VN Austrije 27-29.6.2025.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Bravo za Norrisa, konačno brz i staložen vikend. Zadao mu je Piastri dosta muke u nekoliko krugova, što nisam očekivao danas, ali je Norris odlično odradio jedinu pravu priliku i sačuvao vodstvo. Rekao bih da je naučio nešto iz prijašnje sezone :thumbs:

Od 6. do 9. mjesta najbolji vikend sve četvorici vozača. Obzirom na kvalifikacije mislim da je Hulk najbolji danas bio, odlično prebijanje sa zadnjeg mjesta u bodove :)

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Dobar vam je ovaj Cunoda. Bas kida u RB...Wow :klanjam:
slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: KMag, Seb
Vettel-Ferrari je napisao/la:Bravo za Norrisa, konačno brz i staložen vikend. Zadao mu je Piastri dosta muke u nekoliko krugova, što nisam očekivao danas, ali je Norris odlično odradio jedinu pravu priliku i sačuvao vodstvo. Rekao bih da je naučio nešto iz prijašnje sezone :thumbs:

Od 6. do 9. mjesta najbolji vikend sve četvorici vozača. Obzirom na kvalifikacije mislim da je Hulk najbolji danas bio, odlično prebijanje sa zadnjeg mjesta u bodove :)
Ništa on nije naučio, više mu je momčad donijela ovu pobjedu sa prvim boxom.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
Krstas je napisao/la:Dobar vam je ovaj Cunoda. Bas kida u RB...Wow :klanjam:
Možda konačno da se složimo da taj RBR i nije pretjerano dobar auto i da je Max jednostavno na nivou iznad?

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
@Grah0 Pa ekipa mu je definitivno pomogla od prvog boksa, ali je Norris odradio u kvalifikacijama i prvom sprintu sve što je trebao. Da ekipa favorizira ovakav poredak, rekao bih da da. Ali bliske borbe nije nedostajalo, barem zasad dok je Piastri u umjerenoj prednosti.

Krstas
Formula 1
Formula 1
Navija za: Liam Lawson
Grah0 je napisao/la: 29.06.2025., 16:53
Možda konačno da se složimo da taj RBR i nije pretjerano dobar auto i da je Max jednostavno na nivou iznad?
Đe su sada svi oni silni navijači Cunode. Nije priča o kvalitetu bolida no o onima koji su ga dizali i govorili sto nije promovisan i ranije u RB. Nesto se necuju u posljednjih 5,6 trka
slika

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
Navija za: Love Parade
Piastri je trebao u box odmah krug nakon Landa, čekao je predugo izgubio 5 sekundi.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Krstas je napisao/la: 29.06.2025., 16:57
Grah0 je napisao/la: 29.06.2025., 16:53
Đe su sada svi oni silni navijači Cunode. Nije priča o kvalitetu bolida no o onima koji su ga dizali i govorili sto nije promovisan i ranije u RB. Nesto se necuju u posljednjih 5,6 trka
Ma hajmo realno nit su njih dvojica za top ekipu, nit je taj Red Bullov bolid normalan, Max ga godinama vozi pa se snalazi i izvlači, ali ovih nekoliko vozača što se izredalo u tom drugom sjedištu jednostavno ga ne mogu dokučit. Sam Helmut Marko je izjavio da je vožnja njihovog bolida kao hodanje po užetu, malo fali da izgubiš bolid.

Ja bih najradije Ricciarda ubacio makar 10 utrka pa da vidimo šta je šta jbt pa nije space shuttle da je toliko komplikovan za sastavit krug :rofl:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Ipak Gabriel nije pretekao svog menadžera :chill:
Mclaren F1
Ferrari F1.5
Ostatak F2, F3, F4
Barem ovu trku je tako izgledalo
Mislim da bi se i Max uklopio u F2, tamo negdje ispred/iza/oko Žorža

Hulk kao Beganović jutros, sa začelja do bodova.... :mrgreen:
Sauberi odlični danas

Za navijače Mclarena odlična trka.
Kao i za navijače Landa.
Nešto malo manje odlična za navijače Oscara.
Za nas ostale (barem za mene), nekako mlako, osim malo na početku, nije bilo većih uzbuđenja između papaya dvojca.
Kao da su u ekipi odlučili da sa onim prvim boxom "riješe" trku.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Frantic je napisao/la: 29.06.2025., 17:14 Kao da su u ekipi odlučili da sa onim prvim boxom "riješe" trku.
Oscar je se sam shebo sto je trazio 4 sekunde sa razlikom u gumama umjesto odmah u box krug poslije Landa, ekipa mu je dala izbora :chill:
slikaslika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la:
Frantic je napisao/la: 29.06.2025., 17:14 Kao da su u ekipi odlučili da sa onim prvim boxom "riješe" trku.
Oscar je se sam shebo sto je trazio 4 sekunde sa razlikom u gumama umjesto odmah u box krug poslije Landa, ekipa mu je dala izbora :chill:
U kojem su mu krugu dali izbor?

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Lawson ostavio Tsunodu cijeli krug iza sebe :prcnjau:

Sada kada je svima postalo jasno da Max više nema šanse za naslov (ja sam se sve do danas naivno nadao nečemu), volio bih ga na par utrka vidjeti u sestrinskoj ekipi da vidimo kako stvari stvarno stoje.

Stanje u Red Bullu mi je najveća F1 enigma još od Ferdinog sudara u Barceloni 2015.

Widowmaker
Karting
Karting
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Mclaren
Vettel-Ferrari je napisao/la: 29.06.2025., 16:56 @Grah0 Pa ekipa mu je definitivno pomogla od prvog boksa, ali je Norris odradio u kvalifikacijama i prvom sprintu sve što je trebao. Da ekipa favorizira ovakav poredak, rekao bih da da. Ali bliske borbe nije nedostajalo, barem zasad dok je Piastri u umjerenoj prednosti.
PasuljZERO ne bi rekao nešto pozitivno za Landa ni da mu bubreg donira.
Ne vrijedi uopšte pokušavati urazumiti nekog kome je svaki drugi post kako je neko glup, nesposoban ili kreten...

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
Opusti se i proslavi pobjedu miljenika.
Lijep pozdrav.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ako Lando Norris ove godine osvoji naslov, to će biti bijednije i jadnije od Damona Hilla i Nice Rosberga.
Britanski *******!!!!

:facepalm: :facepalm:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Otkad je guranje bolida koji te stiže za krug van staze za kaznu od 5 sekundi? Takvim mlakim kaznama samo otvaraju priliku za manipuliranje utrkama

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Frantic je napisao/la: 29.06.2025., 17:14 Ipak Gabriel nije pretekao svog menadžera :chill:
Mclaren F1
Ferrari F1.5
Ostatak F2, F3, F4
Barem ovu trku je tako izgledalo
Mislim da bi se i Max uklopio u F2, tamo negdje ispred/iza/oko Žorža

Hulk kao Beganović jutros, sa začelja do bodova.... :mrgreen:
Sauberi odlični danas

Za navijače Mclarena odlična trka.
Kao i za navijače Landa.
Nešto malo manje odlična za navijače Oscara.
Za nas ostale (barem za mene), nekako mlako, osim malo na početku, nije bilo većih uzbuđenja između papaya dvojca.
Kao da su u ekipi odlučili da sa onim prvim boxom "riješe" trku.
Liama sam zaboravio pohvaliti
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Grah0 je napisao/la: 29.06.2025., 17:25
LH44 je napisao/la:
U kojem su mu krugu dali izbor?
Krug dva nakon sta je Lando usao su ga pitali , on je rekao da hoce 4 sek zaostatka + delta.

P.S.

Osobno volim kad se kolju na noz svi , makar i momcadske kolege. Ali pohvalno od McL sta su rekli striktno Oscaru da ono ne radi vise , jer su lagano obojica mogli van. A nisu cekali kraj utrke iza zatvorenih vrata

Jos jedan P.S.

Jeli Oscar stvarno rekao da ga Alpine zeli shebati i dalje , na svakom koraku , nakon toliko vremena ? :D
Negdje sam naletio na to , ali nisam uhvatio tokom utrke
slikaslika slika

BatteryVolttas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 1 god 8 mj
Navija za: Fisichellu
pigmalion je napisao/la: 29.06.2025., 17:55 Ako Lando Norris ove godine osvoji naslov, to će biti bijednije i jadnije od Damona Hilla i Nice Rosberga.
Britanski *******!!!!

:facepalm: :facepalm:
Štaaa ? Otkad je Nico Rosberg u toj kategoriji "bijednih i jadnih titula " ???????????

????
???
??
?

?

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
@BatteryVolttas

Dobro, ajd da se korigiram, sada......kada je manje vruće. :rofl:
Generalno, niti jedan svjetski F1 prvak nije za podcjeniti.
Na Damona se prvo misli kako nije imao prave konkurencije ( Michael Schumacher u inferniornom Ferrariju )...... ali svaki F1 prvak je ...... hm..... genije.....
Nico Rosberg zvani Barbika, ipak je jači od Damona, jer se borio sa Lewisom...... ali sam Nico nije neko oličenje heroja...... više je to njegov otac Keke...... uostalom, kasno je....... mogu ja nekad i pogriješiti.....u hm..... procjeni? Smijem li? :mrgreen:

:zzz: :zzz:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡