Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: sve powered by honda
pohvale za ideju i izvedbu remakea scene iz legendarnog filma.

https://www.youtube.com/watch?v=mR4uDqRzRUM
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Ferrari
Kao što napisa neko u komentarima na YT

Ferrari + Lewis = Ferris
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Loša prva utrka. Možda Kina bude bolja.
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 6 mj
Slazem se, ovo kao da je samo htio odvoziti da zavrsi utrka i da se ne razbije. druge ambicije nije bilo.

Mora se trgnuti malo.

1883
Karting
Karting
S nama već: 9 god 3 mj
Lujo je općenito traljav u posljednjih nekoliko sezona. Tu i tamo poneki bljesak u kvalifikacijama pruži mu samopouzdanje kroz vikend, nadu da je riješio nedostatak brzine u kvalifikacijama, i onda opet padne na idućem GP vikendu. Pace u utrkama je solidan, ali i on je u varijacijama. Netko bi rekao, pa nije niti MS 2010. bio na razini zbog godina, ali MS nije vozio pune tri sezone, iako to nije i ne može biti potpuno opravdanje.
Lewis po mom mišljenju ima drugi problem, a vezan je uz mogućnost (u ovom slučaju nemogućnost) prilagodbe na bolide s različitim karakteristikama u vozljivosti. Vozač s ogromnim talentom kakvim se on smatra morao bi se prilagoditi veoma brzo jer to talent definira, pogotovo još uz pomoć i zbog sve sile podataka kojima ekipe raspolažu u svakom trenutku i tako ukazuju na razloge gdje i zbog čega se gubi vrijeme u odnosu na kolegu iz drugog bolida. Lewis ovdje po tom pitanju strmoglavo pada zbog jasnih činjenica da to ne uspijeva, ili ne uspijeva u dobrom postotku. Priče o stilu vožnje, ne paše mu ovo ili ono, nema samopouzdanja, uči o ponašanju bolida, pogrešan setup... padaju u vodu kod bilo kojeg vozača koji posjeduje veliki talent. Kroz povijest smo vidjeli kako to nije slučaj kod nekih drugih vozača koji su iz svega što su vozili izvlačili sve. Na žalost, od 2022. Lewis to nikako ne uspijeva i postavlja se opravdano pitanje je li on taj koji pripada toj veoma maloj skupini vozača koji su briljirali u bilo čemu što su vozili? S obzirom na viđeno, ja ga ne smatram više tom veličinom, među tri, četiri ili pet najboljih svih vremena.
Lewis je kroz povijest odvozio neke velike utrke i kbalifikacije kroz GP vikende, ali sve to je bilo s bolidima koji su bili predvidljiviji i lakši za vožnju. Od 2022. na ovamo odvozio je samo par utrka na tom nivou, a govorimo o sedamdesetak GP vikenda.
Većinom je dobar, ili čak odličan u samim utrkama, ali generalno to nije niti blizu onoga za što ga se smatra ili gdje ga se postavlja u razgovorima o talentu jednoga vozača.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 6 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
2022 mu ne možemo ni računati jer je pola utrka vozio eksperimentalne trke gdje je cilj bio isprobati postavke i djelove. 2023 nije bio uopšte loš, a prošle sezone je radio otkazni rok pa kad bolid nije valjao vidilo se da mu se ne da, ali kad je bolid radio kako treba vidjeli smo šta Lewis idalje može.

Te neke priče kako mu ovo narušava karijeru kao cjelinu mi je komentar na razini ‘how does this affect Lebron’s legacy’😂
slikaslika

1883
Karting
Karting
S nama već: 9 god 3 mj
Heat, imaš pravo na svoje mišljenje i poštivam to.
Veliki prvaci ne odustaju tako lako. Najbitnija stavka u krijeri svakog vozača je pobijediti kolegu iz ekipe, nebitno radi li se o borbi za 19. ili 1. mjesto.
Svatko ponekad izgubi motiv, razumljivo je to, ljudi smo, ali konstanta od početka ground effecta po pitanju Luje uvijek je nemogućnost prilagodbe na karakteristike bolida kojeg vozi. Stalno je neki k. problem, a Lujo nikada nije.
I da se razumijemo, ja nikad nisam bio njegov neprijatelj, naprotiv. Lujo će uvijek biti Mercedesov vozač bez obzira što će biti s njim u budućnosti. Ja mu želim sve najbolje.
Ono što sam napisao činjenice su s "terena".
Pusti politiku, emocije i Torgerovih prvih 11 utrka testiranja sezone 2022.

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 9 mj
Navija za: Max Verstappen
slika[ link do slike ]

Gesendet von meinem SM-A528B mit Tapatalk

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Neka je i Lewis uzeo prvi P1 sa Ferrarijem. Bit će sutra teško pobjediti u sprintu ali nikad se ne zna.

Za one koji su sumnjali, više sumnjati ne moraju. Duga je sezona ali Lewis još uvijek to može.
"What a little star." May 26, 2012.

zelot
Formula 1
Formula 1
Samo marljivo skupljati bodove i ne grijesiti i naslov bi mogao biti njegov. Naravno, tesko ce biti sto zbog vrlo jakog momcadskog kolege sto zbog ostalih ali ove sezone ocekujem da ce se na prvih 6-7 stalno izmjenjivati vozaci mclarena ferraria mercedesa i max... ovo bi mogla biti itekako sezona gdje prvak ima daleko najmanje pobjeda ali zato najvise postolja recimo.

Keke Rosbergu je uspjelo sa jednom pobjedom postati prvakom.

Nadam se da ce i ferrari biti na visini zadatka ako se pokaze da imaju bolid za velike stvari.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Lewis je "u roku samo 2 trke (+sprint)", osjetio "Ferrari's medicine" u vidu debilizama na TR, pogrešnih taktika, sinusoida u formi u malo više od 24h, "neznanja u subotu navečer, šta će biti u nedjelju" (što reče @Crash, odnosno Fred), čačkanja po setupu (iako sam mislio da nisu čačkali, prevario sam se), pa sve do DSQa (iako je gori razlog za DSQ bio kod Charlesa, nego kod njega).

Možda je rano za prognoze (uostalom, ima i naredna sezona, o tome nešto poslije), ali ako izuzmemo finansijski aspekt angažmana u Ferrariju i usredotočimo se samo na sportski aspekt, koji bi se ogledao u potencijalnoj 8. tituli, osvojenoj za Ferrari, i to nakon 18 godina od zadnje Ferrarijeve WDC titule, ne bi me iznenadilo da se Lewis već počeo "ujedati za guzicu". Pogotovo kad vidi šta Žorž radi sa ovogodišnjim bolidom Benza.
Naravno, kada ubacimo u igru finansijski aspekt, Lewisa može boliti ona stvarka, lagano, ali s obzirom da je i prije Ferrarija bio debelo finansijski osiguran, ne vjerujem da je tamo došao isključivo zbog novaca (ok, toga nikad na odmet, jel).

Sezona je duga, sjetimo se kako je Mclaren krenuo u prošlu sezonu, pa su je završili sa najboljim bolidom i osvojenom WCC titulom, ali Ferrari mi nikako ne ulijeva povjerenje da mogao napredovati kroz sezonu.
Također, slijedeće sezone ide novi pravilnik, no i tu mi Ferrari ne ulijeva povjerenje da će "potrefiti paket", a ako ga i potrefi (kao početkom 2022. godine), imaju tendenciju da im se prednost brzo istopi i da počnu kaskati (viđeno u ostatku 2022.), što zbog toga što su prebrzo dosegli puni potencijal ili što ne mogu otključati puni potencijal ili zbog nekog trećeg sranja (izgovora).....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡