Formula 2

WEC, WRC, Indy...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Daruvala je Red Bullov junior, dok Ticktum više nema veze s njihovim programom. Očekivao sam da njegov bolid neće biti u njihovim bojama, ali sad baš vidim da je na onom postsezonskom testu u Bahreinu i on imao RB boje na bolidu, tako da možda i budu četiri takva bolida na gridu.

Uralkali je na Hitechu zato što je Mazepin očito dosta uložio u tu momčad, ako se ne varam, lani su i u F3 imali njihove naljepnice.

Mazzacane
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: Minardi
Počeo test u Bahreinu. Richard Verschoor iz F3 vozi za MP Motorsport na testu, ali ne vidim nigdje službene potvrde da je on taj posljednji vozač koji nedostaje na gridu. https://twitter.com/FIA_F2/status/1368850094972407809 https://twitter.com/FIA_F2/status/1368817484183273475

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Momci, sutra pocinje F2.
Sta mislite ko je favorit? Za koga navijate?

Po meni Svarcman i Zou su favoriti al mislim da ce Svarcman osvojiti. Bilo bi nemoguce da gledamo neki drugi scenario. Navijam za Liam Lousona. Dosao iz F3. Dosta agresivan.
Tea Pusera treba pratiti. Najmladji je na gridu. Vicesampion F3. Momak koji stvarno obecava. 2003 godiste. F3 titula mu promakla za bod,dva mislim.

Za ostale ne znam. Vjerujem mogu pobjediti, mogu osvojiti pol pozociju ali nemaju konstatnost.
slika

CRooY3
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Mislim da ove sezone nema šanse da se uključi u borbu za naslov, ali vozač kojeg ću sigurno pratiti je Gianluca Petecof koji će voziti za Campos. Prošle godine prvak europske Formule 3. Do zadnje utrke sezone vodio bitku s Arthrom Leclercom i Oliverom Rasmussenom (obojica će voziti Formulu 3 ove sezone).
“Leave me alone, I know what to do.”

"Aerodynamics are for people who can't build engines.", Enzo Ferrari

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Zhou ima moje simpatije zato što je zvijer i vrhunski vozač, za Drugovića ću navijati jer je naših korijena i ima potencijala, a za Shwartzmana zato jer je Ferrarijev mladi vozač i član Preme.

Zna li netko kako to da Arthur Leclerc još nije uspio pronaći mjesto u F2?
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Artur je u F3. Ne treba preskakati stepenice. Vrijednije mu je da se bori za titulu u F3 no za 17 mijestonu F2.
slika

Kaiser
Karting
Karting
S nama već: 7 god 2 mj
Po meni su favoriti Švarcman i Drugovich za kojeg ću navijati, ali i Lungaard ima šanse. Od novih pridošlica nisam pretjerano upućen, ali sam čuo da je Pourchaire jako hvaljen.

Mazzacane
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: Minardi
Švarcman je prošle sezone bio dosta nekonzistentan. Duplo više pobjeda od Schumachera, ali i duplo više utrka koje je završio izvan osvajača bodova, odnosno off vikenda gdje ga nije bilo nigdje. Po meni glavni favorit za naslov, ako te off vikende svede na minimum.

Pourchaire obećava, iako se nije pokazao zadnje 4 utrke prošle sezone u F2. Al hajmo to pripisati prilagodbi.

Piastrija vidim nitko ne spominje, ne znam zašto. Prvak F3 2020., prvak Formule Renault Eurocup 2019. Ne bi me iznenadilo ni da se on okiti naslovom ove godine.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Švarcman je pokazao da može biti jako brz, ali kao što kaže @Mazzacane, falilo je tu konzistentnosti. Odlično je otvorio sezonu, ali je onda nanizao previše loših rezultata i zato je ispao iz borbe za naslov u kojoj je na početku itekako bio. Imao je i dosta lošu kvalifikacijsku formu, tako da definitivno mora odraditi puno bolju sezonu želi li naslov i priliku u F1.

Zhou je lani odradio sezonu ispod svih očekivanja i ne znam možemo li ga smatrati favoritom za naslov. Prije bi Drugovich iz UNI-ja mogao iskočiti u drugoj sezoni, nešto u stilu Ilotta, imao je odličnu sezonu u MP-u koji je definitivno lošija momčad od UNI-ja pa možda on ugodno iznenadi.

Piastri i Pourchaire bi mogli biti jako dobri, a i Hitechov/Red Bullov dvojac izgleda jako dobro.

Krstas
Formula 1
Formula 1
Danas je trening od 11.05h!

Valjalo bi link da neko postavi, jer SportKlub ne prenosi trening
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Kvalifikacije u 14 i 30
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Super su im ove boje pored vozača na grafici :prcnjau:

Krstas
Formula 1
Formula 1
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Kako mi se tesko navici na ovaj novi format kvalifikacija odnosno trka. I taj obrnuti sistem.

Ne pase mi bas novi format. Ne svidja mi se. Jbt Zhou kao prvoplasirani u kvalifikacijama, startuje prvu trku kao 10ti. Druga zavisi od prve. I tek trecu trku startuje sa pol pozicije. Mislim nebuloza. Umjesto kao osvajac pozicije ima povlastice da startuje sto vise sa pol pozijcije on ide na sredinu grida. I realno velike su mogucnosti da ga neko udari i zavrsi trku u prvon krugu. I tako sjebe sebi cijeli vikend a bio najbolji u kvalifikacijama. Ne radi se o njemu no o osvajacima pol pozicije. Nakaradno napravili sistem. Svakom po zasluzi brate. Zakljucag ovoga. Onaj koji je zavrsio kao 10ti, bolje prolazi nego osvajac pol pozicije. I kako da ocekujemo da vozaci F2 budu uspjesni u F2.
Nebuloza brate.
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
Jako konfuzno i kaotično, vidjet ćemo kako će se sve to rasplesti kroz sezonu.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Krstas je napisao/la: 26.03.2021., 17:14 Kako mi se tesko navici na ovaj novi format kvalifikacija odnosno trka. I taj obrnuti sistem.

Ne pase mi bas novi format. Ne svidja mi se. Jbt Zhou kao prvoplasirani u kvalifikacijama, startuje prvu trku kao 10ti. Druga zavisi od prve. I tek trecu trku startuje sa pol pozicije. Mislim nebuloza. Umjesto kao osvajac pozicije ima povlastice da startuje sto vise sa pol pozijcije on ide na sredinu grida. I realno velike su mogucnosti da ga neko udari i zavrsi trku u prvon krugu. I tako sjebe sebi cijeli vikend a bio najbolji u kvalifikacijama. Ne radi se o njemu no o osvajacima pol pozicije. Nakaradno napravili sistem. Svakom po zasluzi brate. Zakljucag ovoga. Onaj koji je zavrsio kao 10ti, bolje prolazi nego osvajac pol pozicije. I kako da ocekujemo da vozaci F2 budu uspjesni u F2.
Nebuloza brate.
Ali....
Ako Zhou (ne znam da li je dobio kaznu u međuvremenu), prođe start i prvi krug bez problema i recimo da ne napravi nikakav pomak i završi 10., startat će i drugu sprint trku (jer je bio 10. u prvoj sprint trci) i glavnu trku (kao najbolji u kvalama) sa prvog mjesta.
Dakle "imaće 2 PPa" i, ako pobijedi obje te trke, ukupno 44 boda (plus eventualne bodove ako u nekoj od trka uspije napraviti FL).
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Krstas
Formula 1
Formula 1
Nije dobio kaznu. Vips jeste.

Ne znam ali meni je uzasno. Poenta kvalifikacija jeste da imas prednosnt na startu. Ne vidim kako odje Zou, sutra Svarcman ili Dragovic ima prednost. Garantujem ti da ovi st9 zavrse na 10 pozociju imaju prednost nego osvajac pol pozicije.
Realno Zou ce sutra zavrsiti na 3,4 poziciji. I onda opet ima start sa 7,8 pozicije. Znaci meni nema logike. To su sprint trke. Nema mjenjanja guma.
Onda se desi da neki panj ostvari 4,5 pobjeda i podijuma kroz taj obrnut format i zavrsi sezonu na 3 poziciji. I udje u F1. Veliki talenat kazu a ono panjina sve bodove uzeo na sprint trkama. To ce nam se desavati.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Pa ako će sa 10. mjesta napredovati na 3.-4., mogao bi u drugoj sprint trci sa 7.-8. napredovati na 1.-2., a u glavnoj zadržati svoj PP do kraja.
I to je opet 45-50 bodova. :mrgreen:
No sikiriki @Krstas, neće nijedan panj doći do treće pozicije u poretku prvenstva na kraju i na osnovu toga ući u F1.
Možda i uđe u F1, ali više zbog nekih drugih faktora (novci,....).
Pravi (bolji, talentovaniji) trkači će naći načina da se probiju naprijed u sprint trkama i uzmu dovoljno bodova.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Krstas
Formula 1
Formula 1
A ne brate glupo. 90% vozaca ce ostati zaglavljeni. Plus sto ce ih neko izbaciti. Zou ima taj osjacaj za preticanje pa mu nece biti tesko doci do 3,4,5 pozicije ali reacimo ovakav scenario. Neko mu nagrdi bolid i em sto upropasti tu trku, i drugu ce upropastiti jer se vozi tek 4,5 sati nakon te. I naravno u nedelju kad je glavna trka, startuje sa pol pozicije i postoji sansa da mehanicari nenaprave bolid kako treba. Upropastio je vikend. Od mogucih 65 bodova, uzme 4. I to zbog pol pozicije.

Iznerviram se jer je ovo glupost. Dajte jbt 3 trke sa normalnim rasporedom i dobicemo pravu sliku vozaca.
Nenormalno je da bude na pol poziciji onaj ko ne zasaluzije to. Za zabavu to jeste ali za kvalitet nije.

Vidicemo koliko dobijati Zou kao osvajac pol pozicije i 10plasirani. Sad je Teo Puser na toj poziciji.
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
Šteta za Drugovića
https://twitter.com/Formula2/status/1375758744479531010
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡