VN Francuske (Circuit Paul Ricard) 21.-23. lipnja 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Multi 21 je napisao/la: 22.06.2019., 13:07 Renault ili Honda na Manageru??? :gandalf:
Teške dileme
Samo Honda!!!
slika

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Multi 21 je napisao/la:Renault ili Honda na Manageru??? :gandalf:
Teške dileme
Ono kad nemaš Merc...
:rofl: :mrgreen:

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Ja ubacio ferrarijev motor i mclaren sasiju :chill:
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Merc mi je šasija hehehhe
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Neću biti u prilici gledati ni kvalifikacije, ni utrku, ali nadam se da Ferrari može bolje od 3-4.
slika

Perica9
Formula 1
Formula 1
F12000 je napisao/la: 22.06.2019., 13:22 Neću biti u prilici gledati ni kvalifikacije, ni utrku, ali nadam se da Ferrari može bolje od 3-4.

Može samo gore od toga.
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Frantic je napisao/la: 22.06.2019., 11:10
DaveGilmour je napisao/la: 21.06.2019., 20:33 Upravo pogledah "incident" Max-Hamilton. Ne mogu vjerovati da netko za ovo traži kaznu :facepalm:

Postaje jako zamorno čitati komentare na člancima jer pojedinci u svemu vide teoriju zavjere i dvostruke kriterije.
A vidi nešto Dave. Ja takođe ne bi nikad kaznio vozača za ono što je Lewis uradio jučer. Bio je trening, nije bilo nešto opasno. Greneralno, ne bi uopšte kažnjavao vozače zbog stvari na treninzima, naravno, ukoliko nije veća 3.14zdarija, tipa da je neko napravio neki kontakt pa došlo do krša i tako to.
Međutim, kako onda Vettel dobija kaznu +3 mjesta na gridu prošle godine u Austinu, zbog toga što nije "momentalno" usporio na potrebnu brzinu (po kiši) kad su se upalila crvena svjetla (zbog crvene zastave), a barem 200m oko njega nije bilo "žive duše", niti je bilo opasno, niti je koga ugrozio, niti ovo, niti ono, niti dsz....
Čovjek je usporio (usporavao) i nakon par sekundi bio u granicama. Napominjem, bio je FP1, padala je kiša i "nikog živog" nije bilo oko Vettela.
Ne volim ni ja teorije zavjere, ali jbmu miša, sve mi nešto "ide u prilog tome" da je Benz stvarno kupio 7 titula (ne 6, već 7).
Što se tiče dvostrukih kriterija, tu se nema šta nagađat, to je uveliko dokazano i pokazano u praxi.
Kad se samo prisjetim zašto su sve kažnjavani Ferrarijevi vozači i vozači nekih drugih "manjih" ekipa (mislim, u redu, eto, neka su), a kako se gledalo kroz prste Maxu (u zadnje vrijeme su mu prestali gledati kroz prste, dobar dio prošle sezone i ova sezona, možda je postao prevelika smetnja/prijetnja Lewisu), a pogotovo vozačima Benza, narocito Hamiltonu, to nisu istine (zatvaranja, kontakti, sječenja, kraćenja, ulasci/neulasci u box, guranje bolida u kvalama, raznorazni džokeri??,....).
Takođe, ponavljam se, fascinira me količina i umijeće pisanja opravdanja za nekažnjavanja Hamiltona, što od sudaca (što je i važnije u svoj priči), što od fanova (to je manje bitno).
Fascinira me npr. kako u nekim situacijama suci rezonuju "zdravorazumski", a u drugim se striktno drže "slova zakona, propisa i pravila".
Ali, ali porediš različite situacije. Trebaju biti apsloutno identične situacije da bi mogao poredit... :gandalf:
Kad smo kod toga, onda ništa nije za usporedbu, jer nećeš naći nijednu identičnu situaciju. Najsličnije što mi pada na pamet su ona dva dvoboja Alonsa i Vettela u Monzi, iako i tu ima razilka. Oba su ostavila isto mjesta, samo što je Alonso izašao sa sva četiri točka van staze, iako je imao još prostora do Vettela, da ostane sa dva točka na stazi, kao što je ostao Vettel. I ako se ne varam, Vettel je kažnjen, a Alonso nije. Možda ima veze i sa tim što je Vettel u tom duelu svejedno prošao naprijed, iako je bio guran van staze... Nebitno.

Što se tiče sudaca, ne vidim šta bi promjenili isti suci. Kad od ovoliko razilčitih sudaca apsolutno svi za Hamiltona traže sva moguća opravdanja, dok se kod Vettela striktno drže pravila, ne vjerujem da će isti suci išta promijeniti. Zato sumnjam da je do sudaca. Prije bih rekao da neko viši zahtjeva od njih da tako sude... A u drugu ruku, ne vidim zašto bi neko od iskusnijih i dokazanijih vozača želio biti sudac. Suci su uglavnom frustrirani likovi koji u životu nisu postigli šta su željeli, pa se iskaljuju na drugima. Jer, ruku na srce, ko je ikada kao dijete maštao da postane sudac kad odraste.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Pastor je napisao/la: 22.06.2019., 13:45Najsličnije što mi pada na pamet su ona dva dvoboja Alonsa i Vettela u Monzi, iako i tu ima razilka. Oba su ostavila isto mjesta, samo što je Alonso izašao sa sva četiri točka van staze, iako je imao još prostora do Vettela, da ostane sa dva točka na stazi, kao što je ostao Vettel. I ako se ne varam, Vettel je kažnjen, a Alonso nije. Možda ima veze i sa tim što je Vettel u tom duelu svejedno prošao naprijed, iako je bio guran van staze... Nebitno.
Nisu oba ostavila isto mjesta, Vettel je ranije zatvarao Alonsa i manje mu je prostora ostavio, dok je Alonso ostavio pod konac da se Vettel provuče. Vettelu kazna ko kuća.
slika
slika
slikaslika

f1zd
Jbt McLaren skoro brži od Ferrarija

Perica9
Formula 1
Formula 1
f1zd je napisao/la: 22.06.2019., 15:07 Jbt McLaren skoro brži od Ferrarija
Sada su stigli Seba...
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Bravo Stroll :thumbs:
Sve je promjenjivo, samo je Strollovo ispadanje u Q1 stalno...

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Gdje se moze komunicirati sa srbijanskim spikerima na SK? Twitter?

Iznenadjuje me da ne znaju da 2007 utrka vozila na Magny Couruu a ne na Paul Ricardu, pa spominju Kimijevu pobjedu na "ovoj stazi".
slika

Perica9
Formula 1
Formula 1
Stroll nakon dva tjedna posta od ispadanja u Q1 , nastavlja istim tempom :thumbs:
slika

f1zd
Perica9 je napisao/la:Stroll nakon dva tjedna posta od ispadanja u Q1 , nastavlja istim tempom :thumbs:
Na prošloj utrci je ispao, ali je zato danas... ponovo ispao :rofl:

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
_bataziv_0809 je napisao/la: 22.06.2019., 15:21 Gdje se moze komunicirati sa srbijanskim spikerima na SK? Twitter?

Iznenadjuje me da ne znaju da 2007 utrka vozila na Magny Couruu a ne na Paul Ricardu, pa spominju Kimijevu pobjedu na "ovoj stazi".
Oni su teški konjomuti, Aleksandar Babić bi trebao biti umesto njih.
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
f1zd je napisao/la: 22.06.2019., 15:22
Perica9 je napisao/la:Stroll nakon dva tjedna posta od ispadanja u Q1 , nastavlja istim tempom :thumbs:
Na prošloj utrci je ispao, ali je zato danas... ponovo ispao :rofl:
Uzdiže se, prošli put 17. sad 18. startna pozicija. Konačni cilj je skinuti Kubicu s trona...

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Grosjean.. jucer smo o njemu i evo ga... Katastrofa lik. Treba ga u poijt kod strolla pa nek se utrkuju. Steta za pereza da nikad nije dobio sansu. Imao je sezonu u mclarenu kada mclaren nije bio bas neki vrh a i da je ostao vidimo kako bi se proveo. Iskreno, vise mi je njega zao nego hulka sto nije dobio priliku u jakom bolidu.

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

f1zd
Merc sekund brži. Očekivano iskreno

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Hajde Valtteri saberi se, imaš ga od petka jbmu...

EDIT: Tako je, ima nade!
slikaslika

ZvoNik
Karting
Karting
S nama već: 9 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Zašto se sada mercedesi utrkuju?
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡