Formula E 2025.

🔋 Sve teme vezane uz Formulu E.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Ferrari
Počela sezona ovaj vikend.
Prva trka je trenutno u Sao Paulu.
Wehrlein je imao PP.
Trenutno je :crvenazastava:

Link sa wikipedie za novu sezonu

https://en.m.wikipedia.org/wiki/2024%E2 ... ampionship

Najbitniji detalj je uvođenje obaveznog "boxa" (zvaće se Pit Boost) u kojem ćemo imati punjenje baterije za nekih 10%, što bi trebalo trajati cca. 30s.
To će biti, zasad, samo na doubleheader vikendima.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Na kraju balade nakon još jedne crvene zastave pobijedio Evans (startao zadnji) ispred Da Coste i Barnarda (najmlađi u FE koji je osvojio podij).
Drugi prekid trke se desio zbog krkljanca nakon kojeg je Cassidy (a nije baš da je tu on totalno kriv) nabio Wehrleina na ogradu, zbog čega je ovaj završio naglavačke.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Dobra utrka u Meksiku, pobijedio je Rowland nakon što je sačuvao AM za kraj utrke i imao sreće s tajmingom prvog SC-a koji je završio taman dok je imao još nekih minutu AM-a. Dotad su glavnu borbu vodili Porschei i Andrettiji. Da Costa je završio drugi, a Wehrlein, koji je startao s PP-a i vodio u uvodnom dijelu utrke, treći.

Ako sam dobro shvatio iz prijenosa, AM odsad uključuje 4WD, svakako je puno moćniji nego prijašnjih sezona. Također su rekli da ovdje nije bilo potrebe za velikom štednjom i da se praktički moglo ići punim gasom, vjerojatno je i to jedan od razloga zašto smo dobili dobru utrku umjesto onog cirkusa kad bude 500 "pretjecanja" jer nitko ne želi predvoditi kolonu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Dobro si shvatio da sada AM uključuje pogon na sva 4.
Rowlanda posrali Safeti momački.
Očekivao sam barem 1 dodatni krug, s obzirom da su bila 2 Safeta.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
vjerojatno je i to jedan od razloga zašto smo dobili dobru utrku umjesto onog cirkusa kad bude 500 "pretjecanja" jer nitko ne želi predvoditi kolonu.
Kvotam ovo u ime svih koji uslovno rečeno hejtaju ovaj način utrkivanja. Ja sam mišljenja da je to sasvim OK utrkivanje i da je kul novi trend u seriji koja ide iza svih granica motorsporta a to je trkanje na zatvorenim stazama s EV formulama. Oni koji ovo ne vole zapravo naginju ka tradicionalnom utrkivanju uz koje smo odrasli gledajući benzince, dizelaše, i sl. no svet se menja a motorsport naravno podleže uvek radikalnim promenama tako da uvek imamo određene trendove i one koji zavole iste pa im se ne dopadaju stari.

E sad, recimo meni je način na koji funkcioniše AM pomalo bedast. Zašto vozač mora da radi tkzv Long Lap da bi aktivirao AM i tako zapravo oda svima da je to aktivirao? Zašto nemamo princip kao Push to Pass, lepo da se vozači iznenade kad protivnik odjednom napada, pa da nezna jer ima AM, pa mu TR kaže "ovaj ima AM, ovaj ima AM, pazi, pazi".

Meni recimo smeta što kul trendovi u FE se gaze jer ne podležu konceptima koji se vezuju uz serije koje imaju motor sa unitrašnjim izgaranjem. A sama FE se gubi jer nezna kako da udovolji mainstreamu.
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 1 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Alen13ASC je napisao/la: 12.01.2025., 13:16
vjerojatno je i to jedan od razloga zašto smo dobili dobru utrku umjesto onog cirkusa kad bude 500 "pretjecanja" jer nitko ne želi predvoditi kolonu.
Kvotam ovo u ime svih koji uslovno rečeno hejtaju ovaj način utrkivanja. Ja sam mišljenja da je to sasvim OK utrkivanje i da je kul novi trend u seriji koja ide iza svih granica motorsporta a to je trkanje na zatvorenim stazama s EV formulama. Oni koji ovo ne vole zapravo naginju ka tradicionalnom utrkivanju uz koje smo odrasli gledajući benzince, dizelaše, i sl. no svet se menja a motorsport naravno podleže uvek radikalnim promenama tako da uvek imamo određene trendove i one koji zavole iste pa im se ne dopadaju stari.

E sad, recimo meni je način na koji funkcioniše AM pomalo bedast. Zašto vozač mora da radi tkzv Long Lap da bi aktivirao AM i tako zapravo oda svima da je to aktivirao? Zašto nemamo princip kao Push to Pass, lepo da se vozači iznenade kad protivnik odjednom napada, pa da nezna jer ima AM, pa mu TR kaže "ovaj ima AM, ovaj ima AM, pazi, pazi".

Meni recimo smeta što kul trendovi u FE se gaze jer ne podležu konceptima koji se vezuju uz serije koje imaju motor sa unitrašnjim izgaranjem. A sama FE se gubi jer nezna kako da udovolji mainstreamu.
Ne treba udovoljavati main streamu.
Ne pratim FE, ali navijam za FE. :vozi: :vozi:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Usporena vožnja u kojoj nitko ne želi biti prvi meni nije nimalo zanimljiva, ali svi kojima je to kul trend u utrkivanju, neka uživaju. Ja ću se držati već izmišljene tople vode u konceptu utrkivanja :)

AM je postavljen kao zamjena za pitstop pa je zato tu ta komponenta gubitka vremena. Kako ne pratim seriju već neko vrijeme, ne znam kakvi su planovi s povratkom pitstopova, odnosno uvođenjem brzog punjenja, hoće li to uopće zaživjeti, kako će funkcionirati s AM-om itd. Prema viđenom u subotu, pojačani AM izgleda kao dobra ideja.

Frantic
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la: 13.01.2025., 09:18 Usporena vožnja u kojoj nitko ne želi biti prvi meni nije nimalo zanimljiva, ali svi kojima je to kul trend u utrkivanju, neka uživaju. Ja ću se držati već izmišljene tople vode u konceptu utrkivanja :)

AM je postavljen kao zamjena za pitstop pa je zato tu ta komponenta gubitka vremena. Kako ne pratim seriju već neko vrijeme, ne znam kakvi su planovi s povratkom pitstopova, odnosno uvođenjem brzog punjenja, hoće li to uopće zaživjeti, kako će funkcionirati s AM-om itd. Prema viđenom u subotu, pojačani AM izgleda kao dobra ideja.
Sačekaj dan zaljubljenih :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Frantic je napisao/la: 13.01.2025., 10:21 Sačekaj dan zaljubljenih :mrgreen:
Ja ću probati uvesti takav sustav, a FE kako hoće :rofl:

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Usporena vožnja u kojoj nitko ne želi biti prvi meni nije nimalo zanimljiva, ali svi kojima je to kul trend u utrkivanju, neka uživaju. Ja ću se držati već izmišljene tople vode u konceptu utrkivanja :)
Izmišljena topla voda je zapravo sprint od 45 minuta koji je zanimljiv kao i sve posle restarta na F1 VN Monaka 2024 uz dodatak AM pa je kao malo zanimljivije.

Peloton utrkivanje je kudikamo zanimljivijije, a sve ovo je bezveze jer nemamo PIT STOPOVE. Da ih imamo e onda bi sve bilo malo smislenije. Mada sad kako je AM jači, sad je zanimljivo, no kad bi omogućili vozačima da to aktiviraju gumbom na volanu a ne Long Lap sustavom e to bi bilo ozbiljnije. Ovo je kao neka dečija igrica.
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kao što sam rekao, oni kojima to paše neka uživaju. Meni to nije niti zanimljivo niti utrkivanje. Zato rijetko upalim FE.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Kakav cirkus jučer.
Dobar dio vozača zbog kasne :crvenazastava: nije mogao ispucati 6min attack moda, pa su kažnjeni.
Wehrlein usporio, svjesno izgubio prvo mjesto 50m prije cilja, da bi ga opet dobio nakon kazni poslije trke. :prcnjau:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡