VN Italije (Monza) 6.-8. rujna 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Liam Lawson
Albon-Maks 2:0
Idemo dalje :prcnjau:
slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
reso20 je napisao/la: 08.09.2019., 17:08 Troje drkaro*** ovdje na forumu na APARATIMA :) MSC sad možeš mirno ići odmoriti :facepalm: Brumica gdje si nam :rofl: Ferkane :klopa:
Kakva dominacija, kakva vožnja, kakva pobjeda iz prvog pokušaja u Ferrariu!!! :gandalf:
E moj Seb, opustio si se previše i slušaš ove forumaše previše :thumbsd:
Koji je tebi?
"What a little star." May 26, 2012.

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso
reso20 je napisao/la: 08.09.2019., 17:08 Troje drkaro*** ovdje na forumu na APARATIMA :) MSC sad možeš mirno ići odmoriti :facepalm: Brumica gdje si nam :rofl: Ferkane :klopa:
Kakva dominacija, kakva vožnja, kakva pobjeda iz prvog pokušaja u Ferrariu!!! :gandalf:
Za ovo ćeš dobit crno-bijelu zastavu od moderature :D
You should never underestimate the predictability of stupidity

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
croatic f1 je napisao/la: 08.09.2019., 17:09 Što se tiče Vettela, jao. Nova velika greška u najgorem mogućem trenutku - njegova budućnost u Ferrariju, a i Formuli 1 mi je sve neizvjesnija...

Što se tiče zastave, slažem se s Markom, nema to veze s politikom, već s nekakvom kulturom. Lijepo je vidjeti tu zastavu, bilo mi je drago čim sam je vidio u publici, ali bilo bi lijepo da je drži na miru kao i svi ostali te ne smeta kameri konstantnim mahanjem.
Vettel je danas jako zabrljao, ali to nije prvi put - previše ga pogađaju neke stvari i svaki put kad se dogodi neko sranje subotom, on uglavnom napravi dodatnu glupost. Razumijem da jučer nije ispalo po dogovoru, ali ostavi to iza sebe, novi je dan i nova prilika.

Za ovo oko zastave - aleluja. Ne razumijem spominjanje politike - bit je bila zastava koja smeta prijenosu uživo, pa bila ona naša, turska, japanska ili neka druga.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Moram se osvrnuti na Albonovu kaznu u današnjoj utrci. Kakva je to smiješna kazna od 5 sekundi za prelaženje van staze??

Ovo nije prvi put da se dodjeljuju takve kazne i nešto bi tu trebalo promijeniti. Albonu i RB-u očito nije bilo niti na kraj pameti vratiti poziciju jer znaju da će pokupiti 5 sekundi kazne, ali oni tih 5 sekundi prednosti nabiju Magnussenu u 3 kruga. Smijurija.

Trebala bi kazna uvijek biti vraćanje pozicije. A ako to kojim slučajem znači da vozač mora propustiti i nekog drugog tko se u međuvremenu našao između njih, opet si je sam kriv jer ga nije odma propustio. Vrlo jednostavno.

Inače što se tiče same utrke, još jedna sjajna predstava. Koliko god prvenstvu falilo bodovne zanimljivosti toliko pojedinačne utrke obiluju događanjima i sjajnim borbama.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
MSC je napisao/la: 08.09.2019., 17:12
Koji je tebi?
Dobro @reso20 malo sada pretjeruje, isto kao i vi sa Leclercom zbog jučer gdje je bio teški cirkus.

Ja bih puno prije opalio danas po Vettelu nego npr. po Leclercu u vezi kvala gdje je malo zasro u onom cirkusu...

Vettel bi se trebao stvarno zapitati... Dokle?

reso20
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
MSC je napisao/la: 08.09.2019., 12:04 Ja bih volio pobjedu Ferrarija ali ne ovoga sa pole positiona. Seb danas treba voziti iskljucivo i samo za sebe.
Pusa MSC :aww: Vidjeli smo kad je Seb vozio samo za sebe :rofl:
A čuj moram vas malo negativce i navijače "vozača" (Vettela samo) posprdati jer ste to zaslužili svojom negativom.

@Sarma
Znam, jbg ne mogu si pomoc, kad vec 2 dana samo pljuju. Evo necu vise obecajem.

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Tu sam maco, živa i zdrava ;) Vrhunska vožnja Charlesa, nije teško priznati.

Što se Sebu događa, ne znam. Ne vjerujem da je čovjek samo tako zaboravio voziti. Treba izgurati ovu sezonu do kraja pa nakon toga sjesti i vidjeti što dalje. Pod time ne mislim penzija, nego razmisliti je li Ferrari i dalje ekipa za njega.
They see me strollin', they hatin' :cool:

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Sarma je napisao/la: 08.09.2019., 16:39 Najviše mi je drago što je Leclerc dobio zbog onih komentara od jučer na račun njega, pojest će ga Mercedes, smrad, ovo ono... i to od navijača Ferrarija...

Mislim ono ćemu to?

Bravo Charles vrhunska vožnja :party:
To nisu navijači Ferrarija, nego isključivo Vettela. Ma što govorili, njihove riječi ih odaju i dvostruki standardi kad kod iste situacije šute ili se dignu na zadnje noge ovisi o kome se radi.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Malo me iznenadilo da je Mercedes bio onoliko sporiji na ravnicama...moram priznati.
Čak i sa DRS-om nije išlo već bi bilo tu negdje. Parabolica ih je zahebala i Hamiltona dok Bottas je...Bottas. Nisam ni očekivao ništa od njega.

Hamilton je pritiskao i bio jako blizu par puta dok se moram priznati malo progledalo kroz prste Leclercu...prvo onaj kontakt u zavoju 4 gdje su mogli dati kaznu (dobio upozorenje) pa onda ono kraćenje šikane gdje je isto još i više progledalo kroz prste po meni...jer Albon je (a i Sete Camara u F2) dobio 5 sec kazne za to...pa ajde. Nakon toga je i dalje držao dobro, ali Hamiltonu su počele padati gume i to je bilo to. Odlična strateška odluka za nas napokon!!

Sve u svemu odlično odvezeno od Leclerca...tvrdo, opet na mišiće, ali dobili pa možemo biti zadovoljni. Pucat će o samopouzdanja i ovo mu je još i bolja motivacija za nastavak sezone, a i u buduće!

Nisam zadovoljan što nismo maksimizirali rezultat...Vettel se nevjerojatno izvrtio i ne znam što da kažem na ono...približio se Bottasu na pola sekunde, vjerojatno bi ga napao i prošao, a onda se na ulasku na Ascari onako izvrti...ne znam. Neka sredi glavu...kužim da mu jučer Ferrari nije baš pomogao i da bi vjerojatno startao u prvom redu i da je sigurno frustriran sa svime, ali jebiga. Još je na kraju i kolega dobio utrku koja je uz prvenstvo možda i najvažnija za Ferrari. Žao mi je zbog njega kao vozača i osobe, ali i još nismo uzeli sve bodove.

Renaultu sve pohvale! Ajde i Gio je uzeo 2 boda, a kakva amaterska pogreška za Alfu kod Kimija... :facepalm: užas.
Zadnja izmjena: Ferrari, dana/u 08.09.2019., 17:30, ukupno mijenjano 1 put.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Sarma je napisao/la: 08.09.2019., 17:22
MSC je napisao/la: 08.09.2019., 17:12
Koji je tebi?
Dobro @reso20 malo sada pretjeruje, isto kao i vi sa Leclercom zbog jučer gdje je bio teški cirkus.

Ja bih puno prije opalio danas po Vettelu nego npr. po Leclercu u vezi kvala gdje je malo zasro u onom cirkusu...

Vettel bi se trebao stvarno zapitati... Dokle?
Spin mogu razumjeti, stizao je Bottasa, pritisako previše. Vjerujem da s bočne strane nije mogao vidjeti Strolla. Ali sve skupa nema opravdanje. Prvi krugovi su, svi su na okupu i to tako ne ide. Prešlo je granicu i koliko god da mi je najdraži na gridu, morati će ili ponovo pronaći staroga sebe ili manje stresnu okolinu od Ferrarija. Ne znam što reći. Predobar mi je i dalje za otpisati ga, slati ga u mirovinu, vidiš da gori od želje, a opet greškom poništi sve dobro što napravi. Možda je previše emotivan u sportu koji postaje sve hladniji, profesionalniji, tvrđi. Možda je sto drugih razloga, ali nije dobro. I žao mi ga je. Krene s P4, završi na P13 i sa mislim, toliko bodova iza Charlesa u ukupnom poretku.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Eto Hamilton je povrijeđen ko što je Leclerc bio u Austriji.
Tako da kad dođe do situacije da Hamić malo pogura nekog van staze čisto da se sjetimo ovog danas.
Al dobro... meni su ovakve situacije više na rubu koje ne bih u pravilu kažnjavao, niti bi Vet-Alo 2011 i 2012, niti Verstappena u Austriji, nit Leclerca u UK.

reso20
GP3
GP3
Brumica je napisao/la: 08.09.2019., 17:24
reso20 je napisao/la: 08.09.2019., 17:08

Tu sam maco, živa i zdrava ;) Vrhunska vožnja Charlesa, nije teško priznati.

Što se Sebu događa, ne znam. Ne vjerujem da je čovjek samo tako zaboravio voziti. Treba izgurati ovu sezonu do kraja pa nakon toga sjesti i vidjeti što dalje. Pod time ne mislim penzija, nego razmisliti je li Ferrari i dalje ekipa za njega.
Ma Ferari je za njega, on treba preuzeti ulogu tipa Raikonen, stati na loptu i pokazati zasto je 4 svjetski prvak.
Vettel je definitivno kalibar za mjesto nekoga tko je prvo Njemac i da drži stvari na okupu. Tako da glavu gore i dobro se pripremiti za 2021.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Btw Camilleri potvrdio da je jučer bilo rasprave nakon kvala...Binotto na Team radiu nakon utrke rekao Charlesu "danas ti je oprošteno"...

Tako da @reso i ostali...prekinite. Gluparije govorite.

Odlično je odvozio i u potpunosti podržavam momka...kao i ekipu kao i Vettela.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
F12000 je napisao/la: 08.09.2019., 17:25
Sarma je napisao/la: 08.09.2019., 16:39 Najviše mi je drago što je Leclerc dobio zbog onih komentara od jučer na račun njega, pojest će ga Mercedes, smrad, ovo ono... i to od navijača Ferrarija...

Mislim ono ćemu to?

Bravo Charles vrhunska vožnja :party:
To nisu navijači Ferrarija, nego isključivo Vettela. Ma što govorili, njihove riječi ih odaju i dvostruki standardi kad kod iste situacije šute ili se dignu na zadnje noge ovisi o kome se radi.
Meni uistinu nije bilo teško napisati da je Charles danas bio odličan. Nemam se šta opravdavati za jučer jer je izgubljen prvi startni red, a mali pokazao sebičnost. Danas je pokazao odličnu vožnju i to je realnost. Kao što stvarno više nemam pojma koji vrag je Sebu.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Šta će bit Sebu, pun mu je kufer. Nadam se da će napustit šlamperaj zvan Ferrari, nek se vrati u RB fino i tjt. Previše ga je Ferrari u zdrav mozak da ostane sa njima. Sad treba samo igrati za sebe, danas daje malom DRS iako ga je juče koštao :klanjam: :klanjam: :klanjam:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ferrari je napisao/la: 08.09.2019., 17:28 Ajde i Gio je uzeo 2 boda, a kakva amaterska pogreška za Alfu kod Kimija... :facepalm: užas.
Greška je glupa, ali bome je i pravilo. Ako sam dobro shvatio, Kimi je trebao startati s Q2 setom jer je bio u Q3, a startao je iz pitlanea jer je prekršen parc ferme :bonk:

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Bilo kako bilo, ne želim likovati sad nakon greške Vettela, tako da ću ga skroz izostaviti iz ove rasprave. Iako sam svoje viđenje Kimija i njega, tj. njihove Ferrari ere iznio u Monza temi od prošle godine. No, na salve uvredi i prozivanja poput one nakon jučerašnjih kvalifikacija uvijek ću ustati, usprkos tome što je situacija "siva" (za mene).
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Čestitke Leclerc-u ... Odvezao je fenomenalno ovu utrku. Čestitke i Ferrariju dobro su reagovali na pokušaj undercut-a i ispravno odabrali hard gume.
Hamilton je bio jako dobar do one "odbrane" pozicije u zavoju 4. Mislim da je taj manevar bio za +5sec za kaznu, a ne za opomenu. Možda sam i subjektivan pa neću analizirati zašto.
Nakon toga se brzo desila i greška i tu je bio kraj.
Nisam ni zadovoljan Masi-jem, ali vidjet ćemo u budućnosti kako će se stvari odvijati.
Bottas je samo dokaz koliko neki vozači prave razliku. Bolid u njegovim rukama ne izgleda ni blizu toliko dobar kao kod Hamiltona.
MV definitivno treba poraditi na strpljenju. Nakon ove utrke mislim da je Lewis najbolji vozač prvenstva (do sad).
Mercedes je ovdje najveći gubitnik. Imali smo ih u konopcima, ali ih nismo znali nokautirati. Nevjerojatno mi zvuči da se vozačima daje ravnopravna taktika u ovakvim uslovima. Bottas je morao ići ranije na HARD i izašao bi ispred Leclerc-a. Lewis bi ostao na softu i pratio Leclerc-a do odlazaka u box. Druga opcija je bila da Leclerc pokrije Bottas-a, ali onda ne bi imao šanse protiv Hamiltona u zadnjem stintu.
Već odavno tvrdim, da odlaskom Laude ekipa nema više tu sigurnost u donošenju odluka.
Ferrari ih već drugi put nadmudruje sa taktikom.
Dobro, šta je tu je.
Nismo se nešto ni nadali previše od ove dvije power staze. Skupili smo dosta bodova. Idemo obezbijediti titulu u Mexico :thumbs:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Jedna glupost koja je (doslovno) ostala u sjeni zastave iz Čapljine - jel to ozbiljno neki DJ puštao neko smeće umjesto Carmen na podiju? :facepalm:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡