Kimi Räikkönen

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

kimi-f1
Karting
Karting
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen, Mclaren
[url]https://www.planetf1.com/news/kimi-raik ... vers//[url]
Činjenica je da kimija u padocku jako cijene.
Ukinite DRS, VSC i bod za FL.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Više manje se slažem sa svima, Kimi je mogao daleko više postići. Jasno je zašto.
Ono što on ima sada je ogromni marketinški značaj u kojoj god se momčadi nalazio, bez da se uopće mora truditi, mora biti samo ono što je uvijek i bio, no bulshit tip kojeg ne jebe živa sila i želja za utrkivanjem.
Marketing i iskustvo za Alfu u ovim težim danima su itekako potrebni. Meni je sasvim okej i prihvatljivo da sa toliko godina još uvijek vozi u F1.
Još uvijek isporučuje sasvim solidne rezultate uz par bljeskova u sezoni.

Ne samo da ga Alfa treba nego i F1. Kada god popričam s nekim tko slabije prati F1 prvo što kažu u 90% slučajeva je nešto vezano za Kimija. Kimi je jednostavno osoba koju zanima samo utrkivanje i nikakvo preseravanje i to većina voli i poštuje, dosta toga se u F1 promijenilo što ljudima ne odgovara, ali npr. Kimi je ostao isti. Siguran sam da ima puno ljudi koji prate F1 samo zbog njega, koliko god to nama glupo zvučalo.
On će se povući kada više nebude išlo, do tada od njega apsolutno svi imaju velike koristi.
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Stvar je tome da da ne treba nuzno navijati za najbrzeg ili najagresivnijeg ili najsmjesnijeg ili najsimpaticnijeg.
Ima samo 20 mjesta na gridu i pun k.... vozaca u raznim kategorijama koji nece svi zavrsiti u F1. Ne mora nuzno svih 20 na gridu biti najbrzi. Svi su oni tu s nekim razlogom i zasto ih momcadi drze toliko sezona. Na stranu to sto ja favoriziram Kimija, ali po meni on vise zasluzuje mjesto u F1 nego mnogi vozaci oko njega. Kad netko kaze Kimi mirovina, ja odgovaram neka povede jos njih 40-50% na gridu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Kimi bi dobio ovakvog Bottasa. Ovaj se barem ne libi dvoboja i trkanja na limitu, dok je Bottasu to stran pojam. Možda bi Bottas bio brži u jednom krugu, ali u utrci čisto sumnjam. Kimi odlično čuva gume, zna upravljati utrkom, može pretjecati. Bottas to ništa ne može, barem ne na WDC razini. Bottas sve nešto krene u kvalama, kao grize ovo-ono, ali da mu za lijek treba ne može čuvati gume i voziti u brzom ritmu krug za krug. Znači ne ide.

Kimi u 41. godini pokazuje da to još uvijek može i to bolje od jednog Bottasa. Tako da uopće nemam sumnje da bi u top ekipi bolidu poput Mercedesa, Kimi bio ispred Bottasa.

Što se tiče Rosberga, ne znam. Rosberg nema neke veće mane osim što kada ide "prljavo" u dvoboje, da to većinom zasere. Inače je dosta brz u utrci i kvalama, ali generalno bi rekao da nije baš neki racer. Kimi je bolji racer od njega. Od 6 sezona, možda bi bilo 4-2 za Rosberga, možda 3-3, teško je reći. Svakako cijenim Rosberga kao dobrog vozača.

Protiv Hamiltona ne bi imao velike šanse kao ni što nije imao protiv Vettela i Alonsa. To su Top 10 all-time vozači, tako da ono...svakako bi bio značajno bolji u utrkama od Bottasa kao i u duelima. Mana su mu kvale od kada nema Michelin gume i prednji grip koje su mu davale u McLarenu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Glupost, Bottas bi ga nadvozio.
OK Kimi je stvarno lik kojeg ne možeš ne voljeti. Polazim od sebe. Ja sam čak i navijao za njega, kad je prešao iz Saubera u McLaren.
Znam ja vrlo dobro koliko je on bio nekad brz. Problem je što dok su drugi napredovali oko njega, on je ostao isti "boli me dupe za sve oko mene".

Taj isti KR je bio bara-bara sa Masom, kojeg je Bottas nadvozio u svojoj drugoj sezoni u F1!
U međuvremenu je Bottas sigurno napredovao dosta, dok je Kimi i dalje isti stari dobri Kimi, kojem je svejedno hoće li ili neće zagrijati svoje gume. Onaj Kimi koji umjesto da se fokusira na start, on se igra sa dugmićima na volanu.

@Iceman je rekao dobru stvar, ne moramo svi navijati za najbržeg i najboljeg. Možemo imati i druge razloge za navijanje, a Kimi je idealan za to nešto drugo. Mislim sa ovom objavom je stvarno "prokinuo" Hamiltona. Čak su se i navijači Luje dobro nasmijali kad su vidjeli objavu :thumbs:
Međutim ja da sam šef ekipe, ja bih tražio ili vozača koji će davati svoj maximum na stazi. Ja bih ga poslao u penziju i oslobodio dodatno mjesto za nekoga iz Ferrarijeve akademije.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 21.09.2020., 08:19 Ja bih ga poslao u penziju i oslobodio dodatno mjesto za nekoga iz Ferrarijeve akademije.
Ajde još bi se složio da Kimi ne pokazuje neke dobre rezultate, ali ovakvoj momčadi Kimi je itekako potreban. Veliko ime i iskustvo.
2 mlada u Alfu tik pred veliku promjenu pravilnika nije baš pametna ideja.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ma jeste veliko ime, ali kontam nema od Alfe ništa ni slijedeće godine.
Bolje iskoristiti vrijeme pa vidjeti kakvi su oni malci.
Priznajem da nisam razmišljao o promjeni pravilnika za 2022.

Azavi
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Raikkonen
Kontakt:
Ja sam mišljenja do ekipa mora uvijek ostaviti jednog vozaca od prosle godine da mozes usporediti vozace. Tipa Alfa zamjeni oba vozaca sljedece godine i ostanu ovako loši. Jel to do vozaca ili do bolida? Moze se onda samo pretpostvavljat. Ako ostavis Kimija i nekog novog, mozes vidjet onda u cem je problem. Imas neku referencu.
"I continuously go further and further learning about my own limitations, my body limitation, psychological limitations. It's a way of life for me." - Ayrton Senna

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Har Kl je napisao/la: 21.09.2020., 08:19 Taj isti KR je bio bara-bara sa Masom, kojeg je Bottas nadvozio u svojoj drugoj sezoni u F1!
Ali to nije bio isti Massa, nakon opruge u glavu... Nije taj Massa vozio ni sa Alonsom.

Neko je govorio dok je Kimi još bio u Ferrariju, da vozi dobro pred ugovor. A izgleda da je i sada odlučan da nastavi, sudeći po vožnjama u zadnje vrijeme. Prošle godine je izgledalo da ga Giovinazzi sustiže polako. Čak ga je počeo i dobijati. A trenutno mu Giovinazzi nije ni blizu.

F1 2020
Karting
Karting
S nama već: 5 god 1 mj
THERE IS KIMI RAIKKONEN
HAHA
HES NOT EVEN GOING BACK TO THE PADDOCK
HE TOOK HIS SHIRT OFF

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
https://twitter.com/F1/status/1315229403429904387

F1 2020
Karting
Karting
S nama već: 5 god 1 mj
max ce imati vise od njega barem 100 utrka

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Čestitike i Kimiju na rekordu.
Čisto sumnjam da će Max voziti do 40.
Doduše, ni ne mora, možda bude po 25-26 trka po sezoni.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ne mora ni vozit do 40. Sa koliko je ono godina Max ušao? A i to što kažeš, broj utrka po sezoni je veći.

Evo sad gledam, od 2014, za 7 sezona, do sada ima 113 utrka. A ima tek 23 godine. Pa pretpostavljam da će mu biti dovoljno negdje do 37. godine da vozi.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ali može i Kimi ovo još podebljat... A čini mi se da je i Alonso blizu. Ako on još odradi recimo 3 sezone. Ako neće barem toliko ne znam što se onda i vraćao. :D

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Kimsone nek' ti je sretan :party:
https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/1317359694147702785

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Djed :gandalf:
:party:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Vordas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
Koja curica ovaj Gio. Kimi se sprda sa njim. :cool:
#DankeSeb

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Vordas je napisao/la: 17.10.2020., 14:25 Koja curica ovaj Gio. Kimi se sprda sa njim. :cool:
Nezna Nordschleife stazu napamet, za mene nepojmljivo da netko tko vozi formulu nezna tu stazu.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡