VN Emilia Romagne (Imola) 31. listopad- 1. studeni

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:

Predlog muzike za slušanje uz čitanje uvodne teme.

F1 dolazi na Imolu odnosno Autodromo Enzo e Dino Ferrari po prvi put još od 2006. godine, bilo je dosta indicija ranije o potencionalnom vraćanju pa se ništa od toga nije obistinilo ali uz nažalost koronavirus pandemiju otvorila se neočekivana prilika koju su organizatori iskoristili. Pišem nažalost jer je koronavirus zaista zagorčala svima živote, kriza je velika ali F1 kao i mi ćemo to prebroditi. Ovo je ja verujem samo privremena kriza, samo da se ne oduži. Dok se sve to rešava iza kulisa F1, svi mi pa i sama F1 jedva čeka gašenje svih pet svetala odnosno start utrke.

Po prvi put u modernoj F1 vozači i momčadi će imati samo jedan slobodni trening u trajanju od 90 minuta u subotu pre kvalifikacija a sve kao deo probe za plan i program Velikih Nagrada u budućnosti. Ako zaživi uskoro plan o održavanju 22+ utrka po sezoni ovakva šema od po samo dva dana po trkačkom vikendu bi uveliko olakšala stres po osoblju momčadi a tako se omogućava dodavanje rekordnog broja utrka po sezoni. Jedina nuspojava bi bio veliki stres na vozače i trkaće inženjere koji bi morali što brže ovladati pistom te pripremiti se za kvalifikacije te utrku.

Trasa trke je izmenjena pre skoro 10 godina, tako da će vozači postavljati nove rekorde krugova na izmenjenoj stazi. Izmene obuhvataju mahom uklanjanje poslednje šikane na staroj verziji.

slika

slika

slika

slika

slika

Zone akcija

Zavoji 2-4 / Tamburello

2005- Udes Giancarla Fisichelle.

Zavoji 5 i 6 / Villeneuve

2006- Strahovit udes Albersa i Idea.

Zavoj 7 / Tosa

1992- Udes Bergera i Alesija.

Zavoji 11 i 12 / Variante Alta

2001- Udes Alonsa.

Za VN Emilia Romagnu Pirelli donosi C2-C4 te smanjen broj seta guma zbog reduciranog trkačkog vikenda.

slika

Nevjerovatni Algarve ispisao je nove stranice istorije odnosno maestralni Lewis. S 92 pobjede preskočio je velikog Michaela i sad je u lovu da se izjednači po broju naslova. Uskoro ćese to i desiti, to je neminovno. Kad smo već kod Lewisa on će po prvi put okušati Imolu u okviru F1, godinu dana pre njegovog debija Imola je poslednji put ugostila ovo takmičenje tako da će mu sigurno biti emotivni vikend u kontekstu Senninog memorijalnog mjesta te ako uspe pobjediti biće mu to još jedna različita pista gde ima upisanu pobjedu.

slika

Stanje u sredini poretka se nije bitno promenulo, osim da su stisnutiji sada malo više. Leclerc je s fantastičnim četvrtim mjestom u Portugalu osigurao Ferrariju poprilično odvajanje od AlphaTaurija. Pored toga Charles je samo 5 poena iza četvrtoplasiranog Ricciarda, također gurnuo je Albona na osmo mjesto koji je samo 1 poen ispred Gaslija.

slika

Bottas malim koracima bježi od Verstappena što je jako bitno za njegov moral, jako bi loše po njega bilo da ga Max pobjedi a ima u rukama čudovište od W11. Elem, još uvek ništa nije sigurno osim toga da je Lewis na korak do naslova te naravno Mercedes u konkurenciji konstruktora. Dok sredina poretka zaista je puna borbi u kojima ništa nije odlučeno. Imola nam dolazi i pružiće bez obzira na sve jedan unikatan izazov.

slika

Ne očekuje se kiša za vikend, temperature su pristojne za ovo doba godine a uslovi za utrku će biti idealni.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Hvala @Alene :pivo:

Očekujem da Bottas bude najbrži na treningu, Q1 i Q2, Hamdu da uzme PP, FL i pobjedu. :chill:
Još ako bi Bottas odustao pa Lewis osigurao titulu (i definitivno složio zadnji "djelić" slagalice o najtrofejnijem vozaču) , i to na Imoli (zbog Senne), kud ćeš bolji scenario, pogotovo nakon što je na Michaelovoj domaćoj stazi izjednačio broj pobjeda.

Ostavimo to po strani, drago mi je da vidim ponovo legendarnu stazu koja nam je u dva posljednja izdanja priuštila, kad se sabere, cca. 40 krugova (možda i više) naganjanja u mjenjaču između 2 vrhunska vozača i držala nas prikovanim za tv ekrane, iako nije došlo do preticanja.
Mada mislim da ćemo ovaj puta ipak gledati relativno dosadnu trku, čak i u midfieldu.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Povratak legendarne Imole :cheer:

slika

slika
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Hvala Alene :thumbs:
Ja se ne radujem puno ovoj stazi. Iz više razloga ...
Između ostalog što smatram da ovi tenkovi od bolida jednostavno neće imati gdje da se mimioiđu, osim ako onaj ispred nije u nekim problemima.
Jedini aduti koji sam uvažavao za ovu stazu do sada su navijači i tradicija.
Navijača nema (bar ne u smislu kojem smo navikli do sad), a tradija mi nije dovoljna da bi promijenio svoje mišljenje.
Sve u svemu očekujem Monako na travi.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Očekujem najbolju Ferrarijevu utrku sezone. Ova staza bi nam trebala odgovarati.

Jako malo ravnica, spori i srednje spori zavoji.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Kontakt:
Ah, Imola... Mislim da ova staza svima budi pomiješane emocije. S jedne strane imamo krasnu stazu, s druge strane na njoj jedan spomenik...

Nadam se dobroj utrci, dobrom plasmanu Mclarena i bodu za Williams. Moje misli idući vikend iako sam crven od glave do pete idu uz te dvije momčadi i onog velikog čovjeka koji je vozio za obje.
"What a little star." May 26, 2012.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: McLaren
MSC je napisao/la: 26.10.2020., 10:18 Nadam se dobroj utrci, dobrom plasmanu Mclarena i bodu za Williams. Moje misli idući vikend iako sam crven od glave do pete idu uz te dvije momčadi i onog velikog čovjeka koji je vozio za obje.
:klanjam: :klanjam: :koska:

Ah Imola....za mene nema mitsko znacenje jer sam team Prost :thumbs: ali i Mansell, Piquet, ali ne i Senna, te za mene osobno staza nema mitski status. Pamtim je po borbama Alonsa i MSC i ko zna kojem odustajanju Kimija iz vodstva u tom ukletom MP4-20.

Ah ta Imola....posluzit cu se analogijom iz moje druge ljubavi-filmova: staze poput Imole i Monaca su kao filmovi Tarantina-uvijek dobri iako ponekad smaraju, nove staze finansirane petroparama arapskih diktatora su kao novi filmovi Stallonea, Dolpha Lundgrena, Svarcenegera i
snagatorske kompanije-sareni, atraktivni, ali negledljivi. :pivo:
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Očekujem bar jedan, ili čak dva safety car-a..... minimalno.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

FACS
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: F. Alonso & C. Sainz
Staza koja mi budi lijepa sjećanja, vjerojatno meni najdraža Alonsova pobjeda.

Više nema one zadnje šikane :-|

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Ferrari je napisao/la: 26.10.2020., 09:27 Očekujem najbolju Ferrarijevu utrku sezone. Ova staza bi nam trebala odgovarati.

Jako malo ravnica, spori i srednje spori zavoji.
da...i ja tako mislim , jer na zadnjih par utrka a posebno na ovu zadnju, u krivinama smo bili ,,egal,, sa jačim bolidima. Znamo da nas pravci ubijaju u pojam

slika

1883
Karting
Karting
S nama već: 9 god 5 mj
Ova se staza nakon 2006. nije trebala vise nikada vratiti u F1 kalendar.
Uskopljavanjem Tamburella (moralo se) potpuno je izgubila smisao. Od sikane pa do Tosse nekad je to bila najduza full gas sekcija u kalendaru. A sto se sve izdogadjalo upravo na tom dijelu staze u vremenskom periodu od samo pet godina (1989. - 1994.), mogla bi se napisati knjiga od petsto stranica.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Hvala vam svima na lepim i srdačnim rečima

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

1983,

Možda postoji varijanta u kojoj bi se stari Tamburelo moga vratiti ali zato Villeneuve mora biti šikana a la Mexico (ona druga) a Tamburello uz SAFER ili gomilu TechPro a la Soči i T3. Za takav poduhvat potrebno je dosta $$$

Ovo je moj predlog redizajna

slika
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Alene nema dovoljno :pivo: za ovo :thumbs:

Jedva sam čekao ovu stazu vidjeti, nešto kao Red Bull Ring 2014. što sam jedva čekao, tako i ovu stazu jedva čekam, mislim da će biti ludnica i da će svi biti jako blizu.
slikaslika

Nigel
Karting
Karting
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: willams
staza je odlićna bolidi ce biti jako blizu imali smo tu dobre utrke 2005 i 2006,, povratak stare imole je nemoguc bilo bi preopasno, staza ima kultni status.tamburello je preopasan i ovako

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Ahhh Imola, koliko sam je samo peglao na F1 Challengu 99-02.
Jedan trening+malo podatka =uzbudljiva utrka. Bar se nadam.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Još malo pa počinje prvi trening, baš sam uzbuđen. Poslednji put kad je F1 bila ovde imao sam 14 godina, jako jako davno. Uglavnom se sećam da su utrke bile manje zabavne ali znalo se desiti da poneki put se dese spektakularna obilaženja dok recimo ALO/MSC borba iz 2005 i 06 mi je i dalje urezana u glavu kao da je bilo juče.

Ovogodišnje izdanje će biti malko drukčije, da vidimo Imolu u utrci bez doljevanja goriva i uz DRS. A činjenica da je sklonjena zadnja šikana baš godi. Nisam siguran kako će momčadi setapovati aerodinamiku, recimo ja u F1c najbolja vremena postizao sam uz bukvalno hibrid Monca/Montreal setap.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
slika

Počeo prvi trening :cheer:
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
I zadnji :mrgreen:

Nadam se uzbudljivoj suboti u Imoli :D

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Je li ovo Crofty rekao kako bolidi 2022. ulaze u parc ferme u petak prije prvog treninga? I onda nastavlja kako ne vidi smisla zašto bi ekipe uopće radile krugove na treninzima... Ili sam nešto krivo shvatio? Koliko znam, parc ferme 2022. kreće u subotu kad iziđu na posljednji trening, a ne u petak. :?

FACS
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: F. Alonso & C. Sainz
Tak nkj sam sam i ja skužio. ;)
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡