F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Tko je mislio da je sala, prevario se. Danas FIA podijelila prvu kaznu za psovanje, a mjesto radnje Rally event. Mislim da se radi o 30 000€ novcanoj kazni. Ponovi li se, slijedi gubitak bodova. Kakav shitshow nas ceka ove godine… za nepovjerovat. Treba netko pitati Sulayema i gospodu iz FIA-e znaci li to da moraju obrisati svaki video s Youtubea i ostalih drustvenih mreza u kojima se nalaze psovke i vozacke frustracije iz proslosti.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Ferrari
Alonso king je napisao/la: 16.02.2025., 22:36 Tko je mislio da je sala, prevario se. Danas FIA podijelila prvu kaznu za psovanje, a mjesto radnje Rally event. Mislim da se radi o 30 000€ novcanoj kazni. Ponovi li se, slijedi gubitak bodova. Kakav shitshow nas ceka ove godine… za nepovjerovat. Treba netko pitati Sulayema i gospodu iz FIA-e znaci li to da moraju obrisati svaki video s Youtubea i ostalih drustvenih mreza u kojima se nalaze psovke i vozacke frustracije iz proslosti.
Max i Yuki ako ne popuše gubitak bodova bit će to najveće iznenađenje sezone :zubo:
Krivi pogled 10.000 eura.
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god
Navija za: Minardi, Andrea Moda
https://it.motorsport.com/f1/news/f1-co ... /10696807/

Opa, velike vijesti što se tiče VN Monaka.

F1 komisija je donijela odluku kako će na ovogodišnjoj utrci biti obvezno odraditi najmanje dva pit stopa. Osim toga, motorsport.com javlja kako će vozači u Monte Carlu tijekom utrke trebati iskoristiti sve tri mješavine guma. Zanimljivo... :kokice:
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Mene više "raduje" ovo. :shush:
....there are rumours of a desire to abolish the possibility of replacing tyres in the event of a race being interrupted by a red flag
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 7 god 11 mj
Osella je napisao/la: 18.02.2025., 17:59 https://it.motorsport.com/f1/news/f1-co ... /10696807/

Opa, velike vijesti što se tiče VN Monaka.

F1 komisija je donijela odluku kako će na ovogodišnjoj utrci biti obvezno odraditi najmanje dva pit stopa. Osim toga, motorsport.com javlja kako će vozači u Monte Carlu tijekom utrke trebati iskoristiti sve tri mješavine guma. Zanimljivo... :kokice:
Ovo je subject to approval by WMSC. Dakle, može se još tweakati. Dok ne vidimo kaj je WMSC zapravo usvojio ne znamo ništa.
A portali pokušavaju pogoditi kako bi onda mogli reći "evo vidite bili smo informirani"....
Osim ovoga s Monakom, ukinuli su ograničeni broj mjenjača.

Evo link na izvor:
https://www.fia.com/news/formula-1-comm ... -statement

zekohonda
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: sve powered by honda
ne sumnjam da će ovo s monacom bit potvrđeno.
umjetno, ali podržavam. :mrgreen:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Ne podržavam ni ove umjetne ulaske u boks u Monaku, ni moguću zabranu promjene guma pod crvenom zastavom.
Što ako nekome bude probušena guma? Mora startati s takvom? Ili je samo njemu dozvoljeno promijeniti? Zašto onda ne bi namjerno počeli bušit gume? A eventualna prednost u vidu da se s trenutnim pravilima nekome posreći, a nekome ne, po meni se tu ne mijenja puno. Samo ne bi izvisili oni koji su mijenjali gume uoči crvene, nego oni koji još nisu. Pogotovo ako je standing start

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 8 mj
jenson je napisao/la: 19.02.2025., 09:25 po meni se tu ne mijenja puno. Samo ne bi izvisili oni koji su mijenjali gume uoči crvene, nego oni koji još nisu. Pogotovo ako je standing start
Vezano za Monaco, protiv sam svakako ali moraju izgleda nesto radit jer su bolidi takvi kakvi jesu i lakse je naredit to nego smanjit bolide na gabarite od prije 20 godina.

Da, nikad pravila ne mogu djelovat za sve isto.. Uvijek ima kontra argument sa druge strane vage.
Netko je ima strategiju kasnijeg ulaska u box, duzeg stinta, netko mozda agresivniju sa ulaskom u boks vise, nekoliko krugova manje u prvom agresivnijem stintu i kad dodje RF, uvijek je netko zakinut.
Mozda ih vratit na razmake prije RFa - da li bi to mozda bilo najpostenije premda se svi pale na restart utrke.
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
jenson je napisao/la: 19.02.2025., 09:25 Ne podržavam ni ove umjetne ulaske u boks u Monaku, ni moguću zabranu promjene guma pod crvenom zastavom.
Što ako nekome bude probušena guma? Mora startati s takvom? Ili je samo njemu dozvoljeno promijeniti? Zašto onda ne bi namjerno počeli bušit gume? A eventualna prednost u vidu da se s trenutnim pravilima nekome posreći, a nekome ne, po meni se tu ne mijenja puno. Samo ne bi izvisili oni koji su mijenjali gume uoči crvene, nego oni koji još nisu. Pogotovo ako je standing start
Naravno da neće startati sa takvom gumom. :mrgreen:
Promijeni je (tj. promijeni sve 4 gume) i lagano ide na kraj grida prilikom nastavka trke.

Za promjene drugih dijelova bolida (nos, krila....) tokom crvene zastave, takođe se može poslati vozač na kraj grida prilikom nastavka trke + dodat mu određenu količinu sekundi, u zavisnosti od toga "koji dio" na bolidu je zamijenio.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Mercedes
jenson je napisao/la: 19.02.2025., 09:25 Ne podržavam ni ove umjetne ulaske u boks u Monaku, ni moguću zabranu promjene guma pod crvenom zastavom.
Ne podržavam ni ja ništa što je umjetno.
Sjećam se kad su zbog sličnih razloga, uveli pravilo da se zatvori pitlane za vrijeme SC. Znamo kako je to završilo.
Kako god da okreneš, uvijek će neko profitirati od SC i Red flag. Imam osjećaj da će na kraju ispasti još jedna u nizu "promjena na gore".

jenson
Formula 4
Formula 4
@Frantic

To je svakako bolja opcija od čiste zabrane, ali opet vodi do mogućih glupih scenarija.
Zamisli da se vodeća petorka vozi na razmaku sekunda-dvije, i redom krenu po undercut. I sad vodeći jedini ostane još jedan krug bez boksa, u međuvremenu dođe crvena zastava, i mora ić na začelje ako ne misli restartat na prastarim gumama. To je vjerojatno gori scenarij od najgoreg koji je trenutno moguć (bar meni ne pada ništa gore na pamet).
Tako da ne vidim velike prednosti te promjene

Frantic
Formula 1
Formula 1
A čuj, neće mu baš biti prastare gume, jel, ako se krenu undercutat k'o ludi. :mrgreen:
Taj vozač može nastaviti trku na starim gumama i nakon par krugova otići u box, vjerujem da neće izaći iz boxa na kraj kolone.
S druge strane ako on, i još neki, koji su poziciono iza njega u trenutku prekida zamijene gume, redaće se na kraj grida kako su im bile pozicije prije prekida, pa u tom slučaju ne bi bio zadnji.
Na kraju krajeva, i da bude po tvom scenariju, jbga, nekom pomoglo, nekom odmoglo.

Kao latentni
slika
stava sam da mi je "nepoštenije" da neko ko nije mijenjao gume, a svi drugi jesu, profitira od crvene zastave, nego da taj isti neko zbog zamjene guma za vrijeme prekida padne u poretku. Moje viđenje stvari, jbga. Neko vjerovatno ovo gleda potpuno suprotno od mene. :neznam: :mrgreen:
Još mi je nepoštenije da nekome "gratis" zamijene npr. krilo.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

jenson
Formula 4
Formula 4
Ma jasno, nema tu idealnog rješenja.
I sreća je sastavni dio motorsporta

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 7 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Monaco je jedina utrka starog doba koju ne želim vidjeti. Od 1997. sam gledam svaki Monaco i pitam se tko je tu lud osim mene što gledam tu dosadu. Monaco nije napravljen za utrke. Da Monaca nema idućih 50 godina bilo bi mi svejedno, ali činjenica da neće biti SPA me već boli.

zekohonda
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 10.02.2025., 09:15 najprepoznatljiviji rb mehaničar malo o svojoj karijeri, obvezama, psovanju.
ono što sam me iznenadilo kako je njemu (i mnogima) mijenjaje guma sporedni posao tijekom gp vikenda.
https://www.youtube.com/watch?v=zDum3H7 ... dit.com%2F
and he's gone.
https://racingnews365.com/notable-red-b ... ey-f1-role
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

zekohonda
Formula 1
Formula 1

zekohonda
Formula 1
Formula 1
kad smo kod sulja, glasina o potencijalnom novom fia predsjedničkom kandidatu:
https://eutoday.net/susie-wolff-to-shake-up-fia/

diegos
Karting
Karting
S nama već: 7 god 1 mj
Ovaj Suljo mi je nekako postao draži kad je spomenuo V10, sa Wolficom bih prije očekivao da ćemo dobiti još više elektrifikacije i možda grid boyse duginih boja

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
diegos je napisao/la: 03.03.2025., 13:34 Ovaj Suljo mi je nekako postao draži kad je spomenuo V10, sa Wolficom bih prije očekivao da ćemo dobiti još više elektrifikacije i možda grid boyse duginih boja
Spomenuo je V10 da ti se dodvori nakon kritika od od F1 i WRC vozaca vezano uz rijecnik kojeg upotrebljavaju tokom ili nakon voznje. Mislim da njegova ili potencijalno njezina uloga vezano uz tip motora u buducnosti je minimalna. Pita se CEO motorista koji dirketno slusaju von der Leyne i slicne
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡