Testiranja 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ništa od Mercedesa ove godine :shush:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Dzaba su "krecili" podnicu izgleda... :lolz:
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Je li ovo McLaren drži karte blizu prsa ili su i oni "žrtva" Mercedesova motora? :misli:
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Evo, Max u 1:28 sa C4. Nije ni Sainz loše izgledao sa C4. Ali kad vidiš da je najsporiji Williams na samo 1,1 s od najboljeg vremena, na istim gumama, tek ti je onda jasno da nisu ni blizu maksimuma. :D
Možda čak i obore prošlogodišnje vrijeme pp-a.
Zadnja izmjena: Pastor, dana/u 14.03.2021., 17:05, ukupno mijenjano 1 put.

F12000
Formula 1
Formula 1
Kimi i Sainz :rofl:

slika
slika

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
Postao je i sainz junac :bonk:
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

kimi-f1
Karting
Karting
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen, Mclaren
Ukinite DRS, VSC i bod za FL.

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Ja mislim da je ovaj Vettel postao uklet, kao i Alonso. Ode on u AM, Ferrari proradi, njima bolid počinje radit piruete :cheer:

Pastor
Formula 1
Formula 1
Mislim da nisam vidio nijedno okretanje Aston Martina. Ali Mercedes mi je čudan. Možda im nestalo pijeska za sandbaganja, pa Hamilton malo svratio pored staze da nadopuni. :mrgreen:

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Nisam ocekivao reci nesto takvo, no biti ce zanimljivo pratiti Mercedes za dva tjedna. Ne znam kako stoje s brzinom u odnosu na konkurenciju (ukoliko je uopce ima), ali vjerujem da su ove sezone imali malo tezi posao preko zime. Uz ogranicenja koja su postavljena sto se tice razvoja bolida, Mercedes je morao ukloniti proslogodisnji bizarni DAS sustav (ako se ne varam) i ne znam koliko je to moglo utjecati na stabilnost iako cisto sumnjam s obzirom na nestabilnost straznjeg kraja bolida, no nikad se ne zna. Zanimljivi su mi ovi problemi s mjenjacem kojeg do sada nisu imali, a sada su to iskusili i kolege iz Aston Martina. Ne uzimam za ozbiljno to sto imaju 50-100 krugova manje od ostatka grida ili to sto su po vremenima kruga u sredini jer kao sto smo mogli vidjeti, vremena su znacila apsolutno nista. Potpuno razumljivo sto se mene tice. Testiranja su skracena na minimum, odnosno tri dana, a ako se vratimo 6 godina unazad, sjetit cemo se da smo tada imali cak 12 dana testiranja. U 12 dana cjelodnevnih testiranja timovi poput Mclaren Honde nisu uspjeli razumjeti velik dio svojih problema, Red Bull je, ako se dobro sjecam, u Jerezu vozio bez prednjeg krila...Ova tri dana je izrazito malo za shvatiti neke stvari, no s obzirom da su bolidi velikim dijelom slicni proslogodisnjima mozemo to i prihvatiti. Svakako, biti ce zanimljivo vidjeti tko se dobro snasao. Ukoliko je Mercedes gubitkom DAS sustava izgubio onu ogromnu prednost koju su imali i ukoliko su timovi iz sredine poretka napredovali kako se ocekuje, mogli bi imati jednu jako intenzivnu sezonu s mnostvom varijacija sto se tice omjera snage medu timovima. Pouzdanost vise ne predstavlja problem kao prije nekoliko sezona te se, cini mi se, sada sve svodi na to tko ima najbolji paket. Nazalost, unatoc cijelom tom predsezonskom hypeu mora se biti malo realan i prisjetiti da na kraju krajeva govorimo samo o nadogradenim bolidima iz 2020. i da nebi trebalo ocekivati cuda i preokrete ili ponovo 2012. sezonu ma kakvo god stanje da su ova tri dana pokazala. Jedva cekam prvi trkaci vikend. Ova tri dana pobudile su neke lijepe emocije. Famozno MSC i ALO (s kopijom kacige iz 2006.) na semaforima i grafikama, Bahrein na dnevnom svjetlu, zeleni bolid na stazi (iako osobno preferiram Jaguar zelenu), novi mladi vozaci, promjene u timovima i ono najbitnije pocetak nove, do sada najduze, sezone Formule 1.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Testiranja nisu skoro ništa pokazala.
Jedino što je očito da Mercedes ima problema, koje će sigurno riješiti. RB bi mogao biti bolid br 1 prvih par utrka.

Što se tiče ostatka ekipe, ne znam, ali veseli me jer mi miriši na vrlo žestoku borbu. Djeluju kao da je većina napravila velik napredak. Zabrinjava me jedino AM.
slika

F12000
Formula 1
Formula 1

slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Lawrence Baretto analiza testiranja.
Toni Sokolov sa simulacijama utrke. [ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ]

Poslano sa mog YAL-L21 koristeći Tapatalk

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 2 mj
Navija za: Raikkonen
Bio bi red da Mercedes jednom zbilja kiksa sa bolidom,ali mislim da je njima bilo dovoljno da dovezu bolid od 2020. i opet bi bili brži od ostatka za sekundu po krugu minimalno

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Problem he što ne mogu da dovezu taj bolid, jer moraju kratiti difuzor i pod bolida, a to već menja mnogo toga

Ne znam koji bolidi sve ....ali neko će više stradati od druge zbog ova skraćenja na šasiju

Pastor
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 15.03.2021., 07:41 Testiranja nisu skoro ništa pokazala.
Jedino što je očito da Mercedes ima problema, koje će sigurno riješiti. RB bi mogao biti bolid br 1 prvih par utrka.

Što se tiče ostatka ekipe, ne znam, ali veseli me jer mi miriši na vrlo žestoku borbu. Djeluju kao da je većina napravila velik napredak. Zabrinjava me jedino AM.
Ja na njihove probleme gledam na način da su otkrili neke slabosti bolida, koje će riješiti do početka sezone. Neki će tek otkriti neke probleme kada krene utrkivanje... A što se tiče performansi, nisu nam ništa pokazali. Ali ne vjerujem da mogu biti gori nego lani. Mogu biti samo bolji, s obzirom na promjene koje su napravili.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
slika
Fino Alla Fine

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Meni je najzanimljivija analiza Marka Hughesa, koji podsjeća da je Mercedes i ranijih sezona imao zamjetnih problema kada su kvalifikacije bile u uvjetima jakog vjetra...

https://www.motorsportmagazine.com/arti ... w-over-mph
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡