VN Portugala (Algarve) 30. travnja-2. svibnja 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Sarma je napisao/la: 02.05.2021., 18:22 slika
Nemoguće je ljude natjerati da glasaju objektivno, ali Perez danas nije napravio ništa specijalno, nije ni u top 5 iskreno :neznam: Bitno da se Haryantu poništio DOTD kad su Indonežani navalili :prcnjau:

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Šta je ovo

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Ahahahahahahhah Perez vozac dana.

Kada bih morao davati glas, dao bih ga Hamiltonu ili Alonsu. Perezu ni na kraj pameti.
Svasta. Sokiran sam ovim potezem F1 publike
slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
croatic f1 je napisao/la: 02.05.2021., 18:58
Sarma je napisao/la: 02.05.2021., 18:22 slika
Nemoguće je ljude natjerati da glasaju objektivno, ali Perez danas nije napravio ništa specijalno, nije ni u top 5 iskreno :neznam: Bitno da se Haryantu poništio DOTD kad su Indonežani navalili :prcnjau:
Norris nije ni u top 5 haha.
Možda su se ljudi uključili na pola utrke kad je vodio ili je Meksiko odradio dobar posao.

1. Alonso
2. Hamilton
3. Norris

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 5 mj
Navija za: Honda
Zar nije bila akcija po društvenim mrežama da se glasa kao za Mazepina za DOTD onako iz fore,ovo Perez stvarno bzvz,bit ce da su Meksikanci navalili!
Engine mode 11!
Position 5!

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Dosadnjikava utrka ali ipak gledljiva.

Bottas bas ocajno los. Bolid je bio dovoljan da dobije maxa tj ali on nije dovoljno dobar.

Hamiltonu svaka cast. Nakon kiksa na restartu, iskoristio je prvu maxovu gresku, kasnije rjesio bottasa i uzeo pobjedu. 4x u nizu kad starta sa p2 je pobjedio. Max kasnije opet greska za fl.. nece mu to tako ici.

Ipak se mercedes cini kao malo bolji bolid ali tu je to. Max se mogao biriti za pp i da je startao prvi, mozda bi u cistok zraku mogao i do pobjede.

Norris odlican. Leclerc takodjer uzeo sto se dalo. Lijepo je alonsa bilo vidjet da se ipak moze nesto ali i ocon se pokazuje kao vrlo solidan. Perez slabo nekako.. ricci takodjer slab vikend..

Mick odlican!

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Najlošija utrka sezone, s obzirom na prethodne dvije ova me baš razočarala. Horner je najavio da će im Portugal biti jedan od najtvrđih oraha u kalendaru tako da performanse RB-a u kvalifikacijama i utrci ni nisu bile toliko loše, ukoliko je ta izjava točna. Nakon Bahreina, hladno-kišne Imole i low-grip Portugala, valjda će nas više taj Red Bull oboriti s nogu?

Ferrari na kraju spretno (i sretno) zahvaljujući dobroj strategiji za Leclerca do solidnog šestog mjesta, ali Sainzov plasman izvan bodova je preloš čak i za Ferrarijeve afinitete u ovoj (vječnoj) tranzitnoj godini.
S obzirom da Leclerc bojkotira društvene mreže, baš me zanima koji je razlog slabijeg plasmana u kvalifikacijama.

Za vozača dana glasao sam za Ocona, više radi kvalifikacija, nego radi utrke, iako je to po meni mogao biti i Norris koji je postao jedno s McLarenom.
Bojim se (ponovno) dosadnjikave Španjolske.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Lando je trebao biti DOTD
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
F12000 je napisao/la: 02.05.2021., 20:37 Najlošija utrka sezone, s obzirom na prethodne dvije ova me baš razočarala. Horner je najavio da će im Portugal biti jedan od najtvrđih oraha u kalendaru tako da performanse RB-a u kvalifikacijama i utrci ni nisu bile toliko loše, ukoliko je ta izjava točna. Nakon Bahreina, hladno-kišne Imole i low-grip Portugala, valjda će nas više taj Red Bull oboriti s nogu?

Ferrari na kraju spretno (i sretno) zahvaljujući dobroj strategiji za Leclerca do solidnog šestog mjesta, ali Sainzov plasman izvan bodova je preloš čak i za Ferrarijeve afinitete u ovoj (vječnoj) tranzitnoj godini.
S obzirom da Leclerc bojkotira društvene mreže, baš me zanima koji je razlog slabijeg plasmana u kvalifikacijama.

Za vozača dana glasao sam za Ocona, više radi kvalifikacija, nego radi utrke, iako je to po meni mogao biti i Norris koji je postao jedno s McLarenom.
Bojim se (ponovno) dosadnjikave Španjolske.
Pa rekao je Binotto jučer da je Leclerc bio preagresivan u kvalifikacijama i da nije mogao dovesti gume u optimalno stanje i sklopiti krug zbog previše klizanja. Sainz je optimizirao krug, nije pokušavao "nadvoziti" (overdrive) bolid i vrijeme je došlo.

Vidilo se i danas da je Sainz imao ritma u utrci i bez problema je parirao Leclerc (čak i bio nešto brži), ali Medium gume su ga ubile u drugom stintu. Moraju vidjeti što će s tim učiniti, jer mi dobro iskoristimo gume u kvalama, ali u utrci upadnemo u probleme...baš nikoga ne možemo napasti.

Ja se ne sjećam da smo mi ikoga značajnog prešli ove godine, a da nismo imali prednost u gumama...a i tada je mučenje. Nešto kao i prošle godine, samo što nas svi ne peru na ravnici kao prošle godine nakon nekoliko krugova.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: McLaren
Jelde da je Stroll pred kraj trke prestigao Seba? Na kraju Seb ipak ispred njega zavrsi utrku. Sta bi tu?
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Seb ga je pustio da ide naprijed, al nije nista postigao s time pa mu je vratio mjesto.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Hvala Multi21 :pivo:

On topic: utrka je bila nesto monotonija od prve dvije, ali i dalje smo vidjeli mnogo toga.

Prije svega Lewisov masterclass koji se ne ogleda u samo dva sjajna preticanja (doduse prije nego sto je pretekao Bottasa kadar je pokazao prst na dugmetu za taktiku :rofl: ), nego u cinjenici da nije dao Bottasu da se odvoji na iole komotniju razliku, a nakon preticanja on je uspio upravo to. Dalje je bilo samo kontrola utrke s vrha.

Lando ponovo odusevljava voznjom, sazrio je kao vozac i zbog svoje otvorenosti ali i komedijasenja, predvidjam da ce postati legenda F1 sta god da postigne, a vjerujem da moze puno. Pokazuje da ima kontinuitet i da zna biti konstantno dobar, a to je jako vazno, iako postoje misljenja da jedna dobra utrka drugog vozaca u istom bolidu demistificira 7X titula :zubo:
Ricciardo takodje pokazuje da se pocinje sastavljati sa bolidom, volio bih da ovo nije whishful thinking sa moje strane, ali ocekujem da bude sve bolji i bolji kako sezona odmice.

Alpine se takodjer vidno popravila, lijepo je bilo vidjeti Alonsa u borbama i preticanjima. Ferrari mi je nit voda nit vino, ali napredak u odnosu na lani je ogroman.

I za kraj da pohvalim mladog MSC, ne samo na unistavanju timskog kolege, nego i na tjeranju Latifija na gresku i uzimanju pozicije (y) dug je put pred njim, prezime mu je i pomoc i prokletstvo, ali ovo za sada izgleda jako solidno.

Perez DOD smijurija.
slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Utrka tako-tako, bilo je i boljih. Prva polovica mi je bila jako zanimljiva jer su RB i Mercedes na mediumu bili podjednaki pa je bilo lijepih okršaja na vrhu poretka. Čak se u jednom trenu činilo kako je RB brži bolid na mediumu i kako se Verstappen samo treba riješiti Bottasa i moći će se dati u potjeru za Hamiltonom. A onda nakon bokseva hladan tuš. Mercedes je na hardovima bio svijet za sebe. Dobro je na kraju Max izvukao to drugo mjesto jer je danas po čistom tempu Mercedes trebao završiti 1-2. Šteta što nije uzeo i najbrži krug na kraju da upotpuni vikend, ali krug je s razlogom obrisan.

Od ostatka ekipe, Norris je definitivno vozač vikenda, a bome i vozač dosadašnjeg dijela sezone. Ove godine stvarno briljantno vozi :klanjam: Alpine ugodno iznenadio, a Aston Martin i Alpha Tauri razočarali.

DOTD kao da se bira nasumičnim izvlačenjem imena iz šešira :zubo: Koliko god se trudio, ne mogu pronaći objašnjenje zašto je Perez danas zaslužio tu titulu. Općenito mi je malo glupo pričati o vozaču dana i puno draže bi mi bilo da se glasa za vozača vikenda jer se onda ne bi nagrađivali vozači koji se loše kvalificiraju i onda u utrci preteknu sporije bolide. Inače, vozač dana je isto Norris. Jedini koji je izdržao na inferiornoj taktici S->M.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Navija za: Seb
Meni je najzanimljivije bilo pratiti Micka. Cijeli drugi stint pritiskao Latifija. Ali šteta što je i dalje Mercedesov motor prebrz za Ferrari. Da ga je prije riješio, mislim da je mogao parirati i Russellu. Izgubio je bruku vremena iza Latifija, još je morao propustiti čitav grid za čitav krug, dok se borio za poziciju. Da nije bilo tih prekida, možda bi ga i ranije natjerao na grešku.

Ovo mi je glasanje za vozača utrke sumnjivo, čim nisu objavili postotke. Desilo se još jednom da nisu objavili postotke. Dali su nagradu Hamiltonu, a u prijenosu pred kraj utrke je objavilo postotke, gdje je poredak bio skroz drugi...

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Za Micka zapravo i nije loš HAAS, bez obzira što je to najlošiji bolid. Da je svaki vikend u borbi za bod/ove ne znam baš da bi u takvom kaosu odvozio čisto i bez greške. Očekivanja su nerealno velika zbog prezimena i neka česta odustajanja bi to poduplala.

Pretjecanje jednog Williamsa i ostavljanje kolege daleko iza je po meni indikacija da je na dobrom putu. U bodove će teško ove sezone, eventualno na nekoj kaotičnoj utrci sa puno odustajanja, ali kažem, cilj je vjerojatno čista utrka i ako se ukaže prilika završiti ispred Latifija.
Ukoliko kroz sezonu bude konstantan vidim ga u Alfi Romeo.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ja se iskreno nadam da će dobiti mjesto u Alfi sljedeće godine. Umjesto Kimija koji bi stvarno trebao otići u penziju nakon ove sezone i osloboditi mjesto mlađemu, a Gia zadržati kao referencu.

Doduše znamo da Ferrari ima pravo na jednog vozača od ta dva u Alfi, dok je Alfa izabrala Kimija.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
I ja se nadam sa ćemo ga dogodine gledati u Alfi. Zasad je dobar usprkos lošem bolidu.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Utrka jako dobra. Ocijenio bih je sa 8/10.
Za mene je vozač dana LH. Slilčan argument kao i za Maxa u prošloj utrci. Ipak se Lewis borio i izborio za pobjedu. Norris je također odvezao odlično. Nekako imam osjećaj da je najviše pokazao u ove tri utrke kombinovano.
Od ostalih meni su se svidjele vožnje MS. EO, CL i FA.

Konačno da imamo sezonu gdje se dva vozača iz protivničkih ekipa bore za šampionat i još kao šlag na tortu bore se za pozicije direktno na stazi. Kad su vozači ovako blizu, svaka greška, bez obzira kolika bila, može biti presudna. Hamilton na restartu je napravio grešku i previše se fokusirao na Bottasa i izgubio poziciju. Max mu je to "vratio" sa malim oversteer, taman dovoljnim da ga Lewis pretekne.

Mercedes je dobio besplatnu lekciju iz taktike od RB, nadam se da će je dobro naučiti.
MIslim da je RB imao prednost na medium gumama, a Mercedes na Hard. Da iskren budem, očekivao sam da Mercedes bude bolji na obje komponente, jer su gume bile pretvrde za ovu stazu. Nema veze, raduje da je Mercedesov zadnji kraj bio dosta stabilan na ovakvoj stazi.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1