zelot je napisao/la:Sta rec o malom senni

Ili novom senni, ili boljem cak od njega

Ok, malo cimam ali polako ljudi...
Od prvog dana se vidjelo da ovaj malac nije ovdje dosao probat osvojit naslov i zaradit. Odmah se vidjelo da mali ili rusi najvece od najvecih ili zavrsava ko kvijat npr...
Ova voznja iz brazila je cisti dokaz toga. U onakvim nevidljivim uvjetima sa potopima i prekidima i sudrima on unisti cijeli grid.
Kimia je uzeo odmah u prvoj prilici. Ko mulca ga odro vec u prvih 20 sekundi. Kasnije rosberga isto tako... Nema tu borbe i me znam cega. Odmah ga je rjesio ko i kimia.. To su dva velika poteza. Jako velika.
Nakon promasene taktike sa intericama i pada na sam kraj poretka on se u 15 krugova vraca na p3!!! Ljudi moji svatko mora proznat da ovo stvarno je jedna od najvecih voznji ikad i to sa samo 19 godina i u prvoj sezoni f1 koju je poceo u slavoj momcadi iz jedva sredine poretka da bi se odmah nametnuo u rb i opravdao sve to. Nametnuo se svima
Vozacima. Sefovima
Sudcima.. Gledateljima. Ne jebe nikog zivog o za njega postoji samo jedno. Biti ispred.. Nije bitno kako nego to mora biti i me zanima ga nista drugo.
Mali je ccudo sporta u svakom pogledu a najvise vozackom!! U prvoj f1 sezoni nitko u povjesti nije postigao sto on. Ronaldihno formule 1!! Balic formule 1...
Usporedbe sa sennom. Zasto ne. Ionako vec duze vremena nam je mnogima u podsvesti da je on novi senna ali smo se svi iz postovanja prema velikani bojali to na glas reci da nas ne razapnu kolege iz f1 svijeta ali nakon svega sto je napravio mo njega nemamo s kime usporedjivat osim sa sennom i gazdom. Ostali su za sada iza njega. Naravno gledano sta su napravili u prvoj sezoni i koliko su imali godina tada..
Napravit ce on dar mar samo takav. Vettel i drugi su smjesni pored njega. Mali ih gura i prolazi ispred kako god pozeli. Bespomocni su i je znaju kako se obraniti ni sta raditi.
On koristi sve sto moze i sigurno je najveci talent ikada u f1 koji je dosao.
19 godina i prva sezona!!!
Go max. Go. Go. Go!!!!
zelot je napisao/la:Kao sto rekoh gledajuci prvu sezonu. Tko je napravio ovo sto max u prvoj sezoni i sa godinama koje on ima. Nitko!
Naravno da nema 200 utrka i ne usporedjujem po toj cinjenici. Ali zamisli sta ce sve napraviti do te brojke iki do 300te...
Jednostavno ovo sto je napravio do sada nije nitko uspio. Proboj u momcad unsred sezone pored odlicnog sainza. Odlicno se nosi sa ricciem koji je seba pobjedio i koji je top top.. Pretjecanja. Utrke.. Mali je cudo intontko ne vidi onda ili je zeli ili ne razumije...
Edit.. I je jedna od najvecih.. Uz donington.. Uz silverstone 08. Uz kanadu u butt. Uz brazil 2012.. Ima tu jos desetak i vise epic utrka ali i ova njegova spada u taj krug a rookie i 18/19 godina... Sta je vise mogao napraviti. Ima i pobjedu.. Vec je skinuo neke rekorde itd...
Maxova vožnja nikako ne spada u red najvećih ikad. Evo razloga.
Njegova vožnja nije ni bila najbolja u utrci. Istina je da je Max bio odličan u posljednjih desetak krugova ponajviše zbog atraktivnih pretjecanja sporijih bolida. I to je to. A da nije imao ogromnu dozu sreće u 38. krugu ništa od toga ne bi ni vidjeli.
U utrci je bolji bio Hamilton. Najbrži na stazi, bez ijedne greške, sve s teretom borbe za naslov na leđima.
Pa zatim Felipe Nasr koji je kantu od Saubera dugo držao oko šeste-sedme pozicije, te osvojio vjerojatno spasonosne bodove za Sauber.
Pa Ocon koji je u također u kanti od Manora zamalo izborio vrijedne bodove za svoju momčad.
Također, Max nije morao po intermedije, i to dva puta. Rosberg je takvu sugestiju odbio s čvrstim ne.
Često je od čiste brzine bitniji taj taktički genij koji neki vozači posjeduju, kao što je Schumacher pokazao kod svoje prve pobjede u karijeri, a Senna u Doningtonu. Čitanje cjelokupne situacije, svega što se događa na stazi i adekvatna vlastita reakcija.
To Max nije pokazao na ovoj utrci.
Sve to znači da Maxova vožnja nikako ne može stati u istu rečenicu s Doningtonom 1993, ili Silverstoneom 2008.. Njegova se nalazi u drugoj rečenici u drugoj knjizi.
U ovoj utrci nismo vidjeli maestralnu vožnju poput Sennine u Estorilu 1985., ili Schumacherove u Španjolskoj 1996., zatim Clarkove na starom Spa-Francorchampsu 1963., Stewartove na Nurburgringu 1968., Ickxove u Francuskoj te iste sezone, Sennin i Bellofov Monaco 1984., Schumacherov Spa 1995., 1997., 1998., Vettelovu Monzu 2008....
Max još uvijek nema takvu utrku.
I ne znam zašto se igra na kartu Maxovog neiskustva kad on više nije rookie, niti je neiskusan. Ima 39 GP utrka iza sebe. Više nego neki svjetski prvaci u karijeri.