I da odmah počnemo sa najvećim od svih.
Danas bi mu bio 55. rođendan...

Fantastičan video, svima preporučujem.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=n9qZu7h5ys0[/youtube]
otkad pratiš f1 ali ono iskreno?Felipe je napisao/la:Tema o povijesti Formule 1 generalno.
I da odmah počnemo sa najvećim od svih.
Danas bi mu bio 55. rođendan...![]()
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphot ... 9525_o.jpg
Fantastičan video, svima preporučujem.
https://www.youtube.com/watch?v=n9qZu7h5ys0
u tome i je stvar šta ti se samo sviđa ali ga nemoš zbog toga proglašavat najboljin. pratio f1 u to vrime nisi da možeš donit takav sud, ono šta si ti gleda je...naveo san već šta. mitomanija i ništa drugo.Felipe je napisao/la:Klinjo možda da, ali klinjo koji je tri godine proveo gledajući snimke utrka iz osadmesetih i devedesetih i klinjo koji je odgledao hrpu dokumentaraca i pročitao tonu tekstova.
Da nisam upućen, jednostavno bih šutio, kao što radim u svim slučajevima kada ne znam o čemu se priča u temi. Svi mi imamo različita mišljenja, od Fangia do Schumija, neko se nekome sviđa, ili po onome što je radio na stazi, ili izvan nje, ili u nekim slučajevima na oba fronta. Ja smatram da je to bio Senna, i imam svoje argumente, ti sigurno imaš takve za nekog tebi dragog, i to je u redu, ali nije u redu da sudiš o nekome prema dvije-tri napisane rečenice.
po meni...teško je reć, ne meni laiku nego i stručnjacima koji su cili svoj život posvetili f1Felipe je napisao/la: Poštujem tvoje iskustvo i tvoj mišljenje, ali te molim da i ti poštuješ moje, koliko god ja mlađi bio.
Kad smo već na temi, ko je po tebi najbolji?
Ma tko će to znati. Možda i nisu....fjaka je napisao/la:osvrnimo se malo i na te pp-e, iako se već do tad špekuliralo na kvalifikacijama za imolu '89 je bilo kristalno jasno da senna i prost nemaju iste kvalifikacijske bolide tj da senna ima jaču podršku honde, ostvarit 1.79 sek prednost u odnosu na prosta? mislin dva vrhunska vozača u 'istim' bolidima - pola sekunde maksimalno ali brate tu su skoro 2 sek
bold: e sad pričamoFelipe je napisao/la:Ok, većina tog stoji, ne mogu protiv tvoje riječi.
O anđelima i Hristu neću komentarisati, jer sam već rekao, iznosim svoje mišljenje a ne svoju vjeru, a o tome svakako ne želim pisati po forumima...
Kao što si na kraju rekao, jako brz vozač, sa najviše pole pozicija (ako uzmemo u obzir koliko je trka počeo Schumacher a koliko Ayrton), i to samo dokazuje koliko je bio 'divlji' sa bolidom.
Senna nije bio pokvaren, već prljav, sportski prljav, nešto što ni jedan pravi prvak nema, tu prgavost, da obilazi pravila i bude tvrdoglav da bi postigao nešto u svoju korist, nemoj to shvatati kao ljudsku osobinu koji nosi svaki dan na ulicu ili kući.
Ono što Sennu krasi jeste to da je on i u Lotusu pobjeđivao, a kasnije i kada je bio u jako lošem McLarenu, i tada je pobjeđivao. Prost je to rijetko radio, Renault nije bio tako loš, a i McLaren je '85. i '86. bio jako solidan, mada mu se divim za titulu 1986. jer je Williams bio jako dominatan. Na kraju krajeva Prosta su izbacili iz tima, a ne Ayrtona![]()
Senna je za mene bio poseban, jedino se G. Villeneuve može mjeriti sa Ayrtonom po brzini i agresivnosti, želji za pobjedom. Možda realno i nije najveći, ali jeste za mene, možda zato što mi se jednostavno sviđa takav tip vozača.
I btw, Felipe a ne Filip, ne znam šta je s tobom i hattrickom, inače nick označava za koga navijam, a ne kako se zovem
Za taj zadnji post, moguće je, ali pole iz Monaka mu ne možeš oduzeti, jer je ono bila, kako je i on sam nagalsio, druga dimenzija.
Na kraju krajeva ne možeš mu oduzeti niti jedan pole, jer je pokazao kasnije, kada je Prost otišao, i kada je dominacije McLarena prestala, da je vraški brz bez obzira na bolid.
ahaha usporedija je ferari sa kaminonom šta je bilo too much za njihov ponosFelipe je napisao/la:Nisam mislio na izbacivanje Prosta iz McLarena, već iz Ferrarija
Koliko vidim po tvom pisanju iz ostalih postova ili nisi uopče pratio F1 onda ili bez uvrede, stvarno nemaš pojma o nekim stvarima......fjaka je napisao/la:
u tome i je stvar šta ti se samo sviđa ali ga nemoš zbog toga proglašavat najboljin. pratio f1 u to vrime nisi da možeš donit takav sud, ono šta si ti gleda je...naveo san već šta. mitomanija i ništa drugo.
argumenti da je bija najbolji, nemoj me zezat, oću da ih čujen?
Ovdje se vidi koliku kulturu imaš i nepoštovanje, u prvom redu prema kolegi.....fjaka je napisao/la:sad mi je sve jasno![]()
ma da si reka da počinješ sa tebi najdražin od svih nebi rič rekaovako ili si trol ili klinjo koji sennu zna iz desetaka 'o mrtvima sve najbolje' tribjuta i dokumentaraca koji su ga vinili nebu pod oblake
ustanovili smo da si ovo potonje
Kakva mitomanija????fjaka je napisao/la:
u tome i je stvar šta ti se samo sviđa ali ga nemoš zbog toga proglašavat najboljin. pratio f1 u to vrime nisi da možeš donit takav sud, ono šta si ti gleda je...naveo san već šta. mitomanija i ništa drugo.
argumenti da je bija najbolji, nemoj me zezat, oću da ih čujen?
Ma jadničak Prost oličenje pravde i žrtvenosti eto nije vidio Ayrtona kako se približava da ga pretekne, pa mu je skrenuo u putanju i namjerno se sudario s njim, jer ipak jadničak Prost koji je bio i najveći kukavica u F1, ipak nije mogao dozvolit da mu Ayrton još jednu godinu uzme naslov.fjaka je napisao/la:gle filipe dragi, borio se protiv fia-e i prosta samo zato šta je on sebi utuvio u glavu da je u pravu. vidin da aludiraš na suzuku '89, ništa njemu nije tu ukradeno...ali je vrlo lako on moga ukrast drugome. ono šta je on napravio u jednom od zadnjih krugova nije ništa drugo nego očajnički pokušaj priticanja na mistu di je to praktički nemoguće. odnosno moguće je da ovog drugog vozača boli neka stvar i jednostavno se skloni i pusti, to je jj lehto napravio ali filipe dragi prost nije jj lehto, prost se također bori za titulu prvakaprost je out a senna nastavlja krateć šikanu, nije u redu šta je diskvalificiran? iako je kasnije nakon smrti u tribjutima prikazan ka žrtveno janje...
prije utrke??? Jesi siguran da je pričao s anđelima? Ajde mi to potkrepi sa dokazima. Dovoljno mi je da mi nađeš Ayrtonov intervju gdje spominje kako priča s anđelima....fjaka je napisao/la: senni su se prije utrke znali ukazivat isus krist i anđeli s kojima bi onako prodivanio iz kokpita, to nisi naša u tribjutima o senni jelda? i šta misliš o tome? ja mislin da je bija malko poremećena uma a ti sam
reci šta misliš o nekome ko priča sa anđelima
Da, ovo u Estorilu je bilo malo prljavo od Ayrtona, ali zar nema svaki vrhunski vozač svojih prljavština?fjaka je napisao/la: s jedne strane je bija vrlo pobožna osoba a s druge strane se na stazi nije libio napravit nešto tipa estoril '88 di je pribio prosta uza zid a pogotovo suzuka '90 sa pitaj boga kolko km/h. kolika je god bila nepravda oko startnih pozicija (mislin da su samo on i njegov kolega berger protestirali) ono nije bija način a pogotovo ne od onako pobožne osobe ka šta je on. nije mario ni za tuđi ni za svoj život.
Hahahah....... napiše @fjaka kako je Prost bio bolji, i stavi za argumente bodove....hahahaha...fjaka je napisao/la: dalje, prost ga je opra obe njihove zajedničke sezone u mclarenu, pa ipak guraš sennu a zanemaruješ prosta?
'88 prost 105/senna 94 bod.
'89 prost 81/senna 60 bod.
Da je Prost poginuo, nebi se ništa više nego danas pisalo o njemu.... pisalo bii se da je bio jedan od najboljih vozača, šta je i bio, ali ne i najbolji.fjaka je napisao/la:
after all, senna je bija jako šporak vozač, pokvaren, odličan na kiši, jedan s najviše pp-a u f1, odličan vozač...ali daleko od onoga kakvin ga mediji opisuju nakon smrti. da je prost poginija možda bi i o njemu sad gledali i čitali onakve stvari ko o senni, štajaznan, o mrtvima sve najbolje ali brate šta je previše previše je.
Da, zato je Prost tražio da se motori izvlače iz 'šešira' i onda se opet pokazalo koliko je Ayrton bio bolji. Uostalom imaš i Prostov intervju (progoolaj malo) gdje i sam Prost priznaje koliko je Ayrton bio bolji u kvalama od njega i navodi razlog gume gdje se on nije mogao tako dobro snać kao Ayrton.fjaka je napisao/la:osvrnimo se malo i na te pp-e, iako se već do tad špekuliralo na kvalifikacijama za imolu '89 je bilo kristalno jasno da senna i prost nemaju iste kvalifikacijske bolide tj da senna ima jaču podršku honde, ostvarit 1.79 sek prednost u odnosu na prosta? mislin dva vrhunska vozača u 'istim' bolidima - pola sekunde maksimalno ali brate tu su skoro 2 sek