MotoGP 2023.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Nije se imalo puno za pogledati na kraju, sreća pa sam sinoć odustao već na Moto3
Šteta, ali očito je prejako padalo da bi se išta vozilo. Pogledao sam snimku Moto2, u jednom trenutku ih je baš puno popadalo, dosta njih iz vrha poretka, doslovno je u svakom sektoru bila žuta zastava, ali nisu prekinuli tad, već par krugova kasnije. Arbolino je uništio konkurenciju, u utrci od 9 krugova došao do pobjede s 15 sekundi prednosti, a Acosta je iz boksa stigao do P9 i odlično ublažio štetu pada u izvidničkom krugu.

- croatic f1
- F1puls suradnik
Martinator uzvraća udarac - novom dominantnom pobjedom na sprintu smanjio je Peccovu prednost na 18 bodova, a Pecco je završio tek sedmi. Na podiju su završili Binder i Marini, a Marquez je u zadnjem krugu uspio proći Aleixa za P4. Sutra Martin opet kreće s polea, a Pecco s P6.
- Osella
- GP3
- S nama već: 3 god 3 mj
- Navija za: Minardi, Andrea Moda
Baš dobra utrka. Martin je na kraju došao do nove pobjede nakon što je sjajno prošao Bindera, čini mi se, dva kruga prije kraja. Imao je ubrzo i Pecco priliku za dupli prolazak sa trećeg mjesta, ali nije uspio.
Kako bilo, prvenstvo ulazi lagano u uzbudljivu završnicu. Bagnaia ima samo 9 bodova prednosti 3 sprinta i 3 utrke prije kraja. Ludnica!
Kako bilo, prvenstvo ulazi lagano u uzbudljivu završnicu. Bagnaia ima samo 9 bodova prednosti 3 sprinta i 3 utrke prije kraja. Ludnica!

Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 10 mj
- Navija za: KMag, Seb
Naravno da će smećari raspali da kazne Bindera. Kakva komedija.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Pravila su tu jasna, tako da da, naravno da je Binder dobio kaznu. Završnica utrke je bila fenomenalna
Martinu svaka čast na novoj pobjedi, ovog puta mislim da nije bilo razlike u gumama, a svakako ih je dovoljno dobro očuvao da se (za razliku od utrke u Australiji) i na kraju može boriti. Kako je išao defenzivno protiv Pecca nakon što ga je Binder prošao, mislio sam da je gotov po pitanju borbe za pobjedu, ali onda je unatoč tome imao brzine i vratio se u vodstvo. Pecco se opet mučio s konkurencijom početkom utrke, ali je danas imao više vremena da ih do kraja skoro sve outpacea.
Razlika je sad 13 bodova, šou se nastavlja

Martinu svaka čast na novoj pobjedi, ovog puta mislim da nije bilo razlike u gumama, a svakako ih je dovoljno dobro očuvao da se (za razliku od utrke u Australiji) i na kraju može boriti. Kako je išao defenzivno protiv Pecca nakon što ga je Binder prošao, mislio sam da je gotov po pitanju borbe za pobjedu, ali onda je unatoč tome imao brzine i vratio se u vodstvo. Pecco se opet mučio s konkurencijom početkom utrke, ali je danas imao više vremena da ih do kraja skoro sve outpacea.
Razlika je sad 13 bodova, šou se nastavlja

- Grah0 Verified
- Formula 1
Pravila su bila jasna i u Silverstoneu, pa neko ne dobi kaznu.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Tu je objašnjeno sve, upravo nakon Silverstonea:
https://www.motogp.com/en/news/2023/08/ ... its/475875
Ovo je ključno:
https://www.motogp.com/en/news/2023/08/ ... its/475875
Ovo je ključno:
A tu je i ovaj ne baš precizno definiran dio:The sensors weren’t triggered. When a sensor is not triggered, that’s the end of it – the Stewards don't override what is recorded by the sensors. There’s no human judgement involved.
Po kojem god kriteriju, Binderova današnja kazna nije upitna.If a rider goes outside track limits in a close fight and the rider behind is within “striking” distance – in the opinion of the FIM MotoGP™ Stewards – then the rider who went on the green will be demoted one position.
- Grah0 Verified
- Formula 1
Da da, uvijek su neki senzori. Mutavi Aleix izbaci BB iz utrke nikome ništa. Ni da se pomene kazna.
Binderu su se ove godine 3 puta uzimale pozicije u zadnjem krugu zbog te gluposti.
Ali bitno je da se Peccu sEnZoRi NiSu AkTiViRaLi.
Pecco da kojom (ne)srećom vozi Yamahu ili Hondu do sada jedino što bi osvojio bi bio eventualno neki kup cara Hirohita.
Binderu su se ove godine 3 puta uzimale pozicije u zadnjem krugu zbog te gluposti.
Ali bitno je da se Peccu sEnZoRi NiSu AkTiViRaLi.
Pecco da kojom (ne)srećom vozi Yamahu ili Hondu do sada jedino što bi osvojio bi bio eventualno neki kup cara Hirohita.
- Sarma Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: Ferrari
Jako dosadna utrka.
Drago mi je zbog Beštije, šteta što su ga uništile ozljede u prvom dijelu sezone, bio bi sigurno u igri za naslov...
Bravo i za mlađeg Marqueza, ako je on ovako konkurentan, bit će bome zanimljivo vidjet Marca ako se naravno snađe na Dukcu, a ne vidim razloga zašto ne bi...
Drago mi je zbog Beštije, šteta što su ga uništile ozljede u prvom dijelu sezone, bio bi sigurno u igri za naslov...
Bravo i za mlađeg Marqueza, ako je on ovako konkurentan, bit će bome zanimljivo vidjet Marca ako se naravno snađe na Dukcu, a ne vidim razloga zašto ne bi...
- croatic f1
- F1puls suradnik
Ovog vikenda je definitivno bilo zanimljivije van staze

- Dogodine opet navodno sustav koncesija, jasno, s ciljem usporavanja Ducatija - oni podržavaju trenutni prijedlog, ali europska konkurencija želi veće restrikcije
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... /10545585/
- Marini je sad favorit za mjesto na Repsol Hondi, a Fermin Aldeguer koji se ranio spominjao u tom kontekstu bi mogao na njegovo mjesto u VR46
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... /10545565/
- Oba tvornička Ducatija danas su iskoristila "besplatnu" vožnju s preniskim tlakom guma, svaki idući prekršaj koštat će ih tri sekunde kazne; Martin je taj "kupon" već iskoristio
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... /10545683/

- Grah0 Verified
- Formula 1
Svaka čast za Aleixa, najvećeg morona u klasi.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Kretensko ponašanje kakvo zaslužuje maksimalnu kaznu. Jučer sam isto vidio da je bilo glupiranja između Pola i Beza, ako se tu Pol suzdržao da ne opali Bezu šamarčinu nakon onih zabijanja u motor (koja uopće nisu kažnjena ako se ne varam), onda ni Aleix ovdje nije imao pravo na ovako nešto.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Fantastična vožnja Martina, agresivno do pobjede i -7 u prvenstvu, što znači da odluka pada u Valenciji 

- croatic f1
- F1puls suradnik
Na kraju ne tako daleko od najgoreg mogućeg scenarija za Martina... Barem je uzeo pokoji bod i Pecco nije uzeo puni plijen. Sad mu treba savršen vikend u Valenciji uz kiks Pecca, a potonje je danas skoro i dobio pri kraju, stoga ga još ne treba u potpunosti otpisati.