VN VELIKE BRITANIJE 2020. | 31. srpnja-2. kolovoza

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:

Predlog muzike za slušanje uz čitanje uvodne teme.

Imali smo malo odmora posle one tri uzastopne utrke, ali sad nam sleduju dve uzastopne utrke u Silverstonu a odma zatim VN Španjolske. Opet tri nedelje uzastopne pune zabave i utrkivanja. Silverston je pista koja uvek donosi uzbudljive utrke, a da stvar bude bolja na idućoj utrci imamo različite mješavine guma.

slika

slika

slika

slika

slika

ZONE AKCIJA

Treći zavoj/Village

2015- Udes dvaju Lotusa i McLarena na startu utrke.

Peti zavoj/Aintree

2014- Raikkonen izleće te pri povratku na stazu guni kontrolu i silovito udara u ogradu.

Zavoji 6-8/Brooklands, Luffield i Woodcote

2014- Prelepa borba Vettela i Alonsa

Zavoji 10-14/Maggots, Becketts i Chapel

2016- Verstappen pretiče Rosberga

Petnaesti zavoj/Stove

2000- Coulthard pretiče Barrichella

Po prvi put ove sezone vidjećemo C1, C2 i C3 u akciji. Već na drugoj utrci u Silverstoneu se vraćaju C2, C3 i C4.

slika

Stanja na tabelama su relativno dobra, s jedne strane totalna dominacija Mercedesa a s druge pokolj u sredini poredtka. Situacija je dosta povoljna i za Red Bull koji ima skoro pa zagarantiran P2 više zahvaljujući Verstappenu koji radi za sad super posao. Na žalost malo se proredio rep sredine poretka, obe Alfe te Haas i Williams nekako djeluju miljama daleko od recimo Renaulta, RP, McLarena i naravno Ferrarija.

slika

Reality check je već odrađen, Mercedes je priča za sebe. Verstappen deluje mnogo daleko od Bottasa a Hamilton je sad u njegovom čuvenom uzletu forme. Racing Point je konačno počeo svatati kopiju W10 i sada i oni imaju uzlet forme što je pogubno po McLaren/Ferrari/Renault. Ostatak ekipe može samo da skuplja mrvice posle previše uzbudljivog vikenda. Kad smo kod te teme, Williams najavljuje veliki paket nadogradnji. Videćemo šta će im to doneti.

Renault je opet posle VN Mađarske uložio protest na bolide Racing Pointa, oni misle kao i mnogi da ekipa ne može samo tako nabrzinu preko zime kopirati bolid samo po fotografijama, pa čak i stvari koje se ne mogu vidjeti na njima poput internih djelova kočnica što je i predmet istraživanja od strane suca.

A sa druge strane dolaze lepše vijesti, riječ je o povratku Imole i Nurburgringa te debiju Algarve piste u Portugalu.

slika

Djelomično oblačno vreme predviđaju na dugoročnoj prognozi, to stvara potencionalno odlične uslove za pneumatike a vozačima će dobro doći.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
To Alene!

Moram priznati da se sada stanka od 2 tjedna čini predugačkom. Razmazili smo se.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Hvala @Alene

`Ta ka`e Vuk?
Hoće li biti lagana trka za Mercedes?
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Hvala vam na lepim rečima, bojim se da će ovo biti kao recitacija pesmice za Mercedese. Zato i nemam neke nade za uzbuđenja na vrhu, sredina poretka izvlači F1 trenutno što je jako loše za sport. ALi imamo nade, nije ni prva utrka delovala tako na prvu pa je bilo svega i svačega. Silverstone uvijek bude zabavan.
slika

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 2 mj
Navija za: Raikkonen
Odlično otvaranje teme,Alene :klanjam:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Alene hvala puno na otvaranju , malo si sfušerio sa tekstom :D ali si zato ubo sa grafikom :thumbs:

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Alene legendo

Da nam Valtteri ponovi prošlogodišnje kvale pa da barem neke borbe za pobjedu imamo, to je sve što želim

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Nigdje bez ovoga ekipa :gandalf:

slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
:thumbs: :thumbs: za uvod.

Ma lako za Mercedes. Ima i ostalih bitaka koje ce biti zanimljivo pratiti.
Nije jedino bitno tko ce pobjedit :D
slikaslika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Pohvale za uvod Alene! :thumbs:

Radujem se duplom vikendu u Silverstonu jer je prava trkaća staza i užitak je uvijek zagarantiran :D
Naravno, za vrh poretka može biti zanimljivo jedino između Hamiltona i Bottasa, ali sam po tom pitanju pravo skeptičan, jer mislim da je Hamilton uhvatio momentum koji je Bottasu nedostižan.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
senna66 je napisao/la: 26.07.2020., 18:32 Moram priznati da se sada stanka od 2 tjedna čini predugačkom. Razmazili smo se.
Meni je baš sjeo vikend odmora od F1, još kad natrpaju F2, MotoGP i IndyCar isti vikend mi stvarno bude previše. Što se mene tiče, treba malo pauze, da se zaželimo trkaćeg vikenda kako spada pa da manje kukamo ako je nikakav :P

Malo sad razmišljam o ovom Hamilton-Bottas duelu, očito nam je to jedina teoretska šansa za borbu za pobjedu ove sezone (uz oba čitava Mercedesa) i uoči svakog vikenda se nadamo nekakvom direktnom okršaju njih dvojice - kad smo mi zadnji put uopće vidjeli neku borbu između njih dvojice? Možda mi promiče nešto očito, ali trenutno se ne mogu sjetiti nijedne prave :mrgreen:

Alenu pohvale za uvod :pivo:

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Hvala vam opet na lepim rečima :aww:
Har Kl je napisao/la: 26.07.2020., 22:39 Alene hvala puno na otvaranju , malo si sfušerio sa tekstom :D ali si zato ubo sa grafikom :thumbs:
Nažalost, preslika današnje F1.
Meni je baš sjeo vikend odmora od F1, još kad natrpaju F2, MotoGP i IndyCar isti vikend mi stvarno bude previše. Što se mene tiče, treba malo pauze, da se zaželimo trkaćeg vikenda kako spada pa da manje kukamo ako je nikakav :P

Malo sad razmišljam o ovom Hamilton-Bottas duelu, očito nam je to jedina teoretska šansa za borbu za pobjedu ove sezone (uz oba čitava Mercedesa) i uoči svakog vikenda se nadamo nekakvom direktnom okršaju njih dvojice - kad smo mi zadnji put uopće vidjeli neku borbu između njih dvojice? Možda mi promiče nešto očito, ali trenutno se ne mogu sjetiti nijedne prave :mrgreen:

Alenu pohvale za uvod :pivo:
CroaticF1, bilo je lane valjda. Kad je Hami pomeo pod s njime. Nema od Bottasa ništa, nije on neka nada za uzbudljivu 2020. Nikad nisam bio pesimističniji glede sezone.
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Alen13ASC je napisao/la: 27.07.2020., 13:44 CroaticF1, bilo je lane valjda. Kad je Hami pomeo pod s njime. Nema od Bottasa ništa, nije on neka nada za uzbudljivu 2020. Nikad nisam bio pesimističniji glede sezone.
Pa zato pitam, jesmo li uopće ikad imali pravu borbu njih dvojice na stazi? Čak i kada je Bottas ispred, to bude dominatno, bez neke borbe, a pitam se to zato jer mnogi (uključujući mene) u to polažu nade za borbu za pobjedu na utrkama :)

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
croatic f1 je napisao/la: 27.07.2020., 13:53 Pa zato pitam, jesmo li uopće ikad imali pravu borbu njih dvojice na stazi? Čak i kada je Bottas ispred, to bude dominatno, bez neke borbe, a pitam se to zato jer mnogi (uključujući mene) u to polažu nade za borbu za pobjedu na utrkama :)
Britanija prošle godine, mogao si vidjet par sekundi dobre borbe u pauzi između kadrova publike...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
avetma je napisao/la: 27.07.2020., 13:56 Britanija prošle godine, mogao si vidjet par sekundi dobre borbe u pauzi između kadrova publike...
:rofl:

Hvala na odgovoru, to me baš kopkalo jer se nisam mogao sjetiti nijednog duela, a bio sam prelijen da kopam od utrke do utrke :mrgreen: Možemo se samo nadati da će i ove godine biti nečeg sličnog, iako ne očekujem neki vatromet između njih.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
avetma je napisao/la: 27.07.2020., 13:56
croatic f1 je napisao/la: 27.07.2020., 13:53 Pa zato pitam, jesmo li uopće ikad imali pravu borbu njih dvojice na stazi? Čak i kada je Bottas ispred, to bude dominatno, bez neke borbe, a pitam se to zato jer mnogi (uključujući mene) u to polažu nade za borbu za pobjedu na utrkama :)
Britanija prošle godine, mogao si vidjet par sekundi dobre borbe u pauzi između kadrova publike...
Odličan duel je bio među Mercedesima, meni jedna od boljih utrka u zadnje vrijeme.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
croatic f1 je napisao/la: 27.07.2020., 13:53
Alen13ASC je napisao/la: 27.07.2020., 13:44 CroaticF1, bilo je lane valjda. Kad je Hami pomeo pod s njime. Nema od Bottasa ništa, nije on neka nada za uzbudljivu 2020. Nikad nisam bio pesimističniji glede sezone.
Pa zato pitam, jesmo li uopće ikad imali pravu borbu njih dvojice na stazi? Čak i kada je Bottas ispred, to bude dominatno, bez neke borbe, a pitam se to zato jer mnogi (uključujući mene) u to polažu nade za borbu za pobjedu na utrkama :)
Skroz slabo je bilo borbe a Lewis je tu dominantniji i u napadu i obrani tako da je bolje za Bottasa da nema fighta da mu Lewis izbije i ono malo samopouzdanja sto ima..
A i kad krene mirisat na neku borbu, jave se glavesine da smire situaciju :zubo:

Alene :pivo:
Fino Alla Fine

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Više je Ferrari puštao svoje pulene da se bore na stazi nego Mercedes :chill: ali nitko neće priznati.

Bitno da odmah mediji pišu ako su Leclerc ili Vettel pustili jedan drugog ili ako je došla naredba. :chill:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
@Ferrari
Slazem se..
Na ovaj drugi dio smo navikli.. Sve sto Ferrari napravi je uvecano barem 5 puta, negativno naravno...
Zamisli naredbu Kimiju recimo da uspori 3 sekunde po krugu jer Vettel ide u box..
Kako vole rec, srusio bi se internet :zubo: a i pulsmedia :gandalf:
Fino Alla Fine

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
https://twitter.com/autosport/status/1288840507091820544 https://twitter.com/Motorsport/status/1288840796628803584
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡