SimRacing BOSNIA

Sponzorirani članak

Pulsmedia portal

Prije 3 godina 2 min 2 komentara

SimRacing BOSNIA je mlada organizacija koja djeluje nepunih godinu dana i okuplja ljubitelje simuliranog utrkivanja (simracinga) iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Osnovana od strane nekolicine zaljubljenika u virtuelna utrkivanja svoj početak je imala početkom 2020. godine sa svega par učesnika. Pandemija koronavirusa koja nas je sve zatvorila u kuće i potreba za kvalitetnim prekraćivanjem vremena dovela je do povećanja interesovanja za simracingom. Svakim danom organizacija je rasla i okupljala sve veći broj takmičara.

Tokom 2020. godine održano je prvenstvo za igru Formula 1 2019 na Playstation 4 platformi, te smo uvidjeli da bi se ova priča, koja je počela tako reći sasvim slučajno, mogla pretvoriti u nešto mnogo veće i bolje. S tim u vezi, početkom decembra prošle godine izvršena je kompletna reorganizacija, te smo se odlučili posvetiti promociji projekta sa ciljem popularizacije ove vrste takmičenja, kao i privlačenja što većeg broja ljudi na druženje i zabavu prije svega.

Treba napomenuti da smo u svemu tome, u organizacijskom smislu, imali nesebičnu pomoć kolega iz regiona koji priređuju slična natjecanja, a naročito kolega iz F1 ERZ Hrvatska, kojima se i ovim putem još jednom zahvaljujemo.

Nova sezona takmičenja u okviru simRacing BOSNIA za igru Formula 1 2021 počinje 31. Januara 2021. godine, sa početkom od 21:00 sati uz direktan prijenos na našem Youtube kanalu – simRacing BOSNIA.

Sezona će se sastojati od 22 utrke po zvaničnom F1 kalendaru, a svi vozači će voziti službene i po snazi jednake F1 bolide (equal). Razlike između vozača temeljit će se isključivo na njihovoj spretnosti za volanom ili kontrolerom.

Da biste se pridružili simRacing BOSNIA i sudjelovali u takmičenjima koja se organizuju, neophodno je imati Sony Plastation 4 konzolu, PS+ pretplatu, te dobru volju i ljubav prema simracingu.

Kako kao organizacija namjeravamo rasti i razvijati se, u planu je organizovanje takmičenja i u drugim igrama, kao i proširenje na PC i XBOX platformu.

Za sva eventualna pitanja i način pristupa organizaciji, svi zainteresovani nas mogu kontaktirati putem Instagram ili Facebook profila simracing.bosnia.

simRacing BOSNIA Team

Na ovaj članak objavljen je demanti kojeg možete pročitati ovdje.


Odgovor

2 komentara

  1. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Kad se nazovete punim imenom države možda se i priključim.



    7
    1

    6

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.