Sebastian Vettel
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 10 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
@Har Kl siguran sam da Lewis ne bi prosipao bodove kao Vettel i da se ne bi završila stvar u Meksiku, ali sad da bi on sam napravio razliku i uzeo titulu, ne znam baš, jako teško 

Zadnja izmjena: LH44, dana/u 03.05.2019., 14:06, ukupno mijenjano 1 put.

- Gilles
- GP3
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Ferrari
Ljudi nemoj da se lazemo. Mercedes ima najdominantniju seriju ikada u istoriji F1. Ferrarijeva serija 2002 i 2004 je blizu ovoga ali ostale sezone i ne bas pogotovu 2003 gde su na misice osvojili titulu u Japanu mismim nekim 6. ili 7. mestom. RB je bio dominantan pogotovu u Vettelovim rukama ali dominaciju kakvu je Mercedes imao 2014, 2015 i 2016 niko nikada nije imao. U najgorem slucaju imali su u rezervi bar 1,5 do 2 sekunde po krugu kada im je trebalo u samoj trci. Kretali su prvi, ulazili u boks i izlazili prvi. To je retko kad ko imao konstantno.
Svi ovi neuspesi Ferrarija mi ostavljaju gorak ukus u ustima a uspesi Mercedesa su zasluzeni. Trenutno su nepogresiva masinerija i to je to.
Ferrari ove godine nazalost nema sanse, mozda ce pobediti na par trka ukoliko kod Mercedesa ne bude sve funkcionisalo. Problem su nadogradnje i problem su naravno trke gde Mercedes uvek profitira maksimalno cak i ako im se sve kockice ne posloze.
Svi ovi neuspesi Ferrarija mi ostavljaju gorak ukus u ustima a uspesi Mercedesa su zasluzeni. Trenutno su nepogresiva masinerija i to je to.
Ferrari ove godine nazalost nema sanse, mozda ce pobediti na par trka ukoliko kod Mercedesa ne bude sve funkcionisalo. Problem su nadogradnje i problem su naravno trke gde Mercedes uvek profitira maksimalno cak i ako im se sve kockice ne posloze.
- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 7 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Koja glupost...Har Kl je napisao/la: Da ste vi imali LH, a mi SV u te dvije godine, sad bi pričali o protekloj dominaciji Ferrarija
Daj me sjeti malo, koja je najveća prednost u kvalifikacijama koju je Ferrari imao 2017? Osim Singapura sve je bilo tu negdje....Rusija, Monako, ajde Mađarska...a sjeti se Azerbajdžana i Silverstonea pa čak donekle i Kanade, Italije, Japana. Mercedes oderao Ferrarija. Također:
-Na svakoj utrci na kojoj je Ferrari uzeo PP Mercedes je u utrci bio u najmanju ruku izjednačen po brzini
-Drugo i bitnije...na koji način bi Hamilton promijenio ishode Malezije i Japana, što bi sam išao do kioska kupiti žaruljice jutro prije utrke...
-Bilo bi i zanimljivo viditi kako bi se nosio s nekompetentnim boxom i strategijama..sjećamo se Austrije prošle godine.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Ferrari
Slažem se.LH44 je napisao/la: 03.05.2019., 12:39 @Frantic A nije ni blizu najbolji bolid koliko je komplet ekipa najbolja, ljudi jednostavno sve iscijede iz bolida, vozači u desetinku kroz 4 utrke, što znači da su konstantni, a gume im legle / skontali ih bolje nego ostali. Moguće da se ispostavi da je najdominantiji Mercedes, što je ludnica nakon 5 godina, ali dominantan bolid nije sigurno. Najbolji je bolid isključivo zbog ekipe, jer nije sad da su Ferrari i Red Bull napravili kante. Brundle je upravu kad kaže da je Ferrari natjerao Mercedes da bude bolji nego ikad na svim poljima, ali smiješna je priča poslije toga![]()
Ali ipak imaju i najbolji bolid, jel` tako?
Uostalom, konstrukacija ove tvoje rečenice govori tako.

A prethodno si napisao ovo, što jednostavno nije tačno.
Ali vjerujem da si u međuvremenu (između ova tvoja dva posta) to i sam uvidio
LH44 je napisao/la: 03.05.2019., 03:32 ......
Ne znam, kako god okrenem, Benz mi nije dominantan, niti imaju najbolji bolid, jednostavno su kao ekipa svi na visini zadatka i to pravi razliku, a Ferrariju baš to fali da im zaprijete + gume prave malu prevagu. I to je to, mada ako ni u Španiji ne bude bude pobjeda Ferrarija, teško će oni to psihički moći preokrenuti iako bolid ima potencijala kad se sve uštima. Nadam se da će pobjediti u Španiji, tu Mercedes da dobiju bi im dalo krila![]()
Rubensovi plasmani nabolje govore u kojim godinama je Ferrari imao dominantan bolid.Gilles je napisao/la: 03.05.2019., 14:05 Ljudi nemoj da se lazemo. Mercedes ima najdominantniju seriju ikada u istoriji F1. Ferrarijeva serija 2002 i 2004 je blizu ovoga ali ostale sezone i ne bas pogotovu 2003 gde su na misice osvojili titulu u Japanu mismim nekim 6. ili 7. mestom. RB je bio dominantan pogotovu u Vettelovim rukama ali dominaciju kakvu je Mercedes imao 2014, 2015 i 2016 niko nikada nije imao. U najgorem slucaju imali su u rezervi bar 1,5 do 2 sekunde po krugu kada im je trebalo u samoj trci. Kretali su prvi, ulazili u boks i izlazili prvi. To je retko kad ko imao konstantno.
2000. i 2003. su teškom mukom osvojene titule i tu je Michael izvukao obje te sezone.
2001. skoro do pola sezone DC je prijetio, Montoya čupkao bodove, a Ferrari je tek od polovine nagazio / drugi su popustili (to mi je nešto kao 2017. i 2018.) i zato je bila povelika razlika na kraju.
2002. i 2004. su bile šprdnja (u tim sezonama je Rubens bio viceprvak).
Ova godina, vidjećemo, ali mi (zasad) ne miriše na dobro, kad je upitanju Ferrari.
Poslije Barcelone možda budemo malo "pametniji".
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: Mercedes
@LH44 već sam ti jednom sabrao bodovnu razliku od 100 poena koja bi dovela Vettela na prvo mjesto u poretku, da je bio na nivou kakvom ga pamtimo u RB. Naravno računao sam samo vozačke greške. Priče da je on proklizao u Njemačkoj zbog toga što ga je tim držao iza Kimmija dva kruga me ne interesuju. To je što se tiče 2018. valjda svima jasno.
Što se tiče 2017. kad se gledaju samo vozačke greške SV ne bi završio ispred LH. Ali bi bio puno bliži. Titula bi se odlučivala u zadnjoj utrci.
Međutim da je on cijelo vrijeme puhao za vratom Lewisu, ko zna da li bi on onako hladnokrvno odradio sezonu.
Možda bi LH napravio neku grešku viška, kao što je to uradio SV.
Zato sam i napisao rečenicu:
Da li LH vozio na nivou SV u 2017, a SV na nivou LH titula bi bila u Maranelu.
Valjda sam i @f1zd odgovorio sa ovim.
Što se tiče 2017. kad se gledaju samo vozačke greške SV ne bi završio ispred LH. Ali bi bio puno bliži. Titula bi se odlučivala u zadnjoj utrci.
Međutim da je on cijelo vrijeme puhao za vratom Lewisu, ko zna da li bi on onako hladnokrvno odradio sezonu.
Možda bi LH napravio neku grešku viška, kao što je to uradio SV.
Zato sam i napisao rečenicu:
Ili da drugačije formulišem.Da ste vi imali LH, a mi SV u te dvije godine...
Da li LH vozio na nivou SV u 2017, a SV na nivou LH titula bi bila u Maranelu.
Valjda sam i @f1zd odgovorio sa ovim.
- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 7 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Ne slažem se, a i nije tako jednostavni za reći. Baš me zanima kako bi Lujo reagirao kad bi se susreo sa šlampavosti Ferrarija.Har Kl je napisao/la: Da li LH vozio na nivou SV u 2017, a SV na nivou LH titula bi bila u Maranellu
A i ti se rekao da bi Ferrari izdominirao. Velika je razlika između 'samo' osvajanja titule i dominacije...
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 10 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma sabrao sam sve sam, u Njemačkoj je 1/3 tih 100 bodova prosuo, ostalo su piruete prosipale, te Baku divebomb. Ta priča da je zbog zadržavanja iza Kimija izletio je apsurd 
A za titulu vjerujem da bi je Lewis sa onakvom vožnjom odveo do zadnje trke, ali da li bi pobjedio, ne znam, teško je reći, jer je Ferrari djelovao šlampavo kroz one 3 utrke gdje se nisu mogli sastavit, a taktički su bivali lošiji, što bi uticalo dosta. Mislim da su se zamijenili prošle sezone, a vozili na isti način, Lewis bi opet uzeo titulu, to je jasno. Da je Seb koliko toliko bio na nivou 2017. ili još bolje iz 2013. ili 2015. onda bi to išlo do zadnje trke bez problema.

A za titulu vjerujem da bi je Lewis sa onakvom vožnjom odveo do zadnje trke, ali da li bi pobjedio, ne znam, teško je reći, jer je Ferrari djelovao šlampavo kroz one 3 utrke gdje se nisu mogli sastavit, a taktički su bivali lošiji, što bi uticalo dosta. Mislim da su se zamijenili prošle sezone, a vozili na isti način, Lewis bi opet uzeo titulu, to je jasno. Da je Seb koliko toliko bio na nivou 2017. ili još bolje iz 2013. ili 2015. onda bi to išlo do zadnje trke bez problema.

-
Har Kl
- Formula 1
Ma dobro ne moramo se ni složiti. Jako je teško to sve staviti u jedan okvir. Puno je ŠBBKBB.f1zd je napisao/la: 03.05.2019., 15:01Ne slažem se, a i nije tako jednostavni za reći. Baš me zanima kako bi Lujo reagirao kad bi se susreo sa šlampavosti Ferrarija.Har Kl je napisao/la: Da li LH vozio na nivou SV u 2017, a SV na nivou LH titula bi bila u Maranellu
A i ti se rekao da bi Ferrari izdominirao. Velika je razlika između 'samo' osvajanja titule i dominacije...
Druga stvar, nije ni Mercedes bio uvijek uštiman. Bilo je grešaka i kod njih, puno manje doduše, ali nisu toliko primjetne. Opet iz nekih drugih razloga.
Što se tiče dominacije, to je bio mali osvrt na post od @Ferrari gdje je "prikazao" da su sezone 2017. i 2018. bile dominantne, iako se gotovo svi strani novinari i stručnjaci slažu da je bolid Mercedesa bio malo bolji od Ferrarija 2017. a Ferrari malo bolji od Mercedesa u 2018.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Pričate o teškim hipotezama, činjenica je to da je Hamilton prošle dvije sezone odvozio na razini više od Vettela, zbog čega ga je dobrim dijelom stigao i prestigao po broju naslova, ali je činjenica da je i u obe sezone imao bolji bolid i što je još važnije dosta stabilniju i bolje organiziranu ekipu. Kako bi se on snašao u Ferrariju, ako bi njih dvojica zamjenili pozicije je jako teška tema za nagađati, vjerojatno ne bi odvozio ni blizu mirno i konstantno kao u Mercedesu, vrlo vjerojatno ne bi pravio Vettelove greške, ali tko može garantovati da on ne bi imao neke druge greške koje bi mu kompromitirale borbu za naslov. I zadnje dvije godine, dosta je lakše bilo ostati psihički stabilan kao Mercedesov vozač, već kao vozač Ferrarija, koji redovno svakih par utrka sam sebe sabotira, Mercedesu se to desi jednom ili ni jednom tijekom sezone. Da je Vettel iz Red Bulla i dominante mu 2013. prešao u Mercedes 2014. tko zna za koju bi se titulu sad borio, možda i 10-tu, ali čemu povlačiti takve hipoteze, kad su karijere obojice vozača takve kakve jesu, zbog čega su i oni danas takvi kakvi jesu.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
U 2017, osim Bakua gdje je i dalje završio ispred Hamiltona...navedi gdje bi Hamilton napravio bolji posao? Nigdje.Har Kl je napisao/la: 03.05.2019., 13:53Da ste vi imali LH, a mi SV u te dvije godine, sad bi pričali o protekloj dominaciji FerrarijaFerrari je napisao/la: 03.05.2019., 11:57 Meni je zanimljivo kako ekipa na netu ili mediji kažu da je RBR iz npr. 2013 dominantan (što i je) sa 11 polea i 13 pobjeda, ali npr. Mečka iz 2017 nije dominantna koja je imala 15 polea i 12 pobjeda...ili iz 2018 sa 13 polea i 11 pobjeda...ono samo sam zamijetio![]()
![]()
2018? Možda bi bio bolji, možda ne.
S obzirom na ekipu, strategije, promašen razvoj bolida od Singapura na dalje.. dovoljno smo vidjeli kakav je Hamilton kada ipak i bezgrijesni Mercedes promaši strategiju tu i tamo...odmah isprike od glavnog stratega idu prema broju 44.
Što bi to onda bilo u Ferrariju, pa talijanski mediji, navijači...bilo bi vrlo zanimljivo.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Ferrari
- Formula 1
Ja uopće nisam ni spomenuo Hamiltona u ovome... već je rasprava krenula da li je Mercedes dominantan i onda sam samo naveo primjere iz prošlih sezona gdje se tvrdilo nešto treće.
Da bi se onda javio HarKi koji je nekako izvukao Hamiltona u svemu tome...underdog mentality...valjda.
Da bi se onda javio HarKi koji je nekako izvukao Hamiltona u svemu tome...underdog mentality...valjda.

- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Mercedes ima najdominantniji bolid u ovoj eri. Ako sam dobro zbrojio, možeš misliti kad ti se omakne u zbrajaju, koliko je to pobjeda. 78 u 104 utrke a bilo bi i više da nije bilo sudara između Ham-Ros
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Har Kl
- Formula 1
Singapur crna rupa ha?Ferrari je napisao/la: 03.05.2019., 17:32 U 2017, osim Bakua gdje je i dalje završio ispred Hamiltona...navedi gdje bi Hamilton napravio bolji posao? Nigdje.
Čuj možda bi bio bolji2018? Možda bi bio bolji, možda ne.
S obzirom na ekipu, strategije, promašen razvoj bolida od Singapura na dalje.. dovoljno smo vidjeli kakav je Hamilton kada ipak i bezgrijesni Mercedes promaši strategiju tu i tamo...odmah isprike od glavnog stratega idu prema broju 44.

Naglasio sam da sam gledao samo vozačke greške. Ako te treba podsjetiti nije problem...
Šta misliš zašto se izvinjava? Izvinjava mu se, jer je pogriješio.
On gradi tim oko sebe. Malo duži proces. Greške se uvijek mogu desiti.
Niko nikome glavu ne skine zbog toga, ali se zato iste greške ne ponavljaju.
Ti misliš da je bolji odnos vozač - tim u Ferariju? Imaš svako pravo na to. Zato se i dešavaju stvari koje se dešavaju.
Ne znam šta bi bilo u Ferrariju. Možda bi se Ferrari digao, a možda bi se desio raskid sličan Alonsovom.Što bi to onda bilo u Ferrariju, pa talijanski mediji, navijači...bilo bi vrlo zanimljivo.
Ali sigurno LH ne bi bio nijemi posmatrač u svim situacijama, u kojima ga tim na bilo koji način zezne.
-
Har Kl
- Formula 1
Neki ljudi imaju patološki nagon da umanjuju kvalitet, kako tima, tako i vozača za koji navijam.Ferrari je napisao/la: 03.05.2019., 17:41 Da bi se onda javio HarKi koji je nekako izvukao Hamiltona u svemu tome...underdog mentality...valjda.
Nekad mi zasmeta pa reagujem, a nekad ne.
- Ferrari
- Formula 1
Tko je umanjio kvalitetu ekipe ili vozača s time, ako kažem da je Mercedes bio dominantan svih ovih godina?Har Kl je napisao/la: 03.05.2019., 20:47Neki ljudi imaju patološki nagon da umanjuju kvalitet, kako tima, tako i vozača za koji navijam.Ferrari je napisao/la: 03.05.2019., 17:41 Da bi se onda javio HarKi koji je nekako izvukao Hamiltona u svemu tome...underdog mentality...valjda.
Nekad mi zasmeta pa reagujem, a nekad ne.
Po čemu je to umanjivanje kvalitete, ako kažem da je ekipa imala 15 PP-a u 12 pobjeda u 2017?
Što je loše u tome rečeno? Tko je spomenuo vozača ili nekoga iz ekipe?
Ili nešto drugo želiš kazati? Ako je tako, reci.
Mislim, s tim da je Hamilton odgovoran za dominaciju Mercedesa 2017/2018 automatski govoriš da ekipa i bolid nisu bili dovoljno dobri...a ti si ponajprije navijač Mercedesa.
Znači ti onda umanjuješ kvalitetu ekipe po tome?
P.S. Singapur 2017 bi samo užasno pristrana osoba svalila na samo jednog vozača...koji nije napravio kontakt ni sa Kimijem ni sa Maxom...uostalom linkat ću ti kolumnu Alberta Antoninija (bivšeg Ferrarijeve glave PR-a) koji točno kaže da je to bio potpuni splet nesretnih okolnosti, a Kimi koji je startao u drugoj i dobio odličan start je bilo slučajno...Kimi je pogreškom ubacio u drugu i dobio start kakav je dobio, gdje su se kasnije on i Max taknuli...

- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Krajem prošle sezone bio sam uvjeren kako bi Hamilton osvojio prvenstvo na Vettelovom mjestu, sada kad sam vidio greške koje Hamilton radi dok se bori protiv vozača koji vozi indentičan bolid počinjem misliti da stvari nisu tako jednostavne.