Binotto: Nismo žrtvovali razvoj bolida za 2022.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 12 komentara

x1

Ferrarijev šef Mattia Binotto kaže da njegova ekipa nije žrtvovala razvoj bolida za novu sezonu kako bi napredovali s bolidom za 2021. godinu.

Ekipa iz Maranella je ove sezone dostigla i prestigla McLaren što se sad jasno vidi i u konstruktorskom poretku. Tamo imaju ugodnih 39,5 bodova prednosti i izvjesno je da će sezonu završiti na trećem mjestu.

Unatoč očitom napretku, Binotto kaže da su za bolid SF21 pripremali tek manje nadogradnje, a sve na pogonskoj jedinici će se naslijediti za iduće sezone.

“Zapravo nismo razvijali trenutni bolid. Donijeli smo par nadogradnji na početku sezone i to je to.”

“Izuzetak je pogonska jedinica kasnije tijekom sezone. No, taj motor je razvijan s pogledom na 2022., tako da su naši napori od početka ove godine na idućoj sezoni. Nikad to nismo kompromitirali.”

“Znali smo na početku sezone da bismo se mogli boriti za treće mjesto, znali smo da će biti neizvjesno. No, naš glavni cilj nije to treće mjesto nego poboljšanje svih detalja unutar ekipe. Treće mjesto je samo posljedica toga.”

“Rekao bih da je treće mjesto rezultat napretka ekipe, kako funkcioniramo tijekom vikenda. To se definitivno puno poboljšalo kroz sezonu.”

Binotto kaže da Ferrari može biti ponosan na sve što su napravili, uključujući dva pole positiona Charlesa Leclerca ove sezone.

“Ako pogledamo gdje smo bili prošle godine – šesti, s vrlo malo bodova u konstruktorskom poretku – mislim da smo postigli maksimum s ovim pravilnikom. Izvukli smo sve iz bolida koji se vrlo ograničeno razvijao. Sve u svemu, mislim da je ekipa sjajno napredovala i sretan sam zbog toga. Treća pozicija je sjajna posljedica tog truda.”


Odgovor

12 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Jooj kad bi sklepali bolid za naslov sljedece godine uff 🤩



    30
    30

    0
  2. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    U ovo vrijeme iduće godine Ferrari će biti na korak od naslova. :-D



    18
    18

    0
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Bome Trotter Independent Trading co.

    Nakon silnih godina obećanja malo se osjećam kao da smo zapeli kod Della i Rodneya u garaži



    14
    14

    0
  4. Fernando Alonso 14
    GP2Engine Prikaži

    We’re checking.



    3
    2

    1
  5. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Valjda će pogoditi i biti jaki, imaju dva odlična vozača, pitanje kako ce se slagati budu li se borili za prvo mjesto, Carlos je mrvicu predobar, tatina škola, i neće biti po guštu jednom menadžeru, bude li se Binotto s njim zaj… eto novih problema.



    5
    5

    0
    • Mick Schumacher
      Ante Maras novinar Prikaži

      Carlos Sainz jr. je vuk u janjećoj koži, vozi tiho i metodično, bez puno pompe dolazi do dobrih rezultata u prosječnim bolidima, a još se vrhunski razumije u mehaniku i sjajan je po pitanju razvoja bolida, a razlog tome je otac dvostruki svjetski prvak u reliju koji razumije svaku Celicu, Imprezu, Escorta i Corollu koju je vozio u šaraf, a svakako je dio tog znanja i razumijevanja prenio na svog sina. Ferrari je u Carlosu Sainzu jr dobio sjajnog mladog vozača koji se sjajno razumije u tehniku, ali isto tako je dobio s njim i potencijalne probleme u momčadi ako se Ferrari digne iz pepela i postane jako konkurentan.



      5
      5

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.