Masi upozorio vozače uoči Abu Dhabija: Suci vam mogu oduzeti bodove

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 3 min 85 komentara

x1
x1

FIA-in trkaći direktor Michael Masi je svim ekipama i vozačima poslao jasno upozorenje da će suci držati oko na svim situacijama na stazi, te da će, ako se za to ukaže potreba, imati mogućnost uklanjanja bodova vozačima.

Masi je tako odlučan u namjeri da prekine svoju tradiciju šlampavog i nedosljednog vođenja utrka, a u tome će mu ovog vikenda pomoći četiri suca. Jedan je standardno domaćin: Mohammed Alhashmi, član vlade Abu Dhabija u odsjeku za sigurnost cesta. Drugi je Felix Holter – Nijemac koji je stalni član i predsjednik sudačke postave u DTM seriji. Treći je Derek Warwick, poznat po svojoj izjavi na grid-walku prije Velike nagrade Malezije 2016. godine (gdje je bio sudac) kad je Martinu Brundleu rekao da želi da “njihov dečko Lewis pobijedi”. Četvrti je Garry Connelly, za kojeg je Verstappen već ranije komentirao kako ga “ima na piku”, a poznata je anegdota kad je na Velikoj nagradi Japana 2016. kao član sudačke komisije odlazio do Mercedesa kako bi potaknuo Tota Wolffa da se žali zbog situacije u kojoj je Verstappen sudjelovao, dok su ostali suci smatrali da nije vrijedna kazne.

Ta vesela četvorka bi ovog vikenda mogla odlučiti ovogodišnjeg prvaka ako bude spornih situacija, a Masi kaže:

“Sucima su na raspolaganju različite kazne, uključujući zabranu nastupa na jednom ili više natjecanja, ali i oduzimanje bodova iz svjetskog prvenstva.”

Podsjetio je vozače na iduće segmente FIA-inog sportskog pravilnika:

9.15.1

“The Competitor shall be responsible for all acts or omissions on the part of any person taking part in, or providing a service in connection with, a Competition or a Championship on their behalf, including in particular their employees, direct or indirect, their Drivers, mechanics, consultants, service providers, or passengers, as well as any person to whom the Competitor has allowed access to the Reserved Areas.”

12.2.1 – Breach of Rules and in particular Article 12.2.1.l

“Any infringement of the principles of fairness in Competition, behaviour in an unsportsmanlike manner or attempt to influence the result of a Competition in a way that is contrary to sporting ethics.”

12.4.5

“For all the FIA Championships, cups, challenges, trophies or series, the stewards may also decide to impose the following penalties: Suspension for one or more Competitions, withdrawal of points for the Championship, cup, challenge, trophy, series.”

12.4.5.a

“Points should not be deducted separately from Drivers and Competitors, save in exceptional circumstances.


Odgovor

85 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Tek sada oduzimanje bodova.
    A nista u Britaniji i Mađarskoj…



    64
    51

    13
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Tajming izjave je u najmanju ruku interesantan..
    Svi se nekako pripremamo za show a kad je tako, obicno ispadne snoozefest koliko to moze uopce bit u zadnjoj utrci koja odlucuje prvaka u obe kategorije..



    29
    27

    2
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      I ja baš mislim da ce biti tako, pogotovo ako start prođe bez incidenta, znaci ili će Max pobjediti tako što će biti prvi od kvalifikacija ili će isto to napraviti Lewis, s tim ako bude imao osjetno bolji pace može si priuštiti da izgubi kvalifikacije i prijeđe Maxa sa DRSom na startno-ciljnoj gdje ovaj nema šanse za bilo kakvom obranom pa tako i onom manje časnom 😁



      16
      13

      3
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Mislim da nema nitko sanse na ta 2 pravca.. Ako imas mogucnost biti u DRSu, prolazak bi treba bit kao kraj čunja.
        U svakom slucaju se veselim vikendu..
        Epilog mi nece pruzit nikakvo zadovoljstvo tko god uzeo glavne nagrade…



        13
        11

        2
  3. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Njemačka doslijednost + Engleska uobraženost.
    A mislio sam da su Japanci takvi kada su bili nezadovoljni neosvajanjem samo jedne od svih utrka te sezonoe.
    Sezone McLarenovog unutarmomomčadskog dvoboja Prosta i Sene. (ili Prosta i Laude?) – Mislim da je ovo drugo.



    6
    3

    3
  4. OnlyAlonso Prikaži

    Sve mi smrdi da se ide na ruku pekmezu jer ne zele Max-a kao najmladeg osvajaca svjetskog prvenstva s time da ga pekmez nije skrsio u Silvestonu a Bottas u Madarskoj jos proslu utrku bi Max bio prvak i to zasluzeno ali kako to da bas sada zele oduzimanje bodova sta to nije od pocetka pa bi vidio di bi Mercedes danas stajo sa bodovima,e moja maFIA prozirni ste kao voda



    22
    2

    20
  5. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Za svaki slučaj ako Vesatapen povede utrku.



    18
    10

    8
  6. tjeroncic123 Prikaži

    Znaci race incident ne postoji ovaj vikend?



    23
    21

    2
  7. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Max u zadnjim utrkama samo vraća sve ono sto mu se radilo tokom sezone. Ove godine definitivno bolji vozač i zaslužuje titulu. Silverstone je sve okrenuo na stranu ovog ******.



    31
    13

    18
  8. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Čuj tek se sada prijeti oduzimanjem bodova a nesportskih poteza ove godine ali i u prošlosti je bilo podosta i nikad nikom nisu oduzeli bodove i evo tek ce sad uzet ako bude nekih ne sportskih poteza. Izgleda da cemo ipak gledat show, ako nista bit ce bar zanimljivo.



    15
    13

    2
  9. Ferrari
    tsunami07 Prikaži

    Mislim da Perez mora odradit svoje, pa makar mu i sve bodove oduzeli 😎 idemoo Max 🏆



    32
    26

    6
  10. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Ništa se ne prepušta slučaju.
    Svi su tu.
    Dakle, Vaha, Šećo, Oblo, Kocko, Ćoško i ovaj…..



    15
    14

    1
  11. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Najbolje da Max nit ne vozi…nek ovom daju titulu i da gledamo glumu i preseravanje…



    23
    10

    13
  12. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Izgleda da se nesto veliko kuha opet u sudackoj organizaciji.Da je bilo od prve utrke suđenje kako treba vjerovatno bi bilo gotovo prvenstvo prije par utrka jos.Trebali su proglasit nekog prvakom na pocetku sezone,drugi nek se tucu za kikiriki a mi nebismo ispadali budale komentirajuci sve ovo.



    23
    13

    10
  13. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Kazni me kazni ako oči lažu….



    19
    17

    2
  14. Fia
    Cale od Lewisa Prikaži

    Super,može naravno, hamiltonu ce izbrisati bodove iz Britanije a Maxu iz abu dhabija i Verstappen prvak jupiiiii :D :D :D



    18
    9

    9
  15. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži
    x1

    Ti si jedan pravi mali anti LH huškač.



    8
    -26

    34
  16. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    FIA: mi smo konstantni

    FIA do VN Abu Dhabija: kompletni shitshow
    FIA na VN Abu Dhabija: tko ne bude dobar oduzet ćemo mu bodove, ženu i djecu.



    37
    36

    1
  17. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Ma samo neka Max bude prvak, na koji način…..svejedno!



    15
    6

    9
  18. domagojzagreb Prikaži

    baš me zanima na koji način mogu nekome oduzeti bodove? znači, netko mora napraviti kao u belgijii grosjean prije nekoliko godina… x1000 … ne kužim sad tu foru… po teoriji max pobijedi, ham drugi… ali je max nekaj napravio za vrijeme utrke, suci nakon utrke kazne maxa s npr 9 bodova minusa… haha…



    13
    10

    3
    • Chequered Flag
      AnteF1 Prikaži

      Ovo se tiče obojice. Ovo nije namijenjeno samo za Maxa iako se vidi po komentarima da uglavnom svi misle da je to usmjereno na Maxa. Treba biti iskren i reći da navijači Lewisa strahuju da bi ga Max mogao izbiti. Isto tako NEnavijači Lewisa priželjkuju (kao i neke utrke prije) da Max izbije Lewisa. Tako da je razumljivo kako je fokus na Maxu.

      Ako Max izbaci Hama iz utrke onda može dobiti oduzimanje bodova. Neće mu najveća kazna biti recimo 10s stop&go.

      S druge strane ako Ham izbaci Maxa i dođe do cilja uzme bodove za pobjedu mogu mu oduzet te bodove umjesto da mu daju 10s stop&go.

      Mislim da je upozorenje fer i na mjestu. Isto tako mislim da Max neće izbiti Lewisa čak i ako ne bude mogao postati prvakom. Mislim da ovo što smo vidjeli od Maxa je ono za što je on najdalje spreman ići. Taj PR njegovog starog (i RB do prije kraja Saudi GPa) je bio usmjeren na to da Hamilton zna kako je Max sprema i na svakakaav sudar. Uostalom u tom blefu i leži većina Maxove uspješnosti. Upalilo je dosta puta u prošlosti i ove sezone. U početku se više zakucavao u ostale onda su se počeli micati ne znajući do kuda je spreman ići. Nešto kao u pokeru. Ideš na blefove i kad shvate da si spreman ići i na 7,2 nisu više sigurni što imaš. Tako da uvjkeren sam da Max neće izbiti Lewisa za pobjedu.



      6
      2

      4
      • Lewis Hamilton
        Sodoff Baldrick 44 Prikaži

        griješiš, nije to nikakav blef Maxa, on je stvarno takav i stvarnob i izbio Lewisa nekoliko puta kroz sezonu, samo da se Lewis nije maknuo i time izbjegao sudare. Očiti primjer je iz Brazila, gdje je i on sam izašao izvan staze samo da Lewis izbaci što više iz zavoja. Da ovaj nije tako brzo reagirao, Max bi se zabio u njega.



        3
        0

        3
  19. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Sad se sjetio 😂

    Da su klepali obojicu po ušima na vrijeme, sada bi bili lagani zadnju utrku.

    U ostalom zašto svi aludiraju da će Max učiniti nešto kamikazno? Historija je pokazala, da sve što je udarilo u Mercedes se raspalo.



    15
    11

    4
  20. Formula1
    Formula Fan Prikaži

    Kako nam Vetma suptilno potencira da su sudije naklonjene Hamiltonu, koje će pošto-poto odlučiti prvenstveno u korist njega.

    Zašto se ne potencira da Max nauči sportski da se brani/napada i neće biti potrebe za sucima, jer ako Max odradi čiste poteze neće ga kazniti nizašta?

    Valjda je svima cilj čista trka.



    15
    -10

    25
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Pa znas kako , ovo sto je Massi izjavio se tice toga da zeli da sprijeci da se jedna ovako fenomenalna sezona zavrsi sudarom, a posto je Max jedini lik koji bi imao koristi od sudara , onda se indirektno on sam upozorava , sto autor koristi da predstavi da se tu ustvari radi o zastiti Lewisa Hamiltona , i onda navodi ove stvari oko sudija da tu pricu i potvrdi , a sreca njegova pa ima pun sajt isfrustriranih Ferrarijevaca koji od 2007 nemaju sta pametnije raditi nego blatiti najboljeg vozaca danasnjice.

      Zanima me samo kakvi bi komentari bili da LH vozi za Ferrari. I da li bi izvjestaji bili ovakvog karaktera ili bi bili onoga tipa kao prosli ” Max je bio primoran otici izvan staze” , vjerovatno bi u tom slucaju sada i sudci bili “primorani” da poostre sudjenje. :D



      6
      -1

      7
  21. Kimi Raikkonen 7
    Dragan3333 Prikaži

    Sad se covek setio.



    3
    1

    2
  22. Red Bull
    grga Prikaži

    Jel mogu suci dodijelit dodatni bod/bodove nekome ako ima zasluge za promicanje ljudskih prava? Pitam za frenda…



    23
    21

    2
  23. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Neka mi netko sada nesto objasni. Ako bi sada napravio Max nesto slično Lewisu kao ovaj njemu u VB dali bi onda Max bio diskvalificiran ili sta? Kako onda u engleskoj nisu tako gledali stvari? Ili utrke pocetkom sezone nemaju istu tezinu kao zadnja ili?



    16
    12

    4
  24. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Interesantno je da su ama baš svi ovo upozorenje shvatili kao napad na Maxa🤔



    9
    2

    7
  25. Fernando Alonso 14
    GP2Engine Prikaži

    Počela je beba zavijati + vuk na mjesečini.



    5
    4

    1
  26. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Rano su se sjetili…



    3
    1

    2
  27. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Ante, slažem se sa “Formula Fan”-om u svezi intonacije koja se osječa u tvom tekstu. Mislim da to nije dobar naćin u ovim trenutcima, pogotovo kada se pročita ovaj članak (bez obzira na podrijetlo autora)

    https://www.autosport.com/f1/news/a-request-to-verstappen-before-his-f1-title-showdown-with-hamilton/6864023/

    koji me je doslovce šokirao da, obzirom na mojih cca 50 godina pračenja (gledanje + čitanje) F1, nisam vidio da je bilo potrebe za tako intoniranim tekstom. Pisan poradi jednog vozača. Žao mi je.



    9
    5

    4
  28. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Nisu mi jasni ovi komentari u stilu “rano su se sjetili”. Otkad je praksa u F1 kažnjavati sportske prekršaje oduzimanjem bodova? Logično je da se to pravilo spominje sada uoči finala kada imamo specifičnu situaciju u kojoj Verstappen može izbiti Hamiltona i duplim DNF-om uzeti naslov. Ne vidim razlog da se to pravilo koristi išta ranije tijekom sezone.



    16
    14

    2
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Meni nisu jasni komentari, gdje ljudi otvoreno natežu da Max osvoji titulu na način da izbaci protivnika sa staze. Ali nema veze ne treba se tu puno trošiti …
      Zamisli Lovro da se Max i Hamilton skrpe na neki blesav način i da obojica zasluže DSQ. Alfa bi dobila novog šampiona i slijedeće godine bi stavila broj 1 na bolid 😜



      12
      9

      3
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Lovro, situacija po mom mišljenju nije tako jednostavna. Zamislimo npr. scenarij da se max i lewis bore za pobjedu u nedjelju i u jednom duelu max pretjera, preagresivno uleti s unutarnje strane i izbaci lewisa iz utrke. Znači govorimo o maksovoj pogrešci uslijed preagresivne borbe, ali ne o nesportskom potezu koji bi imao očitu namjeru izbacivanja lewisa iz utrke. Možemo se složiti da bi taj hipotetski slučaj imao veliku sličnost s lewisovim potezom u silverstoneu. Suci bi na nedjeljnoj utrci taj potez vjerojatno kaznili oduzimanjem bodova i to ne samo na spornoj utrci, nego u prvenstvu, tj. oduzeli bi bodove sa neke od utrka na kojima nije bilo problema. Problem u tome je sljedeći: kako je moguće da 2 ista prekršaja, u istom prvenstvu, sa istim ishodom, povlače 2 potpuno različite kazne? Znači, suci u svojoj nakani da spriječe namještanje prvenstva postaju upravo oni koji ga namještaju. Ne možeš uvoditi nova pravila za zadnju utrku, na taj se način potpuno gubi kredibilitet.



      8
      5

      3
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Situacija nikako nije jednostavna i ako zaista dođe do nekakvog kontakta, to će biti užas za presuditi čak i nekom kompetentnom, a kamoli ne ovom društvu koje imamo. Shvaćam tvoju poantu oko sličnosti eventualnih incidenata, ali opet smatram da činjenica da je ovo utrka odluke za čitavo prvenstvo mijenja konotaciju incidenta, stoga bi kazne trebale biti prikladne tome. Primjer imamo iz sezone 1997.



        4
        3

        1
      • Lewis Hamilton
        Sodoff Baldrick 44 Prikaži

        U Silverstonu Lewis nije bio proglašen jedinim, već ‘pretežitim’ krivcem, sa čime se ne slažem, mislim da je Max sam kriv za svoje izlijetanje. Gora je stvar koju je Max napravio u Brazillu, jer da Lewis nije reagirao Max bi ga izbio van. Znači razlika je u tome da je Lewis spasio sebe jer je skužio da Max ide u njega, i zato se taj incident ne smatra tako velikim kao u Silverstonu, ali samo zato jer je Lewis bio priseban izbjeći sudar. Ali poanta i glavna razlika između ta dva incidenta je ta da u Silverstonu Lewis nije imao namjeru izbaciti Maxa, već ga prestići, i nije uopće proklizao, a Max je u Brazilu imao čistu namjeru izbaciti Lewisa iz zavoja, bez imalo brige da i sam prođe zavoj. Evo, razlika je u toj namjeri. Lewis je u Silverstonu fulao apex za možda pola metra, a Max je namjerno produžio iz zavoja valjda 10 metara od apexa. I ako se takav slučaj kao iz Brazila ponovi da netko tako očito izbacuje drugog iz zavoja, onda taj treba biti kažnjen i oduzimanjem bodova, bio to Max ili Lewis, naravno.



        2
        -1

        3
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          To da je max sam kriv za ono u silverstoneu, to valjda možeš izjaviti samo ti, ali ti si izjavio nedavno i da je red bull bio brži cijelu sezonu osim zadnje 3 utrke, tako da nisam iznenađen. Tvoja izjava da lewis uopće nije proklizao je apsolutna neistina, ono je bio textbook understeer (oprosti, ne možeš me lagat pored mojih zdravih očiju). Ni lewis ne bi mogao izbjeći kontakt u copseu da je bio s vanjske strane jer je puno brži zavoj od ovog u brazilu i drugačije se vozi.
          To kakvu je namjeru imao lewis u silverstoneu ne možemo sa sigurnošću znati ni ti, ni ja, ipak činjenica je da je nevjerojatno agresivno uletio u zavoj, može se reći pod cijenu sudara. Također činjenica je da je doveo maxa u opasnost (puno više nego max njega u brazilu) i činjenica je da je apsolutno neadekvatno kažnjen za svoj prijestup.



          3
          3

          0
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      e vidi meni je upravo to nelogično. jer se mijenja kriterij suđenja.
      jednako kako i na zadnjoj utrci sezone nečije potencijalno namjerno sudaranje u protivnika može odlučiti prvenstvo, tako i sudaranje i prvoj, i sedmoj, i desetoj ili bilo kojoj utrci može odlučiti prvenstvo. i po meni nema razlike koja je utrka.
      promjenom sudačkih kriterija unutar iste sezone FIA se direktno upliće u rasplet prvenstva.
      ne mislim povezivati ikoje situacije, ali ako sudar u UK, sudar u Monzi i sve ostalo nisu bili kažnjavani oduzimanjem bodova, onda ne može ni u Abu Dhabiju biti kažnjavano oduzimanjem bodova.



      3
      3

      0
      • Lewis Hamilton
        Sodoff Baldrick 44 Prikaži

        Suci su nekonzistentni to je istina. Ali teško je oduzet bodove kad npr. u prvoj ili petoj utrci ne možeš znati tko će biti na kojem mjestu u poretku na kraju prvenstva. Ne znam kako to riješiti. Zanimljivo mi je da se tek u zadnjih par godina sve više ističe problem suđenja, kako je F1 uopće dogurala to gdje je.


        0
        -1

        1
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Ne slažem se da je baš isto u bilo kojoj utrci i u zadnjoj. U bilo kojoj osim zadnje možeš kazniti vozača za iduću utrku ako je dupli DNF, u zadnjoj nemaš tu opciju, a također osobno smatram da se okolnosti moraju uzeti u obzir i da namjerno izbijanje protivnika u utrci gdje je dvojici rivala dovoljan jedan bod ako drugi odustane (Maxu niti to ako je Lewis out) treba nositi nekakvu kaznu.


        0
        -1

        1
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          Ček, zar ono Button nije dobio kaznu na svojoj zadnjoj utrci? Još se čeka da ju odsluži :mrgreen:



          2
          2

          0
        • Fernando Alonso
          Lovro Andraka urednik Prikaži

          Ne znam samo što će prije, odsluženje te kazne ili Mikin povratak s odmora :mrgreen: Doduše, ako se ne varam, dodijeljena mu je kazna za iduću utrku baš te sezone, tako da je JB prekucao igricu.

          Šalu na stranu, taj slučaj baš i nema veze s ovime o čemu pričam, a realno je i ta kazna bila na mjestu, samo što se na prvu malo čini apsurdnom.


          0
          0

          0
  29. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Ha ha ha ha…. Sada kada je očito što će Max napraviti sada bi oduzimali bodove :-D



    2
    -6

    8
    • Chequered Flag
      AnteF1 Prikaži

      Nije očito i mislim da Max nije takav kakvim žele da bude oni koji pod bilo koju cijenu ne žele da Lewis dobije.

      Max je pokazao kako se utrkuje. Ja osobno ne odobravan neke poteze jer mislim da uništavaju utrkivanje kotač uz kotač.

      Ali ovdje vas ima jako puno koji bi se rado naslađivali namjernim sudarom za prvaka. Ja sam uvjeren da Max nije takav.

      Prozivao sam ga za neke poteze. Sada sam u poziciji da ga branim jer lik nije takav kako vi priželjkujete.



      5
      3

      2
  30. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Masi je tako odlučan u namjeri da prekine svoju tradiciju šlampavog i nedosljednog vođenja utrka, a u tome će mu ovog vikenda pomoći četiri suca.

    Možda da pozovu Denu da unese malo reda među ove mlatimudane:
    https://www.youtube.com/watch?v=HR8OzLubQsg



    3
    2

    1
  31. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    da ova kradja moze bit ovako javna…i to na najvisoj razini…. to zvuci kao neka glupa teotija zavjere….ali ovo sad vise nisu teorije….ovu sad postaju cinjenice……sramota…..znaci gade mi se….nemam rijeci uopce s kojom bi izrazio bijes i nemoc da mi obicni ljudi bilo sta promjenimo…..



    6
    -1

    7
  32. Skymaster6 Prikaži

    Dajte mu više tu titulu. Lakrdija



    7
    1

    6
  33. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Koji scenarij, vise se ni ne skrivaju. Samo oni koji ne zele vidjet nece shvatit koga guraju. Eto link sta kaze jedan od cijenjenijih vozaca na gridu.
    https://www.formula1.com/en/latest/article.alonso-believes-verstappen-driving-one-step-ahead-of-everyone-as-he-says.2j28pfrHJJlpCfuykTmw0T.html



    5
    1

    4
  34. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Čovječe, gdje završavaju moći Masija?
    Što je sljedeće, retrospektivno oduzimanje Senni titule iz 1990. i Schumacheru iz 1994.?



    9
    5

    4
  35. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    zalosno je kad pratis neki sport godinama….i navijas za bilo koga osim prvake……zalosno….



    5
    4

    1
  36. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Ja ne znam tko uopće razmišlja na način kako bi Max mogao ovo osvojiti. MErc je brži pola sekunde ili više pogotovo na pravcima i u race paceu. Doslovno je sve spremno za osvajanje 8.e titule Lewisa. Ovo sve ostalo je samo brundanje napetosti koje zapravo i nema. I naravno priprema terena da nebi slučajno Max napravio neki ludi potez i izbacio Lewisa.
    U svakom slučaju ovo mi je Netflix drama koja nije dobra. F1 će dobiti vjerojatno kratkotrajno ali izgubiti dugoročno.


    0
    -5

    5
  37. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Kaže Lujo iđe Max prema meni a ovamo sami ja, Bottas, Toto, Alhashmi, Holter, Warwick, Connelly…



    1
    1

    0
  38. Shell
    Kvarner45 Prikaži

    Po meni niti ne trebaju voziti utrku… Red bull si može uštediti novce I živce..



    1
    0

    1
  39. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Nije lose al ja bi tu u sudacku postavu doda Tota i Bona, sto je sigurno sigurno je.



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.