Ostale serije (general)
WEC, WRC, Indy...
- alokin2411
- F1puls suradnik
- S nama već: 8 god 1 mj
Rezultati 1. utrke prvenstva Super Formule:

- alokin2411
- F1puls suradnik
Jutros je na Okayami vožena prva utrka Super GT prvenstva. Vrlu zanimljivu utrku obilježila je dominacija Toyote u najjačoj klasi.

- alokin2411
- F1puls suradnik
@F12000, ako bude vremena ubacim i pokoji rezultat iz još nekih serija, a kolega @Wehrlein94 će, nadam se, nastaviti izvještavati o NASCAR-u.
- Wehrlein94
- GP3
- S nama već: 5 god 2 mj
- Navija za: Raikkonen
@alokin evo ovako,Martinsville se trebao održati u subotu,ali zbog kiše je premještena utrka na nedjelju i ja nažalost nisam uspio pogledati utrku ovaj vikend,ali čim sad uhvatim vremena i pogledam snimku utrke, javim dojmove. vidim da je pobjedio Martin Truex JR i tako je postao prvi vozač u sezoni koji ima 2 pobjede. Ryan Blaney je odnio i stage 1 i stage 2,ali ga je pit crew nešto gadno zeznuo ,baš moram pogledati utrku da vidim o čemu se radilo.
Ja volim NASCAR jer mi paše termin i opušteno je dosta a volim sve te vozače,svi redom su mi simpatični tako da to mi je među top 5 trkaćih serija(F1, Moto GP,WRC , Formula E i NASCAR je ono što ne propuštam popratiti ) ..
ostale trkače serije baš ne pratim jer previše je toga a vremena je premalo
Ja volim NASCAR jer mi paše termin i opušteno je dosta a volim sve te vozače,svi redom su mi simpatični tako da to mi je među top 5 trkaćih serija(F1, Moto GP,WRC , Formula E i NASCAR je ono što ne propuštam popratiti ) ..
ostale trkače serije baš ne pratim jer previše je toga a vremena je premalo

- CRooY3
- Karting
- Navija za: Ferrari
Ako nekoga zanima Formula Regional European Championship by Alpine, kreće utrka u Imoli: https://www.youtube.com/watch?v=lWhyaX7RMBk
“Leave me alone, I know what to do.”
"Aerodynamics are for people who can't build engines.", Enzo Ferrari
"Aerodynamics are for people who can't build engines.", Enzo Ferrari
- Wehrlein94
- GP3
Alex Bowman pobijedio na utrci u Richmodu ispred Hamlina koji je dominirao i uzeo stage 1 i stage 2 ali eto 12 krugova prije kraja nakon "causiona" kojeg je prouzročio Harvick kada je udario u zid,Bowman je na restartu preuzeo vodstvo i lagano zapravo došao do pobjede što mu je prva pobjeda sa legendarnim brojem 48 ( preuzeo auto Jimmija Johnsona ) te 3. pobjeda karijere...
- alokin2411
- F1puls suradnik
Honda nastavlja dominaciju i na Suzuki. 1-2-3 u kvalifikacijama. Alesi u debiju završio 8., Calderon posljednja.

- alokin2411
- F1puls suradnik
Nojiri pobijedio i na drugoj utrci prvenstva Super Formule.

- Wehrlein94
- GP3
Brad Keselowski uzima Talladegu u zadnjem krugu ... di Benedetto je ovo morao uzeti,imao je dobar push od Blaneya i keselowskog zadnjih 20-tak krugova,ali jednostavno nije lik za pobjede,ali zato je keselowski i danas upisuje 35.pobjedu karijere..
Keselowski je vodio 1 krug utrke... majstor ... a što reći za di Benedetta... ako danas nije pobjedio,niti neće ...
uf ali kako je Logano u stage 1 poletio nakon što ga je Hamlin malo sapleo... užasno za vidjeti,ali Logano je prošao bez ogrebotine... super utrkica Taladega ...
Keselowski je vodio 1 krug utrke... majstor ... a što reći za di Benedetta... ako danas nije pobjedio,niti neće ...
uf ali kako je Logano u stage 1 poletio nakon što ga je Hamlin malo sapleo... užasno za vidjeti,ali Logano je prošao bez ogrebotine... super utrkica Taladega ...
- alokin2411
- F1puls suradnik
Japanski 'zlatni tjedan' donio nam je neobičan termin druge runde Super GT prvenstva. Na Fujiju je upravo završila sjajna utrka od 500 kilometara

- Wehrlein94
- GP3
Kasnim sa NASCAR-om.. Kyle Larson je vodio i izgledao preko 200 krugova utrke kao lik koji definitivno osvaja Buschy McBusch Kansas Race ali kasni sudar je učinio to da je utrku uzo Kyle Busch te tako produžio niz od uzastopnih sezona sa pobjedom u džepu na 17 te mu treba samo 1 pobjeda iduće sezone da izjednački rekord od Richarda Pettya koji je nanizao 18 sezona sa pobjedom.. Impresivno ! Kyle Busch, dvostruki šampion NASCAR-a ovom pobjedom je došao do brojke 58 ...
- alokin2411
- F1puls suradnik
Jutros se na Autopolisu vozila treća runda Super Formule. I jučer i danas imali smo vrlo teške uvjete (kiša i magla), a najbolje se snašao Alesi koji je uzeo pole i pobjedu na skraćenoj utrci.
Rezultati i poredak vozača:

Rezultati i poredak vozača:
- Wehrlein94
- GP3
NASCAR se vozio i sinoć,ali nisam bio niti malo impresioniran utrkom,kao niti prošli tjedan kada je Truex JR uzeo i treću pobjedu sezone,a sinoć je Bowman pobjedio,što mi je drago jer volim kada mladci novi napadaju i pobjeđuju te mu je ovo druga pobjeda sezona,a četvrta u karijeri,ali..utrka je bila dooooosadna..400 krugova ničega.... no dobro,neka se vozi svaki tjedan...
Inače,Hendrick Motosport je imao 1-2-3-4 jučer.. Bowman,Larson,Elliott i Byron su bili među 4, što je apsolutna dominacija Hendick Motosporta a to se događa jednom u 20 godina manje više ...
Bowman je inače naslijedio broj 48 od Jimmie Johnsona i stvarno dobro vozi...
Inače,Hendrick Motosport je imao 1-2-3-4 jučer.. Bowman,Larson,Elliott i Byron su bili među 4, što je apsolutna dominacija Hendick Motosporta a to se događa jednom u 20 godina manje više ...
Bowman je inače naslijedio broj 48 od Jimmie Johnsona i stvarno dobro vozi...
- alokin2411
- F1puls suradnik
Ako je nekome važnija Super TEC utrka (24 sata) na Fujiju od F1, evo službenog linka za prijenos:
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: sve powered by honda
Bravo Nikola, cijenim to tvoje praćenje japanskih serija!
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- alokin2411
- F1puls suradnik
Kraj utrke i pobjeda za #81 Daishin GT3 GT-R

- alokin2411
- F1puls suradnik
Zaboravio sam napomenuti vrlo važnu stvar za ovu utrku.
Toyota je na Fujiju testirala svoju hidrogenu Corollu. Test je prošao dobro jer su završili 24-satnu utrku, što je veliki uspjeh. Nisam siguran jesmo li vidjeli nešto slično na utrkama izdržljivosti. Između ostalih, jedan od vozača bio je i Kobayashi.
Malo brojki za usporedbu:
- odradili su ukupno 358 krugova (ukupni pobjednik imao ih je 763)
- prosječna im je brzina bila 67.963 km/h
- broj pit-stopova: 35; prosječni stint: 10.2 kruga
- na svaki pit-stop izgubili su oko 7 minuta, što znači da su u boksu proveli oko 4 sata
- 2:04.059 bio je njihov najbrži krug (najsporija, ST-5 klasa), što je za 24 sekunde sporije od vodećih
Zanimljivo je da se Corolla razlikuje od većine ostalih projekata koji koriste vodik kao gorivo poput Mission H24 programa za Le Mans. Toyota koristi motor s unutarnjim izgaranjem, a ne gorivu ćeliju. To znači da automobil proizvodi buku koja se puno ne razlikuje od tradicionalnih motora koje toliko volimo.
Evo link gdje se koliko-toliko može čuti zvuk motora.
Toyota je na Fujiju testirala svoju hidrogenu Corollu. Test je prošao dobro jer su završili 24-satnu utrku, što je veliki uspjeh. Nisam siguran jesmo li vidjeli nešto slično na utrkama izdržljivosti. Između ostalih, jedan od vozača bio je i Kobayashi.
Malo brojki za usporedbu:
- odradili su ukupno 358 krugova (ukupni pobjednik imao ih je 763)
- prosječna im je brzina bila 67.963 km/h
- broj pit-stopova: 35; prosječni stint: 10.2 kruga
- na svaki pit-stop izgubili su oko 7 minuta, što znači da su u boksu proveli oko 4 sata
- 2:04.059 bio je njihov najbrži krug (najsporija, ST-5 klasa), što je za 24 sekunde sporije od vodećih
Zanimljivo je da se Corolla razlikuje od većine ostalih projekata koji koriste vodik kao gorivo poput Mission H24 programa za Le Mans. Toyota koristi motor s unutarnjim izgaranjem, a ne gorivu ćeliju. To znači da automobil proizvodi buku koja se puno ne razlikuje od tradicionalnih motora koje toliko volimo.
Evo link gdje se koliko-toliko može čuti zvuk motora.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Pobjeda Lawsona u prvoj utrci novog DTM-a, u Ferrariju. Iako je izgledalo kao da će biti dominacija Mercedesa. Imali su čini mi se prvih 6 pozicija na startu. Ali su ih nadmudrili Audi i Ferrari sa ranijim ulaskom u boks. Bio je i Muller u Audiju preskočio nekoliko Mercedesa kroz boks, ali je kasnije u borbi sa Albonom izgubio retrovizor, pa ga je poslije toga okrenuo na stazi Juncadella dok ga je pokušavao prestići, baš sa te strane gdje mu je falio retrovizor. Albon je na kraju završio četvrti, isto u Ferrariju kao i Lawson.
Gledao sam utrku jer je bio prijenos na SK-u. Grafika im je bila loša. Kasnila po nekoliko minuta, a i kada se ažurirala to je bilo vrlo sporo. A komentator nema pojma o praćenju dešavanja na stazi, bez gledanja u grafiku...
Ovaj vikend se vozi i prva utrka nove električne serije ETCR. Biće prijenos na Eurosportu 2.
Gledao sam utrku jer je bio prijenos na SK-u. Grafika im je bila loša. Kasnila po nekoliko minuta, a i kada se ažurirala to je bilo vrlo sporo. A komentator nema pojma o praćenju dešavanja na stazi, bez gledanja u grafiku...

Ovaj vikend se vozi i prva utrka nove električne serije ETCR. Biće prijenos na Eurosportu 2.