Dakle, u srijedu ili četvrtak otkrijem da se održava WorldSBK u Mađarskoj,a budući da već neko vrijeme onako posmatram gdje bih mogao otići na jedan dan prisustvovati utrci uživo, ovo mi se učinilo kao idealna prilika.
Nova staza,Balaton Park Circuit, samo 250 km udaljena od mog mjesta.. pa grijeh bi bio ne otići...
No nije sve tako jednostavno kako se čini.
Za početak, gledam treba li vinjeta,piše na kartama, treba, u stvarnosti mislim da ne treba ,iako je to brza cesta nekih 50-tak kilometara od Kaposvara do Siofoka, nije pisala obavijest da je na toj relaciji potrebna vinjeta,no ja sam kupio , za svaki slučaj.. i to mjesečnu sam uzeo jer za 26 dana Moto Gp karavana stiže na isto mjesto...
Vozio sam prije po Mađarskoj i trebala je vinjeta od Pečuha do Budimpešte,ali nebitno... 27 eura sam dao i sad znam da kazna neće doći, makar ponavljam,mislim da ipak vinjeta nije potrebna na ovoj strani Mađarske ...
Ujutro dizanje u 5, žena čuje alarm i pita, ipak ideš...a mislim da ću otići

i ništa..krenuo ja na put nepripremljen , uzeo sam jedino bilježnicu i kemijsku u slučaju da nekog užicam za autogram ( Imam od Marka Webbera jedino iz motosporta ) , i karticu te naravno mobitel i osobnu...
Put je bio onak, dosadnjikav kroz mađarska sela a dolaskom na 3 km od staze, panika.. policija me ne pušta jer nemam kartu,nisam kupio online.. i PLEASE i molim i govorim pa kupit ću tamo na licu mjesta,i nekako me pusti...
Kupujem paddock kartu za 20 eura što je džabe kad pogledaš što ti sve nudi,a to je pristup komplet ženskoj seriji i boxevima te postolju nakon utrka...
I još sam uzeo kartu u "D" sektoru za 65 eura što je baš puno obzirom da je to zavoj gdje vidiš motore tek nekoliko sekundi .
Iako se u tom zavoju vidi baš kako je Toprak "vanzemaljac" , opet mi se čini preskupo ..no dobro..
Našetao sam se od paddocka do tog svog sektora i pogledao sam Sprint utrku u 11, te žensku utrku i Race 2 a u međuvremenu sam se vraćao u paddock da uhvatim pokoju sliku i autogram i uspio sam nešto nakupiti ..
Anu Carasco nisam nažalost vidio...
I da.... Xavi Vierge nakon utrke nije raspoložen za "selfije".. bio sam mu na 2 metra i zamolio za sliku,no Xavi je bio ljut svojim rezultatom ili mu se jednostavno nije dalo (završio je 7.).
Moram priznati da sam slabo mogao upratiti utrku, osim što sam vidio da je Toprak bolesno ispred svih i da je Tito Rabat na začelju, nisam skužio da je Petrucci recimo 4... monitor je premal i ne može se dovoljno dobro pratit utrka preko njega.. bar po mom mišljenju.
Da ne gnjavim više,evo par slika ako kog zanima...
Toprak diže pobjednički trofej
Toprak slavi pobjedu
Maria Herrera je bila presimpatična i htjela se slikat i potpisat autogram
uploadpic
Autogram Marie Herrere
Kaito Toba
Roberto Garcia
Chloe Jones, danas 2. na ženskoj utrci
Honda X.Viergnea ... i on je bio tu par sekundi ranije ali nije se htio slikat
Nova nada Yamahe ( vodeći dečko u juniorskom prvenstvu ) Allesandro di Persio.. imam sliku s njim i autogram
Nova majica,samo 40 eura :p
Dojmovi su izuzetno pozitivni i nije mi žao niti jednog centa, pa čak i da dođe kazna za brzinu u narednim danima :p