Aston Martin
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 2 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Adriane, daj brzo složi nešto dobro za našeg paćenika Alonsa.

......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run
-
Alonso king
- GP3
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Fernando Alonso
https://www.facebook.com/share/18a9rfy5 ... tid=wwXIfr
U moru svih glasina o trenutnom stanju tima i unatoc slabim performansama na stazi, evo jedne slike koja prikazuje koliko se Aston Martin zaista razvija i ulaze u ovaj sport. Vec se prije pricalo, ali sto god tko mislio o Strollu i njegovoj kupovini timova, meni je predivno vidjeti da je netko spreman toliko resursa i vremena uloziti u danasnju F1. Kazem danasnju jer iako je sport u usponu (sto se tice broja pratitelja o cijoj kvaliteti necemo ovdje) veliki proizvodaci automobilske industrije vjesto bjeze od sporta i nemaju namjeru ulaziti uopce dokle god je ovakva situacija.
Nazalost, kao i sve ostalo, za velike je stvari potrebno vremena, a Aston Martin je zaista na nevjerojatnom putu da iz nepoznatog imena u sportu stvore pobjednicku momcad. Kazu neke glasine da nazalost ne ocekujemo konkurentan Aston u Australiji 2026. i koliko god me to rastuzuje jednako tako sam potpuno svjestan da je to po svemu sudeci ishod najblize realnosti. Ova sezona nije ni pocela i vec je jasno sto ocekivati (barem u prvoj polovici sezone). Ferrari je zamrznuo Cardillea do ljetne pauze, a cini se da tunel zaista kasni. Honda kaze takoder kasni za konkurencijom. Pravi navijaci tima Aston Martina mogu mirno sjesti i uzivati u ovom putu jer se njihovo vrijeme blizi. Mi Alonsovci s druge strane nismo te srece. Idemo vidjeti sto nas ceka u Australiji pa cemo lako dalje.
P.S. Ovaj mali Silverstone izgleda genijalno
U moru svih glasina o trenutnom stanju tima i unatoc slabim performansama na stazi, evo jedne slike koja prikazuje koliko se Aston Martin zaista razvija i ulaze u ovaj sport. Vec se prije pricalo, ali sto god tko mislio o Strollu i njegovoj kupovini timova, meni je predivno vidjeti da je netko spreman toliko resursa i vremena uloziti u danasnju F1. Kazem danasnju jer iako je sport u usponu (sto se tice broja pratitelja o cijoj kvaliteti necemo ovdje) veliki proizvodaci automobilske industrije vjesto bjeze od sporta i nemaju namjeru ulaziti uopce dokle god je ovakva situacija.
Nazalost, kao i sve ostalo, za velike je stvari potrebno vremena, a Aston Martin je zaista na nevjerojatnom putu da iz nepoznatog imena u sportu stvore pobjednicku momcad. Kazu neke glasine da nazalost ne ocekujemo konkurentan Aston u Australiji 2026. i koliko god me to rastuzuje jednako tako sam potpuno svjestan da je to po svemu sudeci ishod najblize realnosti. Ova sezona nije ni pocela i vec je jasno sto ocekivati (barem u prvoj polovici sezone). Ferrari je zamrznuo Cardillea do ljetne pauze, a cini se da tunel zaista kasni. Honda kaze takoder kasni za konkurencijom. Pravi navijaci tima Aston Martina mogu mirno sjesti i uzivati u ovom putu jer se njihovo vrijeme blizi. Mi Alonsovci s druge strane nismo te srece. Idemo vidjeti sto nas ceka u Australiji pa cemo lako dalje.
P.S. Ovaj mali Silverstone izgleda genijalno

-
Alonso king
- GP3
Kazu iz gazette da bi Saudijci kupnjom momcadi od Strolla ponudili Maxu trogodisnji ugovor u vrijednosti od 264 milijuna € (2026.-2028.). Istovremeno stize vijest da iz Red Bulla imaju enormne probleme s integracijom elektricnog i klasicnog dijela motora i da im se ne pise dobro u buducim regulacijama.
F1 je uvijek bila sport pun spekulacija i neutemeljenih glasina pa se ne treba hvatati za sve doslovno. Ipak, ne mogu se oteti dojmu da je potpisivanje Neweya i Alonsa u timu bilo prelijepo da bi bilo istinito. Ultimativni Alonso scenarij bi bio da na kraju i ne doceka ono sto je cekao cijelu karijeru. Vidjet cemo sto ce biti, ali otkad je Newey potpisao za Aston po nekolicini medija upitne vjerodostojnosti je Max vec njihov vozac…Zelena ekipa trenutno jedva izlazi iz Q1, a ne da potpisuje trenutnog svjetskog prvaka.
F1 je uvijek bila sport pun spekulacija i neutemeljenih glasina pa se ne treba hvatati za sve doslovno. Ipak, ne mogu se oteti dojmu da je potpisivanje Neweya i Alonsa u timu bilo prelijepo da bi bilo istinito. Ultimativni Alonso scenarij bi bio da na kraju i ne doceka ono sto je cekao cijelu karijeru. Vidjet cemo sto ce biti, ali otkad je Newey potpisao za Aston po nekolicini medija upitne vjerodostojnosti je Max vec njihov vozac…Zelena ekipa trenutno jedva izlazi iz Q1, a ne da potpisuje trenutnog svjetskog prvaka.
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Kontakt:
Ovo poslednje nemora niš značiti, vidi primer Honde iz 2008. Oni su sve preusmerili na 2009 i bukvalno žrtvovali sezonu zarad nove ere. Po strani sve vezano uz Brawn GP ali ovde je relevantno ono što su oni radili 2008. Aston Martin već žrtvuje 2025 i sve sprema za novu eru 2026.Alonso king je napisao/la: 18.04.2025., 13:16 Kazu iz gazette da bi Saudijci kupnjom momcadi od Strolla ponudili Maxu trogodisnji ugovor u vrijednosti od 264 milijuna € (2026.-2028.). Istovremeno stize vijest da iz Red Bulla imaju enormne probleme s integracijom elektricnog i klasicnog dijela motora i da im se ne pise dobro u buducim regulacijama.
Meni liči da će Max biti veran RBR i u novom projektu, pa onda lepo da bira ekipe shodno uspesima. Ko kaže da će AM biti dobar sa Hondom? Evo čitam da je Mercedes najbolje "ubo" s PJ, može Max lako i u Mercedes, ili McLaren... A može lako biti da i RBR baš bude dobar unatoč svim glasinama i unatoč tome što se mogu poboljšati tokom sezone. Velike igranke...

- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
S tim žnj izvorima nikad ne znaš, nekad nešto ubodu, a većinom izmišljaju gluposti koje onda profili s plaćenom plavom kvačicom i puno pratitelja počnu dijeliti po X-u s caps lockom i "
" emojijima kao nekakve ekskluzive. Evo, meni je danas uz ovo za Saudijce koji kupuju Aston i Maxa izletilo da je Honda u banani s motorom i mjenjačem - jedan će kad-tad pogoditi nešto.
Nadam se da neće baš otkantati Alonsa prije nego uopće dobije Neweyjev bolid u ruke, ali znamo da u F1 nema emocija (osim Lawrenceovih očinskih koje garantiraju da Lanac neće nikud dok god mu se vozika), stoga bi ga Max vrlo lako mogao izgurati.
Nadam se da neće baš otkantati Alonsa prije nego uopće dobije Neweyjev bolid u ruke, ali znamo da u F1 nema emocija (osim Lawrenceovih očinskih koje garantiraju da Lanac neće nikud dok god mu se vozika), stoga bi ga Max vrlo lako mogao izgurati.
- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Ali ako Saudijci prošire postotak udela u AM, to znači da Lawrence gubi "konce". Ja ne vidim scenarije u kojem Saudijci plaćaju masne pare samo da bi gledali Maxa uz Lancea. Nema šanse. Max i Fernando, na to se ide, uz naravno Newey mašinu.
Ja čak vidim scenario gde Saudijci nude Alonsu produženje ugovora i nakon 2026, naravno ako Fernando to želi. Ne podcenjujte moć Saudijskih novaca, može im se ćefnuti pa da kupe primjerice Racing Bullse.
Ja čak vidim scenario gde Saudijci nude Alonsu produženje ugovora i nakon 2026, naravno ako Fernando to želi. Ne podcenjujte moć Saudijskih novaca, može im se ćefnuti pa da kupe primjerice Racing Bullse.

-
Zbagy
- Karting
- S nama već: 2 mj
- Navija za: kaos u 1. zavoju
Koliko god da mrzim Strolla starijeg, vise bi volia da Saudijci kupe Racing Bullse.Alen13ASC je napisao/la: 18.04.2025., 15:27 Ali ako Saudijci prošire postotak udela u AM, to znači da Lawrence gubi "konce". Ja ne vidim scenarije u kojem Saudijci plaćaju masne pare samo da bi gledali Maxa uz Lancea. Nema šanse. Max i Fernando, na to se ide, uz naravno Newey mašinu.
Vise me nervira sta Red Bull ima dvije momcadi pa moze slati vozace iz jedne u drugu ekipu.
Ja bi to zabrania skroz.
-
Alonso king
- GP3
Pet i pol desetinki jucer sporiji u odnosu na Q2 krug iz 2023. Ovo sto ekipa radi zadnje 2 sezone nisam vidio nikada prije. Ja ne znam kako uopce sjedaju na sastanke i razumno opravdaju ovakve stvari. Telemetrija kaze od 11. do 16. zavoja su sporiji 0.9 sekundi od najbrzih, a prvi iduci konkurent je Alpine i to pune 4 desetinke ispred…