalm:
Max je izašao iza Hulka. Baš sam čitao izjavu Hornera. Kaže da su izašli ispred Hulka, misli da bi i oni uspjeli unercutati Leclerca.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ferrari je napisao/la: 22.09.2019., 22:36
Možete slobodno prestati s tim čudesni krug Vettela, užasni spor Leclerc, jer je i sam Vettel rekao da je hard imao puno bolji grip u odnosu na stare soft gume. Tako da je očito raniji pit uvelike pogodovao Vettelu.
Evo ti usporedba sa svima u prvom krugu na Hard gumama tj Out lapu...

slika

Znači ili sam ja lud ili umišljam...ali taj drugi i treći sektor je bio da u usporedbi sa ostala 4 vozača čudesan.
U ovaj prvi sektor se računa i prolazak kroz boks, od cilja. A pošto je imao najsporije zaustavljanje, logično da će mu i prvi sektor biti sporiji.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
gjoko-mkd je napisao/la: 22.09.2019., 23:55
LH44 je napisao/la: 22.09.2019., 13:04

Imaš mobdro, a imaš i WSS. WSS nek kolega @Frantic da link, a mobdro je lagano naći, samo guglaj.
Neku reč više o WSS...kako radi..gde se može skinut....
@đoko
samo guglaj "WSS apk", zadnja je verzija 2.4
Ma!o je manji izbor nego na Mobdru, ali aplikacija bolje radi, manje šteka, streamovi su "kvalitetniji".
Imaš komp!etan SKY sports, BT sport, Sk 1,2,3, 5 Arena, brdo Bein sports, Foxovi, itd.....
Nisam se bavio ovom aplikacijom za windows, možeš potražiti
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Opet vi "Ferraristi" o Vettelu i Leclercu!? Pa jeste li vi navijaci Ferrarija ili Vettela i Leclerca!?
Prosla trka svi Vettelovci po Leclercu, ovaj vikend svi Leclercovci po Vettelu!

1-2 je ljudi! Uzivajte! Navijajte za Ferrari! Sezona je gotova! Uzivajmo u trenutnoj opustenosti i pobjedama Ferrarija! Ova trka je morala da ode Vettelu u ruke zbog slucajnosti i moranja da se ide u Box zbog Crasha!

Ponsvljam! Ne mozemo biti sampioni ni u jednom od sampionata ove sezone, zato uzivajte u pobjedama crvenih. Trenutno nije bitno ko je od vozaca pobjednik! 😄

FORZZA FERRARI!!!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Trka onako solidna. Više je bilo akcije van staze nego na stazi.
Mercedes opet podbacio. Drugi put zaredom. I što je po meni najgore opet ista greška. Dali su iste taktike vozačima umjesto da su sa sporijim vozačem otišli ranije u box, a onda eventualno Lewisa ostaviti da pokuša duži stint. Nakon utrke (kad je najlakše general biti) ispostavilo se da je undercut najbolja opcija bila. Opet ću reći da nam Nikki Lauda jako nedostaje u garaži, jer on je znao neke stvari bolje postaviti. Usporavanje Bottasa je samo jedan dokaz, koliko neke stvari ne štimaju. Kad se ganja rezultat, sasvim je logično da se žrtvuje jedan vozač za dobrobit drugog vozača. Međutim ono što su oni uradili nije žrtvovanje, već poklanjanje mjesta. OK je i to, ali onda se mora javno obznaniti status 1. i 2. vozača.
Pretpostavljam da je Lewis bio jako ljut nakon utrke i ima svako pravo za to. Navodno su imali dugi sastanak nakon utrke. Nadam se (opet) da će se popraviti ove stvari. Liče mi malo na Ferrari prethodnih godina, kad nisu bili sigurni u sebe i kad su se bojali povući prvi potez. Sve u svemu još uvijek imamo veliku prednost, titula ne bi trebala ni doći u znak pitanja, ali mi navijači želimo još pobjeda.
Što se tiče Ferrarija, nisu jasni navijači LeClerca. Da se razumijemo LeClerc ima pravo da bude ljut. Zeznuli su ga žestoko. Izugubio je pobjedu. Nikad nisam bio pristalica da se vozačima "otima" pobjeda zbog koristi tima. Pobjeda je ipak pobjeda.
Međutim IMO to nije urađeno namjerno, već da se Vettelu omogući preticanje Hamiltona. Dobili su 1-2 na kraju i svaka čast na hladnoj egzekuciji. To što je LeClerc ostao Vettela, iza spada u shit happens situacije. Da je Ferrari obratno postupio LeClerc bi bio prvi, ali Vettel vjerovatno treći, ali iza Maxa. To bi značilo gubitak pozicije. Sve bi trebalo biti jasno. F1 je timski sport, nekad bude okrutan prema nekom vozaču, ali takav je kakav je. LeClercu je možda i bolje da u startu osjeti gorčinu, dok se još ne bori za WDC.
Za kraj, moj utisak o garaži Ferrarija.
Očito je da Vettel nikad neće biti vođa u timu. Čak imam osjećaj da će LeClerc potpuno preokrenuti svoju situaciju u svoju korist.
Bolje bi mu bilo da ode iz Ferrarija, dok još može otići sa nekom veličinom. Ukoliko ga "mali" nastavi pobjeđivati ... Bit će jako ružno za njegovu karijeru.
Nema više izgovora da Ferrari nije dobar tim . Binotto je dobio veliki + od mene

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
MSC je napisao/la: 22.09.2019., 19:38 Jedva čekam da Bottas kaže kako još uvijek ima šanse za naslov, a danas je poslušno prosuo bodove pustivši jedinog rivala.
Bottas ima šanse za naslov protiv Hamiltona, kao i što je Massa imao protiv Šumija.
slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Dani je napisao/la:
MSC je napisao/la: 22.09.2019., 19:38 Jedva čekam da Bottas kaže kako još uvijek ima šanse za naslov, a danas je poslušno prosuo bodove pustivši jedinog rivala.
Bottas ima šanse za naslov protiv Hamiltona, kao i što je Massa imao protiv Šumija.
Kao što je i Kovalainen imao pored Hamiltona?

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Grah0 je napisao/la: 23.09.2019., 10:18 Kao što je i Kovalainen imao pored Hamiltona?
Botas je za Kovalajnena Sumaher, ako se sjecas 2008 kao zrela osoba, to bi ti trebalo biti jasno.
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Grah0 je napisao/la: 23.09.2019., 10:18 Kao što je i Kovalainen imao pored Hamiltona?
Botas je za Kovalajnena Sumaher, ako se sjecas 2008 kao zrela osoba, to bi ti trebalo biti jasno.

On je bio toliko sporiji da i nisu trebale team orders :rofl:

P.S. Raja uspio sam vas izbjeci kao i sve ostale socijalne i druge medije i pogledati snimku bez da znam rezultat, veceras pisem iskustvo cool je (y)
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡