Max Verstappen
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Verstappenu se ne može nitko približiti od "mladih".
Jednostavno je previše daleko otišao od njih iskustvom da će to biti teško nadoknaditi Norrisu, Russellu, Leclercu (ta tri prva padaju na pamet).
Broj pobjeda, uigranost s ekipom, savršena pozicija unutar ekipe, njegov talent koji je neupitan...realno samo mu mogu parirati ovi iskusni u pravom bolidu i formi. Hamilton, Vettel i Alonso.
To je to.
Norrisu, Russellu i Leclercu se mora sve poklopiti (čitaj dominanti bolid s marginom) da bi oni bili ozbiljni konkurenti za titulu i skupili to iskustvo.
Max je u strašnoj, strašnoj situaciji da ga nitko možda ne takne narednih 6-7 godina ukoliko on i ponajviše Red Bull ostanu na razini.
Ovo nije kao doba nakon MSC-a. Tada je došao Hamilton, Alonso je već bio uigran (možda najsličniji Maxu sad), tu je bio Button u dobrom bolidu i s hrpom iskustva, onda je došao naravno Vettel u Red Bullu, Kimi se vratio, Webber i dalje odličan, Massa je bio također ozbiljna prijetnja na svoj dobar vikend.
Možda sve ove prognoze budu smiješne za 3-4 godine (ja se nadam), ali Max je baš u brutalnoj situaciji u usporedbi sa kolegama slične dobi.
Jednostavno je previše daleko otišao od njih iskustvom da će to biti teško nadoknaditi Norrisu, Russellu, Leclercu (ta tri prva padaju na pamet).
Broj pobjeda, uigranost s ekipom, savršena pozicija unutar ekipe, njegov talent koji je neupitan...realno samo mu mogu parirati ovi iskusni u pravom bolidu i formi. Hamilton, Vettel i Alonso.
To je to.
Norrisu, Russellu i Leclercu se mora sve poklopiti (čitaj dominanti bolid s marginom) da bi oni bili ozbiljni konkurenti za titulu i skupili to iskustvo.
Max je u strašnoj, strašnoj situaciji da ga nitko možda ne takne narednih 6-7 godina ukoliko on i ponajviše Red Bull ostanu na razini.
Ovo nije kao doba nakon MSC-a. Tada je došao Hamilton, Alonso je već bio uigran (možda najsličniji Maxu sad), tu je bio Button u dobrom bolidu i s hrpom iskustva, onda je došao naravno Vettel u Red Bullu, Kimi se vratio, Webber i dalje odličan, Massa je bio također ozbiljna prijetnja na svoj dobar vikend.
Možda sve ove prognoze budu smiješne za 3-4 godine (ja se nadam), ali Max je baš u brutalnoj situaciji u usporedbi sa kolegama slične dobi.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Zadnjih par godina sam u samom vrhu u glavi imao Hamiltona i Maxa, mislim da se Max odvojio i nedodirljiv je trenutno. Leclerc je jako blizu, ali nije potpuno izbrušen, a Russel i Norris tek imaju doći u poziciju da se bore za vrh. Vrlo vjerojatno i njih čeka kaljenje, Norrisa pogotovo rekao bih. I dalje sam mišljenja da je Lewis jedini koji Maxa može izazvati (ali ne i dobiti
).
Alonso i Vettel odavno više nisu u ovoj raspravi
A @Ferrari je dobro rekao, ta prednost u iskustvu koju ima Max je jako velika, a teško će se smanjivati.

Alonso i Vettel odavno više nisu u ovoj raspravi

A @Ferrari je dobro rekao, ta prednost u iskustvu koju ima Max je jako velika, a teško će se smanjivati.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Što se tiče komforne zone, mislim da nema situacije u kojoj će Max ispasti iz te zone. Pa na početku ove sezone je imao odustajanja, problem sa DRS-om... I nikad nije ispadao iz te komforne zone. Dobro, kada je imao ovaj problem sa DRS-om, bio je malo glasan na radiju, ali i dalje nije pravio greške niti je popuštao...
Prošla sezona je pokazala od čega je napravljen. Stvarno odradio bez greške cijelu sezonu, protiv jače konkurencije. A ove godine, bez tog tereta da postane prvak, nedodirljiv je. I da je Ferrari radio bez greški, i da nisu zaostali u razvoju, Max bi svejedno uzeo još jednu titulu.
Prošla sezona je pokazala od čega je napravljen. Stvarno odradio bez greške cijelu sezonu, protiv jače konkurencije. A ove godine, bez tog tereta da postane prvak, nedodirljiv je. I da je Ferrari radio bez greški, i da nisu zaostali u razvoju, Max bi svejedno uzeo još jednu titulu.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Vrlo lako je ispasti iz komforne zone.
Dovoljno je da ti ekipa da malo lošiji alat u ruke i eto ga (da ne govorim o kvarovima i zayebima koje ti ekipa priredi).
Ili da neki drugi zayeban igrač dobije "al pari" alat u ruke.
Vidjeli smo to na primjeru Lewisa prošle godine (moš' ga volit ili ne, ali je imao iza sebe xxx trka i 7 titula, brz je, konstantan i mentalno jak).
Naravno, može to neko protumačiti i da Lewis ipak "nije toliko dobar i jak" koliko mislimo da jeste ili da nije dobar i jak kao Max...., svejedno.
Vidjećemo Maxa u sličnoj situaciji, ako se ikad nađe u njoj (ako pređe u Ferrari
)
Dovoljno je da ti ekipa da malo lošiji alat u ruke i eto ga (da ne govorim o kvarovima i zayebima koje ti ekipa priredi).
Ili da neki drugi zayeban igrač dobije "al pari" alat u ruke.
Vidjeli smo to na primjeru Lewisa prošle godine (moš' ga volit ili ne, ali je imao iza sebe xxx trka i 7 titula, brz je, konstantan i mentalno jak).
Naravno, može to neko protumačiti i da Lewis ipak "nije toliko dobar i jak" koliko mislimo da jeste ili da nije dobar i jak kao Max...., svejedno.

Vidjećemo Maxa u sličnoj situaciji, ako se ikad nađe u njoj (ako pređe u Ferrari

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Nema zato što nema duela i konkurencije ove sezone, sa Leclercom nije imao nijedan duel da su bili tu negdje po performansama, nego svaki duel je bio kada je jedan malo brži od drugoga pa onda i nema neke žešće borbe nego to budu obična DRS obilaženja, osim u Saudijskoj Arabiji gdje je realno bio nadigran od strane Leclerca, no opet ni taj duel nije bio baš blizu kontakta kao prošle sezone što ih je imao s Lewisom, gdje je išao ko junac, tjerao sa staze i sam izlazio van staze i sjekao krivine da bi ostao ispred, a samo zbog popuštanja i hladne glave Hamiltona se sudari nisu dešavali, osim u Silverstonu gdje je Lewis bio kriv, ali svejedno je to bio trkaći incident isto kao i u Monzi gdje je Max bio kriv. Inače da ima konkurenta i da je napeto iz utrke u utrku vidjeli bi mi istog onog prgavog Maxa kojeg je čitav portal razapinjao kada je 2016-2018 igrao ping pong sa Ferrarijevim bolidima, a viđali bi i pucanje pod pritiskom kao prošle godine u Saudijskoj Arabiji gdje je prvo u kvalama skršio bolid, a onda sutradan vozio trku ko muha bez glave, sve je to ove sezone zamaskirao dominantan bolid i ekipa iza njega koja radi posao besprijekorno, od R&D do pit walla i mehaničara.zekohonda je napisao/la:@lh
ne slažem se. nema više pomicanja na kočenju/vožnje po sredini staze.
prošle godine je radio sranja za koja je bio kažnjen (nekima je ono u brazilu za kaznu, meni granično ne) . ove godine je dobar, nikakvih gluposti a dosta puta je bio u borbi sa lecom i ostalima.
Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

-
Yilla
- Karting
- S nama već: 5 god 4 mj
Ne bih se složio, da li je Max imao poteza na granici dobrog ukusa prošle sezone? Apsolutno. No od svih tih poteza meni osobno je jedino izgurivanje sa staze u Brazilu za kaznu od 5 sekundi, ostalo mi je sve čisto.
Uzmi samo za primjer pretjecanje Hamiltona van staze u Bahreinu mislim, mlađi Verstappen nikad ne bi vratio tu poziciju makar mu naljepili 5 mjesta kazne.
Uzmi samo za primjer pretjecanje Hamiltona van staze u Bahreinu mislim, mlađi Verstappen nikad ne bi vratio tu poziciju makar mu naljepili 5 mjesta kazne.
Apsolutno se slažem, iduće destljeće bi vrlo lako moglo biti izrazita dominacija Maxa. Jedino je upitno koliko ima motivacije za daljnje utrkivanje nakon 2028, jer sam negdje čitao da mu se baš i ne da utrkivati sa 35, 40 godina kao Alonsu, Hamiltonu i ekipi.Ferrari je napisao/la: 27.09.2022., 23:20 Max je u strašnoj, strašnoj situaciji da ga nitko možda ne takne narednih 6-7 godina ukoliko on i ponajviše Red Bull ostanu na razini.
-
majic13
- Karting
- S nama već: 6 god 11 mj
Mislim da to ovisi o Red bullu. Ako ce i dalje imat auto sposoban za pobjede nastavit ce vozit, ali vjerujem da se iza 2028. ne planira patit ako zavrsi u situaciji slicnoj Vettelovoj sad u AM-u.Yilla je napisao/la: 28.09.2022., 11:06 Apsolutno se slažem, iduće destljeće bi vrlo lako moglo biti izrazita dominacija Maxa. Jedino je upitno koliko ima motivacije za daljnje utrkivanje nakon 2028, jer sam negdje čitao da mu se baš i ne da utrkivati sa 35, 40 godina kao Alonsu, Hamiltonu i ekipi.
- jenson
- Formula 4
- S nama već: 8 god 10 mj
- Navija za: Alpine, Gasly
Tko je mislio da će Alonso ostati na dva naslova nakon 2006.? A kao jedini konkurent mu se tada činio Raikkonen. Lako se preokrene situacija, treba tek vidjeti s ostalim vozačima, Norris i Russell pogotovo. Russell je već ove godine skoro na razini Hamiltona, a tek je došao u ekipu. A pokraj Norrisa Ricciardo izgleda kao drugi najgori vozač na gridu. Ni Leclercu ne fali puno. Ja imam velika očekivanja i od Piastrija. Ali svakako plaše RB i Max. Nadam se da će Mercedes nešto sklepati sljedeće godine, jer Ferrari je u rasulu, a za ostale nema šanse da slože ni približno dobar auto kakav će sigurno imati Red Bull
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Kakve frustrirajuće kvalifikacije. Dva puta odustao od kruga koji je bio dovoljno dobar za PP
Nevjerojatno, tako olako prodati pole.
U utrci je još uvijek sve moguće, ali bojim se da se niz pobjeda prekida u Singapuru.

U utrci je još uvijek sve moguće, ali bojim se da se niz pobjeda prekida u Singapuru.
- DaveGilmour
- Formula 2
Mislim da je Maxu kišna utrka jedina realna šansa da dođe do pobjede danas. Po suhom će se teško probijati kroz poredak i u takvim uvjetima mu je postolje plafon.
Osim naravno ako Perez ne preuzme vodstvo pa izvede još jedno Abu Dhabi 2021. štopanje konkurencije
Osim naravno ako Perez ne preuzme vodstvo pa izvede još jedno Abu Dhabi 2021. štopanje konkurencije

- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Kontakt:
Nemoj molim te da DNF bude, pocet ce Ferrari laprdat da mogu do titule.Kico je napisao/la: 02.10.2022., 12:17 Treba samo prezivit prvi krug,ako bude mokro,mogao bi max dnf u sredini grida..
"What a little star." May 26, 2012.
-
Kico
- Formula 2
- S nama već: 5 god 5 mj
- Navija za: Honda
Nezz postao je oprezan kod starta,ali opet te ovaj iza moze katapultirati,ako bude proklizavao kao jucer po trecem sektoru tesko da moze i po mokrom ista napravit...bome je tamno nebo na ovoj paradi...DaveGilmour je napisao/la: 02.10.2022., 12:25 Mislim da je Maxu kišna utrka jedina realna šansa da dođe do pobjede danas. Po suhom će se teško probijati kroz poredak i u takvim uvjetima mu je postolje plafon.
Osim naravno ako Perez ne preuzme vodstvo pa izvede još jedno Abu Dhabi 2021. štopanje konkurencije![]()
Engine mode 11!
Position 5!
Position 5!
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- DaveGilmour
- Formula 2
Drugi naslov je tu

Nadam se bez kontroverza ovaj put.
- DaveGilmour
- Formula 2
Jedini rekord za koji sam bio zagrijan je 10 uzastopnih pobjeda, ali je RB to uprskao u Singapuru. Ovo drugo više-manje. Više je utrka u sezoni pa je i za očekivat da će određeni rekordi biti srušeni.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ako nekim slučajem Max osvoji preostala 4 PP-a i uzme 2 FL-a do kraja sezone bez da pobijedi, na kraju sezone će imati čak četiri značajne statističke kategorije identične kao Alonso
https://twitter.com/AlpineF1Team/status/1579037075038691329

https://twitter.com/AlpineF1Team/status/1579037075038691329