Što trenutno slušate?

Televizija (film, serije), glazba, mediji...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Ferrari
72 Seasons :fakjea:
Tj. preslušao.
Odličan, nisu razočarali. :klanjam:
Naprotiv.
Možda i najbolji koji su izdali nakon `91. :mrgreen:
Nakon svih onih headbangera i masnih riffova, "Inamorata" (zadnja pjesma na albumu i najduža njihova studijska pjesma, traje preko 11 minuta), u savršeno melanholičnom tonu zatvara album (iskreno, mislio sam da je instrumental u pitanju).
Album ima i Sabatovog prizvuka, ima i vibracija sa nekih njihovih prethodnih albuma ("Too far gone?" baš podsjeća na "No remorse" :fakjea: ).
Prezadovoljan. :dance:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Ja sam razočaran.
Zvuči kao dijete Load/Reloada i Hardwireda.
Lux mi je super pjesma i znao samn odmah da je to najbolje što imaju.

Generalno jako dosadan album. U svakoj pjesmi ima nešto što mi se čini da je moglo daleko bolje, nedovršeno. Da ne govorim o Hammettu koji opet zvuči predvidljivo i nedaj bože maknut nogu sa wah-a.

Jako mi je žao što mi se album ne sviđa.

Inamorata je remek djelo i vidim ju kao instant klasik. Sve pohvale za tu pjesmu.

Ali evo generalno, teška srca, album mi je jednostavno bezličan i dosadan. Baš mi je i kolega rekao isto koji je također die hard fan.
Sudeći po komentarima na mrežama, možda smo jedini koji tako misle....

Nebitno, drago mi je da su još uvijek tu. Lako se meni album svidi kasnije....
Inamorata na repeat :fakjea:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Meni je Lux jedna od lošijih numera na albumu. :neznam:
Prekratka i prejednostavna za Metallicine standarde i za moj ukus.
Tipičan "radio song".

Ako Inamoratu ostavimo po strani, IF Darkness Had A Son mi je najviše prirasla uhu (Eye Of The Beholder, barem na početku). You Must Burn! je takođe odlična (to što vuče na Sabbath ne može nikako da bude loša stvar), kao i Crowned Of Barbed Wire (verse rif sa onim završetkom na repeatu je meni tako zarazan). 72 Seasons, Shadows Follow, Screaming Suicide, Sleepwalk My Life Away (main rif u jednom dijelu podsjeća na glavni rif Sandmana), Too Far Gone? (kao što rekoh, No Remorse), sve je to meni bolje od Luxa. Ove prizvuke Beholdera, Sandmana i Remorsea uopšte na smatram lošim. Naprotiv.

Chasing Light (iako mi se jako dopada pre-chorus rif, gdje James pjeva Lean On Me....) i Room Of Mirrors (ima, zasad, ubjedljivo najbolji spot) su mi jedine "ispod ili u razini" Luxa i kada ih ne bi bilo na albumu, ne bi mi nedostajale. Album bi imao 10 pjesama u mjesto 12 i trajao bi 65 umjesto 77 minuta.

Hammet zvuči kao Hammet i neka zvuči kao Hammet. :fakjea:
Jel` treba da zvuči kao Mustaine ili Skolnick? :chill:
Ili ned`o Bog kao King (mislim na sola)? :rofl:
I uopšte ne spava na wahu, koristi ga u onoj mjeri koliko smo navikli i koliko sam (barem ja) i očekivao.

James zvuči odlično, tekstovi su dobri, Robert lijepo odradio bas, Lars taman koliko treba (za njega je bitnije da vježba unazad nekoliko godina i da se znatno popravio na koncertima, da ne fula, da ne "ispada", čak znaju odsvirati yebene double-bas numere poput Fight Fire ili Dyers Eve, ili nešto progresivno poput Frayed Ends...)
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Čak i Inamorata ima malčice Fixxera, malo više Miserya (harmony solo i stih "Misery....") i malčice Fade To Black pred kraj (sa onim double basom)
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Krik je generalno popljuvan od mnogih. Nije samo moje mišljenje, ali sve je stvar ukusa.
Po meni on još od DM-a nije dao dobar solo
Svaki solo mu je na istu šablonu. Doslovno predvidljivo. Nema nekog wow efekta.
Ali kažem, to je moje mišljenje. Čovjek fura svoj đir i to pozdravljam.

Ono što gledam kao pozitivno je da album, iako zvuči kao Hardwired part 2 zbog produkcije, zvuči kao nešto novo. Dakle ima zanimljivih dijelova nekih pjesmi. I vidi se da su u kreiranju napokon sudjelovali svi.
Jamesovi vokali su odlični.

Ovaj album bi preko noći vrlo lako mogao postati jedan od mojih najdražih. Vjerojatno treba još slušanja.

Hardwired mi nikada nije sjeo. (Osim Spit Out the Bone) Nadam se da će sada biti suprotno. Zadnji koji mi je na prvu sjeo je DM. I jedina mana mu je bilo miksanje. Dan danas mi odzvanjaju bubnjevi.

Kažem, neka ih. I da je loš album...neka su tu. Glatko su i dalje najbolji metal bend, pogotovo live.
slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
The Primitives - Crash (Audio)

slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
@Frantic, nakon još 2-3 slušanja u autu album mi se svidio. :zubo: :thumbs:
Valjda je trebalo malo da sjedne. Ugl. i dalje stojim kod toga da je Kirk kod solaža podbacio, tj. kako kaže jedan komentar "Kirk samo radi nešto svoje". Vidim da se preko medija počeo svađati sa youtuberima koji ga kritiziraju :zubo: Solaže mu uopće ne prate riffove, ali ajde. Vidim da je sudjelovao u 4 pjesme, velik napredak u odnosu na Hardwired. I dalje je to sve nešto predvidljivo, izuzevši 2 solaže koje mi zvuče kao nešto iz Death Magnetica što je okej.
Screaming Suicide je i dalje najlošija pjesma za mene.
Da nije bilo Hardwireda i sličnosti sa istim mislim da bi ovaj album bio još bolji.
Po meni su najviše pogriješili sa dužinama pjesme, baš sam pronašao lika koji je skratio pjesme i zvučalo super. Odabir singlova isto upitan, ali ajde.

Jako mi se sviđa što album zvuči kao nabrijanija verzija Loada i Reloada, pomalo Hadwireda i Death Magnetica. Što se tiče moderne ere Metallice: Death Magnetic>72 seasons>Hardwired.
Eh da je je Magneticu bila ovakva produkcija i miks kao na 72 seasons......
7/10 :thumbs:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Nadoš`o :klanjam:
K`o germa ;) :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alpine, Gasly

Charles se okušao u glazbenoj industriji. To je valjda plan B ako ne potpiše za Mercedes :mrgreen:
Meni se sviđa

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 6 mj
https://youtu.be/mhdloNnCPqw

meni su skroz fora.

napokon nesto a da nije sugavi trep, autotune, gucci, armani, kuje, bjesna kola, droga, pistolji...

inace, muzika nam se srozala na dno dna. sve redom autotune i neki trap a tekstovi ajme majko.

ako glazba kao umjetnost ocrtava stanje u drustvu onda smo pres kolapsom kao rimsko carstvo onomad...

ovo sto mladje generacije slusaju je uzas. ovoliko jadne i glupe "muzike" nikada nije bilo.

nadje se tu i tamo nesto dobro, ali velika vecina je totalno smece.

taj autotune, ne kuzim ekipu koja to pusi. ja cim cujem da je autotune gasim. jbt jesi pjevac ili nisi. znas ili je znas ali ne, ekipa glas i umjece kao da combe iz lzn pjeva al se elektronki popegla do neprepoznatljivosti i mladi to obozavaju.

jbt jedna juga je u par desetljeca iznjedrila tolilo dobroga da je to staro i dan danas jedino sto valja uz poneke pojedince nove generacije ali realno, nema ih ni 5%.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Potpis @zelote
Imam dvije kćerke i "bojim se" kakav će im ispasti muzički ukus (pogotovo za mlađu, ona je opasnija, a tek 9 godina). :mrgreen:
Još su me znale popriječiti pogledom, npr. za Metallicu, novi album se trenutno non-stop vrti, a da ne govorim za neki metal band sa harsh (grubim) vokalom, - u narodu poznato kao "hraljanje" - npr. Meshuggah, mada to nastojim slušati sam ili na slušalice.
Nek slušaju Dinu Merlina, Severinu i sl. (ništa kontra dotičnih, ali nisu moj fah), samo ne ove autotune odrone sa debilnim tekstovima.
Što se tiče bivše države, ejhhhh, Dugme, Azra, Valjak, Vlatko, EKV, Čorba, Jagode....
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 5 mj
Navija za: Liam Lawson
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1

Praše djedovi :klanjam:
Doduše, malko skraćena verzija, ali nema veze.
Očekujmo ovaj koncert iz Pariza da izađe na blu ray
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Strašno kako dobro zvuči.
U tim godinama da ovako praše je nestvarno.

Moram priznati da mi je ovo njihov najbolji live moderne ere...a i šire. Ovo mi je neki moderni, lakši Seattle.

Što su stariji to su bolji.
slika

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 5 mj
Navija za: Love Parade
Za Kapetana.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Frantic
Formula 1
Formula 1
Rob opet malo kroz publiku :klanjam:
Mislim, obezbjeđenje je tu, ali lik mrtav-hladan :mrgreen:

Ovo sa loptama, od kako su profurali to na Seek & Destroy prije nekih 13-14 godina, je odlično.
Samo su sada lopte u bojama albuma.
Na 3:35 Kirk udara jednu loptu i ruši Larsu činelu :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
https://balkanmp3.ba/index.php?a=track& ... u-decembru
Kod nas danas oblačno, ali biće relativno toplo za ovo doba godine. :shush: