VN Belgije 2020. (28.-30. kolovoza)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

lajam nison
Karting
Karting
S nama već: 9 god 5 mj
croatic f1 je napisao/la:Je li netko pratio Ricciardov zaostatak za Verstappenom? U cilju je imao samo 3.4, a znam da sam u jednom trenutku vidio +16? Je li zbilja skinuo toliko ili sam ja u tom trenutku zamijenio interval i gap? :mrgreen:

Bilo kako bilo, čestitke na FL-u, odličan vikend za Renault, meni svakako lijepo za vidjeti :thumbs:
Gap, tukao je ricci svoja najbolja vremena zadnjih par krugova

Poslano sa tosterom

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 2 mj
Navija za: Raikkonen
croatic f1 je napisao/la: 30.08.2020., 16:46 Je li netko pratio Ricciardov zaostatak za Verstappenom? U cilju je imao samo 3.4, a znam da sam u jednom trenutku vidio +16? Je li zbilja skinuo toliko ili sam ja u tom trenutku zamijenio interval i gap? :mrgreen:

Bilo kako bilo, čestitke na FL-u, odličan vikend za Renault, meni svakako lijepo za vidjeti :thumbs:
je,bilo je 16 sekundi u 34. krugu, a na kraju manje od 4 sekunde,da.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Nemam komentara na utrku, a pogotovo na Ferrari.

Ricciardo daleko najbolji vozač utrke. Lik je LETIO! Bio je brži od prve trojke zadnjih 10-ak krugova i da nije bilo Gaslya i Pereza koji su ga zadržavali jer nisu išli u boks, imao bi šansu za podij.

Fenomenalan, kao i Renault.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
croatic f1 je napisao/la: 30.08.2020., 16:46 Je li netko pratio Ricciardov zaostatak za Verstappenom? U cilju je imao samo 3.4, a znam da sam u jednom trenutku vidio +16? Je li zbilja skinuo toliko ili sam ja u tom trenutku zamijenio interval i gap? :mrgreen:

Bilo je 16
Ali nisam baš siguran da je on "skidao", više će biti da je Max (kao i Lewis i Bottas) usporio, zbog guma.
U jednom momentu je vozio 1:48,5, a sva trojica ispred njega 1:50,5 - 1:51,0, što je vrlo sporo.
Ali jeste sačuvao gume i zasluženo postavio FL.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Jedva cekam da sezona završi.
Radujem se je jedino par novih ili starih staza koje nismo dugo vidjeli.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Čestitke Hamiltonu, Gasly i Ricciardu :thumbs:
Utrka 'nako ... Ne sjećam se kad sam dosadniju SPA gledao.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Ricci :klanjam:

Lando je mogao jos jedno mjesto ali sve u svemu sa jednim autom smo ostvarili vise bodova od Ferke sa 2.

Hamilton, sta reci, djeluje prelagano, u tome je njegova velicina.

Max izvlaci maksimum. Botas ko Botas...
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Albon opet rasturen, nemojmo zaboraviti to. Mora bolje.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Koliko kuknjave i plača na forumu. Kao da sam zalutao na forum meksičkih sapunica ili trudnica u postporođajnoj depresiji. Čestitke vozačima na dobrim borbama . Još malo i pada još jedan rekord. Tek toliko da ne zaboravimo.
slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Dani je napisao/la: 30.08.2020., 17:29 Koliko kuknjave i plača na forumu. Kao da sam zalutao na forum meksičkih sapunica ili trudnica u postporođajnoj depresiji. Čestitke vozačima na dobrim borbama . Još malo i pada još jedan rekord. Tek toliko da ne zaboravimo.
Pada, da. Pasti će svi rekordi. Na prvom mjestu svih vremena po pobjedama među vozačima ispravnije je napisati Mercedes, a ne losing power, tyres gone, lap record Hamilton. Jebeš to. Potpuno nezasluženo.

Treba Ferrari nagradi nekako. Mislim da će i oni ovi godine ostvariti rekord neki. Za najviše klauna u jednoj momčadi. Nek preprave konja u magarca na značkici. Al nije ni jadan magarac to zaslužio.
"What a little star." May 26, 2012.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Haha a Šumi je kao zaslužio sa ferrarijem koji je imao vlastitu stazu na kojoj je danonočno do iznemoglosti testirao sve dijelove i postavke bolida/gume. neograničeni buđet ne treba ni spominjati. Licemjerno.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Solidna utrka, ja sam zadovoljan. Pomalo me je šokirao udes GIO/RUS, dobio sam flashback od ALO/GUT s VN Australije 2016. Grafika pokazala dva vozača a na slici jedna velika kršina. Jako strašno i hvala nebesima da su OK vozači.

Lewis klasično, Ikebana ni da priđe Lewisu što je očekivano. Dokazao je da nikad neće biti Rosberg i sada je na nama da to polako prihvatimo. Običan Kovalainen 2.0. Max zamalo ispušio od Daniela ali mislim da je sve to bilo proračunato. Svaka čast za najbrži krug ali Daniel je bespotrebno "pržio" PJ, bolje da se pritajio i čuvao ga za Monzu (zapamtite ovo možda mu se desi nešto nepredviđeno, naravno ne daj Bože).

Gasly je wow, čestitke. Na koncu Norris doneo lepe poene za McLaren, i to na mjestu koje je trebalo odgovarati RP, Renault samo "kontrolisao štetu" nanetu na stazama jakog prijanjanja.

Ferrari očekivano, ali ne svaćam toliki hejt bez obzira na loše izdanje (prvi puta još od Britanije 2010 nisu osvojili poene u utrkama gde su završili) jer je sve deo ogromnog Spygate II (Toto platio Ferrarijevim ljudima da odaju informaciju RB, ostatak je istorija a sve se zakuhalo 2018), prljav dogovor s FIA je izgleda plan da ne izbije novi Spygate na vidjelo. Ja krivim politiku za loše rezultate Ferrarija, a ovo što loše donose strategije je sve rezultat ogromnog psihičkog pada nakon uvođenja senzora te reality checka.

Idem da pravim temu za Italiju, see ya latter :cheer:
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
slika

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 10 mj
Navija za: Charles Leclerc
Ljudi moji ovo vise ovako ne ide. Da bar nisu odgodili promjenu pravila, pa zar cemo jos godinu dana gledati Merc vs ostatak grida?

Ne navijam za timove, nego za vozace ali ovako losu utrku SF ne pamtim. Losa taktika, spora izmjena guma, posvadjani i demoralizirani vozaci, svasta...

Ocito su fulali bolid totalno, jer ne moze sve biti u motoru. Alfa ih prestize, ej Alfa, ne mogu stici Haas na ravnini. Kao da se zloduh Mclarena nastanio kod nijih...
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Dani je napisao/la: 30.08.2020., 17:51 Haha a Šumi je kao zaslužio sa ferrarijem koji je imao vlastitu stazu na kojoj je danonočno do iznemoglosti testirao sve dijelove i postavke bolida/gume. neograničeni buđet ne treba ni spominjati. Licemjerno.
U vrijeme Michaela i Ferrarija, pobjeđivali su i Mclaren, BMW Williams, više vozača. 2002 je bila dominacija Ferrarija.

2000 je Ferrari pobjedio Mclaren za 18 bodova. Prvi je bio Michael, tada Mika i David, a Rubens tek četvrti.

2001 Mclaren je imao brz bolid, oba vozača su upisali pobjede ali su imali puno odustajanja. David usprkos tome završio ispred Rubensa.

2003 je Kimi zaostao 2 boda na kraju, Montoya kao treći je zostajao 11. Ferrari, Mclaren, BMW Williams. Tri momčadi za koje su vozili tri vozača koji su bili u maloj bodovnoj razlici u poretku.

2004 većina pobjeda Ferrarija uz Trullija u Renaultu u Monacu te po jedna pobjeda za Mclaren i BMW Williams.

Sad odi i pogledaj Mercedes od 2014. Pogledaj postotak pobjeda, pogledaj zaostatke u kvalifikacijama. Pogledaj sve ostalo. Matematika ne laže.

Onda mi reci koji tim nije do bezvjesti testirao tih godina dok je to sve bilo dozvoljeno? Mclaren nije? BMW Williams nije?

Hajde nauči gledati stvari realno prije nego nekoga pozoveš licemjernim. Pogledaj dobro sve stvari. Mercedes dominira godinama . Dominira razlikom većom nego su to radili Senna i Prost, Michael, Seb u četiri uzastopne godine. Bolid je perfekcija, 7 godina nitko im ne može doći blizu. Ni u strikeing distance, a kamol i zaprijetiti.

I sad ti uspoređuješ takve pobjede bez konkurencije sa Senninima, Michaelovima... Daj me nemoj. Ako ne znaš ništa, ako ne razumiješ ništa, onda me nemoj ni prozivati.

Da, Lewis će biti najtrofejniji svih vremena. Mercedes će mu to omogučiti. To je činjenica. Ali je i činjenica da Lewis iz najboljih dana nije rang Senne i Schumachera u njihovim najboljim izdanjima. Stvari su mu se posložile u njegovim godinama, konkurentnog momčadsko kolegu nije imao, drugi timovi Mercedesu ne mogu ništa i to je to. Nema tu ništa nadrealno, ništa izvanredno. Odličan vozač, ali još bolji tim i bolid.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
MSC je napisao/la: 30.08.2020., 20:49 Ali je i činjenica da Lewis iz najboljih dana nije rang Senne i Schumachera u njihovim najboljim izdanjima.
To nije činjenica, to je tvoje mišljenje.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
:rofl: :rofl: :klanjam:
https://twitter.com/Ginu_x/status/1300137169969963008

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Jel tko primijetio čudnu fleksibilnost zadnjeg krila Mercedesa? To je kolko se sjećam bilo istraživano, ali čudno se savija. Reko bi da svi imaju nosače iznad gume odrezane i tanke pa se tu igraju na granici dopuštenog.

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Multi 21 je napisao/la: 30.08.2020., 21:27
MSC je napisao/la: 30.08.2020., 20:49 Ali je i činjenica da Lewis iz najboljih dana nije rang Senne i Schumachera u njihovim najboljim izdanjima.
Isto misli 90% svijeta. Ok, nije činjenica ali je prilično realno. Po više faktora. U ostalom, Senna i Michael su gradili timove oko sebe, Lewis je uvijek ulazio u složen tim. Zadnji put iza Michaela. Na kraju krajeva, postoji li činjenica da je Lewis bolji od dvojca? Ja ju još nisam našao. Ima najbolji auto ikad. I to je to.

Tomislav999
Karting
Karting
S nama već: 4 god 10 mj
MSC je napisao/la: 30.08.2020., 21:56
Multi 21 je napisao/la: 30.08.2020., 21:27
Isto misli 90% svijeta. Ok, nije činjenica ali je prilično realno. Po više faktora. U ostalom, Senna i Michael su gradili timove oko sebe, Lewis je uvijek ulazio u složen tim. Zadnji put iza Michaela. Na kraju krajeva, postoji li činjenica da je Lewis bolji od dvojca? Ja ju još nisam našao. Ima najbolji auto ikad. I to je to.
To je samo tvoje misljenje, nikakva cinjenica.Po kojim to faktorima ?

Na kraju svega nikog nije briga ni sta ti ni sta ja mislim, sve sto jest bitno je broj naslova/pobjeda/pp-a itd, to je bilo bitno i prije 50 godina, to se nakon 50 godina samo i spominje, nikog ne zanima sta je neki Ivo Ivić imao reći o Niki Laudi, a svi znaju brojke Niki Laude.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡