Ocon je prestignut već na slijedećoj startno -ciljnoj ravnici, sve i da je postojao prekršaj, prestignut je prije nego je direkcija ili opomenula ili naredila vraćanje pozicije. Nisam siguran, ali mislim da se u ovakvim slučajevima nisu ni prije oglašavali.luke flywalker je napisao/la: 30.03.2021., 13:59Jeste, ali je otišao van staze u toku preticanja koje se idužilo na još dva zavoja.Mazzacane je napisao/la: 30.03.2021., 13:57 Ocon je izašao sa staze u 4. zavoju, al je Tsunodu pretekao u 6. zavoju na stazi. Verstappen je u 4. zavoju obavio i izlazak i pretjecanje.
Sem toga direkcija je bila katastrofalna u ovoj utrci, to niko ne spori

1. Ja mislim da je Mazzacane u pravu. Ako npr. izletiš u jednom zavoju, pa se vratiš na stazu, ne smiješ blokirati vozača do slijedećeg zavoja. To bi bio zavoj 5. Već nakon zavoja 5. se smatra kao da ništa nije bilo. Ovaj ga je prestigao u zavoju 6. To što se to povezalo nema veze, ali tako je. Zato Hamilton nije dobio kaznu u Monaco, kad je blokirao Ricciarda.
2. stvar, @Ferrari govori da je Ocon imao "justifiable reason" da napusti stazu u duelu, jer ga je Tsunoda izgurao. Tako ovo nema veze sa dozvoljenim ili nedozvoljenim izlaskom.
Ocon on-board.
Ali kako rekoh, Tsunoda je to riješio već na slijedećem pravcu.