F1 Vijesti

šŸ“° Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Ferrari
zelot je napisao/la: 13.05.2020., 16:53 Bit ce sainz i leclerc poprilicno izjednaceni. Leclerc malo bolji ali ne onoliko koliko mi se cini da vecina ocekuje.

Sainz je opak lik. Nadam se da ima u sebi i onog spanjolskog temperamenta i da ce biti vatren

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk
Ne bih rekao...
Dobit će ga Leclerc bez većih problema, očekujem sličan odnos snaga kao između Maxa i Albona...

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Pa neka bude vatreno, bolje nego bljutavo. Sainz mi je vec razina dvije iznad koje kakvih Giovinazzija, Grosjeana itd. Zanimljivo je to da u godini i pol Ferrari se odlucio iz jedne krajnosti u drugu a to je iskustvo i 5 naslova prvaka zajedno vs mladost, talent i par pobijeda samo jednog vozaca. Bumo vidli :mrgreen:

CRooY3
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Sarma je napisao/la: 13.05.2020., 19:55 Dobit će ga Leclerc bez većih problema, očekujem sličan odnos snaga kao između Maxa i Albona...
Imam osjećaj da se jako podcjenjuje Albona. U razdoblju nakon Å”to je sjeo u Red Bull, u bodovima je 97-76 za Maxa. Na prvu to nije mala razlika, ali sjetimo se da je Albon imao drugo mjesto u rukama u Brazilu dok ga Hamilton nije izbacio na 14. mjesto. To je potencijalno 97-94, vrlo izjednačeno. Plus, to 14. mjesto je jedino za Albona izvan TOP6 od kada je sjeo u RedBull - 3x Å”esto mjesto, 4x peto mjesto, 1x četvrto i 1x četrnaesto.
ā€œLeave me alone, I know what to do.ā€

"Aerodynamics are for people who can't build engines.", Enzo Ferrari

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
CRooY3 je napisao/la: 22.05.2020., 21:19 Imam osjećaj da se jako podcjenjuje Albona. U razdoblju nakon Å”to je sjeo u Red Bull, u bodovima je 97-76 za Maxa. Na prvu to nije mala razlika, ali sjetimo se da je Albon imao drugo mjesto u rukama u Brazilu dok ga Hamilton nije izbacio na 14. mjesto. To je potencijalno 97-94, vrlo izjednačeno. Plus, to 14. mjesto je jedino za Albona izvan TOP6 od kada je sjeo u RedBull - 3x Å”esto mjesto, 4x peto mjesto, 1x četvrto i 1x četrnaesto.
Isto tako onda mozemo racunati ( od kada je Albon u RB ) 2 Maxova odustajanja , pa jedan start sa zacelja ( dobio kaznu , nesto mjenjali oko PU ), pa ako cemo jos zbrajati i Maxove kontakte koji su ga dosta unazadili u utrci ( do duse nije ih bilo puno , 1 sigurno sa Lewisom ).
Znaci , ako cemo sve to racunati kako se racunalo Albonu nije vise potencijalno 97-94 , niti je 97-76 kako je bilo sa realnim stanjem. Nego bi to bilo , potencijalno , jos veca razlika za Maxa od tog 21 boda.
slikaslika slika

Man Edge
Karting
Karting
S nama već: 6 god 1 mj
Procitah da Botas pregovara sa Renault F1 Team. :kokice: :kokice: :kokice:
https://pole-position.rs/bottas-zapoceo ... u-renault/

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Evo tek sad pročitah ovu vijest o dvotaktnim motorima. Jesu li ovi ljudi normalni? :shock:

slika
slika

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
F12000 je napisao/la: 27.05.2020., 01:35 Evo tek sad pročitah ovu vijest o dvotaktnim motorima. Jesu li ovi ljudi normalni? :shock:

slika
Pa bolje "prde" od sadasnjih.
slika

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Smrdi to meni na kombinaciju Vettel - Hamilton, pobrat svo vrhnje marketinga, pa odlazak Merca 2022.

A ovo dvotaktno...treba biti jasno da to nije ni blizu dvotaktnim motorima kakve poznajemo, da neki proizvođači kemijaju s tim i za cestovni program....ali ne vidim smisao. SadaÅ”nja formula je pogodila bit problema i pokrenula industriju, cestovna vozila sve viÅ”e koriste tu tehnologiju i sad kad je razvijeno, ugasiti to. Po meni je rjeÅ”enje standardizirati neke komponente, ili ograničiti broj novih verzija i to je to. Eventualno s vremenom povećavati protok goriva uz istu količinu za utrku...i Å”to uvijek govorim, natjerati sve da startaju s punim rezervarom.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Ferrari, Vet, Max
renato2107 je napisao/la: 27.05.2020., 12:33 A ovo dvotaktno...treba biti jasno da to nije ni blizu dvotaktnim motorima kakve poznajemo, da neki proizvođači kemijaju s tim i za cestovni program....ali ne vidim smisao. SadaÅ”nja formula je pogodila bit problema i pokrenula industriju, cestovna vozila sve viÅ”e koriste tu tehnologiju i sad kad je razvijeno, ugasiti to. Po meni je rjeÅ”enje standardizirati neke komponente, ili ograničiti broj novih verzija i to je to. Eventualno s vremenom povećavati protok goriva uz istu količinu za utrku...i Å”to uvijek govorim, natjerati sve da startaju s punim rezervarom.
Točno to. Vidim ljude koji očekuju da će to biti doslovno pente, pile itd...
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Neka radije pogledaju rad Wankel motora, otprilike tako bi ovi motori (dvotaktni) trebali raditi tj. imati takav zvuk.

Pozitiva dvotaktnih motora je Ŕto mogu imati visoke okretaje, dobru snagu i potroŔnju + zvuk je bolji.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

F12000
Formula 1
Formula 1
Bumo videli, živo me zanima.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ferrari je napisao/la: 27.05.2020., 12:51 Neka radije pogledaju rad Wankel motora, otprilike tako bi ovi motori (dvotaktni) trebali raditi tj. imati takav zvuk.

Pozitiva dvotaktnih motora je Ŕto mogu imati visoke okretaje, dobru snagu i potroŔnju + zvuk je bolji.
Wankel ne troŔi, Wankel prosipa :zubo:

Jedino ne znam kako može biti zvuk dvotaktnog bolji od četverotaktnog :chill:
slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
LH44 je napisao/la: 27.05.2020., 14:50
Ferrari je napisao/la: 27.05.2020., 12:51 Neka radije pogledaju rad Wankel motora, otprilike tako bi ovi motori (dvotaktni) trebali raditi tj. imati takav zvuk.

:mrgreen:

Samo govorim o zvuku hahah, ja nemam problem s tim da Wankel troŔi :P , dapače :chill: :trep:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ferrari je napisao/la: 27.05.2020., 14:53
LH44 je napisao/la: 27.05.2020., 14:50

:mrgreen:

Samo govorim o zvuku hahah, ja nemam problem s tim da Wankel troŔi :P , dapače :chill: :trep:
A nemam vala ni ja, nek Mazda uđe i pokaže ko je gazda :D

Samo eto izgleda da je ovima skroz suprotno na pameti Å”to se potroÅ”nje tiče, elem dvotaktni cilindrični jedino u opticaju, a nije da bi imali neÅ”to bolji zvuk od ovih trenutnih, pogotovo kad uzmemo u obzir da im ne pada na pamet da kubikažu povećavaju :mrgreen:
slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
Ma da, svi smo se žalili na ove V6, a sad se odjednom dvocilindrični predstavljaju kao mesijanski.
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
F12000 je napisao/la: 27.05.2020., 16:18 Ma da, svi smo se žalili na ove V6, a sad se odjednom dvocilindričnipredstavljaju kao mesijanski.
?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Kao Å”to je već netko na članku napisao, sve dok su bolidi brzi i dobro zvuče me nije briga na Å”to idu :chill:

A pod dobar zvuk računam i trenutne pogonske jedinice.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Å teta Å”to kojekakvim propagandama tjeraju ljude u uvjerenje 'odličnog zvuka' ovih V6-ica (kao i za joÅ” brojne stvari u F1) koji su zapravo produkt kojekakvih postava mikrofona i slično. Uživo je zvuk itekako dobar i poprilično impresivan, ali ne za F1 - pogotovo ako se usporedi s prethodnim zvijerima za koje se trebala nositi zaÅ”tita za uÅ”i. Nakon objave ove vijesti iÅ”ao sam malo proÅ”arati po internetu i posluÅ”ao par dvotaktnih motora koji zvuče odlično, ali opet - ne za F1. ViÅ”e me podsjeća na F3 ili neÅ”to slično, koliko god nabrijali te motore i slično, neće moći konkurirati melodijama prethodnih pogonskih jedinica.
Sisu (fin.)

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Ferrari Maniac je napisao/la: 27.05.2020., 18:53 Å teta Å”to kojekakvim propagandama tjeraju ljude u uvjerenje 'odličnog zvuka' ovih V6-ica (kao i za joÅ” brojne stvari u F1) koji su zapravo produkt kojekakvih postava mikrofona i slično. Uživo je zvuk itekako dobar i poprilično impresivan, ali ne za F1 - pogotovo ako se usporedi s prethodnim zvijerima za koje se trebala nositi zaÅ”tita za uÅ”i. Nakon objave ove vijesti iÅ”ao sam malo proÅ”arati po internetu i posluÅ”ao par dvotaktnih motora koji zvuče odlično, ali opet - ne za F1. ViÅ”e me podsjeća na F3 ili neÅ”to slično, koliko god nabrijali te motore i slično, neće moći konkurirati melodijama prethodnih pogonskih jedinica.
Pa kakvi su bili u početku ere, sad su dobri. Čak na snimkama navijača zvuče bolje nego na prijenosu. Nisu Å”to su bili, ali solidni skroz.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Multi 21 je napisao/la: 27.05.2020., 19:11
Ferrari Maniac je napisao/la: 27.05.2020., 18:53 Å teta Å”to kojekakvim propagandama tjeraju ljude u uvjerenje 'odličnog zvuka' ovih V6-ica (kao i za joÅ” brojne stvari u F1) koji su zapravo produkt kojekakvih postava mikrofona i slično. Uživo je zvuk itekako dobar i poprilično impresivan, ali ne za F1 - pogotovo ako se usporedi s prethodnim zvijerima za koje se trebala nositi zaÅ”tita za uÅ”i. Nakon objave ove vijesti iÅ”ao sam malo proÅ”arati po internetu i posluÅ”ao par dvotaktnih motora koji zvuče odlično, ali opet - ne za F1. ViÅ”e me podsjeća na F3 ili neÅ”to slično, koliko god nabrijali te motore i slično, neće moći konkurirati melodijama prethodnih pogonskih jedinica.
Pa kakvi su bili u početku ere, sad su dobri. Čak na snimkama navijača zvuče bolje nego na prijenosu. Nisu Å”to su bili, ali solidni skroz.
Slažem se u potpunosti, pogotovo s ovim djelom 'solidni' - pridjev koji ne bi trebao biti spominjan u kontekstu F1, pogotovo u temi važnoj kao Ŕto su motori.
Sisu (fin.)
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔