Kad već pominješ VN SAD 2000.....
Ti jedne prilike napisa ovdje "da želiš Ferrariju sve najgore, na stazi naravno (valjda bez ružnih posljedica, samo kvarovi)", nešto tako otprilike, ispravi me ako griješim.
Možda je zayebancija, možda nije, nebitno. I ako nije, Bože moj, to je tvoj stav.
Ja s druge strane nisam takav i nisam nikad želio "kvar/odustajanje" direktnog konkurenta Ferrarijevom vozaču, vozio on za Williams, Mclaren, Renault, Red Bull ili Mercedes (na stranu moja zayebancija ovdje na portalu/forumu).
Sa izuzetkom gore pomenute trke!
Skakao sam od sreće kad je Miki prdnuo motor.
Jbga, valjda zbog silnog čekanja na titulu.
Čak se nisam radovao Hamiltonovim problemima u Brazilu 2007. ili Vettelovom okretanju na istom mjestu 5 godina poslije.
U ta dva slučaja više bi osjećaj koji me obuzeo nazvao "o-ho, možda postoji šansa da se uzme titula" (Kimi ju je uzeo, Ferdo nije), nego što je to bilo u fazonu "Yes, to, to, nek si se sudario/okrenuo/imo probleme-da hoćeš i odustati".
A u slučaju Hakkinena je bilo stvarno od srca "yes, yes, ...., neka je prdnuo, tooooo".
Opet, pola godine poslije, kada je taj isti Mika odustao u zadnjem krugu VN Španije, koliko god mi je bilo drago što je odustao na VN SAD 2000., vjeruj mi da mi ga je bilo isto toliko žao.
Časna pionirska!
A bila je tek prva trećina sezone, niko nije mogao znati da će Michael uzeti titulu sa skoro 60 bodova viška.
Vjerovatno je (opet) s tim imalo veze to što je par mjeseci prije osvojen WDC nakon 21 godine…..