McLaren
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 5 mj
- Navija za: Love Parade
Ja ih nebi otpisao za drugi dio sezone ako budu koristili novi zračni tunel. Mislim da će se drastično poboljšati u drugom dijelu sezone.

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Napredujemo kao zajednica mi F1 fanovi, sad nakon lošeg testa ne otpisujemo ekipu samo za jednu sezonu, nego i za cijelu eru
Ne nedostaje McLarenu ambicije, ulaže se u ekipu, upravo bi taj zračni tunel koji grade trebao biti velika prekretnica za njihovu budućnost. "Prekonoćni" uspjeh u F1 koliko pamtim nikad nije bio moguć bez promjena pravilnika, tako da da, McLaren se neće najednom boriti za titulu, ali šanse za iskorak u nekom srednjem roku itekako postoje.

Ne nedostaje McLarenu ambicije, ulaže se u ekipu, upravo bi taj zračni tunel koji grade trebao biti velika prekretnica za njihovu budućnost. "Prekonoćni" uspjeh u F1 koliko pamtim nikad nije bio moguć bez promjena pravilnika, tako da da, McLaren se neće najednom boriti za titulu, ali šanse za iskorak u nekom srednjem roku itekako postoje.
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god
- Navija za: McLaren
McLarenovci , hocemo li komentirati ili ne ?
Jest da su iz ekipe , takticki , najavili los bolid i sve to. Ali ovome se nisam nadao. Da ce biti bas dno na gridu , ili u najbolju ruku zajedno sa Haasom na dnu grida. Strasno.
Da cemo doci od situacije ili sezone " ako se dogodi koje iznenadenje mozda uzmemo postolje " do situacije ili sezone "ako se dogodi iznenadenje mozda uzmemo bod".
Vjerujem u dizanje tokom sezone , ali minimalno. Mozda se dovuku do borbe za bod u normalnim uvjetima i to je to. Mozda najbolje da probaju sklepat novi bolid , kao Aston Martin lani ili sta ce Mercedes ove sezone isto napraviti. Pa makar da pronadu koncept koji je na dobrom putu za sljedecu sezonu.
P.S:
Ali hej , Ferrarijevcima je ipak teze

Jest da su iz ekipe , takticki , najavili los bolid i sve to. Ali ovome se nisam nadao. Da ce biti bas dno na gridu , ili u najbolju ruku zajedno sa Haasom na dnu grida. Strasno.
Da cemo doci od situacije ili sezone " ako se dogodi koje iznenadenje mozda uzmemo postolje " do situacije ili sezone "ako se dogodi iznenadenje mozda uzmemo bod".
Vjerujem u dizanje tokom sezone , ali minimalno. Mozda se dovuku do borbe za bod u normalnim uvjetima i to je to. Mozda najbolje da probaju sklepat novi bolid , kao Aston Martin lani ili sta ce Mercedes ove sezone isto napraviti. Pa makar da pronadu koncept koji je na dobrom putu za sljedecu sezonu.
P.S:
Ali hej , Ferrarijevcima je ipak teze

- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: KMag, Seb
Ja opet ne znam, šta očekujete ako vam je Lando prvi vozač? Ja sam očekivao da će izaći sa nekim memeom na bolidu 

- Krstas
- Formula 1
- Navija za: Liam Lawson
Ne znam baš koliko Lando ima strpljenja. Odnosno koliko će ga još imati. Meklaren bas loše dijeluje. Ne samo jučer, no generalno vec godinama unazad. Jednostavno ako ne učine nešto u skorije vrijeme, izgubiće Landovo povjerenje.
Kao i Alpina/Reno. Više se baziraju na to ko će im vozit no na bolid. Tako mi se čini.
A Lando. Red Bul? Ferari?
Kao i Alpina/Reno. Više se baziraju na to ko će im vozit no na bolid. Tako mi se čini.
A Lando. Red Bul? Ferari?

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 6 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma nemam komentara uopšte mi nisu jasni zadnjih godinu ipo dana. Landu se nema šta reći a za Piastrija trebamo još vidjeti od čega je. Bolid je trabant i ne vjerujem da će tokom sezone ostvarit neki napredak, zadnjih par sezona razvoj kroz sezonu kod McLarena je skroz loš pa nešto ne vjerujem da ćemo napravit neki iskorak nego će to bit lov na 10 poziciju za mrvice i sezona za zaborav.
Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

- AlkY
- Formula 1
- Navija za: McLaren
Moze prvi vozac biti i kombinacija Michaela/Maxa/Senne , ako je bolid raspad dzaba ti vozac.Grah0 je napisao/la: 06.03.2023., 13:59 Ja opet ne znam, šta očekujete ako vam je Lando prvi vozač? Ja sam očekivao da će izaći sa nekim memeom na bolidu![]()

-
F1bodul
- Karting
- S nama već: 2 god 6 mj
- Navija za: McLaren i Haas
Možda ipak nije sve tako sivo za McLaren.
Naime, izgleda da ih je tih 15mm podignuta podnica što je FiA najavila u sred sezone, zeznulo mnogo više nego neke druge momčadi, tako da su radili na ovom bolidu samo rujna 2022. Onda su uvijedili probleme te promijenili smjer razvoja, praktički od 0, te bi taj B spec trebali vidjeti na VN Azerbajđana. E sad, naravno ostaje vidjeti kakav će taj bolid biti, stvarno se nadam da će biti, ala Aston, teško, ali nije isključeno.
/Wheel Sports (youtube) - odličan tip, check him out

Naime, izgleda da ih je tih 15mm podignuta podnica što je FiA najavila u sred sezone, zeznulo mnogo više nego neke druge momčadi, tako da su radili na ovom bolidu samo rujna 2022. Onda su uvijedili probleme te promijenili smjer razvoja, praktički od 0, te bi taj B spec trebali vidjeti na VN Azerbajđana. E sad, naravno ostaje vidjeti kakav će taj bolid biti, stvarno se nadam da će biti, ala Aston, teško, ali nije isključeno.
/Wheel Sports (youtube) - odličan tip, check him out

- blown diffuser
- Formula 1
Baku upgrade će pokazati ima li ova ekipa mozga ili će potonuti na dno.
Možda ovaj novi aerodinamičar iz Ferrarija donese nešto pametno. https://twitter.com/McLarenF1_News/status/1631355019076198407
Možda ovaj novi aerodinamičar iz Ferrarija donese nešto pametno. https://twitter.com/McLarenF1_News/status/1631355019076198407

- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Kako bi rekli englezi, good riddance.
- blown diffuser
- Formula 1
Rekli bi kinezi: i noga u guzicu je korak naprijed.

-
marinko123
- Karting
- Navija za: Ferrari
Velike promjene i dugorocni projekat, za 2-3 godine bi mclaren mogao na vrh ponovno, ozbiljne face su tu samo me cudi zasto peter prodromou prije nije zasjeo na celo aerodinamickog odjela jer je on dugo vremena radio sa adrianom, samo koliko mogu daleko ko mercedesovi klijenti to je pravo pitanje.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Fernando Alonso
McLaren lands senior Aston F1 aerodynamicist amid aggressive recruitment push
Motorsport.com has learned that its bid to expand the aero department has now resulted in it concluding agreements with 15 individuals, some who have joined already and some who will need to serve gardening leave before being able to move across.
It is understood that the senior staff include personnel from a range of top teams like Ferrari, Red Bull and Aston Martin.
-
F1bodul
- Karting
- S nama već: 2 god 6 mj
- Navija za: McLaren i Haas
Pitanje je hoće li im novi matrix sustav u timu donijeti napredak koji traže, ali žalosno je šta oni NE RAZUMIJU što je točno s Ricciardom bio problem, a to mi ne ulijeva povjerenje da će iskoristiti novi tunel i sve šta on pruža. No mozda bas zato promjena ključnog osoblja i sistema
- Unwoken European
- Karting
- S nama već: 2 god 9 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari
Mclaren boluje od teže bolesti nego Ferrari. Nevjerovatno mi je da su se temelji formule 1 spustili tako nisko. Ferrari, Mclaren i Williams.... Sramota.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 10 mj
- Navija za: Ferrari
Ajd, ovdje ću, pošto si u postu naveo 3 velike ekipe.Unwoken European je napisao/la: 01.04.2023., 09:24 Mclaren boluje od teže bolesti nego Ferrari. Nevjerovatno mi je da su se temelji formule 1 spustili tako nisko. Ferrari, Mclaren i Williams.... Sramota.
Mislim da je kod njih (bio) najveći problem, štucovanje testiranja, koje je sada skoro pa ukinuto (svedeno na najmanju moguću mjeru).
Te tri ekipe su radile prije 20-25-30 ogromna testiranja.
Radili su i drugi, ali ne u tolikoj mjeri kao pomenuti.
Uvođenje budget cupa će samo još više otkriti te slabosti, pogotovo kod Ferrarija i Mclarena.
Uz to kod Ferrarija si imao odličan vodeći trio Francuz-Britanac-Južnoafrikanac (uz najvećeg vozača ikad, naravno), kod Williamsa, pa potom i kod Mclarena je bio Newey, uz dobro vodstvo Sir Franka, odnosno Rona.
Nedugo nakon prelaska Neweya u Red Bull, kod pomenutih ekipa je nastao raspad sistema, najveći se povukao (ok, vratio se kod konkurenciju u "marketinško-razvojne" svrhe), u Ferkanu su ostali Talijani (i ono malo uspjeha što su požnjeli bilo je na tom prethodnom valu), Willy je pao pod vodstvo Claire, Mcl je popušio kaznu, Rona su napucali, Red Bull se digao, Benz počeo uzimati "pretplaćene" titule.....
Ferrari mora malo uprostiti organizaciju, uz upošljavanje jakih ljudi na odgovarajuća mjesta (Binotto je odličan CTO, pogotovo u motornom dijelu, ali ja katastrofalan CEO), a Mclaren i Williams moraju biti svog dobavljača motora kome će biti prioritet, tj. prva opcija, kao što su nekad bili kod Honde, odnosno Mercedesa (sve dok se nije pripremio teren nakon 3 godine, za fabričku ekipu), jedni, odnosno kod Renaulta, ovi drugi.
Opet, ruku na srce, bez obzira što imaju Neweya, Red Bull je vrlo efikasna ekipa, sa jasnom strategijom, imaju glavu i rep, ne "podmeću kuke jedni drugima unutar ekipe", zna se ko vedri i oblači, sve posloženo
Sjetim se riječi Briatorea, kada je Ferdo osvojio 2 titule kad je govorio da je Renaultov bod je duplo jefitiniji od Ferrarijevog (glavni konkurenti 2006) ili Mclarenovog (glavni konkurenti 2005), čak je jeftiniji i od Williamsovog ili Toyotinog (koji 2005 i 2006 nisu uopšte bili konkurencija Renaultu).
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”