Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Bivši Mercedesov inženjer Jock Clear počeo raditi za Ferrari

Luka Maloić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Bivši Mercedesov inženjer Jock Clear počeo raditi za Ferrari

Luka Maloić

Ferrari

Ferrari

Jock Clear je napokon počeo raditi za Ferrari, nakon što mu je istekla prisilna godina dana zabrane rada- uobičajena praksa u F1 u kojoj vrhunski inženjeri, na inicijativu bivšeg poslodavca, moraju neko vrijeme biti bez posla prije nego počnu raditi za novog. Na taj način bivši se poslodavci štite od prijenosa važnih informacija i podataka. Krajem 2014. godine, Mercedes je objavio da vrlo iskusan i cijenjen iženjer napušta svoju poziciju. Ali, tek nakon godine dana, Ferrarijev šef Maurizio Arrivabene je rekao:

“Jedini novi dolazak u Ferrari 2016. godine biti će onaj Jocka Cleara i to je sve.”

Zaista, Britanac Clear, koji je radio i sa Schumacherom u Mercedesu, bio je na svojem poslu u crvenoj uniformi u ponedjeljak na Pirellijevom testiranju na Paul Richardu. Njegova uloga bit će nadzirati trkaće operacije. S druge strane, Pirellijev šef Paul Hembery je sretan što će ove godine napraviti puno više testiranja.

“Napravit ćemo oko 30.000 kilometara, a sjetite se da su dobavljači guma prije nas radili i do 100.000 kilometara testiranja u sezoni po ekipi.”

Zadnji donatori:
Vordas
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10056 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Luka Maloić
Pulsmedia autor
348 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Ferrari#Mercedes

Komentiraj