Ron Dennis: Jedan ili dva tima možda neće dočekati kraj sezone

Marko Rakić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Ron Dennis: Jedan ili dva tima možda neće dočekati kraj sezone

Marko Rakić

VN Rusije 2016., Sochi

Umjesto da se malim momčadima donekle olakša život nešto nižim cijenama motora, Formula 1 je 2014. napravila obrnutu stvar. Iako je od tada do danas samo jedna momčad napustila sport (Caterham), par njih je konstantno u problemima te grcaju u dugovima. Manor nakon par teških godina posluje čisto, u Force Indiji nema kraja problemima, dok u Sauberu nemaju niti za plaće radnika, pa se moraju krpati vikend za vikendom. Zaista teška vremena za švicarsku momčad koja je na gridu već duge 23 godine. Šef McLarena, Ron Dennis, smatra kako kraj sezone neće dočekati jedna ili dvije momčadi, što je prilično loša vijest za sport. Tada bi se vratili na barem 20 bolida, što bi značilo da će pola njih ponovno dobivati bodove.

“Neke se momčadi trenutno nalaze u teškom stanju, stoga me ne bi iznenadilo kada jedan ili dva tima ne bi dočekala kraj sezone. Voditelji tih momčadi dovode timove u dugove jer troše više novca nego što imaju na raspolaganju. Ovaj sport je kao ovisnost, ljudi uvijek misle da će ih sljedeći paket nadogradnje učiniti vrlo konkurentnima, stoga troše puno novca. Jedna od disciplina koju morate naučiti u Formuli 1 je upravo ta, kako trošiti novac koji imate. Morate znati studiozno raspodjeljivati raspoložive prihode.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
288GTO
Vordas
dalmat

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9616 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 8 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1198 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Dennis

Komentiraj

4 komentara

 1. Honda zekohonda Donator Prikaži

  sauber i…manor. padne mi napamet i fi zbog problema vlasnika sa zakonom. hm.


  0

  0
 2. Fernando Alonso Mr.Spaceguy Donator Prikaži

  Force India i Sauber.


  0

  0
 3. Mclaren raca Prikaži

  Možda po prvi put, volio bih da Ron ne bude u pravu


  0

  0