Gp2 Serija
WEC, WRC, Indy...
- Director
- Karting
- S nama već: 9 god 4 mj
- Navija za: Manor Racing
GP2 Serija ili GP2 je šampionat koji je nastao 2005-te kao logična zamijena za Formulu 3000. Ovaj šampionat je bukvalno odskočna daska budućim zvjezdama Formule 1 ili po naški "poslednji stepenik". Osnovali su ga Berni Ekleston i Flavio Briatore. Dakle vozači GP2 Serije dolaze iz mlađe, slabije GP3 Serije ali iz ostalih takmičenja. Ova serija je savršen trening vozača, ako oće postati F1 vozač jer se takmiči u bolidu koji je isti kao i protivnički te jedina varijabla su podešavanja setapa i vozač mora imati dobru strategiju koju odredi u većinu slučajeva trkački inženjer.
Ogromna privilegija šampiona GP2 Serije je što može direktno učestvovati u F1 naravno uz dobar budžet odnosno sponzore. Trke ovog šampionata često se voze kao uvod u F1 trku zbog pojačavanja celokupnog utiska serije te namerno približavanje atmosfere i draži Formule 1 vozačima GP2 šampionata.
Pravila ukratko :
Petak:
Prvi i jedini slobodni trening traje pola sata.
Kvalifikacije od pola sata,vozač koji je osvojio Pol Poziciju za prvu trku osvaja 4 boda.
Subota:
Prva trka koja mora trajati otprilike 180 kilometara a poeni se dele ovako:
Pobijednik (25)
Drugi (18)
Treći (15)
Četvrti (12)
Peti (10)
Šesti (8)
Sedmi (6)
Osmi (4)
Deveti (2)
Deseti (1)
Vozač koji bude napravio najbrži krug dobija 2 poena.
Ova trka ujedno služi kao kvalifikacije za drugu trku u nedjelju. Kako?
Prvih osam vozača se menjaju pozicija obrnutim smerom:
Pobednik starta drugu trku kao 8,
Drugi-7,
Treći-6,
Četvrti-5,
Peti-4,
Šesti-3,
Sedmi-2,
Osmi-1
Nedjelja :
Druga trka poznata kao "sprint" trka mora trajati otprilike 140 kilometara a poeni se dijele ovako:
Pobednik (15)
Drugi (12)
Treći (10)
Četvrti (8)
Peti (6)
Šesti (4)
Sedmi (2)
Osmi (1)
Ogromna privilegija šampiona GP2 Serije je što može direktno učestvovati u F1 naravno uz dobar budžet odnosno sponzore. Trke ovog šampionata često se voze kao uvod u F1 trku zbog pojačavanja celokupnog utiska serije te namerno približavanje atmosfere i draži Formule 1 vozačima GP2 šampionata.
Pravila ukratko :
Petak:
Prvi i jedini slobodni trening traje pola sata.
Kvalifikacije od pola sata,vozač koji je osvojio Pol Poziciju za prvu trku osvaja 4 boda.
Subota:
Prva trka koja mora trajati otprilike 180 kilometara a poeni se dele ovako:
Pobijednik (25)
Drugi (18)
Treći (15)
Četvrti (12)
Peti (10)
Šesti (8)
Sedmi (6)
Osmi (4)
Deveti (2)
Deseti (1)
Ova trka ujedno služi kao kvalifikacije za drugu trku u nedjelju. Kako?
Prvih osam vozača se menjaju pozicija obrnutim smerom:
Pobednik starta drugu trku kao 8,
Drugi-7,
Treći-6,
Četvrti-5,
Peti-4,
Šesti-3,
Sedmi-2,
Osmi-1
Nedjelja :
Druga trka poznata kao "sprint" trka mora trajati otprilike 140 kilometara a poeni se dijele ovako:
Pobednik (15)
Drugi (12)
Treći (10)
Četvrti (8)
Peti (6)
Šesti (4)
Sedmi (2)
Osmi (1)
- Director
- Karting
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: sve powered by honda
bravo direktore, dobar uvod!
go nobu, go!
go nobu, go!

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Director
- Karting
Pratiš li seriju?
Koga predviđaš ove sezone?
Baš će biti uzbudljiva sezona možda najuzbudljivija od kad je formirana jer nema favorita. Eto po meni možda Evans, Lynn, Gasly i eto Sirotkin favoriti al inače navijam za Evansa.
Baš će biti luda sezona.
Koga predviđaš ove sezone?
Baš će biti uzbudljiva sezona možda najuzbudljivija od kad je formirana jer nema favorita. Eto po meni možda Evans, Lynn, Gasly i eto Sirotkin favoriti al inače navijam za Evansa.
Baš će biti luda sezona.
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
slabo pratim u zadnje. puno više sam pratio f3000. :godine:
ja sam za svog nobu-a, pa se nadam da će bit barem među prva 3.
bitno je naglasit kako gp2 prvak ne smije dogodine nastupit, tako da npr. stoffel ide u japansku super formulu.
gume su isto sjebane ko u f1. serija je puno skuplja od bivše renault, sad V8 3,5 a po brzini su tu neđe.

ja sam za svog nobu-a, pa se nadam da će bit barem među prva 3.
bitno je naglasit kako gp2 prvak ne smije dogodine nastupit, tako da npr. stoffel ide u japansku super formulu.
gume su isto sjebane ko u f1. serija je puno skuplja od bivše renault, sad V8 3,5 a po brzini su tu neđe.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Director
- Karting
+ Motor V8 + DRS
Cisto da ljudi znaju.
I sasija se pravi svakih 4 godina, nadam se da ne grijesim.
Inace mali Japanac ima veliku sansu jer ako se ove godine dokaze Honda ce ozbiljno racunati na njega i vrata F1 su mu otvorena, sirom. A i onako je postao rezervni vozac Meklarena.
Volio bih da dobijemo novog Kamikazu, potrebno je to F1.
A inace trke su mnogo uzbudljivije no u F1 tako da vrijedi pogledati koju trku prije trke F1.
Cisto da ljudi znaju.
I sasija se pravi svakih 4 godina, nadam se da ne grijesim.
Inace mali Japanac ima veliku sansu jer ako se ove godine dokaze Honda ce ozbiljno racunati na njega i vrata F1 su mu otvorena, sirom. A i onako je postao rezervni vozac Meklarena.
Volio bih da dobijemo novog Kamikazu, potrebno je to F1.
A inace trke su mnogo uzbudljivije no u F1 tako da vrijedi pogledati koju trku prije trke F1.
- Kush
- GP3
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
slažem se sa zekom, matsushita je pokazao potencijal neki, no bojim se da ne bude slične sudbine kao kamui (koji je još i dosta izvukao) i kazuki, jer je princip u japanu sličan razvijenim evropskim zemljama, dobra podloga za razvijanje i otkrivanje talenata, ali za ulazak u f1 nemaju ni približno sponzora kao južnoamerički ili neki još puno egzotičniji vozači (pošto su veće j.a. i c.a. zemlje prisutne u GP-u još od prije osnutka f1 prvenstva, pošto je vladajuća klasa bila mahom evropskog podrijetla), i bez neke timske akademije ili prvorazrednih rezultata neće ući u f1, tim je ovaj korak ka Mcl-H važniji za njega - vidjet ćemo.
definitivno je teško išta prognozirati u smislu prvenstva, ako bih morao, vjerojatno netko iz art-a ili dams-a, ali isto tako može biti i campos ili netko drugi, čudi me da carlin još nema postavu, ili sada ima?
pravilo o pobjedniku je malo neobično, na prvu ruku nepravedno - ako šampion te godine nema sjedalo u f1, ali s druge strane to ga štiti da u slijedećoj sezoni ne izgubi dio ili sav kredibilitet, mladi vozači nisu uvijek previše stabilni zbog neiskustva, a novi uvijek dolaze, ovako u drugoj seriji mogu skupiti to dragocjeno i drugačije iskustvo..
što se tiče stoffela - sf, ili f.n. je najbolje mjesto nakon f1 za utrkivanje, problem je što se premalo boduje po fia-inoj ljestvici jer se vodi kao nacionalna serija (bilo bi bolje da se vrate u koreju i odu u npr indiju ili drugamo - čisto 2-3 trke, da ne ponavljaju staze doma, a dobili bi status kontinentalne serije), vandorneu to nije problem jer ima bodove iz gp2 - tako da je po meni to definitivno najbolji izbor, nobu je već vozio tamo, pa bi u gp2 mogao biti konkurentan..
da odgovorim direktoru - niti ja ne pratim previše seriju, previše je toga za pratiti, ali obožavam pogledati utrke, i manje više većinu infa dobijem dok slušam komentatora, a slažem se da će biti vrlo napeta sezona, kao i u f1 uostalom, ako na vrhu i omane - u sredini će biti doslovno svega!
definitivno je teško išta prognozirati u smislu prvenstva, ako bih morao, vjerojatno netko iz art-a ili dams-a, ali isto tako može biti i campos ili netko drugi, čudi me da carlin još nema postavu, ili sada ima?
pravilo o pobjedniku je malo neobično, na prvu ruku nepravedno - ako šampion te godine nema sjedalo u f1, ali s druge strane to ga štiti da u slijedećoj sezoni ne izgubi dio ili sav kredibilitet, mladi vozači nisu uvijek previše stabilni zbog neiskustva, a novi uvijek dolaze, ovako u drugoj seriji mogu skupiti to dragocjeno i drugačije iskustvo..
što se tiče stoffela - sf, ili f.n. je najbolje mjesto nakon f1 za utrkivanje, problem je što se premalo boduje po fia-inoj ljestvici jer se vodi kao nacionalna serija (bilo bi bolje da se vrate u koreju i odu u npr indiju ili drugamo - čisto 2-3 trke, da ne ponavljaju staze doma, a dobili bi status kontinentalne serije), vandorneu to nije problem jer ima bodove iz gp2 - tako da je po meni to definitivno najbolji izbor, nobu je već vozio tamo, pa bi u gp2 mogao biti konkurentan..
da odgovorim direktoru - niti ja ne pratim previše seriju, previše je toga za pratiti, ali obožavam pogledati utrke, i manje više većinu infa dobijem dok slušam komentatora, a slažem se da će biti vrlo napeta sezona, kao i u f1 uostalom, ako na vrhu i omane - u sredini će biti doslovno svega!
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
- croatic f1
- F1puls suradnik
Ove sezone je GP2 super zgusnut, nakon dvije sezone dominacije jednog vozača (Palmer 2014., Vandoorne lani), ova sezona će definitivno biti napeta do samog kraja, prvih 6 je "ugurano" u 7 bodova! Danas je Pierre Gasly (napokon) uzeo prvu pobjedu te je odmah preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku, ali već sutra će se vjerojatno sve ponovo izmiješati. Inače, ne bi me iznenadilo da upravo njega vidimo u Toro Rossu 2017., Kvjat sumnjam da će opstati, a Gasly izgleda da je prvi na redu od Red Bullovih klinaca, pogotovo ako nastavi GP2 sezonu u ovako dobrom izdanju. Ne pratim baš sve utrke, ali svakako se isplati pogledati
[ link do slike ]

[ link do slike ]
- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Mitch Evans je bio najavljivan kao veliki talenat, a na kraju ništa posebno od njega.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Istina, nakon što je osvojio GP3 titulu 2012., očekivalo se puno više, već je četvrtu sezonu u GP2 te i dalje nije pokazao ništa posebno, obično je u sredini poretka, samo povremeno zabljesne. Ali tko zna, u ovoj ludoj sezoni možda i pokupi naslov 

- croatic f1
- F1puls suradnik
"Neki" Gasly će gotovo sigurno iduće sezone biti momčadski kolega Carlosu Sainzu
Već sam napisao prije, nakon 2 godine dominacije jednog vozača, ove sezone GP2 ima ogromnu konkurenciju i utrke su zbilja zanimljive. Ne pratim redovito, ni danas nisam gledao cijelu utrku, gledao sam početak i zadnjih desetak krugova. Nisam vjerovao da Gasly može stići do Marciella do kraja, krug i pol je ostalo i kasnio je 5 sekundi, ali su Marciellu gume očito bile u katastrofalnom stanju, zato su ga i Sirotkin i Ghiotto lakoćom prošli, dok je Gasly u foto-finišu uspio proći.

Već sam napisao prije, nakon 2 godine dominacije jednog vozača, ove sezone GP2 ima ogromnu konkurenciju i utrke su zbilja zanimljive. Ne pratim redovito, ni danas nisam gledao cijelu utrku, gledao sam početak i zadnjih desetak krugova. Nisam vjerovao da Gasly može stići do Marciella do kraja, krug i pol je ostalo i kasnio je 5 sekundi, ali su Marciellu gume očito bile u katastrofalnom stanju, zato su ga i Sirotkin i Ghiotto lakoćom prošli, dok je Gasly u foto-finišu uspio proći.
- reso20
- GP3
- Navija za: Ferrari
Nisam ja pratio GP2, možda sve skupa 3 utrke pogledao iako mi je uvijek bilo zanimljivo ih gledati.
Ali sad nisam pogao pohvatati tko je tko a kako su se mjenjale pozicije, pa VC i koliko pretjecanja nisam mogao vjerovati. Nisam znao ni za DRS
U svakom slučaju, potrudit ću se pogledati još koju.
Ali sad nisam pogao pohvatati tko je tko a kako su se mjenjale pozicije, pa VC i koliko pretjecanja nisam mogao vjerovati. Nisam znao ni za DRS
U svakom slučaju, potrudit ću se pogledati još koju.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Gasly diskvalificiran, sad ima 107 bodova i samo 6 bodova prednosti ispred Sirotkina te 7 ispred Marciella te Giovinazzija koji sutra starta s polea
http://www.motorsport.com/gp2/news/gasl ... er-804090/
http://www.motorsport.com/gp2/news/gasl ... er-804090/