Meni je Lux jedna od lošijih numera na albumu.
Prekratka i prejednostavna za Metallicine standarde i za moj ukus.
Tipičan "radio song".
Ako Inamoratu ostavimo po strani, IF Darkness Had A Son mi je najviše prirasla uhu (Eye Of The Beholder, barem na početku). You Must Burn! je takođe odlična (to što vuče na Sabbath ne može nikako da bude loša stvar), kao i Crowned Of Barbed Wire (verse rif sa onim završetkom na repeatu je meni tako zarazan). 72 Seasons, Shadows Follow, Screaming Suicide, Sleepwalk My Life Away (main rif u jednom dijelu podsjeća na glavni rif Sandmana), Too Far Gone? (kao što rekoh, No Remorse), sve je to meni bolje od Luxa. Ove prizvuke Beholdera, Sandmana i Remorsea uopšte na smatram lošim. Naprotiv.
Chasing Light (iako mi se jako dopada pre-chorus rif, gdje James pjeva Lean On Me....) i Room Of Mirrors (ima, zasad, ubjedljivo najbolji spot) su mi jedine "ispod ili u razini" Luxa i kada ih ne bi bilo na albumu, ne bi mi nedostajale. Album bi imao 10 pjesama u mjesto 12 i trajao bi 65 umjesto 77 minuta.
Hammet zvuči kao Hammet i neka zvuči kao Hammet.
Jel` treba da zvuči kao Mustaine ili Skolnick?
Ili ned`o Bog kao King (mislim na sola)?
I uopšte ne spava na wahu, koristi ga u onoj mjeri koliko smo navikli i koliko sam (barem ja) i očekivao.
James zvuči odlično, tekstovi su dobri, Robert lijepo odradio bas, Lars taman koliko treba (za njega je bitnije da vježba unazad nekoliko godina i da se znatno popravio na koncertima, da ne fula, da ne "ispada", čak znaju odsvirati yebene double-bas numere poput Fight Fire ili Dyers Eve, ili nešto progresivno poput Frayed Ends...)