Liam Lawson
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Max i bolid su jedno tijelo, i tako vec godinama to traje. Pitanje je koji vozac na gridu bi bio al pari sa njime u tom RB-u.
I to je sasvim ok. 4 naslova prvaka, ali naravno i njegove voznje potvrdjuju zasto je to tako.
Lawson bih dao jos dvije utrke i ako se ovako prezentira najbolje bi bila trampa njega i Tsudone.
Dok se ne nadje solidan vozac broj dva.
Mislim da je Sainz zasluzio da bude u drugom Red Bullu, ali mislim da bi ga Max redovno rostiljao
I to je sasvim ok. 4 naslova prvaka, ali naravno i njegove voznje potvrdjuju zasto je to tako.
Lawson bih dao jos dvije utrke i ako se ovako prezentira najbolje bi bila trampa njega i Tsudone.
Dok se ne nadje solidan vozac broj dva.
Mislim da je Sainz zasluzio da bude u drugom Red Bullu, ali mislim da bi ga Max redovno rostiljao
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 6 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Kako mi se bljuva od ovih mazanja očiju, kao "teži je za vožnju".Krstas je napisao/la: 22.03.2025., 18:31 Max o Red Bullu:
"Naš bolid je izuzetno težak za vožnju. Mislim da bi Liam bio brži da ga stavite u Racing Bulls. Zaista to mislim. Taj bolid je lakši za vožnju od našeg, to sam primijetio u razgovoru s njime. Prošle godine nije bila velika razlika između njega i Yukija."

Što se čeka Max, mislim da si zaslužio svojim vožnjama "upgrade" u Racing Bulls pa bi zasigurno s tim "lakšim" bolidom još vanzemaljskija vremena pravio.

- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 6 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
"What a little star." May 26, 2012.
-
Zbagy
- Karting
- S nama već: 1 mj
- Navija za: kaos u 1. zavoju
Sasvim zasluženo!MSC je napisao/la: 23.03.2025., 10:49 krenuli smo rano s tračevima.
https://x.com/autosport/status/19037347 ... pWqww&s=19
- F12000
- Formula 1
Legendarni Rob Wilson (vozački trener preko 70 F1 vozača uključujući Montoyu, Kimija, Coultharda, Andrettija, Strolls, Bottasa...) govori o "tailoranju" bolida prema vozačima.
https://youtu.be/xZzu3HhXIOE?si=dJBBrGifizTIS4yn&t=4255 1:10:55
Osobno više vjerujem ovakvim stručnjacima i vlastitoj indukciji na uzorku od 100+ utrka par različitih RB suvozača, nego PR frazetinama Neweya, Maxa i Marka.
https://youtu.be/xZzu3HhXIOE?si=dJBBrGifizTIS4yn&t=4255 1:10:55
Osobno više vjerujem ovakvim stručnjacima i vlastitoj indukciji na uzorku od 100+ utrka par različitih RB suvozača, nego PR frazetinama Neweya, Maxa i Marka.

- avetma
- Administrator
- Kontakt:
To onaj isti koji je govorio da će Kimi "razbiti Alonsa" 2014. godine? Pa godinu kasnije tvrdio da će Kimi "razbiti Vettela"? A to je njegovo područje ekspertize - vozačka tehnika.
S oproštenjem, ja ću radije vjerovati PR frazetinama i zdravom razumu.
S oproštenjem, ja ću radije vjerovati PR frazetinama i zdravom razumu.
- Sarma Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god
@F12000, zar misliš da su i PR ovi iz McLarena, pročitaj ova dva članka od neki dan...
https://www.autosport.com/f1/news/mclar ... /10705557/
https://www.autosport.com/f1/news/mclar ... /10706104/
Bolid radiš da je što moguće brži, a ne kako nekom odgovara to je sasvim jasno...
https://www.autosport.com/f1/news/mclar ... /10705557/
https://www.autosport.com/f1/news/mclar ... /10706104/
Bolid radiš da je što moguće brži, a ne kako nekom odgovara to je sasvim jasno...
- F12000
- Formula 1
@Ante, čovjek je instruktor vožnje, ne kladioničar
@Sarma, o prednostima i manama toga pristupa sam pisao na prethodnoj stranici.
Na stranu to, McLaren očito nije dobar primjer jer svi znamo kakva je njihova politika s jasnim biranjem br. 1 vozača zbog čega su prošle godine s najboljim bolidom prokockali vozačko prvenstvo, a umalo i konstruktorsko. Tako da u ovoj raspravi ni ne ciljam na njih, prvenstveno RB.

@Sarma, o prednostima i manama toga pristupa sam pisao na prethodnoj stranici.
Na stranu to, McLaren očito nije dobar primjer jer svi znamo kakva je njihova politika s jasnim biranjem br. 1 vozača zbog čega su prošle godine s najboljim bolidom prokockali vozačko prvenstvo, a umalo i konstruktorsko. Tako da u ovoj raspravi ni ne ciljam na njih, prvenstveno RB.

- F12000
- Formula 1
@Dani, eklatantan primjer nadmoći vozačkog stila koji utilizira short cornering (najveći advokat toga je upravo gore spomenuti Rob Wilson). Zato su mi apsurdni neki prijedlozi, tipa želje da se Sainz pridruži RB-u, što bi s obzirom na njegov "smooth" način vožnje s širim putanjama i manje agresivnim corneringom vrlo vjerojatno rezultiralo katastrofom.
A evo i jednog pojašnjenja stanja u RB-u Alexa Albona, koji kaže da bolid nije rađen za Maxa, samo mu objašnjenje nakon zvuči baš kao da potvrđuje da je rađen za Maxa
A evo i jednog pojašnjenja stanja u RB-u Alexa Albona, koji kaže da bolid nije rađen za Maxa, samo mu objašnjenje nakon zvuči baš kao da potvrđuje da je rađen za Maxa

- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Što je nejasno tu? Bolid je onakav kakav ga naprave s ciljem da bude najbrži mogući. I onda na temelju feedbacka se radi upgrade i setup. Koja je uopće logika da RB radi bolid koji će imati jednog vozača u top 3, a drugog na P20?
I drugo pitanje - zašto i druge ekipe ne slijede isti primjer, ako je to tako, da naprave bolid koji će od jednog njihovog vozača učiniti nedodirljivu mašinu, nauštrb drugog?
I drugo pitanje - zašto i druge ekipe ne slijede isti primjer, ako je to tako, da naprave bolid koji će od jednog njihovog vozača učiniti nedodirljivu mašinu, nauštrb drugog?
- Cale od Lewisa
- GP3
- S nama već: 4 god 10 mj
- Navija za: Max Verstappen
Max je uletio u RB 2016 te u Barceloni di sigurno nije bolid bio rađen za njega i pobijedio..Tako da tu sve price padaju u vodu.Jedino za koga mislim da je bolid bio rađen za njega i to poslije 99 te 2000 te je Schumacher.

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 10 mj
Pogrešno mislišCale od Lewisa je napisao/la: 27.03.2025., 09:44 Max je uletio u RB 2016 te u Barceloni di sigurno nije bolid bio rađen za njega i pobijedio..Tako da tu sve price padaju u vodu.Jedino za koga mislim da je bolid bio rađen za njega i to poslije 99 te 2000 te je Schumacher.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 1 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Smiješno. Kakve veze ima ta Maxova pobjeda, koju su uzeli Danielu Ricciardu,..... u ovoj raspravi sa početnim ( predsezonskim ) stanjem bolida i situacijom sa novim vozačem ( Liam )?Cale od Lewisa je napisao/la: 27.03.2025., 09:44 Max je uletio u RB 2016 te u Barceloni di sigurno nije bolid bio rađen za njega i pobijedio..Tako da tu sve price padaju u vodu.Jedino za koga mislim da je bolid bio rađen za njega i to poslije 99 te 2000 te je Schumacher.
Daniel Ricciardo bi pobjedio, da ga nisu zvali u box i pustili Maxa naprijed. Idem još dalje od teme, dakle nije vezano za temu, ali svi znamo da su "ubili" boga u Danielu nauštrb Maxa.
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
pobijedio max i ili ricci u španjolskoj bitno je da je max bio odma brz. nikakve prilagodbe kurci/palci.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Cale od Lewisa
- GP3
- S nama već: 4 god 10 mj
- Navija za: Max Verstappen
Pa da napokon neko da kuzi poantuzekohonda je napisao/la: 27.03.2025., 10:12 pobijedio max i ili ricci u španjolskoj bitno je da je max bio odma brz. nikakve prilagodbe kurci/palci.

- F12000
- Formula 1
Moja pretpostavka je da RB kao dio deala da zadrži Maxa je pristao na to da razvoj bolida u potpunosti podredi Maxu. A jedina momčad u kojoj bi imalo tako nešto smisla (ili bar najviše ima smisla) je ona u kojoj u timu imaš najboljeg vozača na gridu. Tako da tu opet dolazimo do one "pragmatičnosti" u kojoj inženjerski dio mora pratiti vozački za optimalni rezultat na štoperici.avetma je napisao/la: 27.03.2025., 07:04 Što je nejasno tu? Bolid je onakav kakav ga naprave s ciljem da bude najbrži mogući. I onda na temelju feedbacka se radi upgrade i setup. Koja je uopće logika da RB radi bolid koji će imati jednog vozača u top 3, a drugog na P20?
Meni su ove Albonove riječi u prijevodu: bolid se razvija na način da taj prednji kraj, kroz sezonu, biva sve oštriji i oštriji dok je doslovno neupravljiv za bilo koga osim Maxa.
Tu se također može postaviti pitanje, što će biti s njima ukoliko im Max ode iz tima dogodine. Mislim da će onda tek početi pravi problemi za njih. Osim očitog gubitka super brzog vozača, mislim da će im izrazito naškoditi i stanje bolida koji je razvijen za vozački stil koji praktički nitko ne može replicirati na gridu.
I nije ovo nikakav napad na Maxa, ne vidim potrebu spominjanja Španjolske 2016. ili neko stavljanje upitnika nad njegovom karijerom hahahaha. Svi znamo o kakvom se vozaču radi.
Samo očito imamo različite poglede na filozofiju i politiku Red Bulla. Meni ni iz džepa, ni u džep. Kao promatrač čisto komentiram svoje viđenje stvari i trošim megabajte i tipkovnicu.

- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 1 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Nije bitno koji je bio Max na toj utrci...... niti ta fuckin' prilagodba na bolid..... nego kako je Max uslužen, i koliko ga se pripremalo gurnuti nauštrb drugog talenta. Tim potezom, vrijeme će pokazati,.... uzeli su bar jednu F1 titulu Danielu Ricciardu. Kada se govori o Danielu, treba za referencu prije svega uzeti njegovu 2014. pokraj Vettela. I tu staju sve priče oko toga, kakav je potencijal imao Daniel, i uzeli su mu ga. Oteli. Oteli!zekohonda je napisao/la: 27.03.2025., 10:12 pobijedio max i ili ricci u španjolskoj bitno je da je max bio odma brz. nikakve prilagodbe kurci/palci.
Znači, danas; datuma 27. ožujka 2025., znamo slijedeće: VN Španjolske 2016. bila je mali korak naprijed za Maxa, a VELIKI, super VELIKI korak unazad za dragog Ozzie-ija, što će kulminirati 2018. ( VN Azerbajdžana ), te sa posljedicama koje će on pretpjeti u godinama koje dolaze. Svaka čast Maxu, ali VN Španjolske je bila SUPER ŠUPAČKI potez Red Bulla. Max i prilagodbe!? WTF!?
Meni bi bilo puno draže da je i Daniel ubr'o jednu ili dvije titule, a ne da su sve "utrpali" Maxu. Sucks. A tek će im biti sucks ( Red Bullu ), kada Max digne sidro.
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....