Villeneuve: Bottas si ne smije dopustiti da ga Zhou poražava

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 14 komentara

Valtteri Bottas trenutno je osmi u poretku vozača sa 46 bodova, 41 bod više od momčadskog kolege Zhoua Guanyua. Zhou je u Kanadi osvojio bodove po prvi put nakon svoje debitantske utrke u Bahreinu kad je završio 10.

Nakon sjajnog početka karijere u Formuli 1, mladi Kinez je imao problema sa pouzdanošću bolida, te je u jednom trenutku imao tri odustajanja u četiri utrke. Sreća mu se napokon nasmiješila u Kanadi, gdje se kvalificirao bolje od svoga momčadskoga kolege i na kraju osvojio 4 boda završivši osmi.

Prvak Formule 1 iz 1997., Jacques Villeneuve, se na F1 Nation podcastu osvrnuo na dobru vožnju Kineza u zadnjih par utrka, ali isto tako spomenuo kako to „ne izgleda dobro u Bottasovom životopisu“.

„On je jako dobar čovjek. On je brz. On je jako brz. Pobijedio je protiv Lewisa u pokojoj utrci, ali ne i u sezoni. I to je razlika između prvaka poput Lewisa koji je pobijedio u toliko utrka, koji je pobijedio na svakoj stazi i u svakojakim uvjetima i nekoga poput Valtterija, koji je ponekad jako brz, ali ne cijelu sezonu. To je pokazao apsolutno svake sezone.“

Villeneuveu je tada spomenuto kako je Bottasu bilo teže iskoristiti puni potencijal Alfe Romeo nakon problema na slobodnim treninzima. Kanađanin je bez dlake na jeziku odgovorio kako Bottas svejedno ne smije dozvoliti da ga Zhou porazi.

„Da, ali Zhou nikad nije vozio na ovoj stazi, a i sad nije imao veliku kilometražu. Tako da ne, Bottas ove sezone ni u kojem trenutku ne smije biti iza Zhoua. Jednostavno ne smije. Pogotovo ne vozač s njegovim iskustvom i brojem pobjeda.“

„To se ne bi smjelo dogoditi, pogotovo ne na stazi na kojoj Zhou nikad nije bio. Ne znam je li to zato što se navikao na gubljenje od Lewisa, pa se unazadio, a zatim imao puno sreće na početku sezone. Odlično je izgledao, bio pri vrhu poretka, uništavao je Zhoua… i onda sad odjednom Zhou pokaže kako ipak ima nešto brzine i više ne viđamo Valtterija u najboljem izdanju – onome u kojemu bismo ga trebali viđati. On bi trebao biti daleko ispred Zhoua.“

Jacques Villeneuve

Odgovor

14 komentara

  1. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    A kak je onda tek Latifiju?



    7
    7

    0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Nemrem ovog vidjet nacrtanog.



    9
    8

    1
  3. dejan_s Donator Prikaži

    Villeneuve zapravo griješi što više bude gubio to jasnije potvrđivati njegovu repuptaciju papučara koji je pomutio status Barrichella kao prototipa vodonoše.



    2
    -1

    3
  4. Fernando Alonso 14
    GP2Engine Prikaži

    1997. ni ne brojim.



    4
    2

    2
  5. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Jel se Jaques zayebava ili?
    Bottas ima 46 bodova, a Zhou ima 5.
    Zamisli jednu utrku je bio bolji ovaj, pa to je dobro znači da moguće da nije neka letva od pay drivera.



    29
    27

    2
  6. Lotus
    zion11 Prikaži

    e moj Botaše, toliko te pljuju, a dobar si čovjek i športaš, ne vide svoje grijehe, a tebe na križ stavljaju radi tvojih športskih (ne)dosega… tužan je ovaj svijet



    12
    11

    1
  7. Mclaren
    raca Prikaži

    Iskreno, Zhou ne pokazuje odlike klasičnog pay drivera, koji samo zbog novaca sponzora nastupa i kruži stazom. , pa je samim time neumjesna Villeneuova izjava. Zar dečko, koji kao debitant ipak pokazuje znakove talenta, nema pravo biti ispred iskusnijeg kolege.? Uostalom, poznata nam je retorika Villeneuva. Meni još samo jedna u nizu izpraznih izjava.



    6
    5

    1
  8. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Da je Villeneueve imalo relevantan (čitaj “sposoban”), danas bio radio u nekom F1 timu!!!!!!



    4
    0

    4
    • avalon Prikaži

      da , da , da je villeneuve relevantan ( čitam sposoban) … čudi me da je tako nesposoban već u rookie sezoni završija na 2. mistu , a u 2. je osvojia titulu . btw , takve identične rezultate u prve dvi sezone ostvarija i lewis i to je bilo woww za početnika zar ne ? LH je pokaza talent , JV sa istim rezultatima je čitam/prevodim relevantno u nesposoban ? sve dalj eje sticaj okolnosti . npr 1998. williams je “vozija” umisto na renaultovom na motoru mecachrom tj kopiji renaulta RS9B iz 1997. posli je pomalo bija ka alonso … loše biranje tj BAR , sauber …. ne moram se svaki put složit sa izjavama JV ali lik nema dlake na jeziku , kaže šta misli bez uvijanja , uvijanja svoga mišljenja u “diplomaciju” .
      zašto bi pokazatelj nečije relevantnosti ( čitam sposobnosti ) bilo “zaposlenje” u nekom timu F 1 ? šta su postigli npr berger ili prost u timovima za koje su radili , prost bij ai vlasnik F 1 tima ? uglavnom ništa . koliko ex vozača je danas zaposleno na nekim funkcijama u F 1 timovima ? ispada da su svi irelevantni . možda neko više voli rad za “stolom” , neki više vole “teren” . JV je jedan od “terenaca” koji stalno nešto vozi bilo to NASCAR , formula E itd . čak se okušao i u glazbi … prije LH ;) novinar je opisa JV “” kao zanimljivo ekscentričnog, tvrdoglavog i otvorenog” i onog koji je “prkosio konvencijama i osporio autoritet, govoreći točno ono što je mislio u eri kada se od vozača očekivalo da izražavaju samo slatkorječive floskule” . JV je često bojao kosu u razne boje i nosio grunge uličnu odjeću . takvo ponašanje donilo mu je višestruke opomene od strane F1 upravnog tijela, (FIA) zbog dovođenja serije na loš glas . ako se ovo zna , a svak to može ako želi onda je evidentno da je JV uvik bija svoj , bija je kimi prije kimija . umisto da ga s ezbog toga , njegove direktnosti , iskrenosti , nezavisnosti poštuje ovde ga se najčešće omalovažava ka vozača i ka osobu ….



      6
      5

      1
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        Jacques Villeneuve je bio Kimi prije Kimija. :thumbs: :thumbs:


        0
        0

        0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Nema veze ekscentričnost i dlake na jeziku sa tim da te se prozove kad pričaš gluposti.
        A s obzirom na bodovno stanje na tablici vidi se tko je bolji između Bottasa i Zhoua.
        Na temelju jedne utrke davati ovakve izjave, pogotovo od nekog tko je vozio F1 je glupost.


        0
        -1

        1
        • avalon Prikaži

          SMR201….a da se vratimo na topic o poskakivanju bolida i izjave DC ? tamo te bolje išlo … valjda . jer si npr spomenija muhameda alia i njegove probleme sa parkinsonovom bolešću čemu je po tebi vjerovatno doprinjelo “poskakivanje” njegovog mozga zbog udaraca u glavu . mnogi , manje vješti , manje talentirani bokseri su tokom karijere dobili više udaraca u glavu od alia no nemaju problema sa parkinsonom . JV daje izjave o onom šta jako dobro poznaje , ti kad si ka nekakav primjer kako poskakivanje može uticati na zdravlje spomenija alia pisao nečem o čemu pojma nemaš jer ni doktorima nije poznat uzrok parkinsonove bolesti . btw i Michael J. Fox ima pati od parkinsona , a nije prima udarce u glavu . ti ili čitaš sa nerazumjevanjem ili gledaš/vidiš “niskofrekventno” jer po meni jako bitni djelovi izjave JV su “oni di govori “Ne znam je li to zato što se navikao na gubljenje od Lewisa, pa se unazadio…” pa se možda “boji” da VB i protiv kolege ne upadne u slično stanje … gubitničko . da JV želi “pljuvati” po VB ne bi konstatira “On je brz. On je jako brz. ” šta mnogi ovde nisu vidili i ne vide . isto tako JV je vidija i zna da bottas nije takav cilu sezonu i možda zbog toga daje ovakve izjave jer bottasove “crne rupe” ako se dese naravno bi mogle vodit ka tome da ga zhou počme pobjeđivat . po JV se to ne bi smilo dogodit već i zbog razlike u iskustvu ( vidi vraga i JV misli da je iskustvo važno ) među kolegama . . nije JV glupko koji misli da jedna trka nešto znači ali je potencijalni “alarm” bottasu i “savjet” da mora nastavit kako je i započeja sezonu . to je očito kad se pročita ” Odlično je izgledao, bio pri vrhu poretka, uništavao je Zhoua… i onda sad odjednom Zhou pokaže kako ipak ima nešto brzine i više ne viđamo Valtterija u najboljem izdanju – onome u kojemu bismo ga trebali viđati.” na kraju … ko si ti , koje , kake reference imaš da pišeš kako neko ko je cili život u trkama , ko je bija pravak priča gluposti ? ne mogu ni zamislit šta bi ti pisa o JV da je umisto valtteri Vs zhou izjavlija nešto o “situaciji” russell Vs lewis



          1
          1

          0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          @avalon
          Apropo DCa poanta mog komentara nije uopće bila Parkinsonova bolest nego primjer sportaša koji ima dugoročne posljedice.
          Mogao sam isto tako napisati ime bilo kojeg NFL igrača koji zbog potresa mozga višestrukog ima problema nakon karijere.
          Ti si taj koji ne čita sa razumijevanjem jer da čitaš vidio bi da ja nisam rekao nigdje sa JV pljuje po bilo kome.
          Nego da je glupa izjava nakon 1 loše utrke Bottsa i 46-5 u bodovima. Bottas ove sezone redovito izvlači maksimum iz Alfe.
          Kako god okreneš 1 utrka ne znači ništa, bio je Perez brži od Verstappena neke vikende pa nikome nije padalo na pamet da to uzima kao nešto standardno nego kao iznimku.
          Tako da uopće ne ulazim u raspravu jel to pljuvanje ili dobroćudni savjet JVa.
          Nakon jedne utrke je prebrzo za bilo kakve analize raditi, pogotovo psihoanalize tipa možda jer je gubio od Hama to ima veze sa Zhouom. Sad JV zna šta je Bottasu u glavi nakon jedne trke, how yes no 🤣


          0
          -1

          1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.