Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Zbagy je napisao/la: 16.03.2025., 13:56 Team radio je baš bio cirkus pravi.
Ne znam jel mi gore bilo ono s Leclercovom vodom ili Hamiltonovo mučenje s K1.
Bas i ja volim sebe mučiti kad u dva sporta koja najvise gledam, navijam za Ferrari i Hajduk.
Brat moj. :pivo:
"What a little star." May 26, 2012.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 6 mj
Kontakt:
Ferrari je napisao/la: 16.03.2025., 13:47
MSC je napisao/la: 16.03.2025., 13:36 Bar imamo najviše vozačkih naslova prvaka u vozačkoj postavi.
Izmedu njih dva imamo 7 ipo naslova 🤣

Brate mili, Kimi, Alonso i Vettel su za ove bili velemajstori u ovom kaosu od ekipe.

Hamilton vec sada pizdi na TR (to sam i ocekivao, nece se bas snaci u ovoj atmosferi), a Leclerc je Leclerc. On nece magicno postati Max Verstappen u svojoj sedmoj godini.

Sve u svemu…jako lose i vec Leclerc sad govori da ce se muciti u Kini…to im kao NIJE DOBRA STAZA.

Jebale ih staze i vozaci i bolidi vise.

Malo sam prost, ali ovo stvarno vise nema smisla. Svake godine šokovi.
6 i pol. Ja mu 2008 ne priznam jer od kad je izašao na vidjelo Crash Gate smatram da je namještena utrka trebala biti rezultatski poništena radi vjerodostojnosti sporta.
"What a little star." May 26, 2012.

Tudum
Formula 4
Formula 4
S nama već: 4 god 1 mj
Navija za: Sainz

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Frantic je napisao/la: 16.03.2025., 13:55 Dvije ogromne greške
Zamjena Sainza Hamiltonom i "99% nov bolid" u zadnjoj godini tehničkog pravilnika.

Ali, bitno je da je Elkann ispunio mokre snove i doveo Hamiltona u ekipu.
Tipicno za Ferrari predsjednika…svaki u svom mandatu mora dovesti “kapitalca” da bi se pohvalili među svojom ekipom i medijima.

A to sta se je sve ostalo na losim nogama NISTA.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Frederic Vasseur admitted that they had not found the optimal setup. As it is heard, Ferrari had to increase the ground clearance to avoid the risk of wearing down the underfloor plank too much. That cost performance.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 6 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Tudum je napisao/la: 16.03.2025., 14:38
Al čuj ti Adamija ko malom dijetu objašnjava K1 dugme za preticanje da koristi ko da je Antonelli za volanom, a ne 8x prvak😂

Dokaz da Rići i Adami imaju neku jaku vezu u Maranelu jer ko bi ih normalan ostavio da rade toliko dugo sa ovakvim pristupom.

Ne treba zaboraviti ni Inakija Ruedu :rofl:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Kad je Hamilton osvojio 8. titulu? :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 9 mj
slika
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 16.03.2025., 18:30 Kad je Hamilton osvojio 8. titulu? :chill:
'21
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 16.03.2025., 21:36
Frantic je napisao/la: 16.03.2025., 18:30 Kad je Hamilton osvojio 8. titulu? :chill:
'21
Pa to mu je 7. titula. ;)
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 1 mj
Zasto su odlucili da u zadnjoj godini pravila mijenjaju cio bolid, ne znam... zato prije ovih uvrijedljivih komentara im ipak treba dati nekoliko trka da se posloze. Tek je prvi vikend. Valjda nisu toliko ludi da ne znaju sta rade...
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
nelinjo je napisao/la: 17.03.2025., 07:47 Zasto su odlucili da u zadnjoj godini pravila mijenjaju cio bolid, ne znam
Nisam upratio sta su oni rekli na to.. Da ima logike, nema.. Da je bolit bio smece prosle godine, bilo bi jasnije.. Ovako ne..
Fino Alla Fine

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 1 mj
Sad citam na stranim F1 forumima da su neki F1 insajderi dobili info, da su morali da podignu bolid zbog habanja poda i da su lose performanse posledica toga. Navodno sad imaju problem i sa pozicijom mijenjaca koji bi se usled tih udara mogao ostetiti. Sve gore od goreg... ali se nadam da to mogu rijesiti. Ne moze Ferrari bez problema, to je jedino sigurno. :lolz:
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: sve powered by honda
sa https://web.facebook.com/F1DataAnalysis :

LEC was SLOWER in all the last 4 corners in ⚫️Quali compared to 🔴FP2!🤯
Ferrari's overnight changes (probably raised the car to limit plank wear) killed its downforce and balance:
-Lost 8km/h and almost 1g in T11
-Had to lift more in T12
-Lost 2km/h and 0.4g in T13
Another weird thing happened in qualifying (noted by Gabor Weber ): Ferrari switched repeatedly between low and high power modes in qualifying, something I've never seen before (and which has no logical explanation)🤔
Ferrari's performance in the season opener left us with more questions than answers...
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Mrgud
Karting
Karting
S nama već: 6 god 8 mj
zekohonda je napisao/la: 17.03.2025., 14:35 sa https://web.facebook.com/F1DataAnalysis :

Ferrari's overnight changes (probably raised the car to limit plank wear) killed its downforce and balance:
-Had to lift more in T12
Another weird thing happened in qualifying (noted by Gabor Weber ): Ferrari switched repeatedly between low and high power modes in qualifying, something I've never seen before (and which has no logical explanation)🤔
Ferrari's performance in the season opener left us with more questions than answers...
Ukoliko je problem fundamentalne prirode, bye bye 2025.
Jer, ako moraju mijenjati ili optimirati raspored komponenti unutar samog auta, ne vjerujem da to moze biti gotovo do ljetne stanke, a onda se postavlja pitanje ima li smisla uopce ulagati vrijeme i resurse u 2025. ukoliko ce vec imati poveci bodovni zaostatak.
Nadam se da nisu nesto gadno usrali, ali ne mirise mi na dobro.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Da prebacim ovdje, da ne laprdam na temi za VN Australije
LH44 je napisao/la: 17.03.2025., 14:10
Frantic je napisao/la: 16.03.2025., 18:28
LH44 je napisao/la: 16.03.2025., 17:24 @Frantic Hajd mi objasni po čemu je to Leclerc bio bolji? Po piruetama :rofl:
Po svemu.
Da, i po piruetama, tj. po pirueti (jednina, jer je bila jedna).
Po startu, po tempu, po agresivnošću,....
Hamilton je bio spor i bezmud.
Loše za statistički najuspješnijeg vozača.
I "odličnog" vozača po kiši jel (dokazano, boljeg po kiši od Leclerca)?
LH44 je napisao/la: 16.03.2025., 17:24 Ok jest ga pretekao momački nema šta, malo preagresivno s obzirom da je timski kolega u pitanju, al dobro nije se zabio aa ni Lewis nije krkanski branio, ali mimo toga preticanja šta je tačno pokazao??
Vidi odgovor iznad.
Ali evo da ponovim.
Odličan start kada je uzeo Albona, zatim preticanje Yukija u prvom krugu, kasnije preticanje Hamiltona na restartu, zatim i preticanje Gaslya (eto, ne moramo reći da je Gaslya natjerao na grešku), kojim je omogućio preticanje Gaslya, posljedično i Hamiltonu.
Nije se vukao iza Albona/Williamsa 40 krugova i nije izgubio poziciju 5 zavoja prije kraja trke.
LH44 je napisao/la: 16.03.2025., 17:24 Pa to je njegova ekipa, ako je toliko dobar koliko su pojedini pisali danas je trebo ostavit Lewisa jedno 10-15 sekundi kako se i pisalo ovdje da će biti, al to su mokri snovi i puste želje. Hamilton se još nije ni navikao na bolid i sve postavke i opet tu nema nekog zaostatka,
O, da, itekako ima, rekli bi.
Pa ostavio ga je i više od toga. Bilo je cca. 20 sekundi prednosti Leclerca prije cirkusa sa kišom.
A i Leclercu je nov bolid, i to totalno dugačiji od prošlogodišnjeg. Šta su ono rekli u Ferrariju, 99% novi bolid.
Da je evolucija prošlogodišnjeg bolida, pa bi ti pitanje i imalo smisla.
To što su nisu Hamiltonu isti ljudi, okruženje i mehaničari, to (osim trkaćeg inžinjera) nema (ne bi trebalo da ima) veze sa vožnjom.
Pa nije rookie.
Npr. Charles je 2019. (nakon 1 sezone u Sauberu i sa nepune 22 godine) u prvoj trci završio sekund iza Vettela (doduše, obojica skoro minutu iza Bottasa).
Max je u prvoj trci nakon prelaska iz TR u RB pobijedio. :shush:
LH44 je napisao/la: 16.03.2025., 17:24 šta će bit kroz 5-6 utrka dok se Lewis prilagodi novom bolidu i okruženju?
Ja se toplo nadam da će dići nivo performansi i biti bliže Charlesu nego danas. ;)
I da će ga držati našpanovanim i natjerati ga da izvlači maksimum.
LH44 je napisao/la: 16.03.2025., 17:24 Btw kako komentiraš Hamiltonovo skidanje s k Adamija s onom izjavom na radio ‘just leave me to it’ i izjavu poslije trke da mu niko ništa nije javio za kišu u zadnjem sektoru?
Ne znam čitav team radio i pozadinu istog.
Ako trebam komentarisati ono što sam čuo, meni je zvučalo malo bahato i otresito, jer mu je čovjek nastojao govoriti nešto korisno i nije govorio gluposti kao što je to Bozzi rekao Charlesu za vodu, pa dobio zauzvrat onaj sarkastičan komentar.
A što se tiče kiše u zadnjem sektoru mogu mu samo preporučiti da se mentalno pripremi za Ferrarijeve mudrolije s pitwalla i na team radio.
Sada mu je jasno s čim se suočavao Vettel i s čim se Leclerc još uvijek suočava.
Kao što napisah,već je neko na portalu napisao da će Hamilton više početi cijeniti Vettelovu 2017. i 2018.

I što si bolan mazohista, jbte?
Što nabacuješ na voleje?
Ne nabacujem ja na voleje, nego ti hocu reci kako Hamilton vec istice probleme u Ferrariju o kojim Leclerc izgleda ne smije pisnut, cilj je valjda istaknuti i promijeniti to, a ne cijeniti neciji (kako ti kažeš) mazohizam iz 2017 i 2018 :rofl:

Što se zaostatka tiče nije relevantan jer nisu ganjali jedan drugog plus Hamsta zapeo iza Williamsa koji osim što je ove godine izgleda solidan bolid isto tako je uvijek na pravcima brz i težak za obići, kasnije kad su se vozili jedan iza drugog nisam vidio da mu Leclerc bježi ikud ne znam eto valjda ga je u zadnjem stintu trebao ostavit makar 5 sekundi ako vec hoces da kazes da ga je rasturio :rofl:
Klasika
Od mase navedenih stvari (pitanja) sveo se spisak na TR i na zaostatak.

Eto ti znaš (mi znamo) jel` Leclerc ne smije pisnuti i jel` Vettel nije smio pisnuti.
Bitno je da Hamilton smije pisnuti i da će ih ON odvesti u red. :facepalm:
Spustite se na zemlju (Hamiltonovi fanovi).

Jel` misliš da su Vettel i Leclerc (dodaćemo i Sainza) retardirane osobe? :rofl:
Jel` misliš da će se Hamiltonu tetošit` i titrat` kao što su mu tetošili i titrali Toto, James i Bono?
Navian si. I ti, i bilo ko drugi ko misli tako.
Imam osjećaj da im Elkann dođe i da ih postroji i naredi im, ovi bi samo klimnuli i rekli "Yes boss", a čim bi mu vidjeli leđa, nastavili bi po svom.
Bog Otac njih ne dovede u red, samo oni sami sebe mogu dovesti u red.
I ako se dovedu u red, dobro i jest, kao što je to bilo prošle sezone, i što se tiče team radia i taktika i strategija....

I onda opet jučer prirede ono što su priredili.
Možda je jučer bila anomalija (kao i bolid), možda bude bolje u ostatku sezone.
Doduše, ako bude tako, ne sumnjam da će se Hamiltonu pripisati zasluge i reći kako ih je on doveo u red. :rofl:

Ovo nije kritika (ili hejt) prema Hamiltonu, ovo je kritika za Ferrarijev pitwall (zadnjih 15 godina). Oni su jednostavno takvi (nepopravljivi i eventualno, samopopravljivi).

Glede zaostatka, znači nije relevantan jer je zapeo iza Albona.
Što ga nije prošao? Imao je DRS. Što ga nije prisilio na pogrešku?
Dobro, zapamtićemo (zlu ne trebalo) da nije relevantan zaostatak jer je Hamilton zapeo iza Albona. ;)
A vezano za kraj, pa bilo bi i previše da mu je Charles u 5 krugova pobjegao 5 sekundi.
Bilo je 2,5s, uz gubitak preko sekunde u zadnjem krugu zbog Oscarovog preticanja.
Ja nigdje nisam napisao da ga je Leclerc rasturio, ali jesam da je bio (očekivano) bolji. Činjenica.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 6 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma ja sam samo pitao gdje je to rasturanje koje ste pojedini navikali ko da u ekipu dolazi hebeni Lawson, a ne 7x (8x :mrgreen: ) WDC :rofl:

Bio je marginalno bolji i tjt ništa specijalno :chill:

A to da Leclerc ne smije pisnuti sjeti se samo prstića Binotta kad je Leclerc planuo na ekipu, začepio je momentalno :rofl:

Za Vettela ne bih da komentarišem uopšte jer taj je bio odvjetnik Ferrarijevog pit walla :zubo:
slikaslika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Mrgud je napisao/la: 17.03.2025., 14:57
zekohonda je napisao/la: 17.03.2025., 14:35 sa https://web.facebook.com/F1DataAnalysis :

-Had to lift more in T12
Ukoliko je problem fundamentalne prirode, bye bye 2025.
Fokus na 2025. je bio ogroman.
Cijeli bolid je nov i teško je da se to neće negativno odraziti na 2026. ako ovaj bolid ispadne loš. Zapravo vjerujem da bolid nije uopće loš nego ga jednostavno ne poznaju (ne bi bilo ni prvi ni zadnji put) To može trajati mjesecima. Bio on loš u temeljima ili dobar ali tek kada ga shvate u drugom dijelu sezone to je već ogromno izgubljeno vrijeme.

Nadajmo se da su ove priče o izoliranom zajebu u Australiji istina.
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
LH44 je napisao/la: 18.03.2025., 20:50 Ma ja sam samo pitao gdje je to rasturanje koje ste pojedini navikali ko da u ekipu dolazi hebeni Lawson, a ne 7x (8x :mrgreen: ) WDC :rofl:

Bio je marginalno bolji i tjt ništa specijalno :chill:

A to da Leclerc ne smije pisnuti sjeti se samo prstića Binotta kad je Leclerc planuo na ekipu, začepio je momentalno :rofl:

Za Vettela ne bih da komentarišem uopšte jer taj je bio odvjetnik Ferrarijevog pit walla :zubo:
Jesi ti realan, prošla je jedna utrka i već krećeš s nekim trashtalkom?
Meni je osobno, Hamilton bio iznad očekivanja s obzirom da je odvozio bez većih grešaka i bio marginalno gori od Leclerca. Smatram da je apsolutno nerealno očekivati da parira Charlesu bar još par utrka, možda i cijeli prvi dio sezone dok se malo ne adaptira na bolid i momčad. A i godine mu ne idu u prilog.
Naravno, nekih grešaka, sudara i odustajanja uvijek može biti na obje strane garaže, ali ponavljam, po raw paceu sumnjam da će biti konkurentan još neko vrijeme.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
@F12000
Meni je bio loš.
Nije ni Charles briljirao, ali je Hamilton bio loš.
Spor i bezmud (ponavljam se k`o papagaj).
Treba stvari nazvati onakvim kakve jesu.
I nije bila baš marginalna razlika između njih dvojice (i pored činjenice da ni Charles nije briljirao, znači, može i on bolje).
Naravno, nije bilo ni rasturanje od strane Charlesa.
A volio bi vidjeti MSa, Sennu, Alonsa.... u zadnjem krugu i da li bi dopustili Oscarovo preticanje, da li bi mu pružili uopšte priliku da ih pretekne....
Također, nadam se da će vremnom biti bolje iz trke u trku.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡