MotoGP sezona 2021.

🏍️ Sve teme vezane uz MotoGP.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
slika

Ovog vikenda pod svjetlima reflektora kreće i najelitnije natjecanje na dva kotača - MotoGP! Prošla sezona bila je jedna od najluđih ikad, a sasvim je realno očekivati jednako uzbudljivu sezonu i ove godine.

Vladara ove generacije Marca Marqueza i dalje nema - još uvijek se oporavlja od ozljeda s otvaranja sezone 2020., a i dalje će ga mijenjati Stefan Bradl. Španjolac je potvrdio da neće nastupati na prvim dvjema utrkama u Kataru, no nedavno je odradio prve krugove nakon dugo vremena i njegov povratak očekuje se uskoro.

Naslov brani Suzukijev Joan Mir kojem će timski kolega u momčadskim prvacima i dalje biti Alex Rins. U ostalim momčadima dogodio se niz promjena - Fabio Quartararo i Valentino Rossi zamijenili su se za mjesta u tvorničkoj Yamahi i Petronas SRT-u, Pol Espargaro stigao je u Hondu, dok je Alex Marquez premješten u LCR. Ducati je preuzeo Pramocovu prošlogodišnju postavu, Millera i Bagnaiju, Dovizioso je napustio seriju, a Petrucci je prešao na Tech3 KTM. Johann Zarco i Jorge Martin vozit će za Pramac, dok su u Avintiju stigli aktualni prvak i doprvak Moto2, Enea Bastianini i Luca Marini.

slika

Ovako izgleda planirani kalendar:

slika

Raspored prvog vikenda (VN Katara):
Kvalifikacije - subota, 18:00-18:15 (Q1), 18:25-18:40 (Q2)
Utrka - nedjelja, 19:00

Ostatak rasporeda dostupan je na naslovnici motogp.com.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
fala croatiče na otvaranju!
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 2 mj
Navija za: Raikkonen
Počeo je trkači vikend službeno, FP1 ...
Šteta samo što mi nema Doviziosa,pa da je njemu sada ovaj Ducati što ima Miller ja sam uvjeren da bi Dovi konačno postao prvak,ali za Millera baš i ne garantiram.
Očekujemo ludu sezonu sa nadam se što više pobjeda Alexa Rinsa :thumbs:

Wehrlein94
GP3
GP3
Jack Miller pao s motora, isto tako i Pol Espargaro i za njih je trening gotov,ali neozlijeđeni su,to je najvažnije

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Bravo Peko, gute job 👍

Wehrlein94
GP3
GP3
Jack Miller naravno razočaranje.. pa ja ne znam što ljudi vide u njemu... Bagnaia nema šanse sutra da pobjedi

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Kaj se to događa sa hondom? Stvarno su loši. Milslim da će žaliti oni za Danijem Pedrosom kao razvojnim vozačem.
slika

CRooY3
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Ducati lagano na startu.
“Leave me alone, I know what to do.”

"Aerodynamics are for people who can't build engines.", Enzo Ferrari

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Šta je ovo, prva četiri motora identična? :prcnjau:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Ispališe se ko rakete...
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Odlicna utrka ali kako Mir izgubi podium pa to je nevjerojatno, prodjose ga Dukci kao da stoji.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Wehrlein94
GP3
GP3
VINALESSSSS pobjeda !!
Mir šampionski do drugog mjestaa.. ali Ducati je prejak bio.. Zarco drugi, Bagnaia 3. i na kraju Mir četvrti..
super utrkica

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Haha, kako Dukci prolete kraj Mira :lolz:

Wehrlein94
GP3
GP3
alonso5 je napisao/la: 28.03.2021., 19:44 Odlicna utrka ali kako Mir izgubi podium pa to je nevjerojatno, prodjose ga Dukci kao da stoji.
napravio je greškicu u ulasku u zadnji zavoj.. 7 bodova izgubio sadaa.. a on je kalkulat..sa takvim kalkulantskim vožnjama je i došao do naslova..inače,Mir je odvezao fenomenalnu utrku

Wehrlein94
GP3
GP3
A što reći za Jacka Millera... razočaranje ponovno.. ja ne znam,on je simpa momak i to sve,ali on je uvijek razočaranje...
VINALES VODI U PRVENSTVUUU LJUDI

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Solidna trka.
Stvarno je smiješno izgledalo ono sa Dukcima i mirom na kraju. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Pa jeli ono Mir skoro do kraja prošle sezone bio bez pobjede, i osvojio. Ali ovo je bila njegova greška u zadnjem zavoju. Ali dobro se sačuvao za kraj, dok je Rins ispuhao prije vremena.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Vidio sam da u MotoGP-u imaju asimetrične gume, pola tvrde, pola meke. Ne znam jeli to prije bilo. Ali ima logike za MotoGP, pošto se sve krivine prolaze na pola gume. I ako je utrka u smijeru kazaljke na satu, onda je dobro imati desnu stranu malo tvrđu, za utrku.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Iz glave bih rekao da je to tu negdje od 2015. ili 2016. (tad je Michelin došao umjesto Bridgestonea pa možda prije da je tad), tj. barem se ja sjećam da su ih tad prvi put počeli spominjati, možda su i odavno tu :mrgreen:

Zanimljiv rasplet utrke, na početku su Ducatiji zauzeli cijeli vrh poretka, ali na kraju Vinales ipak brži od svih. Nekim čudom nije uprskao sve na startu, ako se riješio te mane može biti ozbiljan kandidat za naslov. Iako nisu pobijedili, ta Ducatijeva snaga na pravcu izgleda zastrašujuće, iako se mora priznati da je ono s Mirom na kraju izgledalo puno gore na prvu, ipak je on promašio zadnji zavoj i ovi su dobili puno bolji momentum.

Najugodnije iznenađenje mi je definitivno Enea Bastianini na P10, a najneugodnije Morbidelli, nisam baš pratio treninge ni ništa, ali vidio sam neki članak kako je on "man to beat" ovog vikenda, a na kraju samo ispred Savadorija.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Vidim po rezultatima da su braća Espargaro imali foto finiš.

Rossi nije loše izgledao, dok ga jedan KTM čini mi se nije izgurao, čime je izgubio nekoliko pozicija. Na kraju je uspio da ih vrati nekoliko. Morbidelli je vrlo rano potonuo na začelje. Vjerovatno je imao neki problem.

A Petrucci je na početku glumio Mazepina. :mrgreen:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡