Bottas kroz šalu: Možda mogu doći u petak navečer

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 0 komentara

Valtteri Bottas ove sezone nije imao previše vremena za treninge petkom, a problemi s pouzdanošću bolida spriječili su ga da odradi potrebne krugove i uđe u ritam i u Monaku.

Ferrarijev MGU-K je otkazao poslušnost i ekipa je za drugi trening morala montirati novi element, kao i novi mjenjač. Bottas je na kraju dana završio na 13. mjestu.

Svejedno, Finac je bio dobro raspoložen:

“Rekao sam Fredu (Fredericu Vasseuru, šefu ekipe, op. u.) da bih u Bakuu možda mogao doći u petak navečer.”

“Hoću reći, ovo je loša sreća. Sad je u pitanju skroz drugi problem – MGU-K. Mislim da se isto dogodilo Micku. Siguran sam da rješavaju problem, ne znam koji je uzrok. Na drugom treningu nije bilo novih problema.”

“Ne možemo puno toga učiniti. Mislim da si ne možemo priuštiti više ovakvih problema. Ispred nas je dugačka sezona. Vidjet ćemo…”

Kad je u pitanju propuštanje slobodnog treninga – Monako je vjerojatno posljednja staza na kojoj želite da se to dogodi.

“Definitivno vam ovdje treba svaki krug. Kroz drugi trening mi je trebalo par krugova da uđem u ritam. Definitivno sam se svakim krugom osjećao sve bolje.”

“Ovdje je i promet problematičan. Nemate previše čistih krugova prije kvalifikacija. Nadam se da će 3. trening biti čist.”

Bottas je na kraju dobio i kaznu od 1000 eura zbog prekoračenja ograničenja brzine u pit-laneu.

“Dobio sam kaznu jer je MGU-K još uvijek bio aktivan. Uključio sam ograničenje brzine, ali nisam mogao usporiti. To je bilo čudno.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.