Williams objavio Albona za 2023., on šaljivo potvrdio vijest

Izdvojeno

Ante Maras

Prije 2 godina 2 min 5 komentara

Williams je objavio da će Alex Albon nastaviti svoju F1 karijeru u Williamsu nakon što je Tajlanđanin potpisao višegodišnji ugovor sa slavnom britanskom momčadi.

Albon se ove sezone pridružio Williamsu kao zamjena za Georgea Russella, nakon što je raskinuo ugovor s Red Bullom, gdje je prošle sezone ispunjavao dužnosti rezervnog vozača.

Tajlanđanin je ostvario solidne rezultate za Williams te osvojio jedine bodove svoje momčadi ove sezone 10. mjestom u Australiji i 9. mjestom u Miamiju.

“Kako vidim, Williams Racing je uz moj pristanak ovog popodneva objavio priopćenje za medije da vozim za njih iduće godine. To je točno i potpisao sam ugovor s Williamsom za 2023. Vozit ću za Williams iduće godine.”

– Alex Albon na Twitteru

Albon se odlučio našaliti jučerašnjom dramom između Oscara Piastrija i Alpinea, a sam Piastri prihvatio je šalu te odgovorio čestitkom uz gif koji kaže “dobro odigrano”.

“Stvarno sam uzbuđen što ću ostati s Williams Racingom 2023. i veselim se vidjeti što možemo postići kao momčad u ostatku ove sezone i sljedeće godine,” rekao je Albon u formalnijoj izjavi.

“Tim je ostvario neke značajne uspjehe ove godine i uzbudljivo je nastaviti ovo putovanje i dalje zajedno razvijati naša znanja.”

Šef momčadi Jost Capito dodao je:

“Alex je izvanredan vozač i cijenjeni član Williams Racinga, stoga smo oduševljeni što možemo potvrditi da ćemo s njim dugoročno surađivati.”

“Alex donosi sjajnu mješavinu vještina i pronicljivih učenja koja će pomoći timu da postigne veći uspjeh u budućnosti.”

“On je žestok natjecatelj, pokazao se popularnim i odanim članom tima i drago nam je što će nam pružiti stabilnu bazu za nastavak razvoja u ovoj novoj eri automobila F1.”

Trenutno se još ne zna sudbina trenutnog Albonovog momčadskog kolege Nicholasa Latifija čiji rezultati i izvedbe su daleko od željenih, budući da mu ugovor istječe na kraju sezone. Možda borba za drugo vozačko mjesto u Williamsu neće biti u stilu meksičke sapunice kao što je to slučaj u Alpineu, svakako će biti zanimljivo promatrati zbivanja u Williamsu.


Odgovor

5 komentara

  1. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    naravno da se šali, nastao je cijeli Piasco.



    12
    12

    0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    super frajer. žao mi je što nije uspio u rbu, ali dogurat će preko 10 sezona u f1



    10
    10

    0
  3. BL_11_F1 Prikaži

    Korektan momak. Svu sreću mu želim..



    7
    7

    0
  4. Williams
    Davor13 Prikaži

    Odlicna vijest, samo da mu ekipa slozi kvalitetniji bolid da se moze na svakoj utrci boriti za bodove



    2
    2

    0
  5. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Malo mi je losa fora, jer se ruga Piastriu a po meni piastri nije mogao bolje i korektnije reagirati na alpineovu glupost



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.