Fernando Alonso

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ocona čak nisu ni sjebale zute toliko, vec ga je Nando oprao u ostatku kruga. Bar tako su rekli na Sky-u.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
zekohonda je napisao/la: 27.03.2021., 21:16 optimističan za start:
https://www.youtube.com/watch?v=yVqvv0n ... nnel=YEAF1
That's the spirit. :vozi: :vozi:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Alonso kaže da je pogriješno razumio pitanje i da nije htio reći da je bolji od Maxa ili Hamiltona.
Ja mu vjerujem da je pogrešno razumio, iako vjerujem da stvarno smatra da je bolji od svih vozača na gridu.

https://www.bbc.com/sport/formula1/56552454.amp

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Saniza mozes proc , i nema dalje :D
slikaslika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Har Kl je napisao/la: 27.03.2021., 22:04 Alonso kaže da je pogriješno razumio pitanje i da nije htio reći da je bolji od Maxa ili Hamiltona.
Ja mu vjerujem da je pogrešno razumio, iako vjerujem da stvarno smatra da je bolji od svih vozača na gridu.

https://www.bbc.com/sport/formula1/56552454.amp
Meni je sasvim u redu takvo razmišljanje i dobro je ako ga dijele i drugi vozači, pogotovo mlađi talenti, tipa Leclerc i Russell.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Alonso delays biography to tell the "truth" after retirement
Two-time Formula 1 champion Fernando Alonso says he has delayed publication of his autobiography until after he’s fully retired, because he wants to be able to tell the ‘truth’.
The Spaniard had originally intended to release the story his life at the end of 2018, after his F1 career had originally appeared to have come to an end.

The Spaniard had originally intended to release the story his life at the end of 2018, after his F1 career had originally appeared to have come to an end.

But with him carrying on competing in both WEC and the Dakar Rally before committing to an F1 return with Alpine this season, Alonso has said it did not make sense to go ahead with the original plan.

And having promised that the book would tell the ‘truth’ about his career – which could include some fascinating insights into his championship-winning period at Renault and his tumultuous time at McLaren in 2007 – he reckons it would not make sense to reveal things while he is still competing.

Speaking ahead of the Emilia Romagna Grand Prix on an Instagram Live session with his Alpine team, Alonso said the book was definitely going ahead – but would not be out for some time.

“I've been working on a book for a couple of years already,” he said. “I planned originally to send it out in 2018 when I left F1.

“But then we postponed it for quite some time now because I realised that I kept racing in different categories and am now back in F1.

So I will do it when I stop, and I can tell my own experiences and my own truth of things.

“Because if the book comes out while I'm racing, then maybe it's a little bit strange. So I prefer to finish and then tell my experience of my life in motor racing.

The Alonso autobiography, titled ‘Racer’, has been listed on bookstores for a while now, and currently has a provisional release date of September 2022.

However, if Alonso says it will not come out while he is competing, then it would be set to be pushed back further because he is contracted to Alpine until at least the end of next year.

The description of the book states: “Written amid asphalt, dunes, obstacles, and ever-higher goals, Fernando’s first and only autobiography, Racer, is a journey through reflections on his life, his world, his dreams, and everything that really matters to him in ways he never has before.

"At its heart this is a story about a young boy from Spain who lit up the go-kart circuits precociously and worked hard all his life to become a champion like none other. A career that spans racing against Schumacher to Hamilton, a life on the track like no other, this is the ultimate F1 autobiography by the ultimate F1 racer.”

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Fernando, odvezao si ove kvale kao stara baba!

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Matek14
GP3
GP3
Navija za: Fernando Alonso, McLaren
Kontakt:
Kaj je da je.. voznja bez okusa i mirisa..
Nadam se da ce mu sutra tempo u utrci biti bolji iako ovdje se tesko napreduje
Fernando is faster than all of you :jupije:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Nadam se,....... iako imam osjećaj da će zanimljivija biti prva utrka u IndyCar seriji - samo da mi je do streama doći.....

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Cini se da je ovaj vikend repriza VN Malezije 2017. Alonso je kroz obje kvalifikacijske runde bio vidno sporiji od Ocona u svakom sektoru. Iskreno mislim da bi slican omjer snaga bio i u Bahreinu da su obje strane garaze imale jednake uvjete. Ne ulijeva mi povjerenje niti pace bolida niti trenutne Alonsove performanse. Vidit cemo sto ce sve od toga biti, ali trenutno imamo mucenje. Cini se da se svi u novim timovima muce s prilagodbom. Ricci je redovno bio sporiji 3-4 desetinke, Alonso i Vettel takoder. Sainz je samo upotpunio vec tezak dan za Spanjolce. Ne ocekujem nista drugaciji rasplet na iduca dva vikenda jer nas cekaju opet tehnicke staze na kojima ako vozac nije na 100%, tesko da ce biti i dobrih rezultata. Nedjeljom se skupljaju bodovi i najbitnije je imati konstantan tempo. Ako je suditi po Maleziji 2017. sutra nebi trebalo biti nista drugacije od onog sto smo danas gledali. Tesko cu progutati ako ovo nije Alonsova prilagodba nego cinjenica da je vrijeme ucinilo svoje, pogotovo ako Alpine u 2022. bude konkurentan bolid.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Prošlu utrku Vettel je bio meta a sad je Alonso. Stvarno više umoran sam od društvenih mreža, reciklirane budalaštine.

F1 je sad u poziciji kao što je to u MotoGP i FE što je retkost u hibridnoj eri, a pritom mislim na minimalne razlike tokom kvalifikacija. Dakle manja greška u bilo kojoj oblasti te šalje na dno nekog proseka.

"Godine su učinile svoje", hmm interesantna predpostavka. Ovo je više prilagodba jer Nando nije ladio prethodne dve godine, dapače vozio je u nekoliko klasa a svaka zahteva određenu prilagodbu. F1 je posebna priča jer se radi o najbržim prototipovima na zatvorenoj stazi.

"Vozio sam gotovo isto kao i u FP3 i osećao sam se konforno ali to nije kompetetivno za nešto više" - Alonso

Ovo sam ja lično iskusio u simulaciji, razumem ga u potpunosti. Jednostavno treba ti više vremena da stekneš poverenje u bolid jer ako si jedno sa bolidom bukvalno osećaš se kao Picaso na stazi. Crtaš svoje remek djelo, definiraš jasnu ideju o idealnoj putanji koju na kraju tačno izvezeš. Ako nisi jedno sa bolidom to je totalna ne sinhronizacija i kao tako pokušavaš smanjiti štetu vozeći "sigurice" jer smatraš da nije vredno uništiti bolid glupošću jer pokušavaš tražiti granice a ni sam ne znaš kako će bolid odreagovati ako eksperimentalno odradiš zavoj. Nema mjesta eksperimentima dok voziš "sigurice", znaš da je loš plasman bolji od polupanog bolida.

Nema mjesta pesimizmu moje drage kolege Alonsovci, još nismo ni utrku pogledali...
slika

Brane FA14
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: Alonso
Alen13ASC je napisao/la: 17.04.2021., 19:43 Prošlu utrku Vettel je bio meta a sad je Alonso. Stvarno više umoran sam od društvenih mreža, reciklirane budalaštine.

F1 je sad u poziciji kao što je to u MotoGP i FE što je retkost u hibridnoj eri, a pritom mislim na minimalne razlike tokom kvalifikacija. Dakle manja greška u bilo kojoj oblasti te šalje na dno nekog proseka.

"Godine su učinile svoje", hmm interesantna predpostavka. Ovo je više prilagodba jer Nando nije ladio prethodne dve godine, dapače vozio je u nekoliko klasa a svaka zahteva određenu prilagodbu. F1 je posebna priča jer se radi o najbržim prototipovima na zatvorenoj stazi.

"Vozio sam gotovo isto kao i u FP3 i osećao sam se konforno ali to nije kompetetivno za nešto više" - Alonso

Ovo sam ja lično iskusio u simulaciji, razumem ga u potpunosti. Jednostavno treba ti više vremena da stekneš poverenje u bolid jer ako si jedno sa bolidom bukvalno osećaš se kao Picaso na stazi. Crtaš svoje remek djelo, definiraš jasnu ideju o idealnoj putanji koju na kraju tačno izvezeš. Ako nisi jedno sa bolidom to je totalna ne sinhronizacija i kao tako pokušavaš smanjiti štetu vozeći "sigurice" jer smatraš da nije vredno uništiti bolid glupošću jer pokušavaš tražiti granice a ni sam ne znaš kako će bolid odreagovati ako eksperimentalno odradiš zavoj. Nema mjesta eksperimentima dok voziš "sigurice", znaš da je loš plasman bolji od polupanog bolida.

Nema mjesta pesimizmu moje drage kolege Alonsovci, još nismo ni utrku pogledali...
Još kad bi se pojavila i najavljena kiša...hmmmm...poredak bi se mogao ispremiješati

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 2 mj
Navija za: Raikkonen
Unatoč užasno odveženom vikendu od strane Fernanda Alonsa, nakon što je Raikkonenu dodano 30 sekundi kazne na ukupno vrijeme Španjolac je ipak uspio doći do prvog boda nakon povratka u Formulu 1 te je sada na 1900 bodova u ukupnoj F1 karijeri..
Nadam se da može ove sezone doći do brojke 2000 iako kako se čini,ovaj Alpine je iza Alfe Romeo po brzini u utrci tako da,teško...

Matek14
GP3
GP3
Kontakt:
I Williams je bio ispred nas... Sad je li to do kiše ili čega ne znam, ali u svakom slučaju nije dobro..
Aston Martin kolko god govore da je loš i razočarenje sezone i dalje je avion za ove Francuze. Stroll se dobro tukao s Gaslyjem za 7. mjesto, a Ocon i Alonso nisu mogli ništa.. u regularnim uvjetima danas bi bili na 15-16. mjestu tako da ova 3 boda su poklon nad poklonima.
Nema ova momčad potrebnu ambiciju za korak naprijed.. nažalost.. kad vidim kolko konkretnije kao momčad djeluje npr McLaren sada u odnosu na prije par godina to je taman tu negdje da ovaj Alpine smjestim po ambiciji i sposobnosti negdje na razinu McLarenove 2018.. dakle nije da nije ništa, ali daleko je od nešto. A vjerovat da će se to promijenit u 10 mjeseci je ludost. Nema tih promjena pravila koje mogu resetirat momčad do te mjere..

A što se Alonsove vožnje tiče . Nema se tu kaj puno za prigovorit.. godine izvan bolida su učinile svoje, a to da će se vratiti na stare staze svojih performansa mi po ovom trenutnom stanju izgleda daleko od realnog.. ne kužim uopće kako je na kraju i završio toliko blizu Oconu i Kimiju jer cijelu utrku je izgledao poprilično loše.. u dvobojima jako mlako, u čistom zraku osjetno sporije..
Po meni, vikend za zaborav za Alpine

Alonso king
GP3
GP3
Jako tezak vikend za Alpine i Alonsa. Ne samo da je i po idealnim uvjetima tesko se nositi sa slabim bolidom i prilagodbom nakon 2 godine izbivanja, vec smo danas imali sve moguce uvjete na stazi. Na kraju ipak taj bod koji nam je svima uljepsao dan. Moramo priznati, ocekivali smo nemoguce od Alonsa. Kada se spominje njegovo ime, ocekuje se demoliranje momcadskog kolege, tjeranje bolida do samih maksimuma i uvijek na onih svojih “120%”. Iako je tesko za gledati trenutnu situaciju, treba gledati siru sliku sto je vec i nekoliko kolega ovdje napisalo...Vidjeli smo sto znaci promijeniti bolid i okruzenje u razmaku jedne zime. Ricciardo, Vettel, Sainz...svi oni se muce u odnosu na momcadske kolege pa cak i u odnosu na konkurente u slicnim bolidima. Vidjeli smo koliki zaostatak je Ricciardo imao u odnosu na Norrisa. Cak i Perez, unatoc fantasticnim kvalifikacijama, pokazao je kako je i dalje potrebno vrijeme za upoznati se s bolidom. S druge strane imamo Alonsa koji je izbivao iz cijeloga sporta 2 i pol godine, a posljednji puta kada je i vozio bolid, vozio je Mclarenov bolid. Imao je poprilicno malo vremena za testirati ovogodisnji bolid, a i taj test je odraden na stazi u Bahreinu gdje je Alonso bio u Q3 unutar 2 stotinke od Sainza u Ferrariju. Imola je tehnicka staza, ne oprasta greske, potreban je odlican setup i potpuno povjerenje u bolid, a od svega toga Alonso ima samo iskustvo s ove staze, posljednji puta davne 2006. godine. Tesko da ce iduca utrka donijeti nekakvu drugaciju sliku o svemu ovome s obzirom da nas ceka jos jedna tehnicki zahtjevna staza na kojoj Alonso ima iskustva samo s predsezonskog testiranja 2009. godine. Vrijeme ce pokazati svoje, no osobno se ne bih cudio da nas ovakav omjer snaga prati velik dio ako ne cak i cijelu sezonu. Ocon se solidno prilagodio bolidu vec krajem 2020. ,a sada to i pokazuje. Jos je jako rano u sezoni, a pred Alonsom i ostalima koji su u procesu prilagodbe stoji jos jako puno posla. Sto se tice ocekivanja od Alpinea, razocarali su nas ovu sezonu, a bojim se da cemo ostati razocarani i iduce sezone. Je li moguce da tim u ovakvom stanju i bez ikakvog momentuma dode na sam vrh 2022. godine tesko je za postici i u igrici, a kamoli u stvarnome svijetu. Nadam se najboljem, a od Alonsa cu kao i uvijek ocekivati nemoguce. Kao sto sam se 2015. nadao nemogucim postoljima tako cu se i sada nadati da ce Alonso vec od VN Spanjolske preokrenuti stvari u svoju korist. Tesko cu prihvatiti ono da su “godine ucinile svoje” i da se u sport vratio na identican nacin kao i Schumacher.

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Valja dodati i onu prilično bizarnu piruetu pri SC-u na mjestu nesreće Bottas-Russell.

Alonso king
GP3
GP3
Gledam upravo video s utrke gdje Alonso prijavljuje isti problem kao u Bahreinu: “ I don’t have deployment. I think it’s the same issue as in Bahrain.” Ne znam koliko je to utjecalo na race pace, ali mozda i Renault jos vuce neke probleme s pouzdanoscu.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Odličan posao Alonsa danas u utrci, opet je odmah iza Ocona, ali realni dojam u odnosu na Imolu je daleko bolji. I Alpine je bio daleko bolji ovdje, tim više šteta zbog užasnih kvalifikacija za njega.

Stint na mediumu je bio odličan, držao je konstantan tempo cijelo vrijeme, držao se na dvije sekunde iza Ricciarda, a onda je na hardu bio još bolji. Prvim stintom je undercutao Vettela i Giovinazzija, a onda je do kraja uspio proći Ricciarda s jednako svježim gumama i Sainza s puno starijim gumama, taman je falio još koji krug da čak i Ocona stigne.

U svakom slučaju, ova utrka je donijela malo optimizma za Alonsove i Alpineove navijače :thumbs:

Matek14
GP3
GP3
Kontakt:
jako sam zadovoljan kako je danas izgledao.. start nije bio bajan, ali upravo ovo što si napisao croatic, vozio je riccijev tempo i kasnije izveo dva odlična pretjecanja na mcl i fer..
sad sam baš čuo izjavu koju je na sky sportsu dao.. kaže da se osjećao puno bolje u bolidu u odnosu na bahrein u kojem je bio oprezan zbog povratka i imolu u kojoj je bio potpuno pogubljen zbog uvjeta na stazi..
nadam se da je sada ulovio priključak, a ako se po jutru dan poznaje, vještina je ipak još uvijek ovdje.. kaže da su ga kvalifikacije jučer malo koštale boljeg plasmana, no čak nisam siguran u to jer bi startao na softu i pitanje je kako bi onda sve to skupa završilo.. mislim da su te kvalifikacije na kraju ispale dobra stvar za njega i ovaj oporavak je pokazao da u njemu još ima vatre..

čekamo španjolsku.. staza na kojoj se baš ne može puno pretjecati, no ipak domaći je teren i dati će još više od sebe zbog toga.. nakon dvije utrke u bodovima, vrijeme je da skinemo ocona i u subotu i u nedjelju te pokažemo ko je gazda u momčadi :D
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡