Sergio Perez

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

FACS
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: F. Alonso & C. Sainz
9. podij u karijeri za Checa. Mogu reći da ih ima jako puno s obzirom na dominaciju pojedinih momčadi, ali on je u većini slučajeva taj koji skoro svake sezone uspije uhvatiti neki podij. Zanimljivo je da ga jedino u McLarenu nije uhvatio. :mrgreen:

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
FACS je napisao/la: 15.11.2020., 16:33 9. podij u karijeri za Checa. Mogu reći da ih ima jako puno s obzirom na dominaciju pojedinih momčadi, ali on je u većini slučajeva taj koji skoro svake sezone uspije uhvatiti neki podij. Zanimljivo je da ga jedino u McLarenu nije uhvatio. :mrgreen:
Kad je McL 2013 bio smeće od bolida. Ni bolji vozač, Button nije uspio doći do podija te sezone. Mnogi Checu osporavaju tu sezonu, ali po meni to opće nije bila loša sezona, Nije Button imao puno više bodova od njega, a i drugi dio sezone Checo ga je redovno dobijao u Q. Ali nije sramota izgubiti od Button, i bolji od Checa su izgubili, ti danas imaju 7 naslova va, 2 naslova...

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Biti će stvarno sramota ako Perez ne uspije naći mjesto.

FACS
Karting
Karting
Postoji li ijedan midfield vozač kao Checo da je osvojio toliko postolja? :?

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
FACS je napisao/la: 15.11.2020., 20:02 Postoji li ijedan midfield vozač kao Checo da je osvojio toliko postolja? :?
heidfeld ih ima 13 isto bez pobjede.
spada li ti on u midfield? :)
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

FACS
Karting
Karting
zekohonda je napisao/la: 15.11.2020., 21:19
FACS je napisao/la: 15.11.2020., 20:02 Postoji li ijedan midfield vozač kao Checo da je osvojio toliko postolja? :?
Pa i ne baš, BMW je bio u top 3 momčadi.

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Tuzno je sto vozaci velikog kalibra poput Pereza i Hulkenberga ostaju bez mjesta u sportu kojeg itekako zasluzuju. Ne znaci nuzno da njihovim gubitkom nece doci neki novi talenti i potencijalni svjetski prvaci u buducnosti, no svatko tko posteno prati F1 i svjestan je pravog znacenja ovoga sporta znat ce kako to nije nacin na koji bi sport trebao funkcionirati. Unazad malo vise od desetljeca, izgubiti vozace koji itekako ispunjavaju ocekivanja pa cak i vise od toga, bilo je nezamislivo izgubiti. Danas, s druge strane, Perez bi vrlo lako mogao postati zrtva buducnosti i novog koncepta koji nemilosrdno guta ovaj F1 svijet. Mislim da je svima jasno da sportske vrijednosti F1 nama pred ocima izumiru. Vjerujem da vise i ne postoje pojedinci koji vode ovaj sport vec je to jedan ogroman splet ljudi i organizacija medusobno povezanih najcvrscim vezama, vezama novca i vezama politike. U ovoj situaciji ni Perezov novac, a ni njegov velik talent ne utjecu na njegov ostanak u F1. Kao sto sam vec i rekao u jednom od komentara, trenutno na papiru imamo 10 timova na gridu, no u stvarnosti je njih 4. Takav omjer se gradio godinama i tako od trkaceg sporta stvorio se trkaci biznis. Naravno da za Pereza nema mjesta, Ferrari pod sobom ima Alfa Romeo i Haas i mjesta ce biti popunjena vozacima koje Ferrari u buducnosti zeli. Takoder, vrata Williamsa i Aston Martina zatvorio je Mercedes. Red Bullova 4 vozacka mjesta predstavljaju jedan specifican politicki krug toga tima koji itekako funkcionira, a vecini pratitelja, pa cak i vozaca, dize zeludac.U prijevodu, otprilike 5 timova na ovome gridu poligon su i sateliti velikih/vodecih timova. Najvise me rastuzuje sto bi se moglo dogoditi da ce se Perezova karijera svesti na neslavan stint u Mclarenu koji je upravo te sezone zapoceo silaznu putanju. Strasno je to kada 10 godina pokazujes i dokazujes svoju velicinu, a vrlo vjerojatno nikada neces dobiti priliku na vrhu zbog odredenih ljudi koji manipuliraju cijeli taj svijet u svoju korist. Nevjerojatno kako stotine vozaca i tisuce clanova timova dijele tu nevjerojatnu emociju, snove i neizmjernu glad za uspjehom, a naspram njih jedna saka ljudi iz koznih fotelja iz dana u dan im neprimjetno oduzima tu priliku. Uvijek cu se sjecati kisne Malezije 2012. i suncane Monze nekoliko mjeseci kasnije. Nezaboravni su fascinantno agresivna predstava u Monaku 2013. te podij na istome mjestu 3 godine kasnije. Tuzno je gledati kako polako odlaze heroji tvog djetinjstva, a bol postaje veca kada saznas da odlaze bez pravog sportskog razloga. Iako zainteresiran novim licima, tesko cu prihvatiti Australiju 2021. bez Pereza :(

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Evo što je Horner izjavio prije neki dan
'
'I'm fairly calm about that, because it's not in my hands. I just have to be ready for it myself, otherwise I hope for another comeback and opportunity. We just have to be patient and wait for the decision''.
Prvi put vidim da je otvoreno rekao da on kao team principal RB ne odlučuje o vozačima.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
@Alonso king
Nismo do sad vidili kako Ferrari pod sobom ima Haas i Alfe i kako su mjesta popunjena za Ferrarijevu buducnost.. Kimi i Gio buducnost nisu sigurno, da je Haas pod cipelom Ferrarija ona dva bi otisli i ranije a jos uvijek nemamo potvrdu ko ce vozit za njih... Mislim da se ceka da Mick uzme F2 la da Haas najavi prvaka za sljedecu sezonu...
Takodjer ne vidim kako su vrata Williamsa i AMa zatvorena od strane Mercedesa..
Fino Alla Fine

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Alonso king je napisao/la: 17.11.2020., 01:42 Tuzno je sto vozaci velikog kalibra poput Pereza i Hulkenberga ostaju bez mjesta u sportu kojeg itekako zasluzuju. Ne znaci nuzno da njihovim gubitkom nece doci neki novi talenti i potencijalni svjetski prvaci u buducnosti, no svatko tko posteno prati F1 i svjestan je pravog znacenja ovoga sporta znat ce kako to nije nacin na koji bi sport trebao funkcionirati. Unazad malo vise od desetljeca, izgubiti vozace koji itekako ispunjavaju ocekivanja pa cak i vise od toga, bilo je nezamislivo izgubiti. Danas, s druge strane, Perez bi vrlo lako mogao postati zrtva buducnosti i novog koncepta koji nemilosrdno guta ovaj F1 svijet. Mislim da je svima jasno da sportske vrijednosti F1 nama pred ocima izumiru. Vjerujem da vise i ne postoje pojedinci koji vode ovaj sport vec je to jedan ogroman splet ljudi i organizacija medusobno povezanih najcvrscim vezama, vezama novca i vezama politike. U ovoj situaciji ni Perezov novac, a ni njegov velik talent ne utjecu na njegov ostanak u F1. Kao sto sam vec i rekao u jednom od komentara, trenutno na papiru imamo 10 timova na gridu, no u stvarnosti je njih 4. Takav omjer se gradio godinama i tako od trkaceg sporta stvorio se trkaci biznis. Naravno da za Pereza nema mjesta, Ferrari pod sobom ima Alfa Romeo i Haas i mjesta ce biti popunjena vozacima koje Ferrari u buducnosti zeli. Takoder, vrata Williamsa i Aston Martina zatvorio je Mercedes. Red Bullova 4 vozacka mjesta predstavljaju jedan specifican politicki krug toga tima koji itekako funkcionira, a vecini pratitelja, pa cak i vozaca, dize zeludac.U prijevodu, otprilike 5 timova na ovome gridu poligon su i sateliti velikih/vodecih timova. Najvise me rastuzuje sto bi se moglo dogoditi da ce se Perezova karijera svesti na neslavan stint u Mclarenu koji je upravo te sezone zapoceo silaznu putanju. Strasno je to kada 10 godina pokazujes i dokazujes svoju velicinu, a vrlo vjerojatno nikada neces dobiti priliku na vrhu zbog odredenih ljudi koji manipuliraju cijeli taj svijet u svoju korist. Nevjerojatno kako stotine vozaca i tisuce clanova timova dijele tu nevjerojatnu emociju, snove i neizmjernu glad za uspjehom, a naspram njih jedna saka ljudi iz koznih fotelja iz dana u dan im neprimjetno oduzima tu priliku. Uvijek cu se sjecati kisne Malezije 2012. i suncane Monze nekoliko mjeseci kasnije. Nezaboravni su fascinantno agresivna predstava u Monaku 2013. te podij na istome mjestu 3 godine kasnije. Tuzno je gledati kako polako odlaze heroji tvog djetinjstva, a bol postaje veca kada saznas da odlaze bez pravog sportskog razloga. Iako zainteresiran novim licima, tesko cu prihvatiti Australiju 2021. bez Pereza :(
Još manje utjecaja možemo napraviti mi, navijači za TV ekranima i tipkovnicima......
Ne znam, moje je da ne odustajem od F1, a novac nije vječan. F1 cirkus će opet biti F1 cirkus, jače je to od svih tih foteljaša.....

Ali treba biti i sa obje noge na zemlji; vremena se mijenjaju pasalo to nama, ili ne. :gandalf:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Ibarac00
GP3
GP3
wapi je napisao/la: 17.11.2020., 09:51 Evo što je Horner izjavio prije neki dan
'
'I'm fairly calm about that, because it's not in my hands. I just have to be ready for it myself, otherwise I hope for another comeback and opportunity. We just have to be patient and wait for the decision''.
Prvi put vidim da je otvoreno rekao da on kao team principal RB ne odlučuje o vozačima.
Ovo mi više zvuči da je Perez izjavio, nego Horner.
Mišljenja sam da će se RB prikloniti Albonu na kraju.

Nisu ta vrata bila zatvorena za Pereza, Williams, Alfa, Haas... stvar je što Perez nije htio vozit za njih, ti pregovori su bili samo da se RB pritisne i donese odluku. Nema mi smisla da Perez sa svojih 30 godina na vrhuncu vozi za ekipe koje godišnje skupe 0 ili 10 bodova. Ili će bit RB ili neće vozit.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
FACS je napisao/la: 16.11.2020., 15:02
zekohonda je napisao/la: 15.11.2020., 21:19
Pa i ne baš, BMW je bio u top 3 momčadi.
Jedne polusezone. Konkurentniji je recimo za top 3 bio ovogodišnji RP, kroz čitavu sezonu, nego BMW Sauber 2008...

Pastor
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 17.11.2020., 10:14 @Alonso king
Nismo do sad vidili kako Ferrari pod sobom ima Haas i Alfe i kako su mjesta popunjena za Ferrarijevu buducnost.. Kimi i Gio buducnost nisu sigurno, da je Haas pod cipelom Ferrarija ona dva bi otisli i ranije a jos uvijek nemamo potvrdu ko ce vozit za njih... Mislim da se ceka da Mick uzme F2 la da Haas najavi prvaka za sljedecu sezonu...
Takodjer ne vidim kako su vrata Williamsa i AMa zatvorena od strane Mercedesa..
Ferrari ima jedno mjesto u Sauberu, koje su kupili sa sponzorstvom Alfe. U Haasu nemaju za sada ništa, a ako ubace Micka, ili nekog drugog, to će morati i platiti. Vjerovatno dajući motore i ove ostale dijelove za džabe...

Mercedes umalo da izgubi i ovo Russelovo mjesto, nakon što je Williams prodan. A u RP-u ne kontrolišu nijedno mjesto. Nisu se ni u prošlosti proslavili sa nalaskom mjesta za njihove mlade vozače...
Renault isto ima svoje mlade vozače, ali ih mogu ubaciti samo u svoj tim. A ako im iskoči prilika dovesti nekoga iskusnijeg, kao Alonsa, onda im mladi izvise.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Ibarac00 je napisao/la: 17.11.2020., 10:32
wapi je napisao/la: 17.11.2020., 09:51 Evo što je Horner izjavio prije neki dan
'
Ovo mi više zvuči da je Perez izjavio, nego Horner.
Mišljenja sam da će se RB prikloniti Albonu na kraju.

Nisu ta vrata bila zatvorena za Pereza, Williams, Alfa, Haas... stvar je što Perez nije htio vozit za njih, ti pregovori su bili samo da se RB pritisne i donese odluku. Nema mi smisla da Perez sa svojih 30 godina na vrhuncu vozi za ekipe koje godišnje skupe 0 ili 10 bodova. Ili će bit RB ili neće vozit.
Slažem se i ja sad kad ponovo pročitam. Iako mislim da je točno da Horner ne odlučuje o vozačima...

FACS
Karting
Karting
Perez najavio konferenciju danas u 18:30, al ne vidim da je igdje ikaj objavljeno

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ja bih ga jako volio vidjet u rbr. Ne bi se max samo tako setao sezonom kao do sada. Ima perez sve sto treba za sam vrh i siguran sam da bi bio jako blizu maxu.

To bi bilo odlicno za nas fanove, max i perez skupa, a i za rbr bi bilo odlicno i sa ovakvim bottasom bez greske bi se borili za p1 u konstruktorima jer sam siguran da bi obojica parirali bottasu i tako cesto mercedes 44 stavljali pod takticki pritisak.

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Pastor
Formula 1
Formula 1
Mislim da nebi Red Bull sada objavio Pereza (ili ga pustio da sam objavi), kada su rekli Albonu da će mu dati šansu do kraja sezone, i onda vidjeti.

Koliko sam pročitao, Perez neće voziti sljedeće godine. Ima samo opciju da bude rezervni vozač za neku ekipu iz vrha, ali nije siguran ni da će i to prihvatiti. Nema mu smisla da ide na 23 vikenda, a da ne vozi.
Ali i dalje mislim da je Albon bivši u Red Bullu. Ne mogu se nadati sa njim borbi za konstruktorsku titulu. Ali nisam Pereza nikad ni vidio kao njegovu zamjenu. Po meni je Hulk realniji, i po mentalitetu, i kvaliteti (tu su blizu), i po tome što se Max zalaže za njega. Jedino ne donosi pare, ali to Red Bullu i ne treba.

Ibarac00
GP3
GP3
Perez vozi na starijoj specifikaciji motora i s njim gubi oko 0.1 - 0.2 sec po krugu, a to je bilo najvidljivije u prvom sektoru gdje mu vrijeme nije bilo impresivno ali i uz to završio je 3. na FP2.

duldul
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Ako Horner ima imalo utjecaja na vozače, Albon ispada sigurno.
Kak se frajer klimao nakon P12, čini mi se da je kantu sijedih napunio :mrgreen:
možda ima šanse za Pereza ili Hulkija :cheer:

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ma Albon ispada 100%. To što je Tajlanđan ne igra nikakvu ulogu. Gdje mu je ta uloga bila kada su ga prvi put izbacili iz svog programa? Ne znači to ništa Red Bullu.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡