Mercedes

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

dmw
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso
MrDoomroom je napisao/la:Satisfakcija na maximumu kad vecina navijaca Alonsa pocne da druka za Hamiltona i Mercedes zbog sad vec ocajnih nastupa Mclaren Honde.
Ja vise cenim Hamiltona nego Fetela i zato mi je drago. Vise volim Mecku nego Ferari i zato mi je drago. I na kraju, volim kad sam u pravu :)

Dodi_napalm
Karting
Karting
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Schumacher
i ja ga cjenim Hamiltona, najviše zbog ranih dana kad je kao rookie pobjedio alonsa u istom bolidu.
Ovo sad sa superduper bolidom mi je svejedno, ali ono je bilo vrh!
:fakjea:
jedan je GAZDA f1 - Mihael

dmw
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso
Dodi_napalm je napisao/la:i ja ga cjenim Hamiltona, najviše zbog ranih dana kad je kao rookie pobjedio alonsa u istom bolidu.
Bilo je tu unutarmomcadskih 'ratova' ko zna dal su oni imali istu podrsku od tima. Na kraju Alonso nije ni izgubio jer su imali isti broj bodova. Najvise je izgubio Hamilton jer je 2 trke pre kraja prakticki imao titulu u dzepu da bi na kraju ostao bez nje.

Dodi_napalm
Karting
Karting
Navija za: Schumacher
:trep:
jedan je GAZDA f1 - Mihael

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Kakav lik...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

mika
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Renault, Hass
Dodi_napalm je napisao/la::trep:
:mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
MrDoomroom je napisao/la:Satisfakcija na maximumu kad vecina navijaca Alonsa pocne da druka za Hamiltona i Mercedes zbog sad vec ocajnih nastupa Mclaren Honde.
:rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

mcl
Baniran
Baniran
Navija za: Mclaren,Hamilton
Pa do juce je taj isti Alonso bio miljenik Ferrarijevca a jedanVeettel sta vec sve ,a danas je Vettel ekstra vozac a Alonso.
TToliko o satisfakciji :party:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
mcl je napisao/la:
Pa do juce je taj isti Alonso bio miljenik Ferrarijevca a jedanVeettel sta vec sve ,a danas je Vettel ekstra vozac a Alonso.
TToliko o satisfakciji :party:
Nitko nije rekao da je Alonso loš vozač....baš suprotno.
Pa navijači Ferrarija imaju pravo na satisfakciju?
Nakon prošle sezone imamo itekako pravo na to.
3 pobjede 12-13 postolja, kvale su u 90% slučajeva u Top 3 itd.

Nema veze što je kome značio Vettel navijaču Ferrarija, Saubera,Mercedesa ili nekom trećem, ako se cijeni ono što radi i njegov rad i posvećenost.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

mcl
Baniran
Baniran
Pa j nisam nista lose o Vettelu ni reko ,mislčim da bas i nisi razumeo o cemu se radi

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Ne znam ga osobno ali neki moj zakljucak o gospodinu Alonsu je da ne drzi do svojih stavova. Kad je potpisao prvi put za Mclaren pri kraju sezone optuzivao je momcad da ga sabotiraju i ne zele da osvoji naslov. Navodno nikad nije zelio vozit za Ferrari ali i to je uspio (promjena misljenja). Iz koje god je momcadi odlazio nije se razisao u dobrim odnosima. Cemu pljuvanje po Ferrariu i naglasavanje da je jedino pravi izbor Mclaren? Do sad na stazi vidjeli smo sve od Honde njima zora jos nije svanula, a iduca sezona ako nekom ludom srecom dode do postolja to ce biti isto kao i da su uzeli prvenstvo.
Iako Ferrari nije bio uvijek na razini dva put je bio u borbi za naslov i oba puta je izgubio na zadnjoj utrci. Sto zbog njegovih losih procijena sto zbog tima ali kad se uzme nije to bilo lose. Vise je otrovnih strelica od strane Alonsu prema Ferrariu nego obrnuto.

Lady
GP3
GP3
dmw je napisao/la: Bilo je tu unutarmomcadskih 'ratova' ko zna dal su oni imali istu podrsku od tima.
E da moj dmw.... ako nisi znao, Alonso je bio u početku privilegiran vozač i imao je ipak status br 1. Imaš i dokaz na VN Monaca kad je FIA posumnjala da su namjerno pozvali Hamiltona krug ranije u box kao fol zbog safety car-a, a ustvari je bila timska odredba jer se na taj način osigurala pobjeda Alonsu. tada su bile zabranjene timske odredbe pa je FIA istraživala taj slučaj i McLaren je bio čist..., ali, i sam Dennis je kasnije priznao da je već ranije određeno koji vozač će pobjedit u Monacu.

Citat iz te utrke: But Dennis admitted he "virtually had to decide in advance" which one of the drivers would win in Monaco.

''There will be places where they will be free to race, but this is not one of them'' - Ron Dennis

................
Bilo je očito od samog početka 2007 da je Alonso br 1 u ekipi, ali kasnije kad je Dennis vidio kakvog talenta (Hamilton) ima u ekipi, i to njihovo dijete, stvari su se preokrenule, dozvolio im je utrkivanje i ostalo znamo ( spygate i Alonsovo cinkanje i ucjenjivanje...itd...)
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Lady, možeš nešto isčupat zašto je Matešić u lošim odnosima sa Mercedesom, što se to desilo između njega i Mercedesa da on toliko zazire od tog proizvođača automobila? Lauda kaže da je ta njegova averzija bila glavni uzrok što nije bio odabran Mercedesov PU. Ako se sjetimo tokom održavanja VN Austrije, Matešić je otjerao Mercedesov tim iz svog hotela blizu RB-ringa;
Star vs Bull war: the Austrian GP hotel battle
..nešto se tu skriva, nekakav konflikt koji očito mi ne znamo u povjesti tih odnosa, pitanje je dali se što može isčupat što o tome i od kad to datira.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

mcl
Baniran
Baniran
Ekleston danas kaze da sumnja da Mercedes i RB vec imaju dogovor ko bi ga vise znao :bonk:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Izvor?

________

ps. ovo pitanje iz prošlog odnosa se odnosi na cijelu ekipu na forumu, ako netko dođe do korisnih podataka, molim da ih iznese.

mcl
Baniran
Baniran

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ma.. Berni je vidio rukovanje, ali ne i pozadinu priče. Eto, baš u tom tekstu Lauda je objasnio što se odvijalo tih prošlo svršenih dana. I na kraju intervjua (što nisu preveli) rekao je kako se nakon tog razgovora RB nije javljao, te su oni svoj agregat za 2016g ponudili Manoru. Sa tom rečenicom je bila indirektna poruka "prošla baka s kolačima". Sad nek se muče u dogovorima sa Ferrarijem.
Vidim da ni lauda ne zna (ili neće reći) što se to desilo između Mercedesa i Matešića u povijesti. Mene baš to zanima, no ne mogu baš ništa naći. To je moralo biti nešto veliko, čim se Matešić ponašao vrlo atipično za njega sa onim ekscesom oko hotelskog smješaja tokom VN Austrije.

Šteta što smo otjerali jedinog insajdera na našoj domaćoj sceni, koji bi mogao to malo isitražiti, jer sumnjam da će netko od nas doći do takve informacije.

2015 Japan - Post-Race: Niki Lauda says Red Bull never came back to confirm engine deal

Lady
GP3
GP3
hattrick je napisao/la:Lady, možeš nešto isčupat zašto je Matešić u lošim odnosima sa Mercedesom, što se to desilo između njega i Mercedesa da on toliko zazire od tog proizvođača automobila? Lauda kaže da je ta njegova averzija bila glavni uzrok što nije bio odabran Mercedesov PU. Ako se sjetimo tokom održavanja VN Austrije, Matešić je otjerao Mercedesov tim iz svog hotela blizu RB-ringa;
Ovako ispada kao da sam neki 'insajder' pa imam info koje drugi nemaju..... hahaha.... no, sad šalu na stranu, pravi uzrok možda nećemo nikad znat, ali ne znam da li ti je poznato da već 2009 Newey je tražio da Red Bull ode na Mercove motore za 2010 jer su imali strahovite probleme već onda sa Renaultom. Tad je i Mateschitz bio za Mercove motore, ali McLaren je stavio veto, a Ros Brown samo potvrdio (Ros je znao da od 2010 ulazi sam Mercedes AMG ) u natjecanje, i nisu htjeli dat motore Red Bullu jer su se već tad strašno bojali njih. Newey je tad izjavio da bi najvjerovatnije osvojili 2009 da su imali Mercov motor umjesto Renaulta. Nemoj zaboravit da je Newey već radio sa Mercedesovim motorom u McLarenu i sigurno je znao razliku između Renaulta i Merca.
Tko zna, možda je to razlog zašto je Mateschitz zamrzio Mercedes.
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ima logike. Eto, još malo pa ćeš zamijenit Jergu.. :D

gidra
Formula 4
Formula 4