Nije Lando danas imao nikakve šanse realno. Piastri je pazio gume i održavao dovoljan tempo. Leclerc je bio jako dobar, kao i Hamilton. Bortoleto, Lawson, Albon i Gasly isto dobri.
U fokusu je ipak lakrdija od FIA-e i ne utrkivanje dok se staza praktički ne osuši. Nema za to dovoljno dobrog izgovora.
VN Belgije 25-27.7.2025.
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
"What a little star." May 26, 2012.
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
FIA pokazala da se oni bore za sigurnost na stazi, tako što ćemo isključiti kišu
FIA pokazala integritet da je sposobna doneti odluke koje su dobre za sigurnost vozača
Ovo me vraća na sve ono što je Mosley radio na sigurnosti
Bravo FIA
(neugodni sarkazam isključen)
Uhhhhh, wokeizam u medijima, odlaganje vožnje po kiši,...
Perjanica auto sporta, zaustavljena od strane kiše. Msm nije ovo Indycar na ovalima pa da imamo drastične mere, ako FIA već radi na sigurnosti i recimo uvode lažne virtuelne šikane u reliju, zašto nebi uveli Kišni Režim. Kucko sam ranije, brzina bolid problem, i količina vode koju izbacuju, a recimo pre 25 godina su mogli da voze jer su bili sporiji bolidi sa elektronikom, e pa onda 2025-spec bolide učinite sporijim da budu na levelu pre 25 godina u smislu da kad je Kišni Režim aktivan, svi moraju na Wet gume, TC uljučen i obrtaji se smanje upola. Tako bi mogli voziti stazu kao recimo onaj SC u punoj brzini po potopu.
I onda kad se popravi situacija, Kišni Režim se ukida i bolidi su opet u normalnom modu rada.
Uhh, čestitke Oscaru. Landu i Charlesu na podijumu. Moj Aston=nevidljiv. Alonso nije mogao ništa ni sa novim medium. Newey će morati izvesti ono što je izveo sa Red Bullom 2009 gde su 2008 bili nevidljivi (pobedili ih čak i STR) a 2009 bolid bio samo malo iza Brawn GPa.

(neugodni sarkazam isključen)
Uhhhhh, wokeizam u medijima, odlaganje vožnje po kiši,...
Perjanica auto sporta, zaustavljena od strane kiše. Msm nije ovo Indycar na ovalima pa da imamo drastične mere, ako FIA već radi na sigurnosti i recimo uvode lažne virtuelne šikane u reliju, zašto nebi uveli Kišni Režim. Kucko sam ranije, brzina bolid problem, i količina vode koju izbacuju, a recimo pre 25 godina su mogli da voze jer su bili sporiji bolidi sa elektronikom, e pa onda 2025-spec bolide učinite sporijim da budu na levelu pre 25 godina u smislu da kad je Kišni Režim aktivan, svi moraju na Wet gume, TC uljučen i obrtaji se smanje upola. Tako bi mogli voziti stazu kao recimo onaj SC u punoj brzini po potopu.
I onda kad se popravi situacija, Kišni Režim se ukida i bolidi su opet u normalnom modu rada.
Uhh, čestitke Oscaru. Landu i Charlesu na podijumu. Moj Aston=nevidljiv. Alonso nije mogao ništa ni sa novim medium. Newey će morati izvesti ono što je izveo sa Red Bullom 2009 gde su 2008 bili nevidljivi (pobedili ih čak i STR) a 2009 bolid bio samo malo iza Brawn GPa.

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god
Vise ga favoriziraju ove sezone kad se bori sa momcadskim kolegom nego prosle kada se borio sa MaxomVettel-Ferrari je napisao/la: 27.07.2025., 17:25 Meni je u neku ruku razumljivo da favoriziraju Norrisa, zbog staža i svega što je prošao s McLarenom.
Ali mi je evidentan drugačiji pristup prema Piastriju, i nekako se to opetovano ponavlja, a Norris je u ovoj sezonu kroz svakakve faze prolazio. Ne mogu ni zamisliti podršku za Piastrija, da je kojim slučajem situacija bila drugačija u Norrisovu korist. A nekako se gura priča stalno kako nema favoriziranja, a često je Piastri u nepovoljnim situacijama, ne svojom krivicom.

Fino Alla Fine
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Mclarenovi vozači će, po svemu sudeći, u toku samo ove sezone ostvariti više pobjeda nego što ih Leclerc ima u čitavoj karijeri.
11 je trka do kraja, Oscaru trebaju 2 pobjede, Landu 4.
A Oscar je u prvih 13 trka ove sezone ostvario više pobjeda nego Russell i Sainz u čitavoj karijeri i ima ih, trenutno, ukupno duplo više nego pomenuta dvojica. Njihov učinak od 4 pobjede u karijeri je izjednačio u prvih 6 trka sezone.
Lando i prošle sezone i ove sezone za prvih 12 trka jednak broj pobjeda kao Russell i Sainz u čitavoj karijeri (naravno, otići će i on preko te cifre ove sezone) i također ih trenutno ima duplo više od ove dvojice.
11 je trka do kraja, Oscaru trebaju 2 pobjede, Landu 4.
A Oscar je u prvih 13 trka ove sezone ostvario više pobjeda nego Russell i Sainz u čitavoj karijeri i ima ih, trenutno, ukupno duplo više nego pomenuta dvojica. Njihov učinak od 4 pobjede u karijeri je izjednačio u prvih 6 trka sezone.
Lando i prošle sezone i ove sezone za prvih 12 trka jednak broj pobjeda kao Russell i Sainz u čitavoj karijeri (naravno, otići će i on preko te cifre ove sezone) i također ih trenutno ima duplo više od ove dvojice.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”