Iskreno sam ocekivao vise od njega nakon Bahreina 2023. Pojavio se usprotiv svim sansama s dvije prakticki polomljene ruke i odvezao fantastican vikend (imajuci na umu da ni testiranja nije odradio). Da i ne pricam da je ulazio u sezonu na krilima prosle dvije gdje je dosta vremena bio defakto izjednacen s Vettelom po pitanju performansi. Mislim da je on jedini vozac kojem je poslo za rukom (

) da ozlijeden pruzi bolje performanse nego u formi.
Mislim da je statisticka zanimljivost za 2024. glasila - da je Alonso odlucio otici u mirovinu nakon Japana (4. utrka sezone) i dalje bi bio ispred Strolla u poretku nakon Abu Dhabija. Istina, bolid je zahtjevan i slab jos od druge polovice 2023., no to i dalje ne brise cinjenicu da mu je momcadski kolega u obje zajednicke sezone pokupio vise od 70% timskih bodova.
Cak i ova stvarno korektno odvozena kaoticna utrka u Australiji gdje je pokupio 8 bodova nije bas bila bajna. Prema usporedbi momcadskih kolega (u cistom zraku) tijekom utrke je bio oko 6 i pol desetinki sporiji od Alonsa, a prije nesrece je bio na 14,5 sekundi iza (33. krug). Ne zelim umanjiti rezultat jer racuna se ono kada predes cilj sto Alonsu nije poslo za rukom, ali i dalje je to daleko od onoga sto se od vozaca ocekuje nakon 9 godina u sportu.
Ipak, ja sam i dalje misljenja da su fanovi preostri i blago odvratni prema Strollu ponajvise zbog cinjenice sto mu je otac bogatas. Kada je Raikkonen od 2014. redovno kasnio za Alonsom i Vettelom po vise od pola sekunde nije se tako vrijedalo i tjeralo iz sporta. Trebalo bi provjeriti koliko je Stroll zapravo daleko od Alonsa u usporedbi s Fisichellom iz 2005./2006.
Boljih i brzih vozaca ima od njega, to je neupitno i kada nakon 9 godina ne pokazes prakticki nista osim par bljeskova onda je i opravdano htjeti promjenu. Imao je isti put kao i Max u sport, ali od prvog dana je imao tretman isti kao i Mazepin. Steta.
Vidjet cemo moze li nastaviti skupljati bodove kroz sezonu. U Astonu se vesele ovom vikendu jer im Kina na papiru odgovara pa nista nije nemoguce.