MotoGP 2025.

🏍️ Sve teme vezane uz MotoGP.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Skide Alex mrak sa očiju, napokon.
Bravo za Fabia.
Pecco blijed, a pretplatio se na treća mjesta, bez obzira ko je ispred.

Stičem dojam da je Dukac GP24 bolji od Dukca GP25.
U "najgorem" slučaju da se podjednaki.
Marc to nadoknađuje individualnom kvalitetom, u odnosu na brata i Pecca, pa sezona izgleda tako kako izgleda.
Ostavimo Marcove padove sad po strani, kada ne padne, njegova pobjeda uglavnom ne dolazi pod znak pitanja.
Ali, ako je Marc klasa iznad Pecca (a jeste, realno), Alex nije (realno).
A Pecco mu ne može meda u dosadašnjem dijelu sezone (odatle tvrdnja da je GP24 čak i bolji od GP25).
Evo, čitavu trku ne može ispred, ovaj vikend, odličnog Fabia i Yamahe.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Bravo za Alexa :thumbs:
Moram reći da me Pecco zasada dosta razočarao ove sezone. Po brzini nije ni blizu Marcu.
Opet, kasni samo 20 bodova, ali ne ulijeva mi baš povjerenje. Fabio odličan, a i Vinales rastura, pogotovo u usporedbi s
Acostom koji je nekako splasnuo ove sezone

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
@Frantic Zanimljivo viđenje i vrlo lako blizu istine.
Nije Pecco top top klasa, ali je netipično nemoćan ove sezone... A padovi mu barem zasad, nisu boljka ove sezone.
Ma da, možda je i zbog ziheraškog pristupa, izgubi dosta na brzini. Kako god, daleko je ovo od onog što se očekuje od dvostrukog, umalo trostrukog prvaka.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: KMag, Seb
Joj Mamlaze, pravi si mamlaz. Ali tu je junior. Očekivao sam više od Pecca. Fabio, kao i Maverick odlični.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Bravo za Alexa, iznenadilo me kad su rekli da još nema nijednu pobjedu u glavnoj utrci. Kad je već Marc pao, bilo bi mi najdraže da je Fabio pobijedio, ali i ovaj P2 je ogroman, prvi podij nakon dvije godine, odlično je bilo vidjeti ga na mjestima na koja pripada :thumbs: Marc je na kraju ipak spasio nešto bodova s oštećenim motorom, taj P12 nikako nije zanemariv u kontekstu prvenstva.

Što se tiče Pecca kao vozača, ja bih njega usporedio s Norrisom. Jako brz vozač, ali ipak ne ona vanzemaljska klasa. Ima titule, ali je oko svake bilo puno više muke nego što je trebalo biti (pogotovo 2022. protiv Fabija na Yamahi, a tu je i prošlogodišnji poraz od Martina) i sad se to jasno vidi kad ima Marca pored sebe. I on i Alex imaju sreće što Marc voli pasti s vremena na vrijeme te što ostali proizvođači, osim pokojeg bljeska kao sad Fabio ili Maverick u Kataru, ne mogu blizu Ducati kupu pa bez većih poteškoća redovito uzimaju velike bodove.

Između GP24 i GP25, koliko ja znam, nema puno razlika, pogonski agregat je isti, a i ostalog je dosta zadržano. Moguće je da je taj GP24 kojeg Alex ima samim time uštimaniji jer je u kompletu, a ne frankenštajnovska solucija, ali to su u svakom slučaju podjednaki motori, tako da od mene "full credit" Alexu za dosadašnje ovosezonske nastupe.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
@croatic F1
Samo je Pecco daleko prgaviji u duelu od Wanda.

A jutros je The Race MotoGP izbacio video sa nazivom “Zašto MM pada u u trkama?”

Eto oni će da nam pojasne.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ja sam negdje pročitao komentar gdje se povlače slijedeće paralele (lik je ostavio statistiku po strani, dakle, neki umjetnički dojam, jel)

Mamlaz = Max
Fabio = Čarli
Pecco = Oscar
Jorge = Lando
Alex = Đorđe
Maverick = Sainz
Miller = Lewis
Zarco = Alonso
.... ne mogu se dalje sjetiti, redajte sami DiGa/Frankie/Binder/Beštija/Bez/Oliveira/Marini .... su npr. Albon/Ocon/Gasly/Hulk/Stroll/Yuki/Liam....
Po toj logici nekako ispada Medo = Acosta, Andrea = Fermin, Bortoleto = Ogura, Hadjar = Chontra, Doohan = Fernandez.... :neznam: :misli:
:mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Gledajući samo 2025. čak i ima smisla dosta toga :)

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ne bi se složio za Pecco-Oscar . Prije bi rekao da je Oscar-Alex .
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Fabio pred domaćom publikom drugi vikend zaredom oteo pole Marcu! Brat je treći, a Vinales nastavlja sa sjajnom kvalifikacijskom formom - treći vikend zaredom našao se u drugom redu, ovog puta između Aldeguera i Bagnaije.

Poredak: https://resources.motogp.com/files/resu ... 2/Grid.pdf
Izvještaj: https://www.the-race.com/motogp/quartar ... togp-pole/

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Na kraju braća u standardnom poretku na vrhu. Fabio se dobro držao, ali Ducatiji su ipak prejaki u utrci, tako da ga je do kraja prošao i Aldeguer za prvi podij u karijeri. Rins je također ušao u bodove s P8, što je odličan znak za Yamahu. Svježe operirani Acosta pao je u zadnjem zavoju zadnjeg kruga nakon što se s Vinalesom borio za P5, a Pecco je pao rano u T2. Bez je bio solidan na početku, ali je onda izletio i pao na začelje, baš mi je žao što nećemo saznati gdje bi Martin bio s tom Aprilijom.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Uh šteta što ta yamaha nema više snage. Fabio bi se bez problema borio za naslov. Rečeno je u prijenosu da yamaha ima novi motor. Očito je i to malo pomoglo.
slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
Kao što jednom reče Vaso, nije mali došao da pogine odmah - dobro se borio Fabio, ali fali još malo.

Braća odlična, iznenađuje me Maverick, već nekoliko vikenda je najbolji KTM.

Šta reći za Pedra, mora definitvno da traži izlaz iz ovog pakla.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Bravo Zarco :klanjam:

Ok, nije mijenjao motor, ali je uredno nabio 13s (koliko već) ispred Mamlaza, kad se ovaj našao iza njega.
Alex 2 pada.
Fermin odličan na kraju.

Nisam propratio start, pretpostavljam da je bio neki krkljanac jer kad sam se uključio vidio sam da ih većina ima upozorenje "sa strane" i da je Pecco daleko iza.

Bibendum mahao zastavom :thumbs: :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Bravo Zarco, baš mi je drago :thumbs:
Marc je vozio doslovno samo da završi s obzirom da je prošlu utrku pao i izgubio bodove, na kraju idealno po njega, Pecco bez bodova ovaj vikend, a buraz danas bez bodova...

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: sve powered by honda
Aaaaaaaa!
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 2 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Prekinut niz od 22 pobjede Ducatija zaredom. :shock:

Baš mi je drago da je Zarco slavio na domaćem terenu. Dosad ove sezone je vozio stvarno na visokom nivou (i to sa Hondom koja je takva kakva je) tako da je zaslužio pokoji visoki plasman. Pobjedu ipak nisam očekivao. :pivo:
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Love Parade
:klanjam:
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Još jedan naklon za Zarca :klanjam: Nije samo odabrao najbolju moguću taktiku, već je bio nevjerojatno brz tijekom cijele utrke. Nabio je nekih 10 sekundi prednosti ispred Marqueza nakon njegovog boksa, komentatori na TNT-u su cijelo vrijeme strahovali da previše forsira. Kad je Francuz na poleu zakazao, drugi se iskupio publici. Sjajno je bilo vidjeti opće slavlje, baš mi je drago za njega, najbolji je Hondin vozač ove sezone i zaslužio je ovakav rezultat. Kaže da mu je tata izgubio zub prije tri dana i da je rekao da se neće previše smijati tijekom vikenda, fino mu je sin upropastio plan :zubo:

Marc je ovog vikenda lijepo nadoknadio svoje ranije gubitke bodova, pogotovo u odnosu na Pecca koji je imao noćnu moru od utrke (nisam najbolje ulovio kaos s gumama na početku, moguće da je on i dvaput mijenjao motor, s obzirom na to da je završio zadnji), a i brat mu je lijepo pomogao duplim padom, sa samo jednim padom bi čak imao solidne bodove (mislim da se na P7 vratio). Fermin odličan, na kraju oduzeo podij Acosti s kojim navodno ima neki stari "beef". Fora mi je čuti za neko pravo rivalstvo, svuda su svi malo previše prijateljski nastrojeni :mrgreen:

Zanimljivo je da ovaj Ducatijev niz od 22 pobjede kojeg spominje @Osella izjednačava apsolutni rekord kojeg je od 1997. do 1998. postavio upravo proizvođač koji je jučer prekinuo taj niz. Marc je postavio novi rekord u uzastopnim sprint pobjedama (6).

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡